-
Κοίταγα από περιέργεια τα ΑΤΕ τακάκια που πήρα για το Audi και πίσω εκτός από ΑΤΕ γράφουν και Galfer! WTF?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κοίταγα από περιέργεια τα ΑΤΕ τακάκια που πήρα για το Audi και πίσω εκτός από ΑΤΕ γράφουν και Galfer! WTF?Η Ισπανική Galfer ανήκει στην ΑΡ η οποία με τη σειρά της ανήκει στην Brembo, όπως και η Alcon ανήκει στην Brembo, τακάκια έχει και η Brembo αλλά και η Galfer, μόνο που δεν έχουν μονάδες παραγωγής τακακιών, άρα κάποιος τους τα φτιάχνει για λογαριασμό τους, μπορεί η ΑΤΕ, μπορεί η Ferodo ή ταυτόχρονα ή κάποιο άλλοι ( τακάδες, να τους πω έτσι ) και να τους κάνουν διάφορες παρτίδες με επιλεγμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι ξένη πρακτική αυτή η συνεργασία μεταξύ εταιριών, το θέμα είναι να είναι καλό το προϊόν σε καλή τιμή και να σου κάνει σαν ποιότητα και σαν χαρακτηριστικά.
Η Galfer έχει 1 καλή σειρά, την 1055 και μια ακόμα καλύτερη την 1065 που δεν την φέρνει από ότι ξέρω.
-
Γνωστός μου με Galfer σε Mazda6 σαν το δικό μου, είπε πως σφυρίζουν όταν ήταν κρύα και όταν ήταν πολύ ζεστά.
Είχαν καλή αποδοση αλλα ο θόρυβος ήταν ενοχλητικός. -
Τακάκι αντοχής και αθόρυβο μάλλον είναι δύσκολο, επίσης στο θόρυβο δεν παίζει ρόλο μόνο η πάστα αλλά και άλλοι παράγοντες που πρέπει να αποκλειστούν πριν ενοχοποιηθεί η πάστα.
-
Για του λογου το αληθες. Απλα μου κανει τρομερη εντυπωση που αφηνουν 2 ανταγωνιστικα brand names πανω στο ιδιο προίον.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Γνωστός μου με Galfer σε Mazda6 σαν το δικό μου, είπε πως σφυρίζουν όταν ήταν κρύα και όταν ήταν πολύ ζεστά.
Είχαν καλή αποδοση αλλα ο θόρυβος ήταν ενοχλητικός.Θα φταίει κάτι άλλο Μπάμπη.....στο δικό μου,δέ κάνουν κίχ....και δέ μιλάω για τα μαμά!!!Είτε κρύα είτε ζεστά,δε ακούγεται το παραμικρό!!!
-
Αν και κανονικά ίσως πρέπει να το βάλω στο θέμα με τα ποδήλατα...
Από προχθες στο SCOTT μου φρενάρω με αυτά:
Αντικατέστησαν τα μαμά Avid στα οποία τα πιστονάκια είχαν πρόβλημα επαναφοράς, σφύριζαν, ακουγόντουσαν μονίμως σαν να γρατζουνάνε, και η μπροστινή δισκόπλακα την είχε ψιλο-ακούσει. Τα Shimano με δίσκους 180mm εμπρός / 160mm πίσω (αντί 185 εμπρός / 160 πίσω που βάζει η Avid) δεν κάνουν κιχ, έχουν υπέροχο initial bite αλλά και modulation (αν και δεν τα έχω στρώσει τελείως ακόμα) και θέλουν ακόμα λιγότερη δύναμη.
Οι δίσκοι τους είναι της σειράς ICE, με αλουμινένια κέντρα, και πλάκες που έχουν καλύτερη θερμική κατεργασία από τις 'κοινές' που δίνει η Shimano (αν τους δείς από πάνω ξεχωρίζουν 3 'φέτες'). Το Σ/Κ ελπίζω ν' ανέβω καμιά Πεντέλη αν το επιτρέπει ο ήλιος και να τα δω και σε αυξημένες θερμοκρασίες τι λένε στο γυρισμό (βγαίνουν και με τακάκια με ενσωματωμένες ψύκτρες για τρελούς downhillάδες, αλλά για τα 70-72 κιλά μου δεν έχει τρομερό νόημα).
Πάντως αυτό το να φαίνονται οι 'φέτες' δεν το έχω παρατηρήσει σε άλλους δίσκους... Είναι κάπου 25% του πάχους η εξωτερική, άλλο τόσο η εσωτερική, και 50% η μεσαία (με το μάτι)....
-
-
Nidosan
Nίκο καλορίζικα τα διμεταλλικά, αλλά βρε παιδί μου βάλε κανένα σοβαρό φρένο να γουστάρεις να το ευχαριστηθείς -
Πάνο, φοβερα! Κατασκευες που θα ζηλευαν πολλοι ''ειδικοι''!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
http://bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/news_and_info/shimano_technology/velotech_de_disc_brake.htmlΕυχαριστώ.
*'the rotors have a 3-layer sandwich structure of an aluminum core and two stainless steel outer layers'
*Ξέχασα να τις ζυγίσω πριν τις βάλω... αλλά θα το βρω το βάρος τους, να δούμε σε σχέση με τις Avid πόσο είναι (από περιέργεια)....
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Nidosan
Nίκο καλορίζικα τα διμεταλλικά, αλλά βρε παιδί μου βάλε κανένα σοβαρό φρένο να γουστάρεις να το ευχαριστηθείςΤο φαντάζεσαι Παναγιώτη με 2 αεριζόμενες 330χ28 μπροστά και μια μονή πίσω?....
Θα διπλασιαζόταν το βάρος του!...Λοιπόν, οι δισκόπλακες για το RC από HiSpec δεν αργούν, μου ήρθε το tracking reference από Parcelforce, οπότε όπου να 'ναι φτάνουν...
Οι δαγκάνες θ' αργήσουν λίγο παραπάνω. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πάνο, φοβερα! Κατασκευες που θα ζηλευαν πολλοι ''ειδικοι''!!Ευχαριστώ Γιάννη, εσύ είσαι ΟΚ με τα δικά σου ?
'Αξιζε ?
-
Νίκο μου έχουν φέρει κάτι τέρατα 380mm, δεν τα χωράει ο τόρνος και πρέπει να μεγαλώσω και άλλο τη γονατιά του, έλεος ρε γαμώτο με το μέγεθος, 16.5kg ο κάθε δίσκος, αυτό το αμάξι όταν στρίβει με πολλά θα υποστρέφει μόνο από τις δισκόπλακες και το τιμόνι δεν θα ακούει από τα γυροσκοπικά φαινόμενα.
-
Πάνο, φοβερα! Κατασκευες που θα ζηλευαν πολλοι ''ειδικοι''!!
Ευχαριστώ Γιάννη, εσύ είσαι ΟΚ με τα δικά σου ?
'Αξιζε ?
Μια χαρα Πανο μεχρι στιγμης, κανει πολλα χλμ το αμαξι, συντομα θα βγαλω το τελικο πορισμα.
-
** bathan**Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείς υπερβολικά τα Brembo, δεν είναι δα και κάτι ιδιαίτερο, να μου έλεγες υπερβολικά τα Carbotech 12 / 14 / 16 ή τα Ferodo DS 3000να πω ΟΚ έχεις δίκηο.
@Quadra τα Brembo σε σχέση με τα Ferodo Premier θεωρούνται πιό αποδοτικά ή είναι της ίδιας κατηγορίας ;
Βασικά προσανατολίζομαι να αλλάξω και τους δίσκους γιατί οι μαμά έχουν 'κουραστεί', βρήκα δίσκους brembo από ένα φίλο και δεν ξέρω ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός
Η άλλη εναλλακτική είναι να βάλω τα Gafler για να δω τί ψάρια πιάνουν -
Αν νιώθεις οτι τα μαμά δεν σου κανουν, τοτε θα βάλεις ένα απλό δισκο με ενα πιο καλό Τακακι, κατηγοριας ds2500.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
** bathan**
Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείς υπερβολικά τα Brembo, δεν είναι δα και κάτι ιδιαίτερο, να μου έλεγες υπερβολικά τα Carbotech 12 / 14 / 16 ή τα Ferodo DS 3000να πω ΟΚ έχεις δίκηο.
@Quadra τα Brembo σε σχέση με τα Ferodo Premier θεωρούνται πιό αποδοτικά ή είναι της ίδιας κατηγορίας ;
Βασικά προσανατολίζομαι να αλλάξω και τους δίσκους γιατί οι μαμά έχουν 'κουραστεί', βρήκα δίσκους brembo από ένα φίλο και δεν ξέρω ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός
Η άλλη εναλλακτική είναι να βάλω τα Gafler για να δω τί ψάρια πιάνουνΣτα απλά Brembo δεν μπορώ να βρώ χαρακτηριστικά γθια να κάνω μια οποιαδήποτε σύγκριση, από την άλλη η Ferodo μετά τα Premier μια σκάλα επάνω έχει τα DS Performance και ακόμα πιο πάνω έχει τα DS 2500.
Tα Galfer που έρχονται στην Ελλάδα η πάστα τους είναι η 1055 αντίστοιχη των DS Performance, έχει και την 1065 που είναι ανάμεσα στο DS 2500 και DS 3000 αλλά από ότι ξέρω δεν την φέρνει στην Ελλάδα.
Τα Premier είναι πολύ καλά για απλό καθημερινό τακάκι, δεν είναι για το κάτι παραπάνω, ανάμεσα σε αυτό και στο DS Performance είναι το Ferodo Thermoquite, και αυτό πολύ καλό καθημερινό τακάκι αλλά μέχρι εκεί.
Δεν ξέρω πως οδηγάς και τι απαιτήσεις έχεις από τα φρένα σου, από μακρυά δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, το στύλ φρεναρίσματος που έχει ένας οδηγός μπορεί να κάνει ένα απλό τακάκι θεό, όπως και επίσης να καταστρέψει ακόμα και το καλύτερο τακάκι σπάζοντας και τους δίσκους.
Σου αρέσουν αυτοί οι δίσκοι ? Έγιναν έτσι από λάθος τακάκι ως προς την χρήση του αυτοκινήτου.
-
Στα 45000 τα άλλαξα.
Τι να φταίει για το σφύριγμα...H τοποθέτηση ίσως ?
Καθαρίστηκαν σχολαστικά οι υποδοχές των τακακιών ?
Οι διαστολές από τη θερμοκρασία σε τακάκια και βάσεις τακακιών παίζουν τον ρόλο τους, πρέπει να είναι όλα καθαρά, να είναι μετρημένα για φθορές που δεν πρέπει να υπάρχουν, τα τακάκια ανάλογα με τον κατασκευαστή προσφέρονται με λαμαρινάκι από πίσω, ή με ελαστικό υπόστρωμα, ή με ελάσματα που μαπίνουν μέσα στα έμβολα, στο δικό σου είναι όλα εντάξει ?Ακόμα και η φθορά στο έμβολο της δαγκάνας ή στις γλύστρες μπορεί να φέρνει σφύριγμα από συντονισμό, και ρπιν πούμε ότι όλα είναι ΟΚ, πρέπει τις ελευθερίες του συστήματος να τις βλέπουμε μέσα από το πρόσμα των διαστολών / συστολών, το συνεργείο πρέπει να σου δώσει λύση, από τα πληκτολόγια εμείς τι να κάνουμε ?
Ποια Pagid έβαλες ?
Έχει αρκετές πάστες, αν είναι κανένα ημιμεταλλικό προς το αγωνιστικό, λογικό είναι να κάνει θόρυβο.Συνεχίζοντας το θέμα μας και έπειτα απο συμβουλή του JIM A3 επισκέφτηκα το εξειδικευμένο συνεργείο φρένων του Μάνου που μου σύστησε ο JIM.
Αρχικά για να δούμε το θέμα του σφυρίγματος μετα την αλλαγή των τακακιών αλλα και για αλλάγη υγρών φρένων.
Οτι και ναπω είναι λίγο για την επαγγελματική συμπεριφορά ,τις γνώσεις και τη προσοσχη στη λεπτομέρεια του Μάνου.
Αφου μου εξηγησε που μπορει να οφείλεται το θεμα ,εβγαλε δαγκάνες και τακακια και αμέσως μου είπε οτι τα τακακια που τοποθετήθηκαν δεν είχαν την καλή ποιοτητα πάστα αλλά τη μεσαία.Όπως μου εξήγησε λιγοι ξέρουν οτι υπάρχει αυτη η διαφοροποιηση ανάμεσα σε τακακια της ίδιας εταιρείας για τον ίδιο τύπο αυτοκινήτου.Η pagid στη ποιοτητα που μου έβαλαν χρησιμοποιει πάστα MINDEX που δεν είναι και ότι καλύτερο.
Στη συνέχεια εγινε καθαρισμός και προσεκτική λίπανση των δαγκανών και τρόχισμα των τακακιων,ενω επειτα ακολουθησε αλλαγη υγρού φρένων και εξαέρωση...Ουσιαστικά έγινε ενα service στα φρένα.Η όλη διαδικασία έγινε πολυ προσεκτικά και κράτησε πάνω απο μια ώρα.Περίπου μιαμιση..
Στη δοκιμή που ακολουθησε ...έπαθα πλάκα.Με οδηγο το Μανο και σαν συνοδηγός καταλαβα τη διαφορά.Μόλις μπήκα στη θέση του οδηγου ένιωσα σαν να είχα βάλει τετραπίστονα,οκ υπερβάλλω.χα χα...Αλλά η διαφορά ήταν τεράστια και είχα αλλάξει τακακια πριν 3000 χμ...
Καταλαβα πόσο σημαντικό είναι να απευθυνεσαι στους ειδικούς .Ουσιαστικά κανένας, δεν είχε ασχοληθεί με τα φρένα του αυτοκινήτου στα τέσσερα χρόνια που το έχω.
Όσο για το σφύριγμα έχει μειωθεί.Ο Μάνος μου είπε οτι αν δεν εξαφανιστει στα επόμενα 200 με 300 χμ θα ευθύνεται η πάστα των τακακιων που δεν αντέχει τη θερμική καταπόνηση,οποτε θα αλλάξουμε λίγο νωρίτερα τακακια μαζί με δίσκους.
Αυτα.Τώρα το σφυριγμα παραμένει,οποτε μάλλον θα πάω πίσω στο συνεργείο που τα έβαλε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε... -
Στα απλά Brembo δεν μπορώ να βρώ χαρακτηριστικά γθια να κάνω μια οποιαδήποτε σύγκριση, από την άλλη η Ferodo μετά τα Premier μια σκάλα επάνω έχει τα DS Performance και ακόμα πιο πάνω έχει τα DS 2500.
Tα Galfer που έρχονται στην Ελλάδα η πάστα τους είναι η 1055 αντίστοιχη των DS Performance, έχει και την 1065 που είναι ανάμεσα στο DS 2500 και DS 3000 αλλά από ότι ξέρω δεν την φέρνει στην Ελλάδα.
Τα Premier είναι πολύ καλά για απλό καθημερινό τακάκι, δεν είναι για το κάτι παραπάνω, ανάμεσα σε αυτό και στο DS Performance είναι το Ferodo Thermoquite, και αυτό πολύ καλό καθημερινό τακάκι αλλά μέχρι εκεί.
Δεν ξέρω πως οδηγάς και τι απαιτήσεις έχεις από τα φρένα σου, από μακρυά δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, το στύλ φρεναρίσματος που έχει ένας οδηγός μπορεί να κάνει ένα απλό τακάκι θεό, όπως και επίσης να καταστρέψει ακόμα και το καλύτερο τακάκι σπάζοντας και τους δίσκους.
Οδηγάω σε κανονικούς ρυθμούς με αρκετά γρήγορα περάσματα ~180 χλμ όπου το επιτρέπει βέβαια ο δρόμος, άλλωστε το αυτοκίνητό μου δεν είναι κανένα super car για να κάνεις ταρζανιές
Φαντάζομαι πως τα Ferodo Premier με καλύπτουν επαρκώς απλώς έχω ακούσει απο αρκετούς πως είναι μαλακά και δεν βγάζουν παραπάνω από 20-30 Κ χλμ. Γι΄αυτό ψάχνω κάτι ίσως πιό ανθεκτικό
το εξειδικευμένο συνεργείο φρένων του Μάνου
Που είναι βρε παιδιά αυτό το συνεργείο του Μάνου ;
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις