-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αν κάνεις πλάκα,μαζί σου,αν δεν κάνεις,θα τα πούμε με π.μ.Δεν κάνω καθόλου πλάκα,δημόσια αν δε θες.......ραντεβού σαν τα γκομενάκια
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Εγώ δεν αλλάζω ποτέ δισκόπλακες,εάν δεν μπεί πάνω το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Είναι απαράβατος όρος,για τους γνωρίζοντες.Εγώ που δεν γνωρίζω,γιατί να βάλω το όργανο πάνω κάθε φορά που αλλάζω δίσκους?
Σωστός. Αφού θα έρθουν 5 μπουλόνια και θα καθίσουν το δίσκο σε συγκεκριμένο σημείο. τι νόημα έχει το εργαλείο αυτό εδώ;
Ξεχνάς μια βασική παράμετρο,η εμπειρία δε διδάσκετε φίλτατε σε κανένα πανεπιστήμιο,αποκτάται......
-
Όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες,μέσα στο προιόν τους έχουν οδηγίες.
Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν απο εμάς,για τα προιόντα τους. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν απο εμάς,για τα προιόντα τους.Οι κατασκευάστριες εταιρίες αναφέρουν και κάτι 45λεπτα για αλλαγή φίλτρου καμπίνας,πληρώνεις 59 γιούρια εργατικά μόνο για την αντικατάστασή του?
Ο κατασκευαστής το λέει όχι εγώ.
Το ότι εγώ το αλλάζω σε 15 λεπτά προφανώς και είμαι μαλάκας και το λέω κυριολεκτικά βάση κατασκευαστή -
Δεν είναι πάντα οι δίσκοι ίσιοι κατασκευαστικά.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν απο εμάς,για τα προιόντα τους.Αφού ο δίσκος θα μπει σε συγκεκριμένη θέση, τι να την κάμω τη μέτρηση; Αν κάτι είναι στραβό δε θα είναι ο δίσκος οπότε τον πουλο. Το όργανο έχει νόημα για τους χρησιμοποιουμενους δίσκους.
Απόκλιση κάποιου σημείου του δίσκου πάνω από 0,1 mm σημαίνει ότι το σημείο αυτό θα έρχεται σε επαφή με το τακάκι χωρίς να πατιέται φρένο. Δε χρειάζεται να είναι στραβός ο δίσκος. Μία μικρή ανωμαλία στη βάση όπου θα βιδωθεί, π.χ. σκουριά, μπορεί να δημιουργήσει αυτή την απειροελάχιστη απόκλιση.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν απο εμάς,για τα προιόντα τους.Αφού ο δίσκος θα μπει σε συγκεκριμένη θέση, τι να την κάμω τη μέτρηση; Αν κάτι είναι στραβό δε θα είναι ο δίσκος οπότε τον πουλο. Το όργανο έχει νόημα για τους χρησιμοποιουμενους δίσκους.
Λοιπόν για να απλοποιήσουμε θεωρίες και φαντάσματα,βασική προεργασία για αντικασταση δίσκων είναι ο καλός καθαρισμο΄ς με τρυπάνι και βούρτσα στην επιφάνεια του ακραξονίου που εδράζει ο δίσκος.
Αυτό στην πλειόνότητα των περιπτώσεων.
Αν πριν την αντικατάσταση δεν προηγέιτε πρόβλημα τρέμουλου δεν έχει νόημα καμία μέτρηση,απλά είναι για να δουλεύουμε τον κόσμο,κοινώς να χαμε να λέγαμε.Ακόμη όμως κι αν ενας δίσκος στραβώσει (με αισθητή τη παρουσία του προβλήματος όπως τρέμουλο σε πενταλ φρένου) το βασικό αίτιο είναι ή η αδυναμία του να ανταπεξέλθει σε βίαιες καταστάσεις (πχ ορισμένα toyota) ή απότομη ψύξη του από νερό μετά από σκληρή χρήση.
Οπότε κι εδώ δε χρειάζεται κανένα μαλακόμετρο,τους αντικαθιστάς κι όλα ΟΚ.Το ακραξόνιο που εδράζεται ο δίσκος δε σταρβώνει ούτε αν πετάξεις το αμάξι στη θάλλασα,παρά πόνο από χτύπημα ή τρακάρισμα.
Εκεί ναι θες το όργανο αλλά εμπειρικα ούτε εκεί το θες,αλλάζεις δίσκο και τρέμει πάλι αλλάζεις ακραξόνιο και ρουλεμαν κι όλα οκ.
Ενα κι ενα κι ενα κανουν δύο,μην κάνετε την τρίχα τριχια. -
Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε την κατάσταση της πλύμνης μας μετά απο 100.000 χλμ,για παράδειγμα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λοιπόν για να απλοποιήσουμε θεωρίες και φαντάσματα,βασική προεργασία για αντικασταση δίσκων είναι ο καλός καθαρισμο΄ς με τρυπάνι και βούρτσα στην επιφάνεια του ακραξονίου που εδράζει ο δίσκος.
Δέν χρειάζεται καθάρισμα, απλά αν μετά δέν κάτσει καλά ο δίσκος τον τορνάρεις με το μηχάνημα πάνω στο αυτοκίνητο και είναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν χρειάζεται καθάρισμα, απλά αν μετά δέν κάτσει καλά ο δίσκος τον τορνάρεις με το μηχάνημα πάνω στο αυτοκίνητο και είναι μια χαρά.
Θέλει καθάρισμα απ τις σκουριές κι τις επικαθίσεις,επιβάλετε θα έλεγα.
Απο κει και πέρα αντιακτάσταση ακραξονίου ούτε τορνάρισμα ούτε μαλακίες....άσε που αλλάζει και το όφσετ κατά το τορνάρισμα και το τουμπάρισμα είναι αναπόφευκτο -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν απο εμάς,για τα προιόντα τους.Οι κατασκευάστριες εταιρίες αναφέρουν και κάτι 45λεπτα για αλλαγή φίλτρου καμπίνας,πληρώνεις 59 γιούρια εργατικά μόνο για την αντικατάστασή του?
Το ότι εγώ το αλλάζω σε 15 λεπτά προφανώς και είμαι μ@λ@κ@ς και το λέω κυριολεκτικά βάση κατασκευαστήΟ ελληνέζος ταλιμπάν θα πάει μόνος του να αγοράσει δίσκους και τακάκια Δ' διαλογής απο κεί που του είπε ο μπατζανακης του οτι παίρνουν οι ταξιτζήδες τα 'καλής ποιότητας που κρατάνε πολλά χιλιόμετρα'. Μετά θα τα πάει στο μάστορα να του τα βάλει αλλά αν του πάρει πάνω απο 20 ευρώ θα τον βρίσει και θα τον πεί κλέφτη.
Παρόλα αυτά θέλει ο μάστορας να του τα μετρήσει με το μικροσκόπιο της NASA γιατι 'πάνω απ όλα η ασφάλεια αδερφέ'.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το ότι εγώ το αλλάζω σε 15 λεπτά προφανώς και είμαι μ@λ@κ@ς και το λέω κυριολεκτικά βάση κατασκευαστήΟ ελληνέζος ταλιμπάν θα πάει μόνος του να αγοράσει δίσκους και τακάκια Δ' διαλογής απο κεί που του είπε ο μπατζανακης του οτι παίρνουν οι ταξιτζήδες τα 'καλής ποιότητας που κρατάνε πολλά χιλιόμετρα'. Μετά θα τα πάει στο μάστορα να του τα βάλει αλλά αν του πάρει πάνω απο 20 ευρώ θα τον βρίσει και θα τον πεί κλέφτη.
Παρόλα αυτά θέλει ο μάστορας να του τα μετρήσει με το μικροσκόπιο της NASA γιατι 'πάνω απ όλα η ασφάλεια αδερφέ'.
Ρε βαλτός είσαι,μην ξύνεις πληγές πάλι
-
Ρε μαλάκες,είστε πακέτο όλοι για ποτό ΤΩΡΑ?
-
Φεύγω όποιος είναι να ερθει με πμ τηλ σε 5 λεπτα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Φεύγω όποιος είναι να ερθει με πμ τηλ σε 5 λεπταΒαλτός εισαι βραδυατικα?? Τα πινα πριν λιγο και γυρισα ειμαστε και μακρυα .
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις από μηχανουργικές εργασίες, από μηχανουργικές ακρίβειες, από υλικά και από την αντοχή τους
Δε μου λες που το στηρίζεις αυτό; Μονο εσύ σπούδασες;
σπουδές μηχανικού
Μηχανολόγου Μηχανικού; Μέλος στο ΤΕΕ;
Όσο για το homemade πέφτεις έγω, έχω μηχανουργείο και κατασκευάζω ρομποτικές μηχανές συσκευασίας για πολυεθνικές εταιρίες.
Το απάντησες μονος σου, δεν εχεις την εμπειρία στον τομεα φρένα. Η brembo και η ate έχουν παραπανω.
σκουπίδια που φοράνε τα αυτοκίνητα μας
Κοινά αυτοκίνητα έχουμε, κοινά φρένα θα έχουν. Τα cayenne turbo δεν χρειάζονται μετατροπές, δεν έχουν σκουπιδια.
Φιλικα...
Να σου απαντήσω, να μη σου απαντήσω ? Με προβλημάτισες πολύ.
Θα σου προτείνω να ξαναδείς λέξη με λέξη τι έγραψες και τι νόημα υπάρχει σε κάθε πρόταση σου, αν το κάνεις και αν ξέρεις Ελληνικά θα καταλάβεις ότι επί της ουσίας δεν λες τίποτα που να στέκει, ότι έγραψες είναι εκτός θέματος, είναι παραλήρημα για να κρύψεις ότι δεν κατέχεις τίποτα από το συγκεκριμένο θέμα, ούτε 2 δε σου βάζω με άριστα το 10, κάνεις φτηνό χιουμοράκι επιτιθέμενος επί προσωπικού.Ας τα δούμε ένα-ένα
Λέω ότι είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις από μηχανουργικά και από υλικά, και τι απαντάς ? Ότι δεν έχω που να το στηρίξω.
Και σου ξαναλέω, εσύ τι ξέρεις από μηχανουργικά και υλικά ? Περιμένω συγκεκριμένη απάντηση, όχι σπούδασα μηχανολόγος και στα εργαστήρια είχαμε μια λίμα και τώρα από το γραφείο κάνω μελέτες, γιατί αυτό δεν είναι γνώση μηχανουργικών στην πράξη, ούτε και γνώση για τήν αντοχή των υλικών στην πράξη. Οι γνώσεις που πήραμε στα θρανία αν δεν συνοδεύονται με χρόνια τριβή επί του αντικειμένου των σπουδών, είναι γνώση νεκρή και ασκήσεις επί χάρτου. Περιμένω.Λέω ότι κατασκευάζω μηχανές συσκευασίας, και αμέσως έχεις την απάντηση στο τσεπάκι, δεν ξέρεις από φρένα.
Σου απαντώ λοιπόν, ότι η απάντηση μου αυτή ήταν για να σου αντιγυρίσω το Homemade, ότι δηλαδή υπάρχει εξοπλισμένο εργαστήριο που μπορεί να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα από την απλή μηχανουργική κατεργασία ενός μαντεμένιου δίσκου και ενός κομματιού αλουμινίου, ήθελα δηλαδή να σου πω ότι δεν είναι μια κατασκευή στο υπόγειο του σπιτιού με ένα δραπανάκι και ένα κατσαβίδι.
Εκτός αυτού, η επαγγελματική μου ενασχόληση σε άλλον τομέα δεν μου απαγορεύει ούτε μου στερεί την όποια επιπλέον σπουδή και μάθηση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε ένα άλλο τομέα που με ενδιαφέρει είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, ούτε μου στερεί την όποια σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος όπου έχω ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο συγγενή θεωρητικά και πρακτικά τα θέματα αυτά.Μου λές ότι η Brembo και η ate ξέρουν και εγώ δεν ξέρω. Σου απαντώ, δεν είπα ότι δεν ξέρουν, δεν είπα ότι ξέρω καλύτερα, δεν είπα ότι άλλο έχεις φανταστεί ότι είπα ή εννούσα.
Συνεχίζω επ΄αυτού, επειδή η Brembo και η ate ξέρουν δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν ξέρει κανένας άλλος, ή ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να φτάσει το τεχνικό και τεχνολογικό τους υπόβαθρο, το μόνο που δεν θα φτάσει όποιος ασχοληθεί είναι ο όγκος παραγωγής τους, και το κοστολόγιο τους που είναι πολύ χαμηλό λόγω οικονομίας κλίμακας. Γιατί αν αυτοί οι δύο κατασκευαστές που ανέφερες είχαν νομοτελειακά την γνώση γύρω από τα φρένα, τότε τι ρόλο παίζουν άλλες τουλάχιστον 30 εξειδικευμένες εταιρίες κατασκευής φρένων, και ειδικά δίσκων ?Το φρένο είναι θεωρία πολύ γνωστή σε όλους, κατασκευή προτύπων με εργαλεία γνωστά σε όλους, υλικά και αντοχές γνωστά σε όλους, μηχανουργικές ακρίβειες που πρέπει να τηρούνται, γνωστές σε όλους, διαστάσεις που αλλάζουν με τις ακραίες θερμοκρασίες στιςοιποίες υποβάλλονται τα φρένα, επίσης γνωστά σε όλους, κλπ, κλπ, το μόνο που αλλάζει είναι ότι οι κολοσσοί που ανέφερες είναι βιομηχανίες εντάσεως κεφαλαίου ενώ μια μικρότερη εταιρία, πχ η STOP-TECH και άλλες δεν είναι τεράστια, αλλά πολύ μικρότερη, που όμως τεχνικά δεν υστερεί σε τίποτα από τις εταιρίες στο παράδειγμα σου, άρα ούτε και αυτή ξέρει από φρένα σύμφωνα με τη λογική σου.
Προς θεού δεν εννοώ ότι είμαι stop-tech ή κάτι άλλο.Λέω σκουπίδια τα φρένα που φοράνε τα αυτοκίνητα μας. Μου λες ότι οι Cayenne turbo δεν φοράνε σκουπίδια, σου λέω δύο πράγματα. Έχεις δει πως γίνονται οι δίσκοι της Brembo που επικαλείσαι μετά από 2-3 φρεναρίσματα από ένα αυτοκίνητο 2.5 τόννων που μαζεύει σαν τρελό τα χλμ από σημείο σε σημείο ? Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις δεί, ούτε καν έχεις πιάσει τέτοιο ταψί-δίσκο στο χέρι σου, αλλιώς δεν θα μίλαγες καθόλου. Συνεχίζω και σου λέω πως και αυτά τα αυτοκίνητα χρειάζονται αναβαθμισμένα φρένα αν οδηγούνται όπως μπορεί να τα πάει ο κινητήρας τους, αν πηγαίνουν συνεχώς Σύνταγμα - Κολωνάκι, κανένα φρένο δεν παθαίνει ποτέ τίποτα σε κανένα αυτοκίνητο, όμως στα αυτοκίνητα, σε όλα, αν τα πιέσεις πραγματικά το πρώτο που θα διαμαρτυρηθεί θα είναι τα φρένα, εγώ ξέρω τι λέω, εσύ δεν ξέρεις τι πραγματεύεσαι εδώ αυτή την ώρα.
Και όταν είπα τα σκουπίδια των αυτοκινήτων μας δεν ενέφερα ότι έχω κανένα supercar.Μου κοτσάρισες και μια φωτό που είχα ανεβάσει, και εστίασες στο λάθος του γραφίστα κάνοντας χιουμοράκι, γιαυτό σου λέω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας και έξω από κάθε σοβαρότητα, μου έκανες επίθεση επί προσωπικούθέλοντας να κρύψεις την αναπάρκεια σου στο συγκεκριμένο θέμα, στα φρένα επί του προκειμένου, αραδιάζοντας απλά λόγια χωρίς εμβάθυνση, κάνοντας κριτική χωρίς την απαιτούμενη γνώση, γιατί αν την είχες δεν θα έλεγες αυτά που είπες, θα έλεγες άλλα πράγματα ή δεν θα μίλαγες καθόλου, μετά από αρκετά ποσταρίσματα που έχω για τον μηχανισμό στραβώματος των δίσκων, που είναι επίσης γνωστός στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, κανείς ή σχεδόν κανείς εδώ δεν έχει καταλάβει γιατί και πως και κάτω από ποιές συνθήκες καταρρέουν τα φρένα, και εξακολουθώ και διαβάζω ότι στραβώνουν από τα νερά, οποία τυφλότητα.
Και αν εγώ γράφω μαλακίες προσπαθώντας να εξηγήσω μάλλον τα ανεξήγητα όπως φαίνεται, άνοιξε τα τεχνικά εγχειρίδια όλων των εταιριών δίσκων να διαβάσεις γιατί στραβώνουν, ραγίζουν, κομματιάζονται οι δίσκοι, από τους ειδικούς, από την Brembo και άλλους που πίνεις νερό στο όνομα τους.Να σου πω και κάτι πολύ τεχνικό ακόμα, ότι αυτά που φτιάχνω έχουν καλύτερα υλικά, η Brembo μιας και την ανέφερες έχει άπειρες σειρές δίσκων και αρκετές ποιότητες, τα υλικά που βάζω εγώ στις καμπάνες και οι βίδες είναι ίδια με την πλέον κορυφαία σειρά της ( εκτός των ανθρακονημάτινων ) βάζοντας πολλές φορές και δίσκους της Brembo.
Για να τελειώνουμε με το θέμα, στη δουλειά σου που δεν ξέρω με τι ασχολείσαι, αν είσαι φοιτητής, καρδιοχειρούργος, επιστήμονας στο Cern ή έχεις περίπτερο, προς το παρόν συνομιλώ με μια κάτω παύλα, λέω στη δουλειά σου μπορεί να είσαι ο κορυφαίος, και μακάρι να είσαι, αλλά με τα φρένα μην πιάνεσαι, δεν το έχεις το θέμα, γενικολογίες και λογάκια και χιουμοράκια πίσω από το πληκτρολόγιο είναι ότι ευκολότερο, πίσω από τα πλήκτρα κρύβονται αγκιλώσεις, κρύβονται απωθημένα, κρύβονται ανεπάρκειες και άλλα χαριτωμένα, βρές άλλο θέμα να ασχοληθείς που το έχεις σπουδάσει, που το κατέχεις καλά, δεν είναι ντροπή να μην ξέρουμε τα πάντα, με είδες να ασχοληθώ στα άλλα νήματα με τα τραπεζικά, ή με θέματα Real Estate ? Αφού δεν τα κατέχω, να κάνω το κοκκοράκι ?
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Για να μην αρχίσουμε τα γαμοκάντηλα, δεν θα σχολιάσω τα προηγούμενα και θα πώ ένα μόνο:Κάποιος φτιάχνει κάτι ΧΩΡΙΣ πιστοποίηση (δεν με ενδιαφέρει αν είναι και καλά ανώτερο κ.τ.λ.),σε κρίσιμη εφαρμογή όπως τα φρένα και το πουλάει κιόλας..... Θράσος. Αλήθεια, θα ήθελα να ήξερα σε περίπτωση ατυχήματος τι θα αποφανθεί ο πραγματογνώμονας μόλις δεί τέτοιες τροποποιήσεις.
Και να αρχίσεις και να μην αρχίσεις, η ανεπάρκεια σου θα είναι ίδια.
Ο πραγματωγνώμονας θα δεί κάτι πολύ καλύτερο από τα άλλα τα Αθηναϊκά που είναι φτιαγμένα με Κινέζικο χώμα και πουλιούνται σαν κοσμήματα του Λαλαούνη. Ρε μήπως και ενοχλήθηκες εσύ ή τίποτα φιλαράκια σου που έχετε χώσει το δάχτυλο στο μέλι και σας χαλάει την πιάτσα ο καινούργιος με καλύτερα και μισοτιμής πραγματάκια ?
Φιλάκια, σκληρό αντράκι.
-
Ωχ προβλέπετε μακελειό Χάιλάντερ 2
Αντε να πάρει και κάνας άλλος σειρά δε θα κράζω εγώ μόνο
-
@ ___
Για τις υπογραφές:
Αν πας στη διεύθυνση συγκοινωνιών έχει μηχανολόγους εκεί που γυρνάνε και σου σφραγίζουν ότι θέλεις (μπαγκαζιέρες κλπ).
Τι να κάνουν οι καημένοι.Για τα φρένα:
Δεν είναι κανένα διαστημόπλοιο, δίσκοι είναι.
Αν δεν είναι καλοί θα στραβώσουν. Πιο πολύ θα φοβόμουν δίσκους που κάποιος τους τρύπησε.Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σαφως και χρειαζεται για λογους οι οποιοι ηδη γραφτηκαν.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις