Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κάτι που θέλω να διπλο-τσεκάρω είναι πόσο κοντά έρχεται το εσωτερικό των εμπρός τροχών στις μπουκάλες των αμορτισέρ με το μεγαλύτερο κάμπερ που δίνουν τα άκρα της Peugeot Sport αλλάζοντας μόνο τη γωνία του μουαγιέ & της βάσης της δαγκάνας, διότι με μαμά άκρα δε μπαίνει ούτε δάχτυλο ανάμεσα στον τροχό και στη μπουκάλα οπότε ενδέχεται για να χωράνε χιονο-κάλτσες [αν χρειαστεί] να πρέπει να δώσουμε ένα 'κλικ' απόσταση με καμπάνες.
Από κοντά με τα εξαρτήματα στο χέρι για οριστικές αποφάσεις, γιατί έτσι είναι μόνο ασκήσεις επί χάρτου.
Πληροφοριακά στο Quadra μου για να βάλω αλυσίδες πρέπει να βάλω τροχό 145 πλάτος ( σαν τη ρεζέρβα ανάγκης ) Τώρα απέχει 5 mm ο τροχός από την μπουκάλα.
Και εγώ στα δικά μου τα καινούργια που ακόμα δεν έχω φτιάξει τις καμπάνες, πάω για φαρδύτερες, ευτυχώς που είναι τετρακίνητο και βοηθάει η όλη κατάσταση αν χρειαστεί με χειμερινά λάστιχα.
Χθες βρήκα ευκαιρία κι έβαλα αμορτισέρ πάνω σε άκρα μου από Peugeot Sport + μαμά δισκόπλακα + τροχό και μέτρησα πόσο πιο κοντά έρχεται στη μπουκάλα με το αυξημένο κάμπερ που δίνουν τα άκρα, πόσο 'αέρα' έχει η ζάντα από δισκόπλακα, πόσο με δαγκάνες τις AP φορεμένες, κλπ, κλπ.
![](http://s14.postimg.org/rfa7btgz5/Cambered_wheel_spacing_205_40_17_PS.jpg)
Από 'αέρα' ανάμεσα σε τροχό & μπουκάλα πλέον θα είμαστε στα ~5mm αν δε δώσουμε λίγο 'αέρα' με καμπάνες.
![](http://s21.postimg.org/4p28tojiv/AP_Atlantis.jpg)
Οι δαγκάνες της AP έχουν 'αέρα' από εσωτερικό ζάντας αν κεντραριστούν στο βάθος που είναι οι μαμά δίσκοι, οπότε δεν αλλάζουμε τίποτα προς τα δεξιά ή αριστερά στον οριζόντιο άξονα (δε μας παίρνει κιόλας για πιο μέσα διότι δισκόπλακα από mounting points για βάσεις δαγκάνας έχει μόλις 4.6mm - δεν έχει νόημα να τα πειράξουμε).
Αν φαρδύνουμε καμπάνες μόλις 6 mm σε σχέση με αυτές που δίνει η AP (που έχουν πάχος +0.5mm στην επιφάνεια που πατάει στο μουαγιέ σε σχέση με πάχος μαμά δισκόπλακας, 7.5mm αντί 7.0mm) θα είναι όλα 'σωστά' - και χιονοκάλτσες θα μπαίνουν μια χαρά αν ποτέ χρειαστεί, και δεν θα έρθει αισθητά πιο έξω o άξονας περιστροφής του τροχού σε σχέση με πρόβλεψη κατασκευαστή.
Πλέον από νούμερα έχω τα πάντα και για καμπάνες και για βάσεις (να 'ναι καλά ο Jon Simpson της AP που μου απαντούσε σε dt σε ό,τι ήθελα ) και χθες που είχα χρόνο τα πέρασα στο autocad (μένουν κάτι λεπτομέρειες που θα τελειώσω μέσα στο Σ/Κ) οπότε περιμένω τακάκια, για να τσεκάρουμε και με αυτά, και θα είμαστε κομπλέ.