-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Παρωχημένη, ενώ πάλι θα έβγαινε οδηγικά στα τοπ5 (το ΠΟΛΥ) αυτοκίνητα που πωλούνται ΣΗΜΕΡΑ στην κατηγορία...
Αυτό είναι γραφικό, θυμίζει μεσαίωνα, Le Roi est mort, vive le Roi!!
ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗ είναι, ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ σε πολλούς τομείς ναι, αλλά ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΟΧΙ σε όλους, και παρωχημένη θα αργήσει πολύυυυυυυυυυυυυ να είναι, όπως όλα τα πολύ καλά αμάξια!!
Υ.Γ. Και καταργημένη δεν είναι ακόμα σε όλες τις εκδόσεις...Εγώ Γιώργο το πάω ακόμα παραπέρα. ΠΟΤΕ δεν θα γίνει παρωχημένη η 156. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην μεσαία κατηγορία. Ακόμα δεν φτιάχτηκε ισάξιο της, όχι μεσαίο, αλλά μικρομεσαίο αυτοκίνητο, που θα ήταν και πιο εύκολο, λόγω μεγέθους και βάρους.
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι η 156 ειχε κάτι το μοναδικό στην κατηγορία και κρίμα που δεν ήταν πισωκίνητη
Η 159 πιστεύω ότι είναι πιο ολοκληρωμένη σε βασικούς τομείς όπως η παθητική ασφάλεια και η πλέον άριστη κατα τα περιοδικά ποιότητα - συναρμογή.
Απλά το αγοραστικό κοινό θέλει περισότερη ασφάλεια-ποιότητα και λιγοτερο αν θα πηγαίνει το ίδιο σβέλτα. Γι'αυτό και πουλήθηκε η ψυχή στον Διάβολο
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Μα τοσο σιγουρος εισαι?...το αυτοκινητο που διελυσε τον ανταγωνισμο σε ολα τα test δυναμικης συμπεριφορας θα δυσκολευτει να ακολουθησει την παρωχημενη 156 2.0TS/2.0JTS?...τουλαχιστον εγω την οδηγησα(2.2jts) στο Μιλανο και μπορω να σου πω με σιγουρια οτι πλεον ειναι περισσοτερο ουδετερη στο πατημα της (Audi feeling)..............Sorry, αλλά αν ήθελα 'Audi feeling' και ουδέτερο πάτημα, θα έπαιρνα Audi. To πλεονέκτημα, χαρακτηριστικό και σήμα κατατεθέν ταυτόχρονα των Alfa Romeo ΑΝΕΚΑΘΕΝ, ήταν η ρυθμίσιμη ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ οδική συμπεριφορά και η ανόθευτη αίσθηση του δρόμου. Αν η 159 έχει την αίσθηση και τη συμπεριφορά που λες, τότε (να το πω 'γερμανικά'): klein mein!
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι η 156 ειχε κάτι το μοναδικό στην κατηγορία και κρίμα που δεν ήταν πισωκίνητη
ΚΑΘΟΛΟΥ κρίμα. Ήταν (και ΕΙΝΑΙ) ένα άριστο μπροστοκίνητο, που ταπεινώνει αντίστοιχα ή και πιο δυνατά πισω/μπροστοκίνητα όπου τα πετύχει. Να στο θέσω κι αλλιώς: αν το αυτοκίνητο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και κάνει ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ που του λέω ΕΓΩ να κάνει, χέστηκα που έχει την κίνηση
Η 159 πιστεύω ότι είναι πιο ολοκληρωμένη σε βασικούς τομείς όπως η παθητική ασφάλεια και η πλέον άριστη κατα τα περιοδικά ποιότητα - συναρμογή.
Όπως ακριβώς και το Mercedes E200 taxi του κυρ-Σταύρου
Απλά το αγοραστικό κοινό θέλει περισότερη ασφάλεια-ποιότητα και λιγοτερο αν θα πηγαίνει το ίδιο σβέλτα. Γι'αυτό και πουλήθηκε η ψυχή στον Διάβολο
Το αγοραστικό κοινό των μεγάλων γερμανικών sedan. Πιστεύει η Alfa Romeo ότι θα κλέψει πελάτες από αυτό το κοινό, ΤΟΣΟ ΠΙΑ που να ρισκάρει να χάσει τους alfisti (προσεξε, μιλώ για τους alfisti, όχι τις 'μαϊμούδες' )???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΚΑΘΟΛΟΥ κρίμα. Ήταν (και ΕΙΝΑΙ) ένα άριστο μπροστοκίνητο, που ταπεινώνει αντίστοιχα ή και πιο δυνατά πισω/μπροστοκίνητα όπου τα πετύχει. Να στο θέσω κι αλλιώς: αν το αυτοκίνητο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και κάνει ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ που του λέω ΕΓΩ να κάνει, χέστηκα που έχει την κίνηση
Το αγοραστικό κοινό των μεγάλων γερμανικών sedan. Πιστεύει η Alfa Romeo ότι θα κλέψει πελάτες από αυτό το κοινό, ΤΟΣΟ ΠΙΑ που να ρισκάρει να χάσει τους alfisti (προσεξε, μιλώ για τους alfisti, όχι τις 'μαϊμούδες' ) ???:roll:
Μπράβο Σπύρο. Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στο θέμα με το που μεταδίδεται η κίνηση.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το αγοραστικό κοινό των μεγάλων γερμανικών sedan. Πιστεύει η Alfa Romeo ότι θα κλέψει πελάτες από αυτό το κοινό, ΤΟΣΟ ΠΙΑ που να ρισκάρει να χάσει τους alfisti (προσεξε, μιλώ για τους alfisti, όχι τις 'μαϊμούδες' ) ???:roll:
Μπράβο Σπύρο. Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στο θέμα με το που μεταδίδεται η κίνηση.
meco σύνελθε!!! έχουμε αλάξει ρόλους . Παραπονιέμαι εγώ για την 156 κι εσύ την στηρίζεις? Κάτι μας πείραξε
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μα τοσο σιγουρος εισαι?...το αυτοκινητο που διελυσε τον ανταγωνισμο σε ολα τα test δυναμικης συμπεριφορας θα δυσκολευτει να ακολουθησει την παρωχημενη 156 2.0TS/2.0JTS?...τουλαχιστον εγω την οδηγησα(2.2jts) στο Μιλανο και μπορω να σου πω με σιγουρια οτι πλεον ειναι περισσοτερο ουδετερη στο πατημα της (Audi feeling)..............
Sorry, αλλά αν ήθελα 'Audi feeling' και ουδέτερο πάτημα, θα έπαιρνα Audi. To πλεονέκτημα, χαρακτηριστικό και σήμα κατατεθέν ταυτόχρονα των Alfa Romeo ΑΝΕΚΑΘΕΝ, ήταν η ρυθμίσιμη ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ οδική συμπεριφορά και η ανόθευτη αίσθηση του δρόμου. Αν η 159 έχει την αίσθηση και τη συμπεριφορά που λες, τότε (να το πω 'γερμανικά'): klein mein!
Όπως ακριβώς και το Mercedes E200 taxi του κυρ-Σταύρου
Το αγοραστικό κοινό των μεγάλων γερμανικών sedan. Πιστεύει η Alfa Romeo ότι θα κλέψει πελάτες από αυτό το κοινό, ΤΟΣΟ ΠΙΑ που να ρισκάρει να χάσει τους alfisti (προσεξε, μιλώ για τους alfisti, όχι τις 'μαϊμούδες' )???
συμφωνω σε ολα!!!!
νομιζω οτι εχει χασει αρκετους alfisti....απο την 147 και μετα.
μετα την πορωση της 156 ηρθε η 147 η οποια ειναι το καλυτερο αυτοκινητο στην κατηγορια αλλα οχι αντιστοιχα καλη οσο η 156.. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο μερικοί alfisti (OXI OΛΟΙ το τονίζω αυτό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ εσύ-μην το παρεις πάλι προσωπικά) δεν έχετε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με έννοιες όπως η σπορ οδική συμπεριφορά, η ταχύτητα η αίσθηση στην οδήγηση κ.λ.π. Επιλέξατε AR καθαρά με αισθητικά κριτήρια και κανένα άλλο. Λυπάμαι πολύ αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνετε...
Μα γιατι απορεις γιαυτο, αμα δεις που απευθυνονται οι διαφημισεις της Αλφα, θα καταλαβεις...
αυτα δεν τα γραφω προσωπικα για καποιον, γενικα μιλαω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο μερικοί alfisti (OXI OΛΟΙ το τονίζω αυτό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ εσύ-μην το παρεις πάλι προσωπικά) δεν έχετε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με έννοιες όπως η σπορ οδική συμπεριφορά, η ταχύτητα η αίσθηση στην οδήγηση κ.λ.π. Επιλέξατε AR καθαρά με αισθητικά κριτήρια και κανένα άλλο. Λυπάμαι πολύ αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνετε...
Μα γιατι απορεις γιαυτο, αμα δεις που απευθυνονται οι διαφημισεις της Αλφα, θα καταλαβεις...
Cuore sportivo, BASTA!!!
OGGI, la bellezza non basta!
Καιλή και η μπελέτσα, αλλά στο κουόρε να βάλω βηματοδότη;;
Τελικά οι μαρκετήρς μας έχουν καταστρέψει την απόλαυση.
Είτε αυτή την εκφράζουμε στα Ιταλικά, είτε στα Γερμανικά, είτε στα Γαλλικά κλπ...Πόσο έκανε στην Ευρώπη η ΆλφαΣουντ που ήταν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;;
Πόσο έκανε στην Ευρώπη η πρώτη Μ3 που ήταν ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ;;
Οικονομικά για όλους και πολλούς!!!Πόσο κάνουν οι σημερινοί τους διάδοχοι;; Που είναι ΟΔΗΓΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, αλλά οικονομικά για τους... άλλους...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειναι προφανές οτι δεν έχεις οδηγήσει ποτέ Alfa....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
και γιατι το λες αυτο παρακαλω?
εγω μιλαω για τις διαφημισεις της Αλφα, εχεις καποιο σχολιο γιαυτες?
προβαλουν δηθεν life style ή κανω λαθος? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και γιατι το λες αυτο παρακαλω?
εγω μιλαω για τις διαφημισεις της Αλφα, εχεις καποιο σχολιο γιαυτες?
προβαλουν δηθεν life style ή κανω λαθος?Την διαφήμηση της 166 με τις στροφές στo Parking/Driveway την θυμάσε ?
-
Εγώ θεωρώ το 90% των διαφημίσεων χαζές. Δεν νομίζω ότι πλέον αντιπροσωπεύουν το αγοραστικό κοινό
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Εγώ θεωρώ το 90% των διαφημίσεων χαζές. Δεν νομίζω ότι πλέον αντιπροσωπεύουν το αγοραστικό κοινότο θεμα ειναι οτι μεσα απο τις διαφημισεις βλεπεις το κοινο που απευθυνεται η καθε εταρια, αν οχι τοτε γιατι υπαρχουν?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
meco σύνελθε!!! έχουμε αλάξει ρόλους . Παραπονιέμαι εγώ για την 156 κι εσύ την στηρίζεις? Κάτι μας πείραξεEγώ προσπαθώ να είμαι πάντα αντικειμενικός. Λάθος κάπου μπορεί να κάνω δεν έχω το αλάθητο, όπως και κανένας άλλωστε. Ότι λέω όμως το λέω γιατί το πιστεύω πραγματικά και όχι γιατί είμαι VWακιας, TOYOTάκιας, ΑLFAROMΕάκιας ή δεν ξέρω τι άλλο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα απο τον alfista του δωσεις μια alfa χωρις την ομορφια το ιταλικο στιλ και την φινετσα και μεινει μονο κρατημα και επιδοσεις δεν θα ειναι αυτο το πραγμα alfa αλλα mitsubishi evo η subaru sti η δεν ξερω εγω τι...
η ομορφια ειναι ενα σημαντικο κριτηριο αλλα οχι το μοναδικο..
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
αμα απο τον alfista του δωσεις μια alfa χωρις την ομορφια το ιταλικο στιλ και την φινετσα και μεινει μονο κρατημα και επιδοσεις δεν θα ειναι αυτο το πραγμα alfa αλλα mitsubishi evo η subaru sti η δεν ξερω εγω τι...
προφανως για μια Αλφα δεν ειναι ή δε θα επρεπε να ειναι το μοναδικο κριτηριο.
Αλλα, οταν εχεις φθασει το βαρος στα 1600κιλα λογω εξοπλισμου και εχεις μια πολυ καλη οδικη συμπεριφορα, ανεση, χλιδη κτλ κτλ, εγω αυτο το ονομαζω ...Λανσια!!!
-
To έχω πει χίλιες φορές ότι δεν μου αρέσει η αύξηση του βάρους. Την βρίσκω υπερβολική όχι μόνο για alfa αλλά για κάθε αμάξι πλην Mercedes-Jaguar!
Aπο εκεί και πέρα όμως πρέπει να δούμε κατα πόσο το αμάξι υστερεί ή υπερτερεί από τον ανταγωνισμό.
Όπως έχω πει για μένα προσωπικά η 1.9 159 πρέπει να συγκριθεί με 1800άρια αφού απέχει από αυτά μόλις 60-90 κ.ε σε αντίθεση με τα δίλιτρα από τα οποία απέχει 100-150 κ.ε.
Άλλωστε δεν νομίζω η AR να την έβγαλε υπέρβαρη 159 στα 1.9 για να κοντράρει δίλιτρα αμάξια!!
Ο ανταγωνισμός της ειναι mazda 6 1.8, avensis 1.8, mondeo 1.8, laguna 1.8, 407 1.8, vectra 1.8, BMW 318(detuned 2.0), Α4 2.0(ελείψη 1.8 ατμοσαφιρικού) , C-Class 180K, κλπ.
Επιταγχύνει γρηγορότερα από στάση?
Επιταγχύνει γρηγορότερα εν κινήσει?
Γυρνάει από τα παραπάνω γρηγορότερα σε μια πίστα?
Ταξιδεύει γρηγορότερα σε Ε.Ο, επαρχιακους δρόμου, αλλά και σε ορεινές διαδρομές?
Προσφέρει σταθερότητα σε ταχύτητες άνω των 180-190χλμ/ώρα?Φρενάρει καλύτερα.?
Προσφέρει καλύτερη ενημέρωση για τον οδηγό?
Στρίβει καλύτερα?κλπ κλπ κλπ.
Αν τα καταφέρνει αυτά εγώ της συγχωρώ το βάρος. Αν όχι τότε ένοχη!!
Επίσης πρέπει να συγκριθεί στα ίσια και με την προκάτοχο 1.8 156 να δούμε τι έχασε ή τι κέρδισε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
προφανως για μια Αλφα δεν ειναι ή δε θα επρεπε να ειναι το μοναδικο κριτηριο.
Αλλα, οταν εχεις φθασει το βαρος στα 1600κιλα λογω εξοπλισμου και εχεις μια πολυ καλη οδικη συμπεριφορα, ανεση, χλιδη κτλ κτλ, εγω αυτο το ονομαζω ...Λανσια!!!
δεν εχεις αδικο.. αλλα η εταιρια θελει τωρα
να πουλησει και πηρε μηνυματα (οχι μονο απο τους alfisti
αλλα απο τα περιοδικα και απο τους καταναλωτες γενικα..)
ειδε τα μειονεκτηματα (ποιοτητα, ακαμψια, χλιδη, premium)
τα διορθωσε, εκαναν ενα 'μιξ' με τα ηδη θετικα που υπηρχαν(ομορφια,κρατημα, τιμονι, επιδοσεις,
αισθηση/γενικα ενεργητικη ασφαλεια) αυτα που θελουν
οι alfisti δηλαδη και μας πλασαρουν την 159!ετσι το ειπα πολυ απλα... ητε μου αρεσει ητε οχι ηολη κατασταση.
η 159 θα γραψει χρυση ιστορια στην αυτοκινηση οπως εκανε και η 156 γιατι απλα ειναι ενα τελειο αυτοκινητο. μαλλον αυτο θα το καταλαβουμε μετα την αποχωρη της 159 απο την παραγωγη, οπως αλλωστε εγινε και με την 156. -
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
η 159 θα γραψει χρυση ιστορια στην αυτοκινηση οπως εκανε και η 156 γιατι απλα ειναι ενα τελειο αυτοκινητο.
Overstatement or what?
-
φιλαρακι αλφιστι ειπαμε μην βαζεις ουισκακι με τα κορν φλεικς.....
-
Εγω είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί με την Alfa 162.
Alfa Romeo 159 & 159TBi