-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To σετ στήριξης είναι επαναχρησιμοποιήσιμο ή αντικαθίσταται κάθε φορά?Ποιό σετ εννοείς ? των floating ?
-
ναι
-
πιστευω οτι εαν εισαι μεσα στην ανοχη του κατασκευαστη μπορεις να ξαναχρησιμοποιησεις τις βιδες.Η ap racing εχει τα 0,20mm χωρις να αποκλειει και 0,30mm.
o Παναγιωτης σαν ειδικος θα μας διαφωτισει παραπανω βεβαια. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ποσο τα πληρωσες ΗΦ? διαστασεις δισκου?Είχα πληρώσει τις καλές εποχές (όταν είχα λεφτά για ξόδεμα-πέταμα ), 1600€, με τοποθέτηση + κάτι άλλα ψιλολοϊδια στο αμάξι (τοποθέτηση Cruise Control, SSK, επαναπρογραμματισμός...).
Αν το είχα ψάξει, θα μπορούσα τότε να βρω το σετ αρκετά φθηνότερα, λίγο πάνω από 1000άρικο (+ την τοποθέτηση).
Μετά από λίγο καιρό, άλλαξα και υγρά και έβαλα τα ΑΤΕ Blue Racing, ενώ άλλαξα και τα σωληνάκια με τα Goodridge. Τα τελευταία, στην Ελλάδα δεν τα βρήκα πουθενά για την 120i μου!Οι δίσκοι είναι οι εργοστασιακοί για την 135i ή αλλιώς αυτοί που δίνει η BMW στο Performance Kit. Αν θυμάμαι καλά, είναι 338mm, αλλά κρατάω μια επιφύλλαξη. Τους φτιάχνει η Brembo. Εμένα η καμπάνα τους δεν μου φαίνεται αλουμινένια, αν πάλι είναι, χαίρομαι χαρά μεγάλη!
Η τιμή που έγραψα είναι για όλο το σετ, την πλέρωσα με τα χεράκια μου και ΟΧΙ, δεν υπάρχει ούτε λίστα, ούτε γάμος!
-
1600 μαζι με τις δαγκανες της φωτο?
-
[quote='21 Quadra']Κωνσταντίνε, Volvozeus είσαι έτοιμος.
Άντε Πάνο να δούμε και τους Galfer.
-
Πάνο, οι δικοι μου καμπανατοι στο tucson τρωνε ξυλο στις καταβασεις. Εχουν κανει γυρω στα 20.000κμ πανε πολυ καλα. Να τους δω γυρω στα 100.000, εκει θα σου πω με βεβαιοτητα...Το τακακι της hyundai το θυμασαι που βαλαμε (ημιμεταλλικη version) στα 20.000 δεν εχει φαγωθει σχεδον καθολου, ουτε δοντι εχει κανει ο δισκος, ουτε σκονη βγαζουν.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πάνο, οι δικοι μου καμπανατοι στο tucson τρωνε ξυλο στις καταβασεις. Εχουν κανει γυρω στα 20.000κμ πανε πολυ καλα. Να τους δω γυρω στα 100.000, εκει θα σου πω με βεβαιοτητα...Το τακακι της hyundai το θυμασαι που βαλαμε (ημιμεταλλικη version) στα 20.000 δεν εχει φαγωθει σχεδον καθολου, ουτε δοντι εχει κανει ο δισκος, ουτε σκονη βγαζουν.Καλημέρα Γιάννη και καλή εβδομάδα, όταν είχα δει τους δίσκους σου και του είχα κόψει, έγραψα ότι με άφησαν κατάπληκτο οι δίσκοι της Mobis, δεν περίμενα τέτοια ποιότητα, αυτός ήταν και ο λόγος που σου ζήτησα τους παληούς σου να τους κρατήσω για να τους δω καλύτερα και ίσως να τους καθαρίσω κάποια στιγμή να τους βάλω στο αγωνιστικό του Στέφανου, αυτό είχα σαν αρχική σκέψη και παραμένει.
Μακάρι όλοι οι δίσκοι να ήταν σαν τους Mobis που μου έφερες, και από ότι λες και τα τακάκια τους είναι super, σου είχα πεί ότι χρειάζεσαι ημιματαλλικό τακάκι γιατί ξέρω ότι το αμάξι σου με 4 άτομα όπως ανεβοκαταβαίνεις τα βουνά περνάει κατά πολύ τους 2 τόνους και δεν το χαϊδεύεις στο δρόμο, του τα ρίχνεις, να δούμε για πόσο ακόμα θα αντέξουν οι δίσκοι, αν και νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα και θα πας καλά.
-
Ο χρήστης steve1978gr έγραψε:
Κωνσταντίνε, Volvozeus είσαι έτοιμος.
Άντε Πάνο να δούμε και τους Galfer.
Θα τους δούμε Σταύρο, τελειώνω ένα σετ που το άφησα πίσω για τον Κωνσταντίνο και πιάνω εσένα μετά.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
1600 μαζι με τις δαγκανες της φωτο?Με τις δαγκάνες, με την τοποθέτηση. Οι δαγκάνες είναι Brembo 6-pot και μπαίνουν επάνω χωρίς αντάπτορες.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ναιΔεν έχει τύχει να αλλάξω σετ, με την πείρα μου όμως θα σου πω πως σύμφωνα με τις οδηγίες σφιξίματος της ΑΡ, οι βίδες της που έχουν grade 10.9 δεν έχουν ανάγκη αλλαγής για ένα σετ δίσκων ακόμα, επίσης δεν έχω την εμπειρία από τα ελατήρια αν θα έχουν μαλακώσει από τις θερμοκρασίες, αν και είναι λαμάκια και μάλλον θα αντέχουν και αυτά για ένα σετ δίσκων ακόμα.
Όσον αφορά τις δικές μου βίδες, μια φορά στα 3 χρόνια που χρειάστηκε να αντικαταστήσω δίσκους, ( ο ένας είχε εσωτερική αποκόλληση από την βάνα στο κέντρο περίπου της επιφάνειας τριβής, ήταν σφάλμα υλικού του δίσκου, εντάξει, είχε φάει το ξύλο της αρκούδας σε Μέγαρα και Καρτόδρομο και όχι μόνο εκεί αλλά και σε βουνά ) θα πω ότι οι καμπάνες χρειάστηκαν μόνο καθάρισμα και άλλαξα βίδες ( βάζω 12.9 grade ) τις άλλαξα γιατί το κόστος τους δεν αξίζει να μην τις αλλάξεις, το θεωρώ κακώς εννοούμενη οικονομία και μιζέρια αν θέλεις, να ξαναβάλεις τις ίδιες βίδες.
Το ότι σε 3.5 χρόνια δεν μου έχουν φέρει πίσω δίσκους καμπανάτους για αλλαγή, επιβεβαιώνονται οι παρατηρήσεις μου από τα δικά μου αυτοκίνητα που είναι 5 ετών οι καμπάνες και τρώνε συνεχώς πολύ ξύλο επίτηδες, ότι οι καμπάνες αυξάνουν συνολικά τη διάρκεια ζωής των υλικών τριβής ( δίσκοι - τακάκια - υγρά )
Dim8, εμένα μου αρέσει πολύ η ΑΡ όχι μόνο για την ποιότητα της, αλλά γιατί έχει τα πάντα στο net, σχέδια, διαστάσεις, ανοχές, όλους τους κωδικούς ακόμα και για τις ροδέλλες, μπράβο της που έχει ανοιχτά μυαλά και δίνει όλη την πληροφόρηση βοηθώντας να κάνει κανείς σωστά τη δουλειά του.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Dim8, εμένα μου αρέσει πολύ η ΑΡ όχι μόνο για την ποιότητα της, αλλά γιατί έχει τα πάντα στο net, σχέδια, διαστάσεις, ανοχές, όλους τους κωδικούς ακόμα και για τις ροδέλλες, μπράβο της που έχει ανοιχτά μυαλά και δίνει όλη την πληροφόρηση βοηθώντας να κάνει κανείς σωστά τη δουλειά του.
οντως!! οταν ειχα βρει τους μεταχειρω δισκους απο wtcc με την j hook χαραξη,μεσα απο το σαιτ της ap ειδα οτι παροτι ειχα ιδια διασταση δισκων οι δισκοι ηταν τελειως διαφορετικοι στο σημειο εδρασης με την καμπανα,καθως και το μικροτερο τακακι.Εχει μεσα στο σαιτ pdf για καθε κωδικο δισκοπλακας που διαθετει.
1600 μαζι με τις δαγκανες της φωτο?
Με τις δαγκάνες, με την τοποθέτηση. Οι δαγκάνες είναι Brembo 6-pot και μπαίνουν επάνω χωρίς αντάπτορες.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
πολυ καλη τιμη!!
-
Πάμε δυνατά και καθημερινά βελτιωνόμαστε σε γνώσεις, υλικά, εργαλεία.
image upload no compression -
Παναγιωτη αν και οφτοπικ,βαλε 2-3 φωτο απο δικες σου πολλαπλες να χαζεψουμε.
υγ δες μηπως υπαρχει τοπικ για εξατμισεις.
-
Το βίντεο από τον τελικό έλεγχο του run out των δίσκων του volvozeus
-
Το βίντεο από τον τελικό έλεγχο του run out των δίσκων του volvozeusΑποριες:
- δε θα επρεπε να γυριζει ο δισκος πιο αργα? τι προλαβαινει να πιασει το οργανακι ετσι οπως παει σφαιρα?
- σωστοτερο δε θα ηταν να μετρηθει πανω στο αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αποριες:
- δε θα επρεπε να γυριζει ο δισκος πιο αργα? τι προλαβαινει να πιασει το οργανακι ετσι οπως παει σφαιρα?
Φαίνεται γρήγορα αλλά δεν είναι, το όργανο προλαβαίνει, και με το χέρι που γυρίζω τους δίσκους η ένδειξη είναι ίδια.
Δεν τοποθετώ εγώ τους δίσκους, δίνω οδηγίες ότι πρέπει να είναι καθαρό τα μουαγιέν που θα τοποθετηθούν, αν μου πούνε μετά ότι είναι στραβοί οι δίσκοι, για κάθε δίσκο υπάρχουν 2 αποδεικτικά βίντεο στο αρχείο.Ο μηχανικός ή ο φρενάς πρέπει να ελέγχει αν τα μουαγιέν είναι ίσια και καθαρά.
Αν δεν είναι και έχουν σκουριές, οι μαμά δίσκοι μετά από 4-5000 χλμ στραβώνουν, οι δίσκοι με τις καμπάνες έχουν μεγαλύτερες ανοχές για στράβωμα σε περιπτώσεις βρώμικων μουαγιέν, το σίγουρο είναι ότι τα μουαγιέν πρέπει να γυαλίζουν και να μπαίνει και πολύ λεπτό στρώμα γράσου για να μην κολλάνε και θέλουν χτύπημα μετά από καιρό για να βγούν. -
Αποριες:
Φαίνεται γρήγορα αλλά δεν είναι, το όργανο προλαβαίνει, και με το χέρι που γυρίζω τους δίσκους η ένδειξη είναι ίδια.
Δεν τοποθετώ εγώ τους δίσκους, δίνω οδηγίες ότι πρέπει να είναι καθαρό τα μουαγιέν που θα τοποθετηθούν, αν μου πούνε μετά ότι είναι στραβοί οι δίσκοι, για κάθε δίσκο υπάρχουν 2 αποδεικτικά βίντεο στο αρχείο.Ο μηχανικός ή ο φρενάς πρέπει να ελέγχει αν τα μουαγιέν είναι ίσια και καθαρά.
Αν δεν είναι και έχουν σκουριές, οι μαμά δίσκοι μετά από 4-5000 χλμ στραβώνουν, οι δίσκοι με τις καμπάνες έχουν μεγαλύτερες ανοχές για στράβωμα σε περιπτώσεις βρώμικων μουαγιέν, το σίγουρο είναι ότι τα μουαγιέν πρέπει να γυαλίζουν και να μπαίνει και πολύ λεπτό στρώμα γράσου για να μην κολλάνε και θέλουν χτύπημα μετά από καιρό για να βγούν.ΟΚ, ευχαριστω
-
Ο μηχανικός ή ο φρενάς πρέπει να ελέγχει αν τα μουαγιέν είναι ίσια και καθαρά.
Αν δεν είναι και έχουν σκουριές, οι μαμά δίσκοι μετά από 4-5000 χλμ στραβώνουν, οι δίσκοι με τις καμπάνες έχουν μεγαλύτερες ανοχές για στράβωμα σε περιπτώσεις βρώμικων μουαγιέν, το σίγουρο είναι ότι τα μουαγιέν πρέπει να γυαλίζουν και να μπαίνει και πολύ λεπτό στρώμα γράσου για να μην κολλάνε και θέλουν χτύπημα μετά από καιρό για να βγούν.O μικρός (ανάθεμα την ώρα που το έπαιζε μηχανικός και τρισανάθεμα τον μηχανικό που τον είχε αφήσει χωρίς επίβλεψη) που μου έβαλε τους δίσκους δεν μου καθάρισε το μουγιέ.... το πρώτο. Στα επόμενα τον πήρα χαμπάρι και τον έβαλα να τα καθαρίσει. Η ζημιά όμως μάλλον είχε γίνει, μετά από κάμποσες χιλιάδες χλμ όχι συνέχεια αλλά συχνά όταν φρενάρω νιώθω κακιά δόνηση...
Μπορεί και να μην είναι ο δίσκος αλλά μου έχει μπει η ιδέα... Θα πρέπει να τον μετρήσω. Αν φταίει ο δίσκος μπορώ να το διορθώσω αν ξανατοποθετηθεί ο δίσκος σωστά; Ή θέλει και ίσιωμα/τόρνο; Ή είναι αργά πια έπρεπε να το κάνω στην αρχή, ας προσέχω στο επόμενο σέτ; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο μηχανικός ή ο φρενάς πρέπει να ελέγχει αν τα μουαγιέν είναι ίσια και καθαρά.
Αν δεν είναι και έχουν σκουριές, οι μαμά δίσκοι μετά από 4-5000 χλμ στραβώνουν, οι δίσκοι με τις καμπάνες έχουν μεγαλύτερες ανοχές για στράβωμα σε περιπτώσεις βρώμικων μουαγιέν, το σίγουρο είναι ότι τα μουαγιέν πρέπει να γυαλίζουν και να μπαίνει και πολύ λεπτό στρώμα γράσου για να μην κολλάνε και θέλουν χτύπημα μετά από καιρό για να βγούν.O μικρός (ανάθεμα την ώρα που το έπαιζε μηχανικός και τρισανάθεμα τον μηχανικό που τον είχε αφήσει χωρίς επίβλεψη) που μου έβαλε τους δίσκους δεν μου καθάρισε το μουγιέ.... το πρώτο. Στα επόμενα τον πήρα χαμπάρι και τον έβαλα να τα καθαρίσει. Η ζημιά όμως μάλλον είχε γίνει, μετά από κάμποσες χιλιάδες χλμ όχι συνέχεια αλλά συχνά όταν φρενάρω νιώθω κακιά δόνηση...
Μπορεί και να μην είναι ο δίσκος αλλά μου έχει μπει η ιδέα... Θα πρέπει να τον μετρήσω. Αν φταίει ο δίσκος μπορώ να το διορθώσω αν ξανατοποθετηθεί ο δίσκος σωστά; Ή θέλει και ίσιωμα/τόρνο; Ή είναι αργά πια έπρεπε να το κάνω στην αρχή, ας προσέχω στο επόμενο σέτ;αν το τρεμουλο το ειχες απο την αρχη τοτε υπαρχει περιπτωση να μην εχει πετσικαρει καποιος δισκος, αν εμφανιστηκε μετα τοτε ειναι πολυ χλωμο να την εχεις γλυτωσει.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις