-
Επίσης, και αυτός.
-
viewtopic.php?f=6&t=6926&start=1095#p2360114
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
-
Καλημερα.
Εχω ενα Corolla 1,6 του 2003 και σκεφτομαι αναβαθμιση φρενων. Τι προτεινετε για δισκους , τακακια, σωληνακια μεταλικα ?
Ενα προχειρο ψαξιμο στον καταλογο της BF Goodridge δεν βρηκα σωληνακια φρενων για το δικο μου αμαξι
Ευχαριστω. -
Γνωμη μου ως λυση με πολυ καλο value for money βαλε καποιο τακακι για χρηση δρομου(ferodo,omp κτλ) και αλλαξε τα σωληνακια με υψηλης πιεσης και θα δεις αρκετη διαφορα,αλλιως υπαρχει και η λυση να βρεις τα φρενα του corolla t-sport
ολα βεβαια εξαρτονται απο το ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις. -
Δύσκολο μου φαίνεται να μην υπάρχει set για το μοντέλο σου... Πάντως σωληνάκια εύκολα σου φτιάχνει και κάποιο μηχανουργείο, έχοντας τις διαστάσεις των εργοστασιακών. Υπάρχουν, κιόλας, μηχανουργεία με πείρα σ' αυτό.
Κατά τα λοιπά, μια πρώτη - σχετικά οικονομική και πολύ αποδοτική - αναβάθμιση είναι, ακριβώς, σωληνάκια μαζί με καλά υγρά (π.χ. Motul RBF 600).
Κατά δεύτερον ένα καλό σετ τακάκια. Π.χ. Ferodo DS2500, EBC yellow stuff, Hawk (τα 'μπλε', δεν ξέρω τη 'σωστή' τους ονομασία), κ.α.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Γνωμη μου ως λυση με πολυ καλο value for money βαλε καποιο τακακι για χρηση δρομου(ferodo,omp κτλ) και αλλαξε τα σωληνακια με υψηλης πιεσης και θα δεις αρκετη διαφορα,αλλιως υπαρχει και η λυση να βρεις τα φρενα του corolla t-sport
ολα βεβαια εξαρτονται απο το ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις.Σε ευχαριστω.
Απο λιγο που εψαξα, βρηκα Brembo με 130 €. Οι μαμα εχουν γυρω στα 80 αν θυναμαι καλα (πανε 4 χρονια που τους αλλαξα). Δισκους θα αλλαξω μονο αν χρειαζεται, το θεμα ειναι που θα βρω σωληνακια υψηλης, μιας και η BF Goodridge δεν εχει για το δικο μου. Αλλες εταιριες ? -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δύσκολο μου φαίνεται να μην υπάρχει set για το μοντέλο σου... Πάντως σωληνάκια εύκολα σου φτιάχνει και κάποιο μηχανουργείο, έχοντας τις διαστάσεις των εργοστασιακών. Υπάρχουν, κιόλας, μηχανουργεία με πείρα σ' αυτό.Κατά τα λοιπά, μια πρώτη - σχετικά οικονομική και πολύ αποδοτική - αναβάθμιση είναι, ακριβώς, σωληνάκια μαζί με καλά υγρά (π.χ. Motul RBF 600).
Κατά δεύτερον ένα καλό σετ τακάκια. Π.χ. Ferodo DS2500, EBC yellow stuff, Hawk (τα 'μπλε', δεν ξέρω τη 'σωστή' τους ονομασία), κ.α.
Σε ευχαριστω.
Θα ηθελα να αποφυγω ιδιοκατασκευες, λογω προηγουμενης κακης εμπειριας με σωληνακια υψηλης σε μοτο. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
ολα βεβαια εξαρτονται απο το ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις.Σε ευχαριστω.
Απο λιγο που εψαξα, βρηκα Brembo με 130 €. Οι μαμα εχουν γυρω στα 80 αν θυναμαι καλα (πανε 4 χρονια που τους αλλαξα). Δισκους θα αλλαξω μονο αν χρειαζεται, το θεμα ειναι που θα βρω σωληνακια υψηλης, μιας και η BF Goodridge δεν εχει για το δικο μου. Αλλες εταιριες ?Δες και τον καταλογο της sparco για σωληνακια υψηλης,
-
Δύσκολο να μην υπάρχει η Corolla στην σειρά της Goodridge, εξάλλου έχει πουλήσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε, μάλλον δεν κοίταξες καλά.
Για το αμερικάνικο Corolla , βρήκα πάντως με ένα γρήγορο ψάξιμο...
http://shopping.yahoo.com/717833221-200 ... _QWF8bFt0AΣτείλε ένα email στην Goodridge και θα σου απαντήσουν. Γενικά, τα σωληνάκια και τα υγρά, είναι η φθηνότερη και καλύτερη βελτίωση στα φρένα σου. Επίσης, ένα καλό τακάκι, όπως αυτά που σου πρότειναν παραπάνω. Δισκόπλακες, θ' άλλαζα τελευταία... Θα προτιμούσα να βρω μεταχειρισμένες δαγκάνες και με μεγαλύτερους δίσκους από άλλο μοντέλο (δεν ξέρω ποιο, από Toyota και ιαπωνικά δεν σκαμπάζω τίποτε! ), παρά να ακριβοπληρώσω δισκόπλακες.
-
Έχει δίκιο ο HF. Μάλιστα δίσκοι 'βασικών' σειρών 'πρωτοκλασάτων' εταιρειών, πολλές φορές είναι πολύ πιο ακριβές απ' τον αντίστοιχο εργοστασιακό δίσκο, χωρίς, παράλληλα, να είναι και καλύτεροι! Π.χ. (στα δικά μου - γαλλικά - λημέρια) δίσκοι Brembo, απ' τη μια, και δίσκοι Bendix, Valeo ή Zimmerman απ' την άλλη...
-
Δεν θεωρώ αβασάνιστα την αλλαγή στα σωληνάκια, αναβάθμιση των φρένων. Τα φρένα γίνονται πιο απότομα, η προοδευτικότητα/ρυθμισιμότητα μειώνεται ή και χάνεται (για κάποιους πολύ σημαντικό προσόν) και το ABS το ενεργοποιείς πιο εύκολα. Εγώ έβαλα, και τα έβγαλα με την πρώτη ευκαιρία, αλλά γούστα είναι αυτά.
Μην βγει κανένας να πει ότι δεν ήταν καλά, Goodridge ήταν. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν θεωρώ αβασάνιστα την αλλαγή στα σωληνάκια, αναβάθμιση των φρένων. Τα φρένα γίνονται πιο απότομα, η προοδευτικότητα/ρυθμισιμότητα μειώνεται ή και χάνεται (για κάποιους πολύ σημαντικό προσόν) και το ABS το ενεργοποιείς πιο εύκολα. Εγώ έβαλα, και τα έβγαλα με την πρώτη ευκαιρία, αλλά γούστα είναι αυτά.
Μην βγει κανένας να πει ότι δεν ήταν καλά, Goodridge ήταν.Εγώ τα έχω βάλει στην Lancia Y του 99' που χρησιμοποιώ στην πόλη και όντως στην αρχή μου φάνηκαν λίγο πιο απότομα, αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα (μέσα στην πρώτη εβδομάδα).
Και όταν λέμε απότομα, εννοούμε, στα τελευταία μέτρα του φρεναρίσματος, στα λίγα χιλιόμετρα, στα πολλά, κανένα πρόβλημα.
Η μεγάλη τους διαφορά, είναι πως βοηθάνε στο fading, κοινώς, τα φρένα δεν κουράζονται τόσο. Το παρατήρησα ξανά και ξανά και υπάρχει διαφορά, όντως.
Το ίδιο και για τα υγρά φρένων, τα καλά υγρά, βοηθάνε πολύ και κοστίζουν ελάχιστα.
Βρήκα τον εαυτό μου εξαιρετικά ανόητο που έβαλα 6πιστονα στην BMW χωρίς πρώτα ν' αλλάξω υγρά και σωληνάκια. Τα υγρά τα άλλαξα αμέσως μετά, τα σωληνάκια τ' αγόρασα, αλλά ακόμη να τα βάλω.
Πρόβλημα στο ABS, δεν γνωρίζω αν θα έχω, η Lancia δεν έχει ABS και δεν μπορώ να συγκρίνω. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα φρένα γίνονται πιο απότομα, η προοδευτικότητα/ρυθμισιμότητα μειώνεται ή και χάνεται (για κάποιους πολύ σημαντικό προσόν) και το ABS το ενεργοποιείς πιο εύκολα.Απλά μαθαίνεις να πατάς πιο απαλά το φρενο. Το πόδι εκπαιδεύεται.
Πάντως εγώ δεν μπορώ να πω οτι αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Να καταλάβεις μπορώ να το φρενάρω κανονικότατα και ομαλότατα με το αριστερό. -
Δεν κατάλαβα καμία διαφορά με τα μεταλικά μαρκούτσια.
-
η διαφορά φαίνεται κάτω από πίεση και πολλά φρενάρίσματα...
ΠΡΟΣΟΧΗ... τα μεταλλικά μαρκούτσια δεν βελτιώνουν το φρενάρισμα... βελτιώνουν την αίσθηση του πετάλ μετά από πίεση καθώς δεν παραμρφών στον ίδιο βαθμό με τα πολυμερή...
αν το αυτοκίνητο έχει εξελιγμένα συστήματα esp κλπ δεν θα το τολμούσα... -
Άλλαξα πρόσφατα μπροστινά τακάκια από εργοστασιακά BMW σε Ε85 σε Textar και είδα αισθητή διαφορά σε πολύ δυνατό φρενάρισμα που χρειάστηκε να κάνω.
-
Nα γραψω και καποιες εντυπωσεις για φρενα απο τα αυτοκινητα εχουμε στην οικογενεια
Suzuki ignis sport:Παρα πολυ ευχαριστημενος ακομα και μετα απο 25,000 με τα ιδια τακακια,κυριως λογω του οτι ειναι αρκετα προοδευτικο το πεταλι και με καλη αισθηση
Toyota yaris 1.3 2010:Πολυ οn off φρενο,καθολου προοδευτικο και το abs μπαινει με το παραμικρο ειναι δυνατα παντως
Renault grand espace:Δυνατα και αποτελεσματικα παρολο το βαρος του αυτοκινητου(οι δισκοπλακες ειναι βεβαια τεραστιες 330 και 300 πισω αν δεν κανω λαθος)τρωει βεβαια σχετικα γρηγορα τα τακακια(ειναι και 1800 κιλα)
Mazda 3 1,6 :Σχεδον οπως του yaris παρομοια αισθηση
Lada NIva:Τεραστια διαδρομη αισθηση στο περιπου μετα απο ενα ταξιδι επιανε αλλωτε ψηλα αλλωτε πιο χαμηλα το πεταλι και διαφορα τετοια ομορφα -
εχω ενα corsa Α και συγκεκριμενα του 1991 σενταν. εχω εντονο προβλημα με τα φρενα του. οταν το πηρα στα χερια μου μου φενοταν πως δεν εχει καθολου καλα φρενα. εχοντας οδηγησει μονο αμαξια 5ετιας κανοντας συγκριση η διαφορα ηταν αισθητη. το πεταλι μεχρι την μεση τησ διαδρομησ ειναι νεκρο απο τη μεση μεχρι λιγο πριν το τερμα πιανει μετρια και μονο στο τερμα καταλαβαινω καλο φρενο. εχω παει σε 2 μηχανικους (ο ενας ειναι αποκλειστικα για opel) και οι 2 μου ειπαν χαρακτηριστικα πως 'το αμαξι σταματαει οπως πρεπει'. εχω αλλαξει τακακια δαγκανες δισκο τα υγρα και τα ταμπουρα ειναι οκ. και εχω κανει και εξαερωση αλλα το προβλημα παραμενει. το εχω συνηθισει αλλα και παλι τρεμς στην ιδεα ενοσ αποτομου φρεναρισματος. οσοι γνωστοι μου το εχουν παει βολτα μου λενε πως τα φρενα του ειναι χαλια. εχετε καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει??? καταλαβαινω πως ειναι παλιο αμαξι αλλα εχει λιγα χιλιομετρα σε σχεση με τα χρονια του και ειναι πολυ προσεγμενο.
-
Ο χρήστης corsaki1989 έγραψε:
εχω ενα corsa Α και συγκεκριμενα του 1991 σενταν. εχω εντονο προβλημα με τα φρενα του. οταν το πηρα στα χερια μου μου φενοταν πως δεν εχει καθολου καλα φρενα. εχοντας οδηγησει μονο αμαξια 5ετιας κανοντας συγκριση η διαφορα ηταν αισθητη. το πεταλι μεχρι την μεση τησ διαδρομησ ειναι νεκρο απο τη μεση μεχρι λιγο πριν το τερμα πιανει μετρια και μονο στο τερμα καταλαβαινω καλο φρενο. εχω παει σε 2 μηχανικους (ο ενας ειναι αποκλειστικα για opel) και οι 2 μου ειπαν χαρακτηριστικα πως 'το αμαξι σταματαει οπως πρεπει'. εχω αλλαξει τακακια δαγκανες δισκο τα υγρα και τα ταμπουρα ειναι οκ. και εχω κανει και εξαερωση αλλα το προβλημα παραμενει. το εχω συνηθισει αλλα και παλι τρεμς στην ιδεα ενοσ αποτομου φρεναρισματος. οσοι γνωστοι μου το εχουν παει βολτα μου λενε πως τα φρενα του ειναι χαλια. εχετε καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει??? καταλαβαινω πως ειναι παλιο αμαξι αλλα εχει λιγα χιλιομετρα σε σχεση με τα χρονια του και ειναι πολυ προσεγμενο.Μηπως να πηγαινες σε καποιον φρενα????
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις