-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Για να γίνει αυτό που λές κάτω απο αυτές τις συνθήκες,πρέπει να είσαι μεθυσμένος και να μπεις στη σττοφή σα να είναι ευθεία, συνεχόμενη επιτάχυνση δηλαδή. Μάλλον κάτι τέτοιο έκανες.Δεν θα το λεγα.Το ολο σκηνικο με το γκαζι τερμα ξεκινα απο το μεσο της στροφης,ισως και λιγο αργοτερα.Αν αναφερεσαι γτ δεν αφηνα το γκαζι απο την υποστροφη ηθελα να δω που θα φτασει και τι θα κανει....αλλωστε ο χωρος αμεριστος και η ταχυτητα μικρη.Γενικα σε μικρες ταχυτητες και κλειστες στροφες αν μπεις χωρις γκαζι αλλα γρηγορα βγαζει μουτρα.Αυτο λυνεται με ευθυγραμμιση και πιεσεις ελαστικων ή πρεπει να αναθεωρησω τον τροπο που μπαινω στις στροφες?
-
μούρη με το w202; μου φαίνεται περίεργο. Αυτό όπως και το w201 βιδώνουν την μούρη στο δρόμο. Το πίσω μέρος, ... ναι φεύγει πολύ εύκολα.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
μούρη με το w202; μου φαίνεται περίεργο. Αυτό όπως και το w201 βιδώνουν την μούρη στο δρόμο. Το πίσω μέρος, ... ναι φεύγει πολύ εύκολα.Ναι μουρη!!!Ενω σε στροφες με πανω απο 70-80 δεν υπαρχει υπονοια οτι μπορει να χαθει η μουρη παρα μονο ο κωλος σε πολυ κλειστες στροφες ο κωλος ενω θα πρεπε να φυγει(και θα θελα να φυγει)μενει βιδωμενος εκει και στην πολυ πιεση (χωρις γκαζι αλλα με πολλα χιλιομετρα) φευγει προοδευτικα η μουρη.Ισως φταιει και το τεραστιο προφιλ ελαστικων?65αρι ειναι και πριν παω την πιεση μπροστα στο 2,3 μπαρ απο 2,1 αν το πιεζες σε στροφες π.χ. δομοκος 1-2 δαχτυλα τουλαχιστον ακουμπουσε το μαγουλο απο το λαστιχο την ασφαλτο.
Παρα το γεγονος αυτο και καποια ηχητικα του στυλ κρι κρικ κρικ εως και κρακ κρακ κρακ οντως σχεδον εμενε βιδωμενη η μουρη!! -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Δεν θα το λεγα.Το ολο σκηνικο με το γκαζι τερμα ξεκινα απο το μεσο της στροφης,ισως και λιγο αργοτερα.Αν αναφερεσαι γτ δεν αφηνα το γκαζι απο την υποστροφη ηθελα να δω που θα φτασει και τι θα κανει....αλλωστε ο χωρος αμεριστος και η ταχυτητα μικρη.Γενικα σε μικρες ταχυτητες και κλειστες στροφες αν μπεις χωρις γκαζι αλλα γρηγορα βγαζει μουτρα.Αυτο λυνεται με ευθυγραμμιση και πιεσεις ελαστικων ή πρεπει να αναθεωρησω τον τροπο που μπαινω στις στροφες?
Αν έχεις 2,3 bar μπροστά, τότε πίσω πρέπει να έχεις 2,9+
Κανονικά κατέβασμα ταχύτητας & γκάζι πριν την στροφή. Μετά φροντίζεις την καμπύλη να την μετατρέψεις σε μικρές ευθείες ανάλογα φυσικά με το πόσο κόβει το τιμόνι σου. -
Όπως είσαι πατάς και αφήνεις συμπλέκτη απότομα ώστε να ξεκολλήσει το πίσω μέρος.
-
Πισω εχω 2,5 μπαρ αρα ισως εχει αυξημενη προσφυση ο πισω αξονας.(+το βαρος απο το υγραεριο).Δυστυχως η ευτυχως δεν εχω συμπλεκτη ειναι αυτοματο.Μια επιλογη ειναι το βγαλεις κενο και να βαλεις το D με γκαζι αλλα δεν θελω να μαθω μετα ποσα μοβ χαρτονομισματα θα θελει η επισκευη !!!
-
Παλιά Μερκ είναι, μην περιμένεις σπορ συμπεριφορά. Μπορείς να δοκιμάσεις trail braking ως το apex αλλά μετά δεν θα έχεις την δύναμη να το γυρίσεις στην έξοδο. Βασικά πήγαινε πιο χαλαρά ή άλλαξε αυτοκίνητο.
-
σε ανεξελεκτη υποστροφη που παει να βγει εξω απο το δρομο το αυτοκινητο, στο Rav4 που δεν εχει esp παταω το φρενο και μπαινει το abs και το αυτοκινητο επανερχεται στην πορεια του και παιρνει τη στροφη τελικα. Το ιδιο και σε ανεξελεκτη υπερστροφη ή όταν παει να βγει με τα τεσσερα απο το δρομο ντελαπαροντας. Τοτε που ειχε πρωτοβγει το abs το λεγανε στους 4Τροχους στο περιοδικο μετα το ξεχασανε με την εισοδο του esp. Παντως δοκιμαστε το, με εχει σωσει πολλες φορες. Πιστευω πρεπει να ισχυει για ολα τα αυτοκινητα, στην Bmw F30 δε ετυχε ποτε να το δοκιμασω, αλλα πιστευω αφου εχει και esp θα δουλεψει
Βεβαια εαν δεν εχεις abs και κατα τη διαρκεια του ντελαπαρισματος στην στροφη πατησεις φρενο, αυτοκτόνησες. Η εξοδος απο το δρόμο ειναι σίγουρη!
-
Αυτό που λέει ο Antonn και ισχύει και δεν ισχύει. Ισχύει σε περίπτωση που στην υποστροφή με το φρενάρισμα επιτύχουμε μεταφορά βάρους προς τα εμπρός και ελαφρώσει το πίσω μέρος και στρίψει. Επίσης η ίδια η μείωση της ταχύτητας από το φρενάρισμα θα μας φέρει σε ταχύτητα που η πλευρική πρόσφυση θα επαρκεί. Δεν ισχύει όμως όταν είμαστε ήδη στο apex και ζητάμε από το λάστιχα να φρενάρει και να στρίψει ταυτόχρονα. Στα λάστιχα δεν αρέσει να κάνουν δύο πράγματα μαζί. Στρίβουν καλύτερα με σταθερό γκάζι και φρενάρουν καλύτερα με τους τροχούς ίσιους.
-
Εχω αλλαξει αμορτισερ ελατηρια αντιστρεπτικες....ουσιαστικα θυμιζει μερσεντες μονο απο τα σινεμπλοκ τα οποια και θα παρουν σουτ οπου να ναι.Εχει σκληρυνει αρκετα!
Σε υπερστροφη να πατησω φρενο δεν το εχω κανει ποτε και δεν νομιζω να το κανω.....δεν μου βγαινει με τιποτα... -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχω αλλαξει αμορτισερ ελατηρια αντιστρεπτικες....ουσιαστικα θυμιζει μερσεντες μονο απο τα σινεμπλοκ τα οποια και θα παρουν σουτ οπου να ναι.Εχει σκληρυνει αρκετα!
Σε υπερστροφη να πατησω φρενο δεν το εχω κανει ποτε και δεν νομιζω να το κανω.....δεν μου βγαινει με τιποτα...Κάτι από αυτά που άλλαξες δεν συνεργάζεται καλά με τα υπόλοιπα μέρη της ανάρτησης και το πλαίσιο.
Με το w201 όσο και να το πίεσα σε στροφιλίκια δεν έφυγε ποτέ η μούρη, αλλά δεν έχω κάνει τίποτε που να αλλάξει την ανάρτησή του, και έχω το ίδιο προφίλ ελαστικών 195/65 15R, με πιέσεις 30psi εμπρός και 32psi πίσω. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Σε υπερστροφη να πατησω φρενο δεν το εχω κανει ποτε και δεν νομιζω να το κανω.....δεν μου βγαινει με τιποτα...Κάτι από αυτά που άλλαξες δεν συνεργάζεται καλά με τα υπόλοιπα μέρη της ανάρτησης και το πλαίσιο.
Με το w201 όσο και να το πίεσα σε στροφιλίκια δεν έφυγε ποτέ η μούρη, αλλά δεν έχω κάνει τίποτε που να αλλάξει την ανάρτησή του, και έχω το ίδιο προφίλ ελαστικών 195/65 15R, με πιέσεις 30psi εμπρός και 32psi πίσω.Ξερω τι αλλαξα και δεν ειναι οπως πρεπει. Αγορασα ελατηρια και καλα τα σπορ της μερκ 2,2 ποντους χαμηλωμα απο εναν γνωστο κυρια στα 4χ4 φορουμ απο αθηνα.Σαφως δεν ηταν της μερκ .δεν ειχα πουθενα πανω κωδικους.Τα βαζουμε πανω,μπροστα ηταν οκ(μιας και η διαμετρος του ελατηριου ηταν λιιιιιιιιγο μεγαλυτερη ενω το παχος της σπειρας και αυτο λιγο μεγαλυτερο απο τα μαμα)πιθανον ελατηρια απο ντιζελ.Ενω πισω το αυτοκινητο καθοταν σουζα.Ειχε κοψει το παλιο...............Τηλ στελνει αλλα ελατηρια πισω που απλα ηταν λιιιιιιιιιγο πιο σκληρα απο τα μαμα .Δεν τα ξαναεστειλα πισω ή ζητησα τα χρηματα πισω γιατι το αυτοκινητο καθημερινα εκανε 500 χιλιομετρα και δεν μπορουσε να μεινει στο συνεργειο.
Υ.Γ. Με βλεπω για τα eibach μιας και αυτα αρχισαν να καθονται πισω παρ οτι εχω και προσθηκες..... -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Με το w201 όσο και να το πίεσα σε στροφιλίκια δεν έφυγε ποτέ η μούρη, αλλά δεν έχω κάνει τίποτε που να αλλάξει την ανάρτησή του, και έχω το ίδιο προφίλ ελαστικών 195/65 15R, με πιέσεις 30psi εμπρός και 32psi πίσω.Ξερω τι αλλαξα και δεν ειναι οπως πρεπει. Αγορασα ελατηρια και καλα τα σπορ της μερκ 2,2 ποντους χαμηλωμα απο εναν γνωστο κυριο στα 4χ4 φορουμ απο αθηνα.Σαφως δεν ηταν της μερκ .δεν ειχαν πουθενα πανω κωδικους.Τα βαζουμε πανω,μπροστα ηταν οκ(μιας και η διαμετρος του ελατηριου ηταν λιιιιιιιιγο μεγαλυτερη ενω το παχος της σπειρας και αυτο λιγο μεγαλυτερο απο τα μαμα)πιθανον ελατηρια απο ντιζελ.Ενω πισω το αυτοκινητο καθοταν σουζα.Ειχε κοψει το παλιο...............Τηλ στελνει αλλα ελατηρια πισω που απλα ηταν λιιιιιιιιιγο πιο σκληρα απο τα μαμα .Δεν τα ξαναεστειλα πισω ή ζητησα τα χρηματα πισω γιατι το αυτοκινητο καθημερινα εκανε 500 χιλιομετρα και δεν μπορουσε να μεινει στο συνεργειο.
Υ.Γ. Με βλεπω για τα eibach μιας και αυτα αρχισαν να καθονται πισω παρ οτι εχω και προσθηκες.....
Υποστροφή,πως αντιμετωπίζεται;