-
159 1.9 -160HP Progression 29.900
159 1.9 -160HP Distinctive 31.400
159 2.2 -185HP Progression 32.800
159 2.2 -185HP Distinctive 34.300320i Comfort 150 N / 6 / Clima / RCD 34.100,00
-
Αν συγκρίνουμε τις τιμές με ΒΜW τότε ναι είναι καλές έως πολύ καλές.
Ο Έλληνας όμως (τουλάχιστον αυτός που σκέφτεται να αγοράσει premium sedan) δεν πρόκειτε να βάλει στο ίδιο καζάνι με τίποτα την AR και την BMW και το παιγνίδι εκτιμώ ότι είναι από τώρα χαμένο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν συγκρίνουμε τις τιμές με ΒΜW τότε ναι είναι καλές έως πολύ καλές.
Ο Έλληνας όμως (τουλάχιστον αυτός που σκέφτεται να αγοράσει premium sedan) δεν πρόκειτε να βάλει στο ίδιο καζάνι με τίποτα την AR και την BMW και το παιγνίδι εκτιμώ ότι είναι από τώρα χαμένο...Αυτό ακριβώς εννοούσα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αρχίστε να παραδέχεστε κάποια πράγματα σιγά-σιγά γιατί θα γελάνε μαζί σας...ήδη στο εξωτερικό δεν είναι τυχαίο που η 159 σαρώνει στα test...ξεφύγετε από τους κομπλεξισμούς σας...έχετε μείνει 20 χρόνια πίσω και μασάτε τις ίδιες καραμέλες...
ναι ναι είμαστε (και) κομπλεξικοί!
κανένα επιχείρημα;
Δεν σου φτάνουν εσένα τα test που γίνονται στο εξωτερικό...
συγκρίνουν και το Passat εκεί, (Vectra, Mondeo κλπ) έπεσες κάτω από το γέλιο;
Για να σοβαρευτούμε λίγο.
Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι αντίπαλοι της 159?
α. C-CLASS, 3 series, A4, 93, S40,
b. mondeo, passat, vectra, laguna, c5, 407, toledo, avensis, primera, 6, acordΕγώ λέω πως είναι το α και το βασίζω:
- Στην προσπάθεια που έγινε για αναβάθμιση ποιότητας και στην 156 σε σχέση με τη 155 αλλά και της 159 σε σχέση με την 156.
- Στο νέο πολύ καλό πλαίσιο που φάνηκε και από τις δοκιμές ότι αποδίδει τα αναμενόμενα
3.Στους κινητήρες που είναι πάνω από τον ανταγωνισμό - Στην τιμή
Πείτε μου κι εσείς που βασίζεται την άποψή σας.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Παντως το ταμπλω της 156 μετα απο 7 χρονια τριζει. Δεν ξερω εαν κανει το ιδιο και μιας αντιστοιχης 7χρονης 316
Τρίζει πάντως της Χ5 που δεν είναι ούτε διετίας.
To δικο μου τριζει περισσοτερο απ'ολα! Σας εχω ολους!!!
Μα ντεν εκει αντιπαλο καρντια μου!
-
Τους αντιπάλους δεν τους ορίζει η ίδια η εταιρεία αγαπητέ μου. Και αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνει ο sakiss όταν ορίζει ο ίδιος 159 2.2 = 320 2.0 κτλ.
Τους ορίζει η αγορά. Συνυπολογίζοντας 1000 παράγοντες, από τους προφανείς, πχ. κυβικά έως τους 'αφανείς', πχ. κόστος ασφάλιστρων.
Αν η αγορά πιστεύει πως είναι 159 vs. Mondeo, τότε θα βρει την 159 ακριβή.
Πάντως η 156 ελάχιστα έκλεψε από την BMW (σύμφωνα με προηγούμενη δημοσίευση στο παρόν θέμα)
Η Alfa, βάζοντας την τιμή της 159 στα επίπεδα της BMW ή του Saab, κάνει μια προσπάθεια να αυτοπροσδιοριστεί ως premium.
Μακάρι να πετύχει, αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι πρόωρη η κίνησή της.
-
Κατ' αρχήν είναι S60, κι όχι S40.
Αν θες να παίξεις το παιχνίδι των marketeers και κάνεις 'pr&@^#&*' διαχωρισμούς σε αυτοκίνητα θα τη βάλεις στο α. Για μένα όλα στο ίδιο τσουβάλι είναι αφού δεν υπάρχει 'p&^&@^!%@', όπως στο ίδιο τσουβάλι βάζω κι όλα τα μικρομεσαία hatchback's
H αλλιώς ας με πείσει κάποιος με σοβαρά επιχειρήματα γιατί να προτιμήσω την 320 από ένα TFSI Passat η μία δίλιτρη Laguna Turbo (αν φυσικά μ'ενδιέφεραν οι χώροι)
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
b. mondeo, passat, vectra, laguna, c5, 407, toledo, avensis, primera, 6, acordΕγώ λέω πως είναι το α και το βασίζω:
- Στην προσπάθεια που έγινε για αναβάθμιση ποιότητας και στην 156 σε σχέση με τη 155 αλλά και της 159 σε σχέση με την 156.
- Στο νέο πολύ καλό πλαίσιο που φάνηκε και από τις δοκιμές ότι αποδίδει τα αναμενόμενα
Μπάμπη καλά όλα αυτά (δεν τα αμφισβητώ), αλλά αυτά τα ξέρουμε εσύ και εγώ και όχι ο 40-50άρης που θέλει να επενδύσει 30Κ για ένα sedan.
Με αυτό που έκανε η AR στην ουσία άφησε την 159 χωρίς αντίπαλο και αυτό είναι πολύ κακό. Που απευθύνεται η 159 για πες μου εσύ? Είναι πολυ πιο ακριβή από τα 'b.' και στη συνείδηση του κόσμου είναι μακριά σαν πρεστίζ και σαν καλό αυτοκίνητο από τα 'a.'
Ρίξε μια ματιά γύρω σου να δεις ποσες δίλιτρες 156 κυκλοφορούν (οι δίλιτρες 156 είχαν το ίδιο κόστος με μία 316) Ακόμα και οι 1.8 είναι σπάνιες. Τώρα που οι αρχικές τιμές της 159 πλησιάζουν αυτές τις BMW, ξαναλέω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. -
Η Αλφα είναι κάπου ανάμεσα:
Δεν είναι ούτε στην κατηγορία του Mondeo του σε αυτή της MB C - BMW3.
Είναι κάπου ανάμεσα. Πιο κοντά στην SAAB πού ούτε και αυτή είναι ακριβώς
premium.Εαν είναι όμως η 159 τόσο καλή όσο φαίνετε, (δηλαδή premium ποιότητα σε ημι-premium) τιμή τότε έχει μπορεί να ανεβάσει την εταιρία πάρα πολύ.
Το έχει καταφέρει η Audi με το πρώτο A4 πρίν από το οποίο ήταν μια μέτρια εταιρία. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μπάμπη καλά όλα αυτά (δεν τα αμφισβητώ), αλλά αυτά τα ξέρουμε εσύ και εγώ και όχι ο 40-50άρης που θέλει να επενδύσει 30Κ για ένα sedan.
Με αυτό που έκανε η AR στην ουσία άφησε την 159 χωρίς αντίπαλο και αυτό είναι πολύ κακό. Που απευθύνεται η 159 για πες μου εσύ? Είναι πολυ πιο ακριβή από τα 'b.' και στη συνείδηση του κόσμου είναι μακριά σαν πρεστίζ και σαν καλό αυτοκίνητο από τα 'a.'
Ρίξε μια ματιά γύρω σου να δεις ποσες δίλιτρες 156 κυκλοφορούν (οι δίλιτρες 156 είχαν το ίδιο κόστος με μία 316) Ακόμα και οι 1.8 είναι σπάνιες. Τώρα που οι αρχικές τιμές της 159 πλησιάζουν αυτές τις BMW, ξαναλέω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα.Πιστεύω ότι η 159 θα πάει καλά στην Ευρώπη όπου ο 'κομπλεξισμός' είναι λιγότερος από την Ελλάδα και ο κόσμος άνετα πέρνει ένα δίλιτρο αντί για ένα 1600άρι.
Αλλά κι εδώ αν κρίνουμε το ότι η 147 είναι πολύ ακριβότερη από άλλα μικρομεσαία χάτσμπακ και πούλησε αρκετά,
όπως και η GT καθότι είναι στα ίδια φράγκα με μια 316/318ci, Sportcoupe, tt επίσης πούλησε ακόμα καλύτερα, δεν βλέπω γιατί να ανυσυχούμε.
Αν όντως το αμάξι είναι καλό , γιατί μέχρι τώρα εικασίες κάνουμε!!, μπορεί στην αρχή να μην πάει καλά αλλά το καλό πάντα αναγνωρίζεται και εκτιμάται στο τέλος.
Ίσως όχι από τον 'μπάρμπα' .
Στο κάτω κάτω στόχος δεν είναι οι περισσότερες πωλήσεις από την καταξιωμένη και πολύ καλή 3άρα, αλλά απλά μια άυξηση σε σχέση με την 156 που πήγε άψογα από πωλήσεις.
Τώρα για το που πάιζει φυσικά και ο κατασκευαστής ορίζει τον ανταγωνισμό του.
Λέει θέλω πχ να χτυπήσω mondeo-passat-6?. Οκ φτιάχνω ένα αμάξι στα ίδια ή λίγο καλύτερο από αυτά.
Θέλω να χτυπήσω 3άρα-Α4? Οκ φτιάχω ακόμα αμάξι στα ίδια ή λίγο καλύτερο από τα Α4-3άρα!! που φυσικά υπερέχει άκομα πιο πολύ από το mondeo-passat.
Τώρα το κοινό με την σειρά του μπορεί να μην εκτιμήσει αυτό και να θέσει αντίπαλο το mondeo-passat και όχι την 3άρα.
Αυτό δεν αναιρεί τον στρατηγικό σχεδιασμό την εταιρίας στο να τοποθετηθεί σε κάποιο target group ούτε κι εμάς να συζητάμε πάνω σε αυτή την τοποθέτηση.
Επίσης όταν μιλάμε για μοντέλα συγκρίνουμε πρωτίστως ίδια κυβικά.
ΠΧ 320 καλύτερη από passat 2.0
325 καλύτερη από passat 2.0TFSI
330 καλύτερη από passat 3.2Θα μου πείτε δεν είναι value for money!!
MA ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ PREMIUM!!!
Ότι το target group δεν το νοιάζει να πληρώσει +5-10000
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
alfista δεν γινετε καποιος μονο με το να οδηγει alfa romeo...
Δηλαδη πρεπει απαραιτητως να πιστευει οτι η Alfa Romeo κατασκευαζει τις καλυτερες σπορ κατασκευες σε ολο τον κοσμο, και πως η μισιτη BMW εχει καταφερει μεχρις στιγμης να κατασκευασει μονο βυτια???
Για να γινω δηλαδη alfista πρεπει να φορεσω και παροπιδες??τι να σου πω ρε φιλε? τοτε και εγω ειμαι οδηγαρα και σας σκιζω ολους επειδη εχω οδηγησει ferrari
να στο πω διαφορετικα, οταν καποιος εχει ενα γρηγορο σπορ αμαξι δεν σημαινει αυτο απαραιτητα πως ξερει να οδηγει αλλα απλα πως εχει λεφτα για να αγορασει κατι τετοιο.
τιποτα απο αυτα δεν πρεπει να κανεις. ειπα να βαλεις παροπιδες? απλα να καταλαβεις και να εκτιμησεις αυτα που σου προσφερει η alfa αλλα και η ιταλικη αυτοκινητοβιομηχανια γενικοτερα.
-
Με ένα πρόχειρο search βρήκα:
Passat 2.0FSI 150PS 26-28000
407 2.0 138PS 26500-29500
407 2.2 160PS 30500-32500Mondeo 2.0 145PS 22-25000
Avensis 1.8 129PS 23500A4 2.0 130PS 30700
A4 1.8T 163 PS 33-36000
320 2.0 150 PS 34-39000Άρα τα 29-32000 της 159 την τοποθετούν κάπου στην μέση
-
159 1.9 - 160PS
0-100 χλμ./ώρα 10,6(δλ.)
60- 100 χλμ./ώρα με 4η 10,6 (δλ.)(13,5 με 5η)
80- 120 χλμ./ώρα με 5η 15,2(δλ.) (17,2 με 6η)
Αυτές τώρα είναι καλές επιδόσεις;
-
Λίγο τυπικά είναι όλα αυτά.
Δύσκολο να πάει κάποιος από 80 στα 120 με 5η ή με 4η από τα 60 έως τα 100.
Ειδικά με ένα μοτέρ, που αισθάνεται καλά ψηλά.Όσο για το 0-100 εκεί όντως φαίνεται το οριακό της ιπποδύναμης για ένα αυτοκίνητο τέτοιου βάρους
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Απο τα Α θα εβγαζα το Βολβο. Πιστευω η 159 ειναι wannabe A που θα πλασαριστει απο την εταιρεια σαν ετσι αλλα μετα απο 1 χρονο θα υποβαθμιστει σε Β και η συγκριση που θα εχουμε ειναι Πασατ εναντιον 159.
-
Ξαφνικα η AR απο εταιρεια χρεποειδων,εν μια νυκτι έγινε premium.
Σε μια εποχη που ο ανταγωνισμος ειναι εξοντωτικος, η AR διαλεγει την συνταγη της διαφήμισης και των πληρωμένων καταχωρήσεων.Σασι και κινητήρες ειναι λεπτομέρειες, ποιος θα κάτσει να ασχοληθει τωρα. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
159 1.9 - 160PS0-100 ÷ëì./þñá 10,6(äë.)
60- 100 ÷ëì./þñá ìå 4ç 10,6 (äë.)(13,5 ìå 5ç)
80- 120 ÷ëì./þñá ìå 5ç 15,2(äë.) (17,2 ìå 6ç)
ÁõôÝò ôþñá åßíáé êáëÝò åðéäüóåéò;
MONO ???
Å ñå Á4 ìå öóéô ðïõ ÷ñåéÜæåôáé åäù ðÝñá -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σασι και κινητήρες ειναι λεπτομέρειες, ποιος θα κάτσει να ασχοληθει τωρα.Το μόνο που μετράει είναι το σηματάκι ... ολά τα αλλά ειναι λεπτομέριες ...
Εσύ παιδί μου το madame-Figaro πρέπει να διαβάζεις όχι τους 4Τ
-
Σύνολα πωλήσεων AR
2003:3663
2004: 3298
2005: 2071Πωλήσεις 156
2003:1860
2004:1253
2005:705ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΝΙΑ
Εύχομαι καλή επιτυχία στην AR ΕΛΛΑΣ στην αγωνιώδη προσπάθειά της να επιβιώσει μετά την ανακοίνωση των τιμών της 159.
Προτείνω στους Alfisti που αφιέρωσαν τον χρόνο τους να γράψουν 100+ σελίδες στο forum, να αγοράσουν και απο μια 159 προς υποστήριξη της αγαπημένης τους μάρκας.
-
Λογικό δεν είναι να πέφτουν οι πωλήσεις το 2005, τη στιγμή που σε μερικούς μήνες αλλάζει το μοντέλο;
Ποιος θα έπαιρνε τη 156 το 2005 , ενώ σε μερικούς μήνες θα μπορούσε να πάρει την 159;
Οσο για τις πωλήσεις των προηγούμενων ετών, επίσης λογικό είναι να πέφτουν, επειδή αυξάνεται ο ανταγωνισμός, με την είσοδο νέων μοντέλων στην αγορά.
Η 156 είναι γύρω στα 7 χρόνια στην κυκλοφορία, πιθανώς λίγο λιγότερο (αν δεν απατωμαι).
Τα πρωτα χρόνια πώς πήγαινε από πωλήσεις; (προσωπικά δε γνωρίζω αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα)
Alfa Romeo 159 & 159TBi