-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Άλλαξα δίσκους-τακάκια μπροστά και τακάκια πίσω και έβαλα σωληνάκια υψηλής πίεσης. Τα σωληνάκια είναι αυτοσχέδια, δηλαδή πήρε ο μάστορας τα παλιά μαρκούτσια, κράτησε τα άκρα τους και τα πρέσαρε στο σωληνάκι υψηλής. Θα βγάλω και φωτό συντομά.Μου είπε 2000 χιλιόμετρα χαλαρό στρώσιμο τα φρένα και μετά να του το ξαναπάω για έλεγχο. Όπως μου είπε ο μάστορας, οσο πιό χαλαρά και για πιό μεγάλο διάστημα στρωθούν τόσο πιό μεγάλη αντοχή θα έχουν μετά στην κακομεταχείριση. Αλλιώς ανάβουν και οι δίσκοι και τα τακάκια επιφανειακά και μετά δέν φρενάρει καλά.
Ο rx8drifter με παρομοιας φιλοσοφιας κατασκευής μαρκουτσια εμεινε καπου στην μεση του πουθενα στην Σκωτια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο rx8drifter με παρομοιας φιλοσοφιας κατασκευής μαρκουτσια εμεινε καπου στην μεση του πουθενα στην Σκωτια
Εγώ το πολύ πολύ να μείνω σε κανα Μαρούσι
Πάντως έχω και σε άλλο αυτοκίνητο εδώ και 5-6 χρόνια και 70,000 χιλιόμετρα μαρκούτσια απο τον ίδιο μάστορα χωρίς προβλήματα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πάντως έχω και σε άλλο αυτοκίνητο εδώ και 5-6 χρόνια και 70,000 χιλιόμετρα μαρκούτσια απο τον ίδιο μάστορα χωρίς προβλήματα.
και στο Vladivostok αν έμενες (απλά) δεν θα ήταν τεράστιο πρόβλημα
το θέμα είναι μην μείνεις πάνω σε κανα φορτηγό, δέντρο ή μέσα σε καμιά χαράδρα
οι μάστοροι γενικά δεν μπορούν να έχουν την επαναληψιμότητα και τον έλεγχο ποιότητας που έχει μια καλή γραμμή παραγωγής
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μου είπε 2000 χιλιόμετρα χαλαρό στρώσιμο τα φρένα και μετά να του το ξαναπάω για έλεγχο. Όπως μου είπε ο μάστορας, οσο πιό χαλαρά και για πιό μεγάλο διάστημα στρωθούν τόσο πιό μεγάλη αντοχή θα έχουν μετά στην κακομεταχείριση. Αλλιώς ανάβουν και οι δίσκοι και τα τακάκια επιφανειακά και μετά δέν φρενάρει καλά.Λίγα είναι 2.000 χλμ στρώσιμο στα φρένα.
-
Μπορεί να το παρατείνει λίγο...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και στο Vladivostok αν έμενες (απλά) δεν θα ήταν τεράστιο πρόβλημα
το θέμα είναι μην μείνεις πάνω σε κανα φορτηγό, δέντρο ή μέσα σε καμιά χαράδρα
οι μάστοροι γενικά δεν μπορούν να έχουν την επαναληψιμότητα και τον έλεγχο ποιότητας που έχει μια καλή γραμμή παραγωγής
Παραλιγο να εμενε στην μεση μιας χαραδρας, στη μεση του πουθενα, καπου στην Σκωτια
-
ας μην σκαλίζουμε τέτοιες μνήμες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παραλιγο να εμενε στην μεση μιας χαραδρας, στη μεση του πουθενα, καπου στην Σκωτιαπου το πρόβλημα
-
έλα μου ντε
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Παραλιγο να εμενε στην μεση μιας χαραδρας, στη μεση του πουθενα, καπου στην Σκωτια
που το πρόβλημα
Φοραγε φανελα της Ρειντζερ ενω εκει ηταν ολοι Σελτικ
-
Σιγά μην τον έτρωγε ο λύκος. Απλά το περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα.
-
Άλλαξα τα 20ετίας σωληνάκια, με υψηλής, και δεν κατάλαβα καμία διαφορά στο πεντάλ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου είπε 2000 χιλιόμετρα χαλαρό στρώσιμο τα φρένα και μετά να του το ξαναπάω για έλεγχο. Όπως μου είπε ο μάστορας, οσο πιό χαλαρά και για πιό μεγάλο διάστημα στρωθούν τόσο πιό μεγάλη αντοχή θα έχουν μετά στην κακομεταχείριση. Αλλιώς ανάβουν και οι δίσκοι και τα τακάκια επιφανειακά και μετά δέν φρενάρει καλά.
Λίγα είναι 2.000 χλμ στρώσιμο στα φρένα.
Ναί, και εγώ είπα WTF, εγώ κάθε 2000 χιλιόμετρα τα αλλάζω Η αλήθεια όμως είναι οτι τώρα που έχω κάνει 350 χιλιόμετρα αρχίσανε κάπως να 'ακούνε' τα φρένα, στην αρχή το πεντάλ έφτανε στη μέση για να αρχίσει να φρενάρει.
-
Άλλαξα δίσκους και τακάκια και έβαλα EBC (δίσκους με χαρακιές αλλά χωρίς βαθουλωματάκια και τακάκια πράσινα). Ταυτόχρονα άλλαξα και τα 2 ετών υγρά φρένων με τα ίδια, ΑΤΕ DOT4.
Επειδή οι δίσκοι έχουν μια μαύρη επίστρωση και τα τακάκια μια ειδική επιφάνεια σαν γυαλόχαρτο για να καθαρίσουν το δίσκο και να στρώσουν πιο γρήγορα τα πρώτα 3-5 χλμ ήταν δραματικά, σαφώς αισθανόμουν ότι κάτι τρίβεται και ήταν πολύ ανησυχητικό. Και επίσης πολύ βρωμερά, σαφώς μυρωδιά βρασμένου αχνιστού λαχανικού, κάτι σε μπρόκολο.... ίσως να θέλουν να τονίσουν το οικολογικό τους προφίλ! Τα φρένα πιάνανε πολύ απαλά και σε λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες προκαλούσαν πανικό! Η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως μετά τα 15-20 χλμ που ένιωσα ότι έχει καλή τριβή και επιβράδυνση και δεν τρομάζεις. Μέχρι τώρα έχω γύρω στα 100χλμ αλλά αν και το προσέχω μάλλον πλέον δεν με τρομάζει (βοήθησε ίσως και η χαζή ηλίθια @&$#@&%$@ γυναίκα που αποφάσισε να περάσει τρέχοντας την Κηφισίας στο ύψος του Υγεία που με ανάγκασε να πατήσω γερά.....). Κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης (βλέπε Ανακοινώσεις: Διόνυσος-Πεντέλη) πιστεύω θα στρωθούν καλά (και σχεδόν σύμφωνα με τις οδηγίες). Η μυρωδιά πλέον έχει μειωθεί πολύ αλλά δεν έχει τελείως υποχωρήσει... θα δούμε όταν ζεσταθούν καλά και στρώσουν... (μου έχει ξανατύχει να μυρίζουν τα φρένα αλλά όχι κουνουπίδι....). Νεότερα από Δευτέρα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και επίσης πολύ βρωμερά, σαφώς μυρωδιά βρασμένου αχνιστού λαχανικού, κάτι σε μπρόκολο....Η μυρωδιά πλέον έχει μειωθεί πολύ αλλά δεν έχει τελείως υποχωρήσει... θα δούμε όταν ζεσταθούν καλά και στρώσουν... (μου έχει ξανατύχει να μυρίζουν τα φρένα αλλά όχι κουνουπίδι....). Νεότερα από Δευτέρα.
Καταλαβαμε. Μυριζουν σα κλανια. Γιατι ντρεπεσαι να το πεις?
-
Λοιπόν, έχω νεότερα από τα φρένα της EBC που έβαλα. Η μυρωδιά βραστού κουνουπιδιού μας τελείωσε.... ευτυχώς!
Αν και δεν έχω ολοκληρώσει το στρώσιμο που συνιστά ο κατασκευαστής με φρεναρίσματα διαδοχικά από τα 80 στα 10 έχω κάνει κάμποσα χλμ (~2000χλμ) και πλέον τα φρένα όντως φρενάρουν καλά,πολύ καλά. Μπήκε το ABS πολύ εύκολα με φρένο στην ΠΑΘΕ (ηλίθιε %$#^%$#^# με το ανοιχτόχρωμο Laguna ή Mondeo που ενώ έρχομαι και σου ανάβω φώτα αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ μεσαίας και αριστερής και τελικά μου μπαίνεις χωρίς ούτε φλας...). Αρπάζουν πιο δυνατά, ο ρυθμός επιβράδυνσης μοιάζει αυξημένος. Κρύα ίσως θέλουν ελάχιστο χρόνο μέχρι να κορυφωθεί το φρενάρισμά τους αλλά καθόλου ανησυχητικά. Εννοώ ότι αν έχεις ώρα να πατήσεις φρένο στο πρώτο πάτημα νιώθεις πρώτα να πατάει και αμέσως μετά να αρπάζει πιο δυνατά ενώ στο επόμενο πάτημα αρπάζει δυνατά από την αρχή χωρίς το αρχικό πάτημα. Δεν έχουν όμως ακόμα δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες όπως αυτές όπου είχαν δείξει αδυναμία τα μαμά οπότε δεν ξέρω από αντοχή στα ζόρια!
Αν και μάλλον δεν ακούγονται η αίσθηση είναι ότι κάνουν ένα βούου περισσότερο αισθητό στο πόδι (σαν να ψιλογκρατζουνάει) παρά στο αυτί, βέβαια είναι και χειμώνας, σχετικά κλειστά τα παράθυρα. Δεν με ενοχλεί, το συνήθισα αλλά θα προτιμούσα να μην υπήρχε. Έχω βέβαια μια περιέργεια για τη διάρκεια των τακακιών στον χρόνο.... μήπως φθείρονται γρήγορα, θα δείξει....
Τα τακάκια της EBC επάνω τους γράφουν ΑΤΕ! Άραγε είναι ΑΤΕ βαμμένα πράσινα (μοντέλο green) ή τα φτιάχνει η ΑΤΕ σε προδιαγραφές της ΕΒC, υποθέτω το δεύτερο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν και δεν έχω ολοκληρώσει το στρώσιμο που συνιστά ο κατασκευαστής με φρεναρίσματα διαδοχικά από τα 80 στα 10Αν λέει να τα στρώσεις έτσι πρέπει να το κάνεις ακόμα και τώρα.
-
Λοιπόν...συνεχίζω εδώ:
(τα ξαναγράφω γι'αυτούς που δεν έχουν δει τι έχω γράφει σε άλλο θέμα)Έχω ένα 'θέμα' με τα φρένα του αυτοκινήτου μου.
παρότι μέσα στην πόλη δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, στην εθνική οδό με 2 διαδοχικά δυνατά φρεναρίσματα (200km/h -> 120km/h) τα φρένα μου ζεσταίνονται.
Συγκεκριμένα:
Στο 2ο φρενάρισμα ήδη νιώθεις το φρένο 'στυφό'.
Στο 3ο φρενάρισμα αρχίζει ένα υπόκοφο μούγκρισμα χαμηλό σε ένταση. (ένδειξη ότι τα φρένα υπερθερμαίνονται)
Στο 4ο είσαι...τουλάχιστον αγχωμένος.Έχω σκεφτεί να αλλάξω δισκόπλακα+τακάκι αλλά όλοι μου λένε ότι με αλλαγή σε καλύτερη πάστα δισκόπλακας και τακακιών δε θα δω μεγαλύτερη βελτίωση από 10%(και το πιστεύω γιατί το έχω ζήσει σε μικρότερα φρένα).
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το 10% μου είναι αρκετό για την τωρινή ('μαμά') φάση, σε 1 χρόνο υπολογίζω να ανεβάσω τα άλογά μου σε ~215PS, οπότε το πρόβλημα των φρένων επανέρχεται.
Γι'αυτό και αποφάσισα να κάνω μία πιο ριζική αλλαγή.Είμαι ανάμεσα σε:
-φρένα S3 τα οποία είναι μονοπίστονα και παίρνουν δισκόπλακα 345x30 (διάσταση τακακιού δεν ξέρω δυστυχώς)
-Brembo jounior kit που έχει 4πίστονη δαγκάνα και παίρνει δισκόπλακα 323x28.Οι όποιες επιλογές μου περιορίζονται από:
-δε θέλω να βάλω με τίποτα αποστάτες.Οι παραπάνω επιλογές μπαίνουν χωρίς αποστάτες.
-μην ξεπεράσει το συνολικό κόστος των 1700€.Και οι 2 παραπάνω επιλογές είναι οριακά κάτω από αυτό το -ποσό (τοποθετημένα τα πάντα μέχρι και υγρά φρένων!Αφήνεις το αμάξι, 'αφήνεις' Χ € στο ταμείο και παίρνεις μετά το αμάξι και φεύγεις) => τιμή ταβάνι δηλαδή.Το offset των ζαντών μου δεν το ξέρω δυστυχώς.μου έχουν πει ότι είναι 50 αλλά δεν το έχω διασταυρώσει.
Τα φώτα σας παρακαλώ πολύ...
edit:
ξέχασα να γράψω πως οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι δεκτήΥΓ:οι ζάντες μου είναι οι παρακάτω και είναι εργοστασιακές 18άρες sline:
-
να προσθέσω επίσης:
τι θα πρέπει να προσέξω για να αγοράσω καλά φρένα?
Κάποιοι μου λένε για μονομπλόκ δαγκάνα (αν κατάλαβα καλά), άλλοι μου λένε 'οπωσδήποτε να παίρνει διαιρούμενους δίσκους'...
Τι προσφέρουν όλα αυτά?
Υπάρχει επίσης κάτι που πρέπει να προσέξω??ΥΓ:είμαι ακόμα στην αναζήτηση και δεν έχει βρεθεί κάποια λύση που είναι τελεσίδικη.
-
Οι διαιρούμενοι δίσκοι είναι κάπως έτσι:
Το κέντρο είναι ξεχωριστό κομμάτι και βιδώνει ή πριτσινώνεται πάνω του ο δίσκος. Δέν ξέρω τί πλεονέκτημα έχει αυτή η διάταξη.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις