-
συν ότι δεν έχω βρει άλλον να ξέρει να ρυθμίζει ταμπουροφρενα σωστα. Με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό.
Αυτό ειδικά πολύ σημαντικό! Στο Panda με έσωσε, γιατί δεν είχε γίνει ποτέ καμία εργασία στα ταμπούρα (άσχετα εαν μου είχαν πει ότι έγινε!).
-
Δυστυχώς τα περισσότερα συνέργεια εκεί έξω είναι για να αλλάζουν λάδια και φίλτρα και για οτιδήποτε πιο σύνθετο βαριουνται να ασχοληθούν είτε δεν έχουν χρόνο γιατί προσπαθούν να εξυπηρετήσουν μεγάλο όγκο αυτοκινήτων στο μικρότερο δυνατό χρονο πχ με τα ταμπούρα δεν ασχολούνται καν, υγρά φρένων αλλάζουν μόνο από το παγούρι κλπ
-
cson wrote:
συν ότι δεν έχω βρει άλλον να ξέρει να ρυθμίζει ταμπουροφρενα σωστα. Με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό.
Αυτό ειδικά πολύ σημαντικό! Στο Panda με έσωσε, γιατί δεν είχε γίνει ποτέ καμία εργασία στα ταμπούρα (άσχετα εαν μου είχαν πει ότι έγινε!).
Ρε σεις μου βάλατε ιδέα!
Θα του πω να κοιτάξει και τα ταμπούρα πίσω!!!! Το αυτοκίνητο είναι με 140.000χλμ και δεν πρέπει ποτέ να έχει ασχοληθεί κανείς με τα ταμπούρα!!!!!
Με βάλατε στη πρίζα! Θα πάω άμεσα.
-
Σε περιμένω να κεράσω καφέ, όταν πας στο Μάνο πες του να με πάρει τηλέφωνο να πεταχτώ.
-
Φίλε Quadra δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι. Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα να προγραμματίσω το πότε θα περάσω. Από ότι βλέπω ο Μωράρης ανοίγει στις 8.30 και κλείνει στις 5. Αυτό ήδη με δυσκολεύει γιατί θα περάσω κάποια στιγμή στα 'μουλωχτά' όταν θα πηγαίνω για κάποιο πελάτη.
Τις τελευταίες μέρες σπάω το κεφάλι μου να δω τι θα πω στην εργασία μου για να το πάω συνεργείο.
Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Οκτώβριο που θα πάρω την καλοκαιρινή μου άδεια.
-
Εσύ ξέρεις, αλλά και τον Οκτώβριο εδώ θα είμαι.
-
Τις τελευταίες μέρες σπάω το κεφάλι μου να δω τι θα πω στην εργασία μου για να το πάω συνεργείο.
Εφόσον αρνούνται να σου δώσουν έστω και 1 ημέρα άδεια, τα 'κλασσικά' που παίζουν σε όλες τις υπαλληλικές εργασίες δεν παίζουν σε εσένα?
-
Αρρώστησες και δεν πάς καθόλου και πας και ένα χαρτί από γιατρό εαν θέλουν (αν και μέχρι 3 ημέρες δεν είναι απαραίτητο στο ΙΚΑ).
-
Σε έπιασε λάστιχο πηγαίνοντας στο γραφείο και θα καθυστερήσεις.
-
Τράκαρες και θα καθυστερήσεις.
-
Τράκαρες και δεν θα πάς καθόλου και ας σε χρεώσουν άδεια.
-
-
Storm wrote:
Εφόσον αρνούνται να σου δώσουν έστω και 1 ημέρα άδεια, τα 'κλασσικά' που παίζουν σε όλες τις υπαλληλικές εργασίες δεν παίζουν σε εσένα?
-
Αρρώστησες και δεν πάς καθόλου και πας και ένα χαρτί από γιατρό εαν θέλουν (αν και μέχρι 3 ημέρες δεν είναι απαραίτητο στο ΙΚΑ).
-
Σε έπιασε λάστιχο πηγαίνοντας στο γραφείο και θα καθυστερήσεις.
-
Τράκαρες και θα καθυστερήσεις.
-
Τράκαρες και δεν θα πάς καθόλου και ας σε χρεώσουν άδεια.
Θα μεταφέρω την κουβέντα στα Εργασιακά για να μην βγαίνουμε offtopic
-
-
Μια ερωτηση
Panda 1.2 , ηρθε σειρα για σετ φρενων μπρος και πισω σκεφτομαι να παω ξανα σε brembo - ferodo μπροστα και πισω ταμπουρα bosch σιαγωνες textar αυτα βρισκω Θεσ/νικη , επειδη το search δεν με βοηθαει σε αυτα τα μικρα αυτοκινητα εαν πω να κανω μια αλλαγη π.χ δισκο ate / τακακι ατε η ολα να τα βαλω textar υπαρχουν αισθητες διαφορες με το αρχικο setup η τζαμπα θα ψαξω να τα βρω/??
-
Μια ερωτηση
Panda 1.2 , ηρθε σειρα για σετ φρενων μπρος και πισω σκεφτομαι να παω ξανα σε brembo - ferodo μπροστα και πισω ταμπουρα bosch σιαγωνες textar αυτα βρισκω Θεσ/νικη , επειδη το search δεν με βοηθαει σε αυτα τα μικρα αυτοκινητα εαν πω να κανω μια αλλαγη π.χ δισκο ate / τακακι ατε η ολα να τα βαλω textar υπαρχουν αισθητες διαφορες με το αρχικο setup η τζαμπα θα ψαξω να τα βρω/??
Θα δοκίμαζα ΑΤΕ εφόσον έχεις την διάθεση να ασχοληθείς. Κατά μέσο όρο ίδια είναι όλα αυτά και είναι καλές μάρκες.
Πάντως τα γνήσια τακάκια για panda του 2015 είναι πανάκριβα χωρίς να ξέρω για πιο λόγο. Σε ελάχιστα μαγαζιά τα βρίσκεις γνήσια στη φθηνή τιμή των 60 ευρώ . Στη πλειοψηφία τα βαρανε 80+.
-
Βασικα τα γνησια τα βρηκα εδω
τα εχω δοκιμασει με αναμεικτα συναισθηματα!
Βεβαια διαβαζω καλες γνωμες για τα TRW σαν δισκους τωρα στο οπισθιο συστημα μεγαλη σημασια νομιζω δεν εχει τι να τοποθετηθει
-
Το 206 το έχει ο Μωράρης από χθες. Σίγουρα θα μείνει μέσα στο συνεργείο μία ή και δύο μέρες ή και τρεις μέρες.
Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα επιλυθεί το πρόβλημα στα φρένα. Χλωμό το κόβω.
Για την ώρα σημειώνω ότι πριν δύο μήνες άλλαξα δίσκους/τακάκια σε εξειδικευμένο συνεργείο της Peugeot στο Χαλάνδρι. Και συγκεκριμένα στον Κοζωνάκη [CI PEU FRANCE]. Φυσικά μου δεν μου έβαλε ακριβούς δίσκους και τακάκια. Οικονομικά μου έβαλε για να κυκλοφορώ μέσα στην Αθήνα. Πάντως είναι καινούρια, δύο μηνών. Τα οποία ΔΕΝ πρόκειται να τα πετάξω.
Περιμένω να δω αν θα βγει άκρη.
-
καφέ θα πιούμε ?
-
Κάτσε φίλε Quadra γιατί το θέμα με τα φρένα έχει μπλεχτεί ιδιαίτερα και δεν ξέρω που θα καταλήξει τελικά.
-
Εγώ πήγα από εκεί, μου είπε ότι το έκανε βόλτα, το έβαλε και στο φρενόμετρο και υπάρχει ένα μικρό τρέμουλο εμπρός από ακαθάριστα μουαγέ, αλλά το πρόβλημα είναι από πίσω γιατί τρέμει το πάτωμα του αυτοκινήτου, τα τακάκια εμπρός τα έχουν βάλει βιαστικά χωρίς καθαρισμούς και γενικά τοποθετήθηκαν όλα πρόχειρα.
Όταν το ανοίξει θα τα δει όλα και θα σε ενημερώσει, είμαι σίγουρος ότι θα φύγει το αμάξι χωρίς πρόβλημα.
-
Ρε συ πήγες από εκεί; Χαράς στο κουράγιο σου. Σε ευχαριστώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
-
Ρε συ πήγες από εκεί; Χαράς στο κουράγιο σου. Σε ευχαριστώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
300 μέτρα μακρυά είμαι, άλλωστε είμαστε συνεργάτες με τον Μάνο, του κάνω όλες τις μηχανουργικές εργασίες όταν και όπου χρειάζεται.
-
Σήμερα έμαθα και κάτι. Η Brembo βγάζει και ταμπούρα. Ξαφνιάστηκα. Νόμιζα ότι μόνο δίσκους/τακάκια βγάζει.
-
Η Brembo είναι μεγαλύτερη εταιρία συστημάτων φρένων στον κόσμο. από 206 μέχρι F1, αεροπλάνα, τραίνα, φορτηγά, βιομηχανικά κλπ, είναι ιδιοκτήτης των πλέον επώνυμων εταιριών φρένων, έχει εργοστάσια σε 14 χώρες, 3 ηπείρους και δραστηριοποιείται σε 24 διαφορετικούς τομείς, έχει 10.800 υπαλλήλους, το 10% είναι στο R&D, το 2019 έκανε τζίρο 2.6 δις, και της ανήκουν οι Breco, AP,Bybre, και η Marchesini που φτιάχνει τις καλύτερες ζάντες μοτοσυκλεττών στον κόσμο, υπάρχουν και άλλες μικρότερες εταιρίες κάτω από το όνομα της AP Racing.
Για να μη γράφω άλλα, θα πω ότι το εργοστάσιο της στην Ιταλία έχει μήκος 1 χλμ, και το ονομάζουν kilometro Rosso
https://www.brembo.com/en/company/about/profile/kilometro-rosso
http://www.marchesiniwheels.com/en/wheels/racing/Pages/01racing.aspx
και η αγαπημένη πολύ ακριβή αλλά κορυφή
Έχω την κακή συνήθεια από πολλά χρόνια ότι με ενδιαφέρει να το ψάχνω σε βάθος, πριν το νετ είχα για βίβλο μου τον χρυσό οδηγό.
-
Το 206 το έχει ο Μωράρης από χθες. Σίγουρα θα μείνει μέσα στο συνεργείο μία ή και δύο μέρες ή και τρεις μέρες.
Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα επιλυθεί το πρόβλημα στα φρένα. Χλωμό το κόβω.
Για την ώρα σημειώνω ότι πριν δύο μήνες άλλαξα δίσκους/τακάκια σε εξειδικευμένο συνεργείο της Peugeot στο Χαλάνδρι. Και συγκεκριμένα στον Κοζωνάκη [CI PEU FRANCE]. Φυσικά μου δεν μου έβαλε ακριβούς δίσκους και τακάκια. Οικονομικά μου έβαλε για να κυκλοφορώ μέσα στην Αθήνα. Πάντως είναι καινούρια, δύο μηνών. Τα οποία ΔΕΝ πρόκειται να τα πετάξω.
Περιμένω να δω αν θα βγει άκρη.
Όσες φορές άφησα σε άλλους την επιλογή στα τακάκια το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Κατέληγα με στραβους δίσκους, οπότε η επιλογή υλικού τριβής είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια και την οικονομία.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις