-
Μου τρέχουν τα σάλια από τώρα!
Απ'ό,τι φαίνεται η Άλφα Ρομέο αποφάσισε να ξαναγίνει αυτό που ήταν στο παρελθόν: κατασκευαστής ονείρων!
Χαλάλι της κι ας μην μπορούμε πια να αγοράσουμε τα αυτοκίνητά της!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μου τρέχουν τα σάλια από τώρα!me too!!!
-
Oσο για της φωτογραφιες που κυκλοφορουν σε γερμανικα site δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που θα δουμε.Οπως λεει και ο αριστοτελης ειναι αποτυχημενα photoshop.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Απ'ό,τι φαίνεται η Άλφα Ρομέο αποφάσισε να ξαναγίνει αυτό που ήταν στο παρελθόν: κατασκευαστής ονείρων! (
μακαρι
παντως απο τιμες καποy διαβασα για αυξηση περι των 3000e -
Kαι μενα τοσο μου ειπε ο αντιπροσωπος.Περιπου 3000e πανω.
-
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
E Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας αρχισουν οι χοροι...........................http://speed.supercars.net/boardpics/20 ... 20GTAa.jpg
Αlfa Romeo 158
Platform:Based on the Premium platform, developed with GM and Saab, the Alfa 158 will offer front and four-wheel-drive options. It’ll be the first car to use the Premium platform, and will have an impressive 2805 mm wheelbase. To put this imposing dimension into perspective, the wheelbase will be 210 mm longer than that of the Alfa 156, and 105 mm longer than on the flagship Alfa 166. This increased wheelbase will generate a far roomier interior and improve the handling dynamics of the car.
The suspension will be double wishbone at the front with a highly revised multi-link set-up at the rear. Alfa Romeo engineers are currently developing four-wheel-steering, but it is still unclear when this option will be offered.Engines:
The new model will use the new family of all-alloy V6 engines presently being developed by GM. Alfa Romeo engineers are revising the units to gain more power, and importantly, create the traditional Alfa exhaust note. Alfa Romeo will be the first manufacturer to offer the new generation 2.8 and 3.2 V6 GM engines. The 2.2 litre engine has been exclusively developed for Alfa Romeo.
A new 3.0 V6 diesel engine will be sourced from Italian engine producer VM. Its modular design could allow a 4.0 V8 unit to be developed with reduced development costs at a later date. This particular engine may be introduced on the future Alfa 168 range (2006).
The Alfa 158 line-up next year will be powered by the following engine units:
1.8 JTS, 140bhp – 180Nm ()
1.9 JTS, 160bhp – 200Nm ()
2.2 JTS, 190bhp – 236Nm ()
2.8 V6 JTS, 230bhp – 300Nm ()
3.2 V6 JTS, 270bhp – 345Nm ()
1.9 MJD, 120bhp – 270Nm ()
1.9 MJD, 150bhp – 305Nm ()
2.4 MJD, 200bhp – 440Nm ()
3.0 V6 MJD, 250bhp – 540Nm ()
() standard Torsen-C 4wd transmission
() optional Torsen-C 4wd transmission
The new 2.0 MJD will be delayed until at least 2008, as engineers have discovered that the current 1.9 is very suitable for higher power outputs. The same goes for the 2.5 in place of the 2.4.
In 2006 Alfa aim to make the first diesel production engine delivering beyond 100bhp per litre and 200Nm per litre with the 3.0 V6 MJD. The same year will see the introduction of a powerful series of high performance engines:
2.2 JTS Turbo Quadrifolgio Verde, 310bhp – 400Nm ()
3.2 V6 JTS Biturbo GTA, 405bhp – 600+Nm ()
1.9 MJD, 180bhp – 380Nm
3.0 V6 MJD Quadrifoglio Verde, 300bhp – 600Nm ()
() standard Torsen-C 4wd transmission
() optional Torsen-C 4wd transmission
The 2006 Alfa 158GTA will be fitted with a Biturbo VCPh version of the new 3.2 V6 JTS. It will have as much as 405bhp at 6000rpm and more than 600Nm of torque at 2000rpm. This engine was anticipated with the recent Italdesign-Guigiaro Visconte concept.
wow...4WD and FWD
Damn powerful engines..
The new platform
cool design..
= Bye Bye BMW and Audi -
Αυτη η πλατφορμα ειναι κορυφαια, η Αλφα πρεπει να ευχαριστισει τους απιθανους νεαρους μηχανικους της Σααμπ που εκαναν μια φανταστικη δουλεια για την υλοποιηση αυτου του σχεδιου!(μερικοι απο αυτους τους μηχανικους ειναι Αλφιστι)!!
Κριμα που η ιδια, λογω κοστους, δεν θα χρησιμοποιησει αυτην την πλατοφορμα, αλλα την Εψιλον!
Σπυρος -
The platform the Alfa 158 is built on (Premium Platform) was originally codeveloped with Saab, which would have used it on their new 9-5. But Saab then decided to use the cheaper Epsilon Platform (Opel Vectra, Saab 9-3) in a stretched version. So the Premium Platform is an Alfa exclusive
-
times de vlepw kai anyshxw...
(καταλάβατε γιατί γράφω με λατινικούς χαρακτήρες?)
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
(καταλάβατε γιατί γράφω με λατινικούς χαρακτήρες?)Το παίζεις ...AMEROLYPTOS?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
(καταλάβατε γιατί γράφω με λατινικούς χαρακτήρες?)
Το παίζεις ...AMEROLYPTOS?
Οχι απλά το παίζω, είμαι κιόλας.
Καλά, κάτσε να βγουν οι τιμές και θα πω εγώ μεροληψία που θα πέσει!
-
Αρκετές νέες πληροφορίες για την 158 στο http://www.italiaspeed.com . Σημερινές ειδήσεις, φρέσκο πράγμα που σαλεύει
Απ΄ ότι φαίνεται τις πρώτες 158 θα τις δούμε στο δρόμο σε κανά χρόνο από τώρα.
Α, κάτι λέει και για GTA τετρακούνα με 400+ άλογα. Pas mal pas mal... -
Aπο τιμες εχω δωσει μια μικρη γευση.Η 2.8v6 με 230 αλογα και ti pack θα κοστιζει στη γερμανια περιπου 45000ευρω.Μη το ψαχνεις το θεμα τιμων.Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ανεβουν κατακορυφα.
-
-
Μου φαίνεται ότι κάτι καλό ετοιμάζεται τελικά, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις μου!
Τα σάλια πάντως μου τρέχουν από τώρα. -
προσωπικα δεν θα με πειραξει τοσο που θα ειναι πιο ακριβο (λεμε τωρα) αλλα αν οι προσδοκιες για μια ιταλικη bmw δεν συναντηθουν με το τελικο αποτελεσμα τοτε...
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
προσωπικα δεν θα με πειραξει τοσο που θα ειναι πιο ακριβο (λεμε τωρα) αλλα αν οι προσδοκιες για μια ιταλικη bmw δεν συναντηθουν με το τελικο αποτελεσμα τοτε...Χμμμ...άλλωστε από τώρα οι τιμές των νέων Alfa
έχουν αρχίσει να Γερμαν-ίζουν...Η επόμενη φουρνιά, λογικά αναμένεται πιο καυτερή...
-
Εγω παντως δεν θελω να Γερμανοποιηθουν καθολου, επειδη τα καλυτερα Γερμανικα αυτοκινητα παρουσιαζουν ποιο πολλες βλαβες συμφωνα με τον ετησιο ελεγχο μας!
Αυτα προς πληροφορηση σας εν ετει 2004!
Χαιρετησματα
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Εγω παντως δεν θελω να Γερμανοποιηθουν καθολου, επειδη τα καλυτερα Γερμανικα αυτοκινητα παρουσιαζουν ποιο πολλες βλαβες συμφωνα με τον ετησιο ελεγχο μας!
Αυτα προς πληροφορηση σας εν ετει 2004!Κι εγώ ανατρίχιασα όταν άκουσα τον όρο 'ιταλική BMW' Ελπίζω πως ο jimded αναφερόταν αποκλειστικά στον άξονα μετάδοσης της κίνησης και τίποτε άλλο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αυτα προς πληροφορηση σας εν ετει 2004!Κι εγώ ανατρίχιασα όταν άκουσα τον όρο 'ιταλική BMW' Ελπίζω πως ο jimded αναφερόταν αποκλειστικά στον άξονα μετάδοσης της κίνησης και τίποτε άλλο.
Να παραθέσω κάτι σχετικό που διάβασα πρόσφατα, από ένα συγκριτικό τέστ...
'Πιστεύουμε ότι η BMW τα τελευταία χρόνια και με δείγματα τα μοντέλα κάθε κατηγορίας που παράγει, θα μπορούσε να αποτελεί το όνειρο των Ιταλών κατασκευαστών που κατασκευάζουν αυτοκίνητα με 'μπρίο' και δυναμισμό, όμως, ποιοτικά δεν έχουν φθάσει τα επίπεδα των Γερμανών κατασκευαστών
Ίσως κάτι τέτοιο να εννοούσε ο φίλος jimded
Alfa Romeo 159 & 159TBi