-
konstantinos159
σιγουρα -δεν- θα πηγαινει καλητερα αφου ειναι αλαχιστα πιο ελαφρια και 20 αλογα λιγοτερα..αυτο επιβεβαιωνεται και στα νουμερα....περιπου 27000e..θα εχει αρχικη..
Το θεμα ειναι οτι τα αλογα του jts δεν ειναι και τοσο πραγματικα.Σιγουρα η διαφορα μεταξυ ονομαστικων-πραγματικων θα ειναι μεγαλυτερη στο jts.To εχει δειξει η ιστορια.Θυμαμαι οταν πρωτοβγηκε ο jts οτι ο ΤS ηταν πιο δυνατος,ειδικα οταν ειχε ζεστη(οι πρωτοι jts ηταν ευαισθητοι στη ζεστη).Βεβαια τωρα εχουν βελτιωθει οι jts οποτε θα δουμε τι θα γινει στη πραξη πλεον...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
konstantinos159σιγουρα -δεν- θα πηγαινει καλητερα αφου ειναι αλαχιστα πιο ελαφρια και 20 αλογα λιγοτερα..αυτο επιβεβαιωνεται και στα νουμερα....περιπου 27000e..θα εχει αρχικη..
Το θεμα ειναι οτι τα αλογα του jts δεν ειναι και τοσο πραγματικα.Σιγουρα η διαφορα μεταξυ ονομαστικων-πραγματικων θα ειναι μεγαλυτερη στο jts.To εχει δειξει η ιστορια.Θυμαμαι οταν πρωτοβγηκε ο jts οτι ο ΤS ηταν πιο δυνατος,ειδικα οταν ειχε ζεστη(οι πρωτοι jts ηταν ευαισθητοι στη ζεστη).Βεβαια τωρα εχουν βελτιωθει οι jts οποτε θα δουμε τι θα γινει στη πραξη πλεον...
αυτα ισχυαν στους προηγουμενους jts..η 159 1.9 ειναι πιο γρηγορη απο την 156 1.8...οποτε λογικο ειναι η 159 1.8 να ειναι πιο αργη αφου ειναι και πιο βαρια απο την 156 1.8..
-
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=50374
Με 5άρι πιο μακρύ κιβώτιο;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=72&NEWS_DATA_ID=50374Με 5άρι πιο μακρύ κιβώτιο;
οι σχεσεις ειναι πιο μακριες και ειναι λογικο αφου ειναι 5+1..
νομιζω φοραει το σασμαν της 156..
αν κανω λαθος διορθωστε με... -
Η Βασική 1.9 JTS έχει 29.900 (και στις Alfa το μεταλλικό χρώμα δεν ειναι βασικό εξτρα , Alfa Rosso ) άρα το αρθρο τα έχει μπλέξει κάπως για τις τιμές
Η Progression 1.8 θα έχει 27.5K περίπου.
Επίσης υπάρχει επίσημη τιμή για την 3.2 Q4 στα 49.600Κ σε πλούσιο εξοπλισμό
-
Εγω πιστευω οτι θα κοψει παρα πολλες πωλησεις απο την 1,9.Ειδικα με τις επιδοσεις να ειναι σχεδον ταυτοσημες (μενει να δουμε τις μετρησεις απο τα περιοδικα) και με σεβαστη διαφορα τιμης δεν βλεπω και πολλους να πηγαινουν για την 1,9.Ασε που η 1.8 θα καιει και πιο ευκολα την απλη αμολυβδη απο τον jts.
-
Ασε που η 1.8 θα καιει και πιο ευκολα την απλη αμολυβδη απο τον jts.JTS είναι... όχι FSi να προβληματίζεται με την απλή
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ασε που η 1.8 θα καιει και πιο ευκολα την απλη αμολυβδη απο τον jts.
JTS είναι... όχι FSi να προβληματίζεται με την απλή
μύθος
για τις επιδόσεις... με λιγότερη ροπή, πιο μακρύ κιβώτιο και ελάχιστα λιγότερο βάρος από την 159, χλώμιασαν.
θα έχουμε νέο σίριαλ και συγκριτικό με Vectra 1.8
-
Montecarlo
Aφου και αυτος δουλευει με φτωχο και πλουσιο μειγμα ετσι δεν ειναι?Η αλφα τι εχει ως προτεινομενο καυσιμο 95αρα ή 98αρα?
-
MontecarloJTS είναι... όχι FSi να προβληματίζεται με την απλή
Aφου και αυτος δουλευει με φτωχο και πλουσιο μειγμα ετσι δεν ειναι?Η αλφα τι εχει ως προτεινομενο καυσιμο 95αρα ή 98αρα?
98 αρα φιλε Κωστη
-
Ο χρήστης Harris_alfistigr έγραψε:
Montecarlo
98 αρα φιλε Κωστη
συμφωνω...98αρα λεει..εγω βαζω 100αρα..
θα κοψει τις πωλησεις της 1.9..λογο χρηματων..αλλα οσο αφορα τις επιδωσεις...καμια σχεση...1-2 δευτερολεπτα ειναι πιο γρηγορη σε ολα η 1.9.. -
konstantinos159
θα κοψει τις πωλησεις της 1.9..λογο χρηματων..αλλα οσο αφορα τις επιδωσεις...καμια σχεση...1-2 δευτερολεπτα ειναι πιο γρηγορη σε ολα η 1.9
Aπο που το συμπερανες αυτο?Την εχει δοκιμασει καποιο περιοδικο?Μιλαμε για ο-100 σε 11+
-
οχι δεν την εχει δοκιμασει καποιο περιοδικο αλλα απο αυτα που λεει το autotriti(μετρησεις 0-100,0-1000) η διαφορα ειναι απο 0.5-1sec
μιλαμε για 0-100 10.2 η 1.8
η μεγαλυτερες διαφορες θα ειναι στις ρεπριζ λογο πιο αδυναμου κινητηρα(20 ιπποι λιγοτεροι) και λιγοτερης ροπης(2Nm λιγοτερα)... -
Η 1.8 ειναι καλυτερη απο την 1.9 γιατι¨
Ο κινητηρας της ειναι ΑΛΦΑ και ακουγεται ΑΛΦΑ ενω ο 1.9 ειναι ΟΠΕΛ και ακουγεται ......ΟΠΕΛ
Προτιμω λοιπον να ακουγεται ΑΛΦΑ και ας εχει και 20 αλογακια (αν και στο δυναμομετρο η διαφορα θα ειναι αρκετα μικροτερη) λιγοτερα συν το οτι θα κοστιζει περιπου ενα εκκατομυριακι λιγοτερο σε δραχμουλες.
Το ζητημα ειναι οτι στην Ιταλια η 1.8 κοστιζει 23.800 ευρω ενω εδω θα κοστιζει περιπου 27.500+. Δεν δικαιολογειται τοση διαφορα ουτε φορολογικα. Νομιζω οτι η αντιπροσωπεια προσπαθει να μας πιασει κοτσους....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Η 1.8 ειναι καλυτερη απο την 1.9 γιατι¨Ο κινητηρας της ειναι ΑΛΦΑ και ακουγεται ΑΛΦΑ ενω ο 1.9 ειναι ΟΠΕΛ και ακουγεται ......ΟΠΕΛ
Προτιμω λοιπον να ακουγεται ΑΛΦΑ και ας εχει και 20 αλογακια (αν και στο δυναμομετρο η διαφορα θα ειναι αρκετα μικροτερη) λιγοτερα συν το οτι θα κοστιζει περιπου ενα εκκατομυριακι λιγοτερο σε δραχμουλες.
Το ζητημα ειναι οτι στην Ιταλια η 1.8 κοστιζει 23.800 ευρω ενω εδω θα κοστιζει περιπου 27.500+. Δεν δικαιολογειται τοση διαφορα ουτε φορολογικα. Νομιζω οτι η αντιπροσωπεια προσπαθει να μας πιασει κοτσους....
άντε πάλι
Πως θα ακούγεται ο 1.8;
Για το δυναμόμετρο είσαι σίγουρος;
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Η 1.8 ειναι καλυτερη απο την 1.9 γιατι¨Ο κινητηρας της ειναι ΑΛΦΑ και ακουγεται ΑΛΦΑ ενω ο 1.9 ειναι ΟΠΕΛ και ακουγεται ......ΟΠΕΛ
ειχα 156 1.6 και ξερω πως ακουγεται ο Twin spark αλλα ο 1.8 της 159 δεν ειναι twin spark..(και εγω νιμιζα οτι ηταν twin spark)
δηλαδη ο ηχος της 159 1.9 δεν σου αρεσει?εμενα παντως μου αρεσει..
αυτο με την διαφορα αλογων θα το δουμε...οταν την δυναμομετρησουν.. -
Νομιζω οτι ο κινητηρας 1.8 θα ειναι ακριβως ιδιος με τη GT. Καπου ειχα διαβασει πριν απο καποιους μηνες συγκριτικο της GT με το RX-8 οτι εβγαζε στο δυναμομετρο 151 αλογα αν θυμαμαι καλα οπως και το RX-8 επισης το οποιο δεν εχει 192 αλογα αλλα μονο 151 και αυτο.
Οσο για τον ηχο του κινητηρα εχω ακουσει και τη GT (που εχω οδηγησει και σε test drive) οσο και τον 1.9 κινητηρα της ...OPEL. Ε δεν υπαρχει συγκριση. Με η χωρις twin spark στην πρωτη περιπτωση ακουμε Αλφα και στη δευτερη κατι αλλο παντως οχι ΑΛΦΑ. Δεν μπορουμε τωρα να το αμφισβητουμε αυτο γιατι ετσι ειναι η πραγματικοτητα....
Τελος επαναλαμβανω οτι η διαφορα των 3.000 ευρω ακριβοτερα που θα κοστιζει στην Ελλαδα η βασικη εκδοση της 1.8 σε σχεση με την Ιταλια ειναι απαραδεκτη και κερδοσκοπικη απο την εδω αντιπροσωπεια της ΑΛΦΑ...
Υπαρχουν καποιες εταιριες που δε σεβονται τον Ελληνα πολιτη και κερδοσκοπουν εις βαρος του εκμεταλευομενες το καλο ονομα που εχουν οι φιρμες αυτες....στην Ελλαδα ενω στην Γερμανια και την Ιταλια θεωρουν αντιστοιχα τους Ιαπωνες ως προτιμοτερες επιλογες. Να μη πω τωρα ποσο υποληψη εχουν οι Ιταλοι για την ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ.....(εχω ζησει 4 χρονια στην Ιταλια και γνωριζω πολυ καλα). Να μη πω τωρα επισης η ΒMW 316 των 30.000 ευρω στην Ελλαδα (!!!!!!!!!!) ποσο κοστιζει στην Ιταλια η οποια μαλιστα εισαγεται μονο κατοπιν παραγγελιας..........23.000 ευρω και με ζαντες αλουμ. και ηλεκτρικα παραθυρα πισω......Για Κοτσους μας περνανε φαινεται....
-
Ο 1.8 δεν έχει καμία σχέση με τον TS της GT.
Επίσης καμία σχέση ο wankel με τον 1.8 της GT σε δυναμη. Δεν ξέρω καμία δυναμομέτρηση που να δείχνει τον 1.8 στα 151 ή τον wankel .
Αν δεν με πιστεύεις δες το χάος σε επιδόσεις
-
Γιατι τι κινητηρα 1.8 θα βαλουν στη μικρη 159? Δε θα βαλουν αυτον που ηδη υπαρχει στην GT? Μηπως θελουν να βαλουν το νεο κινητηρα του Vectra 1.8 με τα 140 αλογα? Πες μου τετοια πες μου τετοια να παθω πλακα... Αν ειναι ετσι ας ονομασουν και το αμαξι ALFAVECTRA για να τελειωνουμε Παντως εαν βαλουν αυτο το κινητηρα στο δυναμομετρο βγαζει 150+ και οχι 140 αλογα συμφωνα με το AUTO ΤΥΠΟΣ που διαβασα προσφατα, αλλα δεν παω να αγορασω καλυτερα ενα Vectra 1.8 που κοστιζει και 20.200 ευρο?
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Γιατι τι κινητηρα 1.8 θα βαλουν στη μικρη 159? Δε θα βαλουν αυτον που ηδη υπαρχει στην GT? Μηπως θελουν να βαλουν το νεο κινητηρα του Vectra 1.8 με τα 140 αλογα? Πες μου τετοια πες μου τετοια να παθω πλακα... Αν ειναι ετσι ας ονομασουν και το αμαξι ALFAVECTRA για να τελειωνουμεsorry που θα καταρεύσει το σύμπαν, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Μήπως ξέρεις αν θα ακούγεται Alfa ή Opel;
Alfa Romeo 159 & 159TBi