-
ουσιαστικά με φτιαχτό bell μπορείς να την ταιριάξεις σε ό,τι αμάξι θες.
Οι monobloc δαγκάνες είναι περισσότερο άκαμπτες από αυτές που αποτελούνται από περισσότερα κομμάτια. Δεν καταναλώνεται ουσιαστικά δύναμη για την παραμόρφωση αυτών.
-
Διαιρούμενος δίσκος με το κέντρο βιδωμένο:
Μονοκόματος δίσκος:
-
πρακτικά με τους διαιρούμενους δίσκους απλά μπορώ να προσαρμόσω ό,τι δισκόπλακα θέλω στο αμάξι μου.
Δε μου φαίνεται και τρελό πλεονέκτημα αυτό.
(προφανώς με γνώμονα την χρήση που σκέφτομαι ότι θα τους κάνω εγώ)στα παραπάνω 2 συστήματα που ανέφερα, κανείς δεν έχει άποψη (έστω από τεχνική σκοπιά)?Ή έστω να προτείνει κάτι αντίστοιχο??
Και μία ακόμα ερώτηση:αποστάτες or not? (γενικότερα)
Το ερώτημά μου εμφανίστηκε όταν μου πρότειναν με μικρή διαφορά τιμής (200κάτι €) να βάλω αντί του jounior kit το 'κανονικό' κιτ GT που έχει πιο μεγάλες δαγκάνες και θα χρειαστώ αποστάτες (2,5mm).Αξίζει να βάλω τις μεγαλύτερες δαγκάνες ή όχι? -
Ποια υγρά φρένων έχεις τώρα;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Έχω ένα 'θέμα' με τα φρένα του αυτοκινήτου μου.
παρότι μέσα στην πόλη δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, στην εθνική οδό με 2 διαδοχικά δυνατά φρεναρίσματα (200km/h -> 120km/h) τα φρένα μου ζεσταίνονται.Βάλε αεραγωγούς από τον προφυλακτήρα προς τα φρένα.
-
με κλαπέτο όμως για τον χειμώνα
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ποια υγρά φρένων έχεις τώρα;δεν θυμάμαι μάρκα.όποια βάζει η αντιπροσωπεία σε dot 5.0
ρε συ leonp
- το αμάξι μου δεν έχει τόσο χώρο από κάτω για να φέρω αεραγωγούς στα φρένα
- το μέτρο αυτό είναι ημίμετρο κατά τη γνώμη μου.Εκτός κι αν έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, οπότε με χαρά θα κάτσω να τα διαβάσω.
- γιατί μου φαίνεται ότι με δουλεύεις? (ασχέτως αν κάνει ή όχι δουλειά το σύστημα)
-
Όσο μεγάλα φρένα και να βάλεις, αν δεν έχεις επαρκή αερισμό δεν κάνεις τίποτε.
Μερικές φορές τα μεγαλύτερα φρένα είναι χειρότερα γιατί αερίζονται λιγότερο και ζεσταίνονται περισσότερο.Πάντως να ζεσταίνονται φρένα στην εθνική δεν το ξαναείδα.
-
Πραγματικά περίεργη η τόση αύξηση στην θερμοκρασία των φρένων σου. Πάντως πριν φτάσεις σε δαπανηρές αλλαγές καλό είναι να ψαχτείς για ένα καλό τακάκι και άριστα υγρά που δεν θα βράζουν εύκολα.
-
Τα 200-100 εννοείται ότι θα ζεστάνουν τα φρένα. Τα εργοστασιακά δεν αντέχουν τέτοιες καταπονήσεις, το ίδιο πρόβλημα με fade έχει και η M3
Αλλά εντάξει, εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω το στυλ οδήγησης που επιβάλλει απανωτά 200-100 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αλλά εντάξει, εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω το στυλ οδήγησης που επιβάλλει απανωτά 200-100Λέγεται ΚΑΨΙΜΟ!
-
Στις ίδιες συνθήκες κι εγώ μετά τα 2 φρεναρίσματα έχω παρατηρήσει κόπωση και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να τα βελτιώσω (όχι ότι το κάνω συχνά αλλά ήθελα αν το ξανακάνω να αισθάνομαι μια κάποια εξασφάλιση).
Στην πιο πάνω αναζήτηση θα έλεγα να βάλει από το S3 που είναι και πιο εύκολα, και δοκιμασμένα και είναι και πιο μεγάλης διαμέτρου (καλύτερος μοχλός αλλά και πιο πολύ ώρα για να αεριστεί μέχρι να ξαναπεράσει το ίδιο σημείο από το τακάκι) αλλά και μεγαλύτερου πάχους (πιο πολύς χώρος για αερισμό στη μέση). Αν το S3 έχει και κανέναν αεραγωγό για τα φρένα του να τα βάλει κι αυτά...
-
Αν είναι να σκάσει βέβαια λεφτά για δαγκάνες, γιατί να μην πάρει τις 4πίστονες, με όσα πλεονεκτήματα αυτές προσφέρουν έναντι των μονοπίστονων;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στις ίδιες συνθήκες κι εγώ μετά τα 2 φρεναρίσματα έχω παρατηρήσει κόπωση και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να τα βελτιώσω (όχι ότι το κάνω συχνά αλλά ήθελα αν το ξανακάνω να αισθάνομαι μια κάποια εξασφάλιση).Ακριβώς αυτό.κάθε φορά που θέλω να το ξανακάνω μου προκαλεί μία ανασφάλεια το γεγονός αυτό και έτσι πλέον δεν μπορώ να χαρώ το αμάξι μου.
Και δεν μιλάω μόνο σε εθνική αλλά ακόμα και σε διαδρομή με στροφές και ευθείες όπου το αμάξι το κυνηγάς (δεν λέω ότι το ρισκάρεις τρελά, αλλά ότι τόσο στην επιτάχυνση όσο και στην επιβράδυνση -πατάς όλο και πιο 'καθυστερημένα' το φρένο).Σε καθημερινή χρήση όπου άντε να κάνεις 1 έντονο φρενάρισμα μέσα σε 1 ώρα οδήγηση, όλα βαίνουν καλώς.Στο 'κυνήγημα' εμφανίζεται το πρόβλημα.Στην πιο πάνω αναζήτηση θα έλεγα να βάλει από το S3 που είναι και πιο εύκολα, και δοκιμασμένα καιν είναι και πιο μεγάλης διαμέτρου (καλύτερος μοχλός αλλά και πιο πολύ ώρα για να αεριστεί μέχρι να ξαναπεράσει το ίδιο σημείο από το τακάκι) αλλά και μεγαλύτερου πάχους (πιο πολύς χώρος για αερισμό στη μέση). Αν το S3 έχει και κανέναν αεραγωγό για τα φρένα του να τα βάλει κι αυτά....
Σε αυτό θα συμφωνήσω με τον drdino, γιατί αφού θα σκάσω που θα σκάσω τα ωραία μου λεφτάκια και θα μου κοστίσει και το σχεδόν το ίδιο είτε βάλω του S3 είτε βάλω τα jounior kit, γιατί να πάω στα μονοπίστονα S3? (έχω την αίσθηση ότι τα 4πίστονα brembo θα φρενάρουν καλύτερα σε απανωτά φρεναρίσματα και το ίδιο σχεδόν με τα μονοπίστονα φρένα του S3*)
Οι πολυπίστονες δαγκάνες τι προσφέρουν επιπλέον των μονοπίστονων?
Καλύτερη κατανομή πίεσης στο τακάκι.Το οποίο τι προσφέρει?*προς αποφυγή παρεξήγησης συγνώμη που λέω συνέχεια 'φρένα του S3'.Δεν θέλω να μαϊμουδέψω το α αμάξι μου και να το κάνω σαν το S3 (γιατί το άκουσα κι αυτό όταν ρωτούσα για να μάθω πληροφορίες). Απλώς είναι το μεγαλύτερο μοντέλο και τα αναφέρω έτσι για συντομία.
-
Παιδιά θέλω τη βοήθεια σας.
Παρατήρησα σήμερα ενώ άφηνα το φρένο ένα σφύρισμα στο πεντάλ σα να έτριζε.
Όχι στο πάτημα αλλά στο άφημα!!!
Ανοίγω καπό και είδα ότι το υγρό των φρένων δεν είχε καθόλου μέσα!!Όλα αυτά σε ένα peugeot 206.Και ρωτάω τώρα τι πρέπει να κάνω;
Mπορώ να βάλω μόνος μου υγρό ή πρέπει να το πάω σε συνεργείο;
Και αν μπορώ εγώ τότε ποιο υγρό προτείνετε να αγοράσω;; -
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Ανοίγω καπό και είδα ότι το υγρό των φρένων δεν είχε καθόλου μέσα!!Όλα αυτά σε ένα peugeot 206.Και ρωτάω τώρα τι πρέπει να κάνω;
Και αν μπορώ εγώ τότε ποιο υγρό προτείνετε να αγοράσω;;ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, για να μην πάρει υγρασία.
-
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Και αν μπορώ εγώ τότε ποιο υγρό προτείνετε να αγοράσω;;Βαλε το υγρο που προτεινει ο κατασκευαστης (DOT 4 λογικα) μεχρι να πας στο συνεργειο.
Πρεπει να διορθωθει η διαροη , οχι απλα να συμπληρωσεις. -
Kαι πώς ξέρουμε ρε παιδιά ότι είναι διαροή;
-
Το ξέρουμε, γιατί εσύ μας το είπες.
-
Παιδιά σόρρυ γράφτε λάθος σε ότι είπα μέχρι τώρα. Καταρχάς το κοίταξα βιαστικά πριν ενώ είχε βραδιάσει και δεν πρόσεξα καλά ότι τελικά έχει υγρά φρένων μέσα το αυτοκίνητο!!! Το διαπίστωσα πριν λίγη ώρα με φακό στο υπόγειο γκαράζ που έχουμε...
Το πρόβλημα είναι με το πεντάλ του φρένου ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ αλλά στο 'άφημα' τρίζει-σφυρίζει λίγο!!! Σα να έχει λασκάρει καμιά βίδα ή κάτι τέτοιο!!Φρενάρει μια χαρά όμως το αμάξι. Απλά επειδή θέλω να προσέχω στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια (φρένα λάστιχα κτλπ) θέλω να το λύσω.
Αν ξέρει κανείς να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ και συγνώμη για την αναστάτωση...
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις