-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
11.4 kg τα ταψιά για το Audi, 6.3 kg για το Hyundai, πολύ μεγάλες διαφορές σε μη φερόμενο βάρος και σε αδράνεια, σταμάτα / ξεκίνα, και σε γυροσκοπικά φαινόμενα, και όλα αυτά για τη διαχείρηση της θερμοκρασίας κυρίως.άσχετο με το θέμα,... αλλά πολύ ωραία δουλειά!
-
11.4 kg τα ταψιά για το Audi, 6.3 kg για το Hyundai, πολύ μεγάλες διαφορές σε μη φερόμενο βάρος και σε αδράνεια, σταμάτα / ξεκίνα, και σε γυροσκοπικά φαινόμενα, και όλα αυτά για τη διαχείρηση της θερμοκρασίας κυρίως.τα ταψια... του Αουντι ειναι τα δικα μου , μπηκαν στο ΤΤ , εξαιρετικη η δουλεια του Πανου και τον ευχαριστω γι αυτο , με πολυ λογικο κοστος , μαζι με ferodo ds 2500 που συνδυαστηκαν για πρωτη φορα νιωθω να εχω φρενο οπως το θελω , σε συνεχομενα φρεναρισματα κοπωση καμια , πριν χωρις καμπανες και με τακακι ΑΤΕ σε 5- 6 καλα φρεναρισματα ειχαμε προβλημα.
μπηκαν και πισω ferodo 2500 , μολις τελειωσουν πισω θα γινουν και οι πισω με καμπανες.
περισσοτερα και αναλυτικοτερα μολις αρχισει η...... κυνηγετικη περιοδος τελος Οκτωβρη. -
Σε αντικατάσταση πίσω τακακίων έχουμε άποψη για πιθανή επιλογή μεταξύ TRW και ΑΤΕ; Κόστος για τα πρώτα περί τα 27 ευρώ, για τα δεύτερα περί τα 40. Αυτοκίνητο Opel astra H GTC 1.8.
Επίσης μπορεί κάποιος φίλος να δώσει ενδεικτικά χιλιόμετρα αντικατάστασης για τα πίσω τακάκια; Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα μπροστά μου τα άλλαξαν στα 90000χλμ και τώρα που έχω 127000χλμ (+37000χλμ σε σχέση με την αλλαγή των μπροστινών) μου είπαν πως είναι σχεδόν τελειωμένα και τα πίσω. Προς το παρόν (για τα επόμενα 5-6000 χλμ) δε σκοπεύω να τα αλλάξω. -
Τα ΑΤΕ μάλλον είναι καλύτερα, όμως πρέπει να συγκρίνεις τις πάστες τους, η TRW έχει μόνο απλά οργανικά τακάκια, οπότε υποθέτω ότι τα ΑΤΕ ίσως να είναι ημιμεταλλικά τα οποία έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις θερμοκρασίες.
Τα πίσω φρένα παλαιότερα άντεχαν περισσότερο, τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχουν σύστημα ευστάθειας ταλαιπωρούν πολύ περισσότερο τα πίσω φρένα, αφού ελέγχουν το στιγμιαίο Yaw μέσω του αυτόματου επιλεκτικού φρεναρίσματος του ενός ή περισσότερων τροχών στη διάρκεια της στροφής, ειδικά σε μια γρήγορη ορεινή διαδρομή, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά του οδηγού στα φρένα του.
Ακόμα σε ακραίες καταστάσεις μπορεί να μείνει κανείς από φρένα χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο οδηγός γιατί ενδεχομένως σε καλό κυνηγητό μια διαδρομής, το σύστημα ευστάθειας παραζέστανε τα φρένα.
-
Ψαχνω για δισκοπλακες για ενα παλιο skoda που εχω και κοιτακτε τι παρατηρησα. Ολες οι δισκοπλακες κυμαινονται στα 23-28 ευρω το σετ http://www.mister-auto.gr/el/empros-dis ... F1662.html
Στο ιδιο site εχει αλλο ενα σετ με τιμη σχεδον διπλασια και εχει υποσημειωση αντοχη στη θερμοτητα οπως επισης βλεπω και διαφορετικο χρωμα στο μαντεμι, πιο σκουρο(αν ισχυει οτι βλεπουμε στην φωτογραφια) http://www.mister-auto.gr/el/empros-dis ... F2765.html
Ερμηνευεται καπως αυτο?
-
Μάλλον θα είναι διαφορετικό το υλικό, δεδομένου ότι είναι από το ίδιο εργοστάσιο. Όπως έχω πεί, όλα τα μαντέμια δεν είναι ίδια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ψαχνω για δισκοπλακες για ενα παλιο skoda που εχω και κοιτακτε τι παρατηρησα. Ολες οι δισκοπλακες κυμαινονται στα 23-28 ευρω το σετ http://www.mister-auto.gr/el/empros-dis ... F1662.htmlΣτο ιδιο site εχει αλλο ενα σετ με τιμη σχεδον διπλασια και εχει υποσημειωση αντοχη στη θερμοτητα οπως επισης βλεπω και διαφορετικο χρωμα στο μαντεμι, πιο σκουρο(αν ισχυει οτι βλεπουμε στην φωτογραφια) http://www.mister-auto.gr/el/empros-dis ... F2765.html
Ερμηνευεται καπως αυτο?
Μεταφραση απο εδω: http://auto.bazos.cz/?hledat=Tlumic+TRW&hlokalita=&iddel=1
Brake discs (DF1662) Š Favorit 690 in 1992, -/pár.
Brake discs (DF2775) with the favorite od1993 to 3/1994 690 -/pár.[/b]
Brake discs (DF2765) with the favorite from 4/1994 690 -/pár.εχει διαφορα το 'circular bore' απο 98 σε 100mm
εχι και καποιες διαφορες πολυ ψιλες τα χαρακτηριστικα στο mister auto, τα ακριβα μπαινουν σε πολυ περισσοτερα, τα φτηνα εχουν 0,2mm μεγαλυτερο υψος ή 'βαθος' εξαρταται πως το λες
-
Οι διαφορές αυτές δεν δικαιολογούν τη διαφορά στο κόστος.
-
Οι διαφορές αυτές δεν δικαιολογούν τη διαφορά στο κόστος.Συμφωνοι
-
@Quadra: Στα παραπανω σετ δισκων, εχεις μηπως φωτογραια πριν-μετα την δουλεια με τις καμπανες για να δουμε και τις οπτικες διαφορες;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@Quadra: Στα παραπανω σετ δισκων, εχεις μηπως φωτογραια πριν-μετα την δουλεια με τις καμπανες για να δουμε και τις οπτικες διαφορες;Τι εννοείς ακριβώς ? φωτό με τους δίσκους άκοπους ?
Όχι δεν έχω, αν εννοείς κάτι άλλο πες μου ακριβώς τι . -
Απλα θελω να δω την οπτικη διαφορα ενος δισκου πριν και αφου πεσει στα χερια σου και κανεις την δουλεια σου!
-
@Quadra: Στα παραπανω σετ δισκων, εχεις μηπως φωτογραια πριν-μετα την δουλεια με τις καμπανες για να δουμε και τις οπτικες διαφορες;
Τι εννοείς ακριβώς ? φωτό με τους δίσκους άκοπους ?
Όχι δεν έχω, αν εννοείς κάτι άλλο πες μου ακριβώς τι .ξερουμε μηπως βαρος απο απλες δισκοπλακες και δισκοπλακες με καμπανα, για το ιδιο αυτοκινητο?
-
Οι δισκοπλακες για το tucson πριν την μετατροπη ηταν ετσι : http://i43.tinypic.com/33w5u1z.jpg
Ζυγιζε 7.2 KG η καθε μια στην εργοστασιακη μορφη.
6.3 KG με την αλουμινενια καμπανα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι δισκοπλακες για το tucson πριν την μετατροπη ηταν ετσι : http://i43.tinypic.com/33w5u1z.jpgΖυγιζε 7.2 KG η καθε μια στην εργοστασιακη μορφη.
τι περιεργο δοντι ειναι αυτο που εχουν στη μεση στον 'αερισμο'?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οι δισκοπλακες για το tucson πριν την μετατροπη ηταν ετσι : http://i43.tinypic.com/33w5u1z.jpg
Ζυγιζε 7.2 KG η καθε μια στην εργοστασιακη μορφη.
τι περιεργο δοντι ειναι αυτο που εχουν στη μεση στον 'αερισμο'?
Mετά το χυτήριο ακολουθεί σε αυτόματους τόρνους η κατεργασία του δίσκου και στις 2 πλευρές του, εκτός το σημείο αερισμού του, την βάνα όπως λέγεται τεχνικά, στη συνέχεια και πάντα αυτόματα, ο δίσκος ζυγοσταθμίζεται και αφαιρείται υλικό από την αντίθετη πλευρά που είναι βαρύτερος, το πού και το πόσο το αποφασίζει η μηχανή ζυγοστάθμισης, οι διαφορές προκυπτουν από το υλικό της βάνας γιατί ο τρόπος που χυτεύονται οι δίσκοι δεν είναι μεγάλης ακρίβειας, και στην συνέχεια δεν κατεργάζεται το σημείο αυτό αφού είναι στο εσωτερικό. ( όταν σου ζυγοσταθμίζουν τη ζάντα τοποθετούν το αντίστοιχο βάρος απέναντι από το βαρύτερο σημείο, εδώ αφαιρούν το αντίστοιχο βάρος ) Όλοι οι δίσκοι έχουν τέτοια σημάδια άλλοτε μικρότερο, άλλοτε μεγαλύτερο, άλλοτε σε 2 σημεία, ή και καθόλου καθαρά από τύχη, όμως όλοι οι δίσκοι είναι ζυγοσταθμισμένοι από το εργοστάσιο για τον προφανή λόγο που εξήγησα πιο πάνω.
Τώρα, και όσον αφορά την καμπάνα αλουμινίου, το σημείο που αφαιρείται το μαντέμι, και η καμπάνα που φτιάχνεται, και αντικαθιστά το μαντεμένιο κομμάτι, είναι απόλυτα ζυγοσταθμισμένα γιατί είναι κομμάτια τορνιρισμένα και καθαρά χωρίς ανεξέλεκτη ποσότητα χυτού υλικού, άρα δεν υπάρχει ούτε υποψία αζυγοστάθμιστης μάζας, ακόμα και οι βίδες που τοποθετούνται είναι με ακρίβεια ενός δεκάτου της μοίρας, στο σημείο που βρίσκονται οι βίδες και η μεταξύ τους απόσταση, ακόμα και μια μοίρα απόκλιση να είχαν δεν φαίνεται πουθενά στη ζυγοστάθμιση.
Όσον αφορά τώρα το πόσο ίσιος είναι ο δίσκος ως προς το σημείο του άκρου που βιδώνει ( η καμπάνα βιδώνεται στο άκρο του μουαγιέν ) σε σχέση με τα τακάκια που ακουμπάνε στον δίσκο, η ακρίβεια που επιτρέπουν οι κατασκευαστές είναι ένα δέκατο του χιλιοστού, όσον αφορά τις δικές μου κατασκευές, στο σημείο αυτό η ακρίβεια που δίνω εγώ είναι στο ένα εκατοστό του χιλιοστού ( για κάθε ζευγάρι διατηρώ βίντεο 20' σαν αποδεικτικό στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ).
Τώρα, ο δίσκος ο απλός δίσκος που αγοράζουμε. είτε είναι ο δίσκος με καμπάνες αλουμινίου, πρέπει να τοποθετείται πάντα σε πεντακάθαρο μουαγιέν, εννοώ να γυαλίζει καθαρά το μέταλο, να είναι απαλλαγμένο δηλαδή από όλες τις βρωμιές και σκουριές, το ίδιο και η ζάντα, αλλιώς ο δίσκος θα στραβώσει σε 3-4.000 χλμ, το αναφέρουν όλοι οι κατασκευαστές δίσκων, ΟΚ οι δίσκοι με τις καμπάνες έχουν και στο σημείο αυτό μεγαλύτερες ανοχές στη στρέβλωση από τις σκουριές των μουαγιέν, όμως καλό είναι πριν την τοποθέτηση τους να είναι σχολαστικά καθαρισμένο το μουαγιέν. Αυτός είναι και ο λόγος που κρατάω αρχείο των δίσκων σε βίντεο, για τυχόν παράπονα, γιατί την τοποθέτηση δεν την κάνω συνήθως εγώ.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Απλα θελω να δω την οπτικη διαφορα ενος δισκου πριν και αφου πεσει στα χερια σου και κανεις την δουλεια σου!Το λες με τρόπο λες και κάνω επίθεση καταστροφής στους δίσκους,. Δεν είναι καθόλου έτσι, θα σου πω ότι στους δίσκους και τις καμπάνες συμπεριφέρομαι καλύτερα και από παρθένο κοριτσάκι να ήταν, σου φτάνoυν αυτοί ?
-
Παναγιωτη ακοπο δισκο θελει να δει ο Βιλλοπουλος
-
Απλα θελω να δω την οπτικη διαφορα ενος δισκου πριν και αφου πεσει στα χερια σου και κανεις την δουλεια σου!
Το λες με τρόπο λες και κάνω επίθεση καταστροφής στους δίσκους,. Δεν είναι καθόλου έτσι, θα σου πω ότι στους δίσκους και τις καμπάνες συμπεριφέρομαι καλύτερα και από παρθένο κοριτσάκι να ήταν, σου φτάνoυν αυτοί ?
Νομίζω ότι μόνο εσύ βλέπεις κάποιο 'τρόπο' .
-
Ορίστε φωτογραφία 'παρθένου' δίσκου:
Έτσι είναι όλοι οι δίσκοι, τι θέλετε τις φωτογραφίες πριν - το μετά έχει σημασία.
@ 21 Quadra
(Ένα από τα ζητούμενα) στους δίσκους με καμπάνα είναι να μειώσεις την μεταφορά θερμότητας από τον δίσκο στην καμπάνα (μικρότερη επιφάνεια επαφής).
Στις φωτογραφίες σου κάποιοι δίσκοι σου φαίνεται ότι τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις