-
Συγγνώμη, αλλά ασχέτως των τεχνικών σας γνώσεων, που δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω, ορισμένοι εδώ μέσα την έχετε ψωνίσει κανονικά...!
-
Χαλάρωσε Αντώνη. Δεν είπε κανένας ότι δεν εχεις τεχνική νοημοσύνη!
Φιλικά! -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.»
Διεγράφη προσωπικό σχόλιο [Mod]
Απλά τότε τα ταμπούρα ζύγιζαν καμιά 50αριά κιλά το ένα,φρενάρισζαν τα οχήματα σε ταχύτητες ποδηλάτου για τα σημερινά δεδομένα και είχαν τέτοιο πάχος που μπορούσες να τα τορνάρεις καμιά 20αρία φορές.
Μα πάνω απ όλα στοίχιζαν ένα μηνιάτικο και το βιοτικό επ΄πιεδο μας ήταν african style γι αυτό και η πατέντα πήγαινε σύνεφο.
Σήμερα που τα ταμπούρα και οι δίσκοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ κι ένα σετ σιαγόνες στοιχίζει 20 ευρώ πρέπει να είσαι ανώμαλος να μπεις στη διαδικασία να κολλάς φερμουίτ και να τορνάρεις.
Το κατάλαβες?Διεγράφη προσωπικό σχόλιο [Mod]
Τι δεν έγινε σαφές από το παραπάνω σχόλιο του Mod ? Οχι για τα επί της ουσίας αλλά για τα προσωπικά σχόλια [Mod]
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Ναι Αντώνη εσύ τα ξέρεις όλα, και όταν έφτιαχνες μαλακίες με τα φώτα μουφοξένον και γκάβωνες τον κοσμο πάλι τα ήξερες όλα και έβαζες το 'κομπλέ' σύστημα. Δεν πειράζει, τουλάχιστον σε κανα δυο χρόνια ίσως βάλεις μυαλό και κάνεις ανακλήσεις.....Δεν αφήνουμε λέω εγώ τα προσωπικά (___ vs. 21 Quadra, ___ vs. antonis-team, G60 vs. antonis-team κτλ.), είναι πολύ εκνευριστικά και κουραστικά Ελπίζω να μη συνεχιστεί αυτό το βιολί και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε [Mod]
Να πα να κάνουν Deutschland τέτοιες καγκουριές να σου πω εγώ τίνος μάνα κολυμπά
Αλλά είπαμε,εδώ δεν υπάρχουν ούτε σωματεία ούτε τπτ κοινώς ένα μπουρδέλο ότι γουστάρει κάνει ο καθένας όποιος θέλει να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο αύριο το κάνει χωρίς κάνεναν περιορισμό.Ανοιξε ένα θέμα και πες τον πόνο σου περί έλλειψης τεχνικής πιστοποίησης, ατιμωρησίας εγκληματιών 'μαστόρων' κτλ. Αλλά να μη τη λες επί προσωπικού σε άλλους χρήστες, είναι τελείως διαφορετικό (και απαγορευμένο) πράγμα [Mod]
-
Ανοιξε ένα θέμα και πες τον πόνο σου περί έλλειψης τεχνικής πιστοποίησης, ατιμωρησίας εγκληματιών 'μαστόρων' κτλ. Αλλά να μη τη λες επί προσωπικού σε άλλους χρήστες, είναι τελείως διαφορετικό (και απαγορευμένο) πράγμα [Mod][/quote]
Η αλήθεια τελικά πονάει σ αυτόν τον τόπο....λυπάμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.
-
Γιατί δεν ανοίγεις απλά το θέμα;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί δεν ανοίγεις απλά το θέμα;Είναι τόσο βρώμικο το κύκλωμα αρχής γενομένης απ τα σωματεία(σε ένα ανύπαρκτο κράτος που δε διστάζει να δίνει πτυχεία σε ένα 6μηνο!!!),επικρατεί τέτοια επαγγελματική αναπηρία που αν ανοίξω το στόμα μου για το τι συμβαίνει θα γελάσει ο κάθε ο πικραμένος,και ξέρεις πως λειτουργεί η ελληνικος δικαιοσύνη,έχεις στοιχεία?
Ασε να λείπει το βύσσινο,δε θα αλλάξω εγώ το ελλαδιστάν κι όσα μπαν κι αν μου κάνετε ένα είναι σίγουρο,οι φελλοί θα επιπλέουν γι αυτό και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το τι εστί επαγγελματική επιτυχία και πως αυτή προέρχεταιΧρόνια το έλεγα,να μας πάρουν οι Γερμανοί ΟΛΟΥΣ τα διπλώματα και να ξαναδώσουμε εξετάσεις να δούμε ποσοι θα πάνε για τσίπουρα και ψάρεμα.
Αν υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ γνώστης να με κρίνει αυτό μου αρκεί,για τους υπόλοιπους κυριολεκτικά απαξιώ.
Αυτά.... -
Πέρασα σήμερα από συνεργείο να ρωτήσω αν έχει γράφτη. Μου απάντησε πως δεν έχει και με ρώτησε τι τον θέλω. Του είπα πως κατασκευαστής δισκόφρενων στις οδηγίες εγκατάστασης λέει ρητά πως στην τοποθέτηση πρέπει να γίνει μέτρηση και μου απάντησε να πάω στον κατασκευαστή να τα μετρήσει... Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εν τω μεταξύ για το στράβωμα των δισκόφρενων (στα αγγλικά γιατί τα κείμενα είναι μεγάλο και αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο να μεταφράσω):
Many drivers confuse rotor warping, or warped rotors, with a condition called DTV (disc thickness variation). DTV occurs when a vehicle brakes are serviced and the brake rotor has runout in excess of 0.1mm or 0.004'. This runout causes the pads to contact the rotor when the vehicle is being driven 'off brake' and after 3-4000 miles, a thin spot develops on the rotor. The rotor runout itself does not actually cause a vibration. It is the effect of the thickness variation of the brake disc or brake rotor under braking that causes pulsation. Even small thickness variations such as 0.01mm will exhibit itself as pulsation. A warped rotor is a very rare occurrence and in 30 years in business, we have seen no genuine cases of warped brake rotors.
The general guideline is that if the vibration happens immediately after install, there is a quite severe runout problem that needs looking into. Brake discs or rotors should be mounted on flat smooth rust and dirt free hub flanges without the use of coppaslip which includes small particles which have the same effect as dirt. Remember that even a small particle of 0.001' under the rotor surface can cause a deviation of 0.005-0.010' at the
pad contact point.If the vibration happens after 3-4000 miles, this is a clear indication that DTV has occurred which is not a warranty condition. The only solution for this is to remove the brake rotor, have it turned by a machine shop, or replace it with a new rotor.
Πηγή: http://www.ebcbrakes.com/automotive/bra ... tion.shtml
Myth # 1 – BRAKE JUDDER AND VIBRATION IS CAUSED BY DISCS THAT HAVE BEEN WARPED FROM EXESSIVE HEAT.
The term 'warped brake disc' has been in common use in motor racing for decades. When a driver reports a vibration under hard braking, inexperienced crews, after checking for (and not finding) cracks often attribute the vibration to 'warped discs'. They then measure the disc thickness in various places, find significant variation and the diagnosis is cast in stone.
When disc brakes for high performance cars arrived on the scene we began to hear of 'warped brake discs' on road going cars, with the same analyses and diagnoses. Typically, the discs are resurfaced to cure the problem and, equally typically, after a relatively short time the roughness or vibration comes back. Brake roughness has caused a significant number of cars to be bought back by their manufacturers under the 'lemon laws'. This has been going on for decades now - and, like most things that we have cast in stone, the diagnoses are wrong.
With one qualifier, presuming that the hub and wheel flange are flat and in good condition and that the wheel bolts or hat mounting hardware is in good condition, installed correctly and tightened uniformly and in the correct order to the recommended torque specification, in more than 40 years of professional racing, including the Shelby/Ford GT 40s – one of the most intense brake development program in history - I have never seen a warped brake disc. I have seen lots of cracked discs, (FIGURE 1) discs that had turned into shallow cones at operating temperature because they were mounted rigidly to their attachment bells or top hats, (FIGURE 2) a few where the friction surface had collapsed in the area between straight radial interior vanes, (FIGURE 3) and an untold number of discs with pad material unevenly deposited on the friction surfaces - sometimes visible and more often not. (FIGURE 4)
In fact every case of 'warped brake disc' that I have investigated, whether on a racing car or a street car, has turned out to be friction pad material transferred unevenly to the surface of the disc. This uneven deposition results in thickness variation (TV) or run-out due to hot spotting that occurred at elevated temperatures.
In order to understand what is happening here, we will briefly investigate the nature of the stopping power of the disc brake system.
Πηγή: http://www.stoptech.com/technical-suppo ... ther-myths
Και τα δύο άρθρα - από δύο διαφορετικούς κατασκευαστές - λένε πως οι πραγματικές περιπτώσεις στραβών δίσκων είναι απειροελάχιστες και το πρόβλημα δημιουργείται είτε γιατί ο δίσκος έχει απόκλιση μεγαλύτερη από την επιτρεπτή κατά την τοποθέτηση λόγω προβλήματος στη γεωμετρία του οχήματος, είτε λόγω επικάθησης υλικού από το τακάκι σε συγκεκριμένα σημεία του δίσκου. Και τα δύο δημιουργούν ανομοιομορφία στο πάχος του δίσκου με αποτέλεσμα τη δημιουργία κραδασμών.
-
Πέρασα σήμερα από συνεργείο να ρωτήσω αν έχει γράφτη. Μου απάντησε πως δεν έχει και με ρώτησε τι τον θέλω. Του είπα πως κατασκευαστής δισκόφρενων στις οδηγίες εγκατάστασης λέει ρητά πως στην τοποθέτηση πρέπει να γίνει μέτρηση και μου απάντησε να πάω στον κατασκευαστή να τα μετρήσει... Τα συμπεράσματα δικά σας.
επειδη καπου εχω μπερδευτει ή κατι δεν διαβαζω σωστα με τα αγγλικα κειμενα που εβαλες...για ποιο λογο θελεις να μετρησεις με dial gauge μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ δισκοπλακα ? αφου ειναι καινουρια...
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
επειδη καπου εχω μπερδευτει ή κατι δεν διαβαζω σωστα με τα αγγλικα κειμενα που εβαλες...για ποιο λογο θελεις να μετρησεις με dial gauge μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ δισκοπλακα ? αφου ειναι καινουρια...
Δεν είναι κακό. Έτσι ελεγχείς την δουλειά σου, την πιθανή αστοχία κατασκευής πράγμα σπάνιο, και το πιθανό πρόβλημα στην πλάκα εφαρμογής του μουαγιέ. Έτσι έχεις κάνει μια ολοκληρωμένη εργασία. Ο συνάδελφος που δεν έχει ‘γραφτή’, είναι «συνάδελφος» και σίγουρα δεν μπορεί να κάνει και 10+ άλλες δουλειές που κάνει το συγκεκριμένο εργαλείο.
Α. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά ασχέτως των τεχνικών σας γνώσεων, που δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω, ορισμένοι εδώ μέσα την έχετε ψωνίσει κανονικά...!
Με τίποτα δεν κανείς λάθος!. Σωστός.
Όταν μπορείς να φτιάξης κάτι, που μονοπωλεί θετικά, τρελαίνεστε γίνεσαι ψώνιο. Το χαϊδεύεις το φωτογραφίζεις…. Θέλεις να κοιμηθείς μαζί του το βράδυ!!!!!!!!..........
Ξεχνάς να φας!. Ευτυχώς τα φάρμακα μου, τα φέρνει η γυναίκα μου…….
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η κουκουβάγια έχει τρόπο να μετράει το πόσο κόβει. Έτσι και προστίθεται στο θερμουϊτ, αντίσκηνο πάχος, έτσι τα κυλινδράκια και τα υπόλοιπα κινητά, κινούνται εκεί που εκινούντο.
..............................
«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.»
Α.Το οτι προστιθεται στο φερμουιτ το υλικο που εχουμε αφαιρεσει απο το ταμπουρο κανει το κυλινδρακι να δουλευει σωστα, μα οταν το υλικο αργα η' γρηγορα φυγει λογω φθορας αυτο δεν κανει τα κυλινδρακια να ανοιγουν περαν του οριου τους ???
Με τρομαζεις Αντωνη, με κανεις και σκιαζομαι !!!
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Η κουκουβάγια έχει τρόπο να μετράει το πόσο κόβει. Έτσι και προστίθεται στο θερμουϊτ, αντίσκηνο πάχος, έτσι τα κυλινδράκια και τα υπόλοιπα κινητά, κινούνται εκεί που εκινούντο.
..............................
«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.»
Α.Το οτι προστιθεται στο φερμουιτ το υλικο που εχουμε αφαιρεσει απο το ταμπουρο κανει το κυλινδρακι να δουλευει σωστα, μα οταν το υλικο αργα η' γρηγορα φυγει λογω φθορας αυτο δεν κανει τα κυλινδρακια να ανοιγουν περαν του οριου τους ???
Με τρομαζεις Αντωνη, με κανεις και σκιαζομαι !!!
Οπωσδήποτε, όταν υπάρχει μηχανοργάνωση που συνδέετε και το μηχανικό μέρος του συνεργείου, και υπάρχει και βιβλιαράκι service του αυτοκινήτου, όλα σημειώνονται. Σίγουρα δεν περνάς στον ταμπουρότορνο τα 3 – 4 δέκατα και αυτό στα ταμπούρα σήμερα. Στους δίσκους είναι διαφορετικά τα πράγματα.
‘Δέσε’ σε σωστό συνεργείο με εξοπλισμό, και δεν θα φοβάσαι ποτέ. Αν και εγώ ενημερώνω τους συναδέλφους για ένα αυτοκίνητο, εάν ο πελάτης θέλει να με αλλάξει, πράγμα σπάνιο….
Α. -
Πάνω στο ταμπούρο είναι σταμπαρισμένο το μέγιστο μέγεθος που μπορείς να τορνάρεις (ή να φθαρεί).
Αν το ξεπερνάει, αλλάζεις το ταμπούρο. -
Πήγα να περάσω κτέο σήμερα και τα πίσω φρένα ήταν γτπ. (καλά, για χειρόφρενο ούτε λόγος ) Πήγα συνεργείο, λύσαμε δαγκάνες και ήταν κολημένες απ τα αλάτια, άχρηστες Παράγγειλε λαστιχάκια να τις κάνει επισκευή, ελπίζω να την παλέψουν
Τί σκατά μπορείς να κάνεις για να τις προφυλάξεις απ αυτά ρε πστ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πήγα να περάσω κτέο σήμερα και τα πίσω φρένα ήταν γτπ. (καλά, για χειρόφρενο ούτε λόγος ) Πήγα συνεργείο, λύσαμε δαγκάνες και ήταν κολημένες απ τα αλάτια, άχρηστες Παράγγειλε λαστιχάκια να τις κάνει επισκευή, ελπίζω να την παλέψουνΤί σκατά μπορείς να κάνεις για να τις προφυλάξεις απ αυτά ρε πστ
Ανοδιο Μαγνησιου;
-
έχω καθοδική προστασία με DC
-
Όταν αλλάζεις υγρά (κάθε 2 χρόνια) τις καθαρίζεις με σπρέι και γρασάρεις.
Οι δαγκάνες είναι προστατευμένες γιατί είναι κλεισμένες στα ταμπούρα και δεν χαλάνε τόσο εύκολα όσο τα πίσω δισκόφρενα (εκεί έχεις περισσότερες ζημιές) - μιλάμε πάντα για τα πίσω που τα πιάνει το νερό που σηκώνει το αμάξι, τα μπροστά δεν σκουριάζουν τόσο πολύ. -
στις πίσω δαγκάνες είχα το θέμα, οι μπροστά ήταν οκ (σχετικά).
Αντε να δούμε, τελευταίο της είναι ούτως η άλλως... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πήγα να περάσω κτέο σήμερα και τα πίσω φρένα ήταν γτπ. (καλά, για χειρόφρενο ούτε λόγος ) Πήγα συνεργείο, λύσαμε δαγκάνες και ήταν κολημένες απ τα αλάτια, άχρηστες Παράγγειλε λαστιχάκια να τις κάνει επισκευή, ελπίζω να την παλέψουν
Τί σκατά μπορείς να κάνεις για να τις προφυλάξεις απ αυτά ρε πστ
Ανοδιο Μαγνησιου;
Και αλλαγή κάθε χρόνο!
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις