-
Εγω εξακολουθω να μην καταλαβαινω αυτη τη φασαρια και τον καημο με τον twinphaser.Τι το εντυπωσιακο εχει δηλαδη και ειναι τοσο σημαντικος και επαναστατικος?Εδω μιλαμε οτι αλλες εταιρειες εχουν αντιστοιχα συστηματα εδω και δεκαετιες ....Ειλικρινα περιμενω μια απαντηση...
Felleas,οπως γραφω και παραπανω τα δυο μπουζι ανα κυλινδρο ειναι ηδη υπο καταργηση και δεν εφεραν και καμια τρελλη επανασταση...Παλι δεν βλεπω το λογο.Σκεφτηκες μηπως οτι κανενας αλλος δε το εκανε γιατι δεν ηταν συμφερον και αποδοτικο και οχι για θεμα χωρου???Μηπως η καταναλωση και οι ρυποι εκτοξευονταν και απλα κανεις δεν θελησε να ανταγωνιστει μια τεχνολογια που δεν απεδιδε τα ανμενομενα?Ξαναλεω παντως οτι δεν ηταν θεμα Χωρου αλλα αποδοσης ,οικονομιας και ρυπων. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω εξακολουθω να μην καταλαβαινω αυτη τη φασαρια και τον καημο με τον twinphaser.Τι το εντυπωσιακο εχει δηλαδη και ειναι τοσο σημαντικος και επαναστατικος?Εδω μιλαμε οτι αλλες εταιρειες εχουν αντιστοιχα συστηματα εδω και δεκαετιες ....Ειλικρινα περιμενω μια απαντηση...
Felleas,οπως γραφω και παραπανω τα δυο μπουζι ανα κυλινδρο ειναι ηδη υπο καταργηση και δεν εφεραν και καμια τρελλη επανασταση...Παλι δεν βλεπω το λογο.Σκεφτηκες μηπως οτι κανενας αλλος δε το εκανε γιατι δεν ηταν συμφερον και αποδοτικο και οχι για θεμα χωρου???Μηπως η καταναλωση και οι ρυποι εκτοξευοντανΕγώ δεν σκέφτομαι την κατανάλωση αλλά την απόδοση.
Για εμένα άλλοι δεν τοκάναν γιατι δεν είχαν την τεχνογνωσία και μπορεί και να μην γούσταραν να επενδύσουν στην εξέλιξης μιας εξαιρετικά δύσκολης και περίπλοκης κυλινδροκεφαλής.
Ωστόσο η AR στο πρόσφατο παρελθόν κατήργησε και τους κινητήρες boxer για κάποιους λόγους marketng. Το ότι τους χρησιμοποιεί η Porche και η Subaru δείχνει ότι ακόμα μια χαρά είναι και συνεχίζουν να μας προσφέρουν τον ιδιαίτερο ήχο τους.Για το σύστημα twinphaser θα σου πω ότι αν το δεις να δουλευεί σε ένα V6 θα καταλαβείς πόσο ιδιαίτερο είναι.
Στα τετρακύλινδρα είναι και και εκεί πιο εξελιγμένο από τα αντίστοιχα μιας και είναι το πιο σύγχρονο.
Δεν το θεωρώ ωστόσο super γουαου όπως και δεν θεωρώ σουπερ γουαου τον turbo-κομπρέσσορα... -
Για να καταλάβω καλά, το twin phaser έχει κάποια διαφορά απο το γρανάζι μεταβλητού βήματος στον εκκεντροφόρο που έχουν τα yaris, megane, ignis κλπ?
Αν ναι ποιά?
-
felleas εγραψε
Εγώ δεν σκέφτομαι την κατανάλωση αλλά την απόδοση.
Μονο εσυ μαλλον,δε τη σκεφτεσαι.Φυσικα δεν αναφερομαι μονο στην οικονομια βενζινης αλλα και στη συντηρηση και στην κατασκευη....Να μη μιλησω για τους ρυπους .Απο οτι φαινεται σε λιγο καιρο οι ΤS δε θα τις περνανε.Αλλα και στην αποδοση δεν εκαναν και τρελλα πραγματα.
felleas εγραψε
Για εμένα άλλοι δεν τοκάναν γιατι δεν είχαν την τεχνογνωσία και μπορεί και να μην **γούσταραν **να επενδύσουν στην εξέλιξης μιας εξαιρετικά δύσκολης και περίπλοκης κυλινδροκεφαλής.
Ακριβως, δε γουσταραν να ασχοληθουν με κατι που ειχε μετρια αποτελεσματα.Τωρα για το θεμα της τεχνογνωσιας ,εδω εχουν φτιαξει αλλα και αλλα, στα δυο μπουζι κολλησαν? Ειδικα οι γερμανοι εχουν φοβεροπροβλημα τεχνογνωσιας...
felleas εγραψε
Για το σύστημα twinphaser θα σου πω ότι αν το δεις να δουλευεί σε ένα V6 θα καταλαβείς πόσο ιδιαίτερο είναι.
Ναι αλλα επειδη δε το βλεπω συντομα να οδηγω V6 alfa ,δε μου λες τι το ιδιαιτερο εχει τεχνολογικα?Οσο για την αποδοση εγω δεν διαβασα κατι ιδιαιτερο στο ειδικο τυπο και δεν αναφερομαι μονο στον Ελληνικο.Εσυ οδηγησες αυτοκινητο με Τwinphaser?
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Εγώ δεν σκέφτομαι την κατανάλωση αλλά την απόδοση.
ευτυχώς δεν σκέφονται όλοι έτσι και προτίστως οι εταιρείες. Το να μην ενδιαφέρει η κατανάλωση και μόνο η απόδοση -κι ούτε οι ρύποι- είναι το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ πράγμα. To δύσκολο είναι να συνδυάζεις πολλά πράγματα και φυσικά το κόστος, αν μιλάμε για γήινα ευρείας κατανάλωσης αυτοκίνητα.
Για εμένα άλλοι δεν τοκάναν γιατι δεν είχαν την τεχνογνωσία και μπορεί και να μην γούσταραν να επενδύσουν στην εξέλιξης μιας εξαιρετικά δύσκολης και περίπλοκης κυλινδροκεφαλής.
Ωστόσο η AR στο πρόσφατο παρελθόν κατήργησε και τους κινητήρες boxer για κάποιους λόγους marketng. Το ότι τους χρησιμοποιεί η Porche και η Subaru δείχνει ότι ακόμα μια χαρά είναι και συνεχίζουν να μας προσφέρουν τον ιδιαίτερο ήχο τους.Για το σύστημα twinphaser θα σου πω ότι αν το δεις να δουλευεί σε ένα V6 θα καταλαβείς πόσο ιδιαίτερο είναι.
Στα τετρακύλινδρα είναι και και εκεί πιο εξελιγμένο από τα αντίστοιχα μιας και είναι το πιο σύγχρονο.
Δεν το θεωρώ ωστόσο super γουαου όπως και δεν θεωρώ σουπερ γουαου τον turbo-κομπρέσσορα...φάσκεις κι αντιφάσκεις... από τη μία μόνο η απόδοση κι από την άλλη δεν είναι τίποτα το TSI
Μήπως δεν είναι αποδοτικό; εκτός κι αν απόδοση για σένα σημαίνει μόνο ατμόσφαιρα, μόνο V6 -εννοείται ιταλικός γιατί οι άλλοι δεν έχουν... ήχο- και μόνο κυβικά
Οι TS της AR άλλωστε μόνο στα μικρά κυβικά ήταν επιτυχημένοι, ο δίλιτρος τι το ιδιαίτερο έχει σε ΑΠΟΔΟΣΗ; ο 2,5 V6 TS είναι;
-
Κώστα σε λίγο καιρό οι TS δεν θα υπάρχουν ωστόσο πρόβλημα με τους ρύπους φυσικά και δεν είχαν, ιδιαίτερα οι τελέυταίοι Euro3.
Πώς βγάζεις εσύ τέτοια συμπεράσματα είναι δικό σου θέμα...ουτέ έιπα ότι οι γερμανοί έχουν πρόβλημα τεχνογωσίας.
βάζεις λόγια που δεν είπα...Και για να πω κάτι εγώ προσωπικα γουστάρω περισσότερο των Arese V6 και όχι τον TwinPhaser ωστόσο τεχνολογικά ο 2ος ότι και να πουμε από τεχνολογικής απόψεως είναι πολύ μπροστα....
Δεν έχω οδηγήσει εχώ δει όμως πως δουλευεί ένα twinphaser με 4 μεταβλητούς αυλούς...
άλλο πράμα....Πάμε στον Lkar,
Προσωπικά είμαι της ατμόσφαιρα όχι οτι δεν μου αρέσει το Τ, αλλά προτειμώ για προσωπικό αυτοκίνητο ένα ατμοσφαιρικό.
Γούστα είναι αυτά.Ολοί οι V6 αποδίδουν απλά ο Arese V6 έχει και τον τέλειο ήχο, τι να κάνουμε τώρα?
H ΑR ποτέ δεν έβγαλε 2.5 V6 TS.
Eβγάλε 2λίτρο V6 Τurbo -
felleas
Φιλε και συναδελφε ,απο οτι τουλαχιστον ξερω, felleas.Σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να γραψω κατι που δεν ειπες,συζητηση κανουμε και ανταλλαγη αποψεων,δε θα μαλωσουμε .
Με αυτα που εγραψα απλα ηθελα να πω οτι υπαρχουν και αλλες εταιρειες που εχουν πολυ μεγαλη τεχνογνωσια ,μεγαλυτερη ισως απο την αλφα,και δεν ασχοληθηκαν με το θεμα 'δυο μπουζι ανα κυλινδρο' οχι γατι δεν ειχαν την τεχνικη δυνατοτητα και γνωση αλλα γιατι εκριναν οτι η λυση αυτη δεν καλυπτε τις απαιτησεις τους.
Οσο για τους ΤS ειπα 'Σε λιγο καιρο',δηλαδη στο μελλον οχι στο παρελθον,θα εχουν προβλημα με τους ρυπους.Αυτος ειναι και ο βασικος λογος μαζι με το κοστος που μπαινουν σιγα σιγα στο ραφι.Ηδη τα πιο νεα μοντελα 159 & brera δεν χρησιμοποιουν κανεναν Ts. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
felleasΦιλε και συναδελφε ,απο οτι τουλαχιστον ξερω, felleas.Σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να γραψω κατι που δεν ειπες,συζητηση κανουμε και ανταλλαγη αποψεων,δε θα μαλωσουμε .
Με αυτα που εγραψα απλα ηθελα να πω οτι υπαρχουν και αλλες εταιρειες που εχουν πολυ μεγαλη τεχνογνωσια ,μεγαλυτερη ισως απο την αλφα,και δεν ασχοληθηκαν με το θεμα 'δυο μπουζι ανα κυλινδρο' οχι γατι δεν ειχαν την τεχνικη δυνατοτητα και γνωση αλλα γιατι εκριναν οτι η λυση αυτη δεν καλυπτε τις απαιτησεις τους.
Οσο για τους ΤS ειπα 'Σε λιγο καιρο',δηλαδη στο μελλον οχι στο παρελθον,θα εχουν προβλημα με τους ρυπους.Αυτος ειναι και ο βασικος λογος μαζι με το κοστος που μπαινουν σιγα σιγα στο ραφι.Ηδη τα πιο νεα μοντελα 159 & brera δεν χρησιμοποιουν κανεναν Ts.Κώστα δεν τίθεται θέμα ''μαλώματος'' απλά τόνισα ότι ΔΕΝ είπα κάποια πράγματα για να γίνει πιο ξεκάθαρη η θέση μου.
Συνέχιζω να διαφωνώ για τους ρύπους μιας και το μέλλον δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε a priori.
Ακόμα δεν ξέρουμε τι νόμοι θα θεσπιστούν και πως θα βγούν οι TS παράνομοι.
Πάντως αν γίνει κάτι τέτοιο φυσικά και πολλά άλλα αυτοκίνητα δεν θα περνάνε όπως για παράδειγμα τα Τurbo VAG.
Ωστόσο η δικιά μου TS με πρόγραμμα, εκκεντροφόρους και χωρίς τους προκαταλύτες της ακόμα και με 115.000 στην πλάτη του καταλύτη της περνάει άνετα τα όρια έκδοσης κάρτας καυασερίων......
Φυσικά και οι 59 & Brera δεν χρησιμοποιούν TS, έναν κινητήρα που έκανε τον κύκλο του, όπως και ο Boxer στο παρελθόν....
Ωστόσο ήδη νοσταλγώ την αμεσότητα και τον ήχο των Boxer ίσως στο μέλλον να νοσταλγήσω και τον TS. -
Eγώ πάλι νομίζω ότι οι Twin Spark ήταν οι πιο δυνατί ατμοσφαιρικοί την δεκαετία του 90 και αρχές δεκαετίας 2000.
Από τα early 90s η Alfa έβγαζε 120 άλογα από 1600, 144 άλογα από 1800 και 155 άλογα από 2000κ.ε. (Με το euro4 ο 1.8 βγάζει 140 και ο 2.0 150).
Και όλα αυτά σε ευρείας παραγωγής μοντέλα. Η απλή και entry level 145/146/147 από τα 1600 ειχε ιπποδύναμη όση τα 1800άρια και δίλιτρα μοντέλα την αντίσοιχη εποχή (eary-mid 90s) και μόλις την τελευατία 10ετία βγήκανε 1600άρια με 115 άλογα, 1800άρια με 140 και 2λιτρα με 150.
Φυσικά υπήρχαν και εξαιρέσεις όπως ο 1600 του saxo/rallye και άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό αλλά ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις, αφού στην Alfa Romeo από τα 1400 μέχρι τα 2000 κ.ε και από τις 33/75//155/145/146/GTV μέχρι τις 147/156/166/GT δηλαδή σε όλα τα μοντέλα και σε όλες τις εκδόσεις υπήρχε υπεροχή.
Φυσικά θα διαφωνήσεται αλλά εγώ θα το πω ότι οι περιπτώσεις των vtec (1600 160 ps, 2000 200/240ps, vvti 1800 192ps) ναι μεν ήταν ισχυρότεροι ατμοσφαιρικοί από της Alfa αλλά εξόπλιζαν μόνο συγκεκριμένες εκδόσεις και συγκεκριμένα μοντέλα τα οποία ήταν ελαφρά (segment c coupe, hatchbacks, roadsters) αρκετα ακριβά, και αποτελούσαν τις 'high end' προτάσεις των Ιαπώνων, σε αντίθεση με τα μοτερ τις Alfa που ήταν προσιτά από τις μικρές εκδόσεις.
Απάντηση σε αυτές τις προτάσεις η Alfa είχε παρατάξει τον 2.0 V6 TB, τον 3.0 και 3.2 V6 όπως και τον 2,5 V6.
Όπως είπα και σε άλλο thread η τεχνολογία κινητήρων δεν είναι warp-drive. όλοι την έχουν απλά κάποιοι επιλέγουν να την χρησιμοποιούν.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Πάμε στον Lkar,
Προσωπικά είμαι της ατμόσφαιρα όχι οτι δεν μου αρέσει το Τ, αλλά προτειμώ για προσωπικό αυτοκίνητο ένα ατμοσφαιρικό.
Γούστα είναι αυτά.Ολοί οι V6 αποδίδουν απλά ο Arese V6 έχει και τον τέλειο ήχο, τι να κάνουμε τώρα?
Eβγάλε 2λίτρο V6 ΤurboΤέλειος για σένα. Δεν υπάρχει τέλειο, ειδικά σε ένα τόσο εντελώς υποκειμενικό θέμα όπως ο... ήχος. Σ' άλλον αρέσει η κλασική σ' άλλον το hard rock, θα απαξιώσεις το ένα ή το άλλο επειδή δεν είναι του γούστου σου;
Είδες που στα πολλά κυβικά δεν έβγαλε TS; και V6 τούρμπο και 5κύλινδρο τούρμπο και 4κύλινδρο τούρμπο ΕΙΧΕ το Gruppo
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πάμε στον Lkar,
Eβγάλε 2λίτρο V6 ΤurboΤέλειος για σένα. Δεν υπάρχει τέλειο, ειδικά σε ένα τόσο εντελώς υποκειμενικό θέμα όπως ο... ήχος. Σ' άλλον αρέσει η κλασική σ' άλλον το hard rock, θα απαξιώσεις το ένα ή το άλλο επειδή δεν είναι του γούστου σου;
Ο ήχος είναι τέλειος για τους περισσότερους. Δεν τίθεται θέμα σ' αυτό lkar. ’σε να πέσει και τίποτα κάτω
-
Παίδες Ελλήνων ,,
Είχα βάλει μια ερώτηση την Πέμπτη και από τότε μπήκα σήμερα να δω καμία απάντηση .. και από έκπληξη μου αντιλαμβάνομαι ότι έχει για άλλη μια φορά ξεφύγει το θέμα... δυστυχώς. :
Πάντως εγώ το παραλαμβάνω το αυτοκίνητο 1.8 twinPhaser σε δύο εβδομάδες ..και τότε θα σας πω τις εντυπώσεις μου.. Ευχαριστώ πραγματικά αυτούς που προσπάθησαν να με βοηθήσουν και όλους τους υπόλοιπους για τις προσωπικές τους απαντήσεις.!!!
Συμπληρωματικά ψάχνω και για κανένα manual του αυτοκινήτου on-line ξέρει κανείς που και αν μπορώ να βρω ?
-
-
lkar
-
-
Ο χρήστης ManosAlfistas έγραψε:
Παίδες Ελλήνων ,,Είχα βάλει μια ερώτηση την Πέμπτη και από τότε μπήκα σήμερα να δω καμία απάντηση .. και από έκπληξη μου αντιλαμβάνομαι ότι έχει για άλλη μια φορά ξεφύγει το θέμα... δυστυχώς. :
Eίσαι σε λάθος σελίδα!
Eδώ επικρατεί άλλο κλίμα αφού και η ΠAE Mίλαν έχει πολλούς οπαδούς αλλά και πολλοί χούλιγκαν της Mπάγιερν περιμένουν το πούλμαν με τις 159 για να τραγουδήσουν:'Γ@@ιέται - ο θρύλος - του - Mιλάνου'
Oλέ-ολέ
-ολέ-ολέ
Oλέ-ολέ-ολέ-ολέ
-ολέ-ολέ
-ολέ-ολέ
-ολέ-ολέ--ολέ-ολέ
-ολέ-ολέ-ολέ-ολέ. -
1.8 t.d.
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=51834 -
Προς τι αυτή η διαφορά στο 0-100 μεταξύ εργοστασίου και 4Τ στην παρουσίαση της 1.8 τεύχος Αυγούστου?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Προς τι αυτή η διαφορά στο 0-100 μεταξύ εργοστασίου και 4Τ στην παρουσίαση της 1.8 τεύχος Αυγούστου?όχι πάλι!!!
-
Η άσφαλτος, η βενζίνη, το μη στρωμένο αυτοκίνητο, βαρύτερα λάδια, βρεγμένη μοκέτα στο χώρο αποσκευών κλπ.
Alfa Romeo 159 & 159TBi