-
Μήπως είναι και τα τακάκια για αλλαγή και τα υγρά έχουν πέσει στο μίνιμουμ?
-
Το λες και μόνος σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!!! Το πρόβλημα από όσο καταλαβαίνω από την περιγραφή σου είναι στο επανατατικό ελατήριο του πεντάλ του φρένου. Σκύψε και ενεργοποίησε το πεντάλ με το χέρι και πρόσεξε στο άφημα αν ο ήχος είναι από το σημείο στην κορυφή του πεντάλ στο σημείο δηλαδή της συνδεσμολογίας. Αν ναι τότε απλά με λίγη λίπανση τις περισσότερε;ς φορές τελειώνει το πρόβλημα.
-
Οκ παιδιά ευχαριστώ.
Το έφτιαξα το πρόβλημα το πρωί με απλή λίπανση. Απλώς φοβόμουνα να πειράξω το πεντάλ των φρένων. Είναι το μόνο σημείο μαζί με τα λάστιχα και τους αερόσακους που δεν θέλω να πειραματίζομαι. -
Δε βρικα αναλογο θεμα οποτε ειπα να ανοιξω καινουριο.
Εδω θα παραθετουμε τις αποψεις μας για τα διαφορα ειδη απο τακακια που κυκλοφορουν!
Ας παραθεσω την δικια μου no name απο ασπρο κουτι με 50 ευρω το ζευγαρι κρατησε 30000 με τρελη μαυριλα και τσιριγμα!Εφτασε η ωρα να τα ξεφορτωθω νομιζωΕ, νομίζω το θέμα για τα φρένα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6926 είναι μια χαρά [Mod]
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Ας παραθεσω την δικια μου no name απο ασπρο κουτι με 50 ευρωΤώρα μας φώτισες, no name, άσπρο κουτί, 50 ευρώ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ας παραθεσω την δικια μου no name απο ασπρο κουτι με 50 ευρω
Τώρα μας φώτισες, no name, άσπρο κουτί, 50 ευρώ.
Ταξιτζίδικα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ας παραθεσω την δικια μου no name απο ασπρο κουτι με 50 ευρω
Τώρα μας φώτισες, no name, άσπρο κουτί, 50 ευρώ.
Ταξιτζίδικα.
χάρτινα τα λέμε επίσης
στα τακάκια υπάρχουν τρελές διαφορές σε ποιότητα ακόμα και εντός της ίδιας μάρκας, οπότε δεδομένης της σημασίας τους αξίζει να ψαχτεί λίγο κανείς
-
Ρε παιδια η γυναικα μου εχει ενα ατος και δεν εχει αλλαξει ποτε τακακια,φοραει τα μαμισια και εχει 76000χλμ.Δουλευουν ικανοποιητικα,χωρις θορυβο και δεν εχουν καταπονησει και τους δισκους.Ξερετε τι μαρκα βαζει η hyundai;Υπαρχει hi-Q;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
...εχει 76000χλμ.Δεν είναι σπάνιο, αρκετοί οδηγοί βγάζουν 100.000 χλμ στα τακάκια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...εχει 76000χλμ.
Δεν είναι σπάνιο, αρκετοί οδηγοί βγάζουν 100.000 χλμ στα τακάκια.
130000 και συνεχιζει
-
Σε πόλη ζείτε???
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε πόλη ζείτε???Έχουν μεγάλο σαλόνι και κόβουν εκεί βόλτες
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σε πόλη ζείτε???
Έχουν μεγάλο σαλόνι και κόβουν εκεί βόλτες
σιγά την κίνηση που έχει η Τρίπολη.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σε πόλη ζείτε???
Έχουν μεγάλο σαλόνι και κόβουν εκεί βόλτες
σιγά την κίνηση που έχει η Τρίπολη.
Το πουντο πλεον κυκλοφορει στον δρομο Τριπολη Λεβιδι καθημερινα απο την μητερα μου.Μεσα στην Τριπολη δεν κυκλοφορει αφου το παρκαρει στην εισοδο της πολης και μετα περπαταει.
Γενικα δεν εχουμε φθορες σε τετοια αναλωσιμα ανεξαρτήτως οχηματος .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
πρέπει να αλλάξω πόλη μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μάλλον στυλ οδήγησης πρέπει να αλλάξεις... και εγώ μαζί σου φυσικά (βλέπε αλλαγή τακακίων ανά ~9000 χλμ στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου ). Στο καινούργιο ευτυχώς δεν έχουν χρειαστεί ακόμα αλλαγή όσο το έχω (~12000 χλμ) και δεν είχαν αλλαχτεί και πριν (τουλάχιστον στην αντιπροσωπεία)
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μάλλον στυλ οδήγησης πρέπει να αλλάξεις...
Μαλλον ο συνδιασμος τους ειναι η αιτια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μάλλον στυλ οδήγησης πρέπει να αλλάξεις...
Μαλλον ο συνδιασμος τους ειναι η αιτια.
μάλλον είναι θέμα πόλης περισσότερο αφού στην πόλη δεν τρέχω καθόλου, δεν φρενάρω απότομα κτλ.
Επίσης εντύπωση μου κάνει που τα φρένα στο Α3 αντέχουν περισσότερο από του Golf IV.
Έχω κάνει 26-27000km και βλέπω ότι έχουν ψωμί ακόμα (όχι και πάρα πολύ βέβαια ).Με το Golf μετα βίας έκανα 10.000kmΑλλά 130.000km χωρίς αλλαγή τακακιών ΔΕΝ παίζει...
-
Οι λόγοι που τρώγεται το τακάκι είναι πολλοί. Φυσικά η διαδρομή και πάνω από όλα ο τρόπος οδήγησης (οι φρενοφάγοι θα είναι το ίδιο ό,τι και να οδηγήσουν). Μετά πάμε στα ίδια τα τακάκια.... είναι τα ίδια αυτά που συγκρίνουμε;; Όχι.
Έστω όμως ότι το ίδιο τακάκι ταιριάζει σε διάφορα αυτοκίνητα.
Δεν είναι ίδιοι οι δίσκοι και η φθορά που το ένα προκαλεί στο άλλο. Δίσκοι με χαρακιές και τρύπες λογικά θα προκαλούν μεγαλύτερη φθορά σε τακάκια.
Ίδια τακάκια σε ίδιους δίσκους σε ίδιο αυτοκίνητο με ίδιο οδηγό αλλά με διαφορετικό αερισμό (σχέδιο ζάντας,αεραγωγοί) πιθανό να έχουν διαφορετική διάρκεια ζωής.
Διαφορετικό βάρος αυτοκινήτου αλλά και τροχού ή διαφορετική κατανομή βάρους.
Φθορά αμορτισέρ θα επιβαρύνουν τα εμπρός τακάκια. Εγώ κάποτε με καλύτερα τακάκια και χαλασμένα αμορτισέρ άλλαζα τακάκια μαζί με τα λάδια....
Και βέβαια οι συνδυασμοί των κατασκευαστικών χαρακτηριστικών και επιλογών του κατασκευαστή (περισσότερο ή λιγότερο επιτυχείς) μπορεί να καθορίζουν τη διάρκεια ζωής τακακιών, δίσκων κλπ. -
Η επίτευξη πλήρης στάσης από τα 100km/h που δίνει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γίνεται με βάση τα εργοστασιακά λάστιχα που φοράει?
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις