-
Σιγά, δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει όμως λίγη πείρα. Πάντως είναι καλή ιδέα να εξασκηθεί λίγο πρώτα σε μια λαμαρίνα. Τα υλικά θα κοστίσουν 20 ευρώ και θα του φτάσουν για πολλά μπαλώματα. Το θέμα είναι το εξής: να προλαβαίνεις τη σκουριά, να καλύπτεις κάπως τις γρατζουνιές και αφού μαζέψεις μερικές, τότε να το πας στο φαναρτζή. Τα λέω αυτά γιατί είχα φρεσκοβάψει προφυλακτήρα (είχε αρκετά γδαρσίματα) και το ίδιο βράδυ μου τον ξαναγρατζούνισαν. 100 ευρώ για μερικές γρατζουνιές είναι υπερβολικό ποσό. Όσο για τη 'σαγρέ' υφή, με 2 στρώματα γυαλιστικό βερνίκι είναι εντάξει.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Το φίλτρο κλιματισμού αποκλείεται να κάνει μόνο 30. Για Accent κοστίζει καμιά 50ριά, άρα...
.Το φιλτρο καμπινας επιβατων [και οχι κλιματισμου] που προφανως εννοει ο zeys13 σιγουρα δεν κανει τοσα χρηματα [ποσο μαλλον για το accent].
εγω στο astra ειχα βαλει after market ενεργου ανθρακα με κοστος περιπου 25 ευρω.
Σορυ αλλα δεν ειναι το ιδιο αυτα τα δυο;Παντως ποσο κοστος να εχει το γνησιο;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά, δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει όμως λίγη πείρα. Πάντως είναι καλή ιδέα να εξασκηθεί λίγο πρώτα σε μια λαμαρίνα. Τα υλικά θα κοστίσουν 20 ευρώ και θα του φτάσουν για πολλά μπαλώματα. Το θέμα είναι το εξής: να προλαβαίνεις τη σκουριά, να καλύπτεις κάπως τις γρατζουνιές και αφού μαζέψεις μερικές, τότε να το πας στο φαναρτζή. Τα λέω αυτά γιατί είχα φρεσκοβάψει προφυλακτήρα (είχε αρκετά γδαρσίματα) και το ίδιο βράδυ μου τον ξαναγρατζούνισαν. 100 ευρώ για μερικές γρατζουνιές είναι υπερβολικό ποσό. Όσο για τη 'σαγρέ' υφή, με 2 στρώματα γυαλιστικό βερνίκι είναι εντάξει.Η σαγρέ υφή γίνετε απο το γυαλιστικό βερνίκι. Το βερνίκι δεν κάνει για μελλοντική χρήση και το κόστος του χρώματος και του βερνικιού είναι πολύ πάνω απο 20 € για να σου φτιάξουν το ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητο σου.Σχετικά με το στρώσιμο βέβαια ισχύουν τα ίδια.
-
Δεν ξέρω, με 2-3 στρώσεις γυαλιστικού, εμένα μου γυαλίζει. Μία μόνο δεν φτάνει, μένει σαγρέ.
Λοιπόν, έμαθα τηλεφωνικά από ΕΛΦΙΝΚΟ τιμές service για Astra H (2 χρόνια ή 30.000 χλμ).
[b]Συνολικά 240
-
Φιλε Μανο μαλλον καπου κατι χανω...
Εγω στο βιβλιαρακι δεν ειδα πουθενα στις 30000 αλλαγη μπουζι και υγρα φρενων.Εκτος αν εννοεις οτι θα εισαι στα δυο χρονια οποτε θα τα αλλαξεις αναγκαστικα.
Αρα εχουμε:
1.Φιλτρο κλιματισμου 16
2.Φιλτρο αερα 12
3.Αλλαγη λαδιου ΚΑΙ φίλτρο λαδιού 43
4.Φίλτρο βενζινης 15Συνολο 86 ευρω απο τα 170 αρα μας παει ενα 90αρη η εργασια.
Αν γινονται και οι αλλοι ελεγχοι τοτε να τα παρουν για την εργασια αλλα αμφιβαλο οτι γινονται.Εχει κανεις εμπειρια απο τετοιο σερβις;;; -
Δεν νομίζω να υπάρχει διαφοροποίηση, αν και δεν είμαι σίγουρος. Το πρώτο σέρβις γίνεται για ό,τι έρθει πρώτο (30.000 ή 2 χρόνια). Δεν είναι πάντως τόσο ακριβό (χωρίς τακάκια). Για Toyota Corolla πρώτο σέρβις στο έτος ζητάνε 120 ευρώ. Όσον αφορά την εργασία, αυτή ενδεχομένως παίζει από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία. Κάνε μερικά τηλέφωνα, ζημιωμένος δεν θα βγεις:
http://www.opel.gr/dealers.jhtml -
Στο βιβλιαρακι αλλα και στην εγγυηση που μου εδωσαν με το Astra G,λεει πως το service γινεται στα 30000χλμ. η σε 1 χρονο.Αλλαγες λαδιων καθε 7500 χλμ.Εχω κανει 2 αλλαγες στα 7500 και στα 15000.Σε 1 μηνα κλεινω 1 χρονο αλλα τα χλμ ειναι 17500.Αντε να πανε 19000.Να κανω full service με την συμπληρωση του ετους ή να περιμενω τα 30000χλμ.?
Ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.Ο φωτισμος το βραδυ δεν με ικανοποιει.Προτιθεμαι να αλλαξω λαμπες.Ακουω διαφορα οπως osram cool blue,osram silverstar,philips.Καμια δοκιμασμενη λυση για Astra G που να εχει διαφορα με τα εργοστασιακα?
Επισης θα με διευκολυνατε αν μου λεγατε τι τυπος ταιριαζει και ποσα W.
Ευχαριστω. -
Είναι πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να έχουμε στην οικογένεια ένα καινούριο Astra!
Δεν το είχα ψάξει νωρίτερα και έπαθα πλάκα με τον εξοπλισμό του elegance (το οποίο σκέφτονται οι γονείς-βλ.κεφάλαιο ). Αύριο μάλλον θα πάμε να το δούμε!!
Το καλό όμως το άφησα για το τέλος!!!
Το προηγούμενο που έχουμε: Astra (μοντ.2000) (1.4 -elegance ) θα το πάρω εγώ!!! Γιούπι!!! -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Στο βιβλιαρακι αλλα και στην εγγυηση που μου εδωσαν με το Astra G,λεει πως το service γινεται στα 30000χλμ. η σε 1 χρονο.Αλλαγες λαδιων καθε 7500 χλμ.Εχω κανει 2 αλλαγες στα 7500 και στα 15000.Σε 1 μηνα κλεινω 1 χρονο αλλα τα χλμ ειναι 17500.Αντε να πανε 19000.Να κανω full service με την συμπληρωση του ετους ή να περιμενω τα 30000χλμ.?Ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.Ο φωτισμος το βραδυ δεν με ικανοποιει.Προτιθεμαι να αλλαξω λαμπες.Ακουω διαφορα οπως osram cool blue,osram silverstar,philips.Καμια δοκιμασμενη λυση για Astra G που να εχει διαφορα με τα εργοστασιακα?
Επισης θα με διευκολυνατε αν μου λεγατε τι τυπος ταιριαζει και ποσα W.
Ευχαριστω.Στην δικιά σου περίπτωση ισχύει το διάστημα του ενός χρόνου απο την αγορά του αυτοκινήτου! Και εγώ σε 10 μήνες περίπου έχω κάνει 15000 χλμ και το πολύ πολύ να φτάσω τα 20000 χλμ σε 2 μήνες! Τα 30000 είναι για τους ταξιδιάρηδες που θα τα συμπληρώσουν πρίν την έλευση του ενός έτους.
Οσον αφορά τις λάμπες καλά λόγια έχω ακούσει για τις Philips Blue Vision. Προσωπική γνώμη δεν έχω γιατί ακόμα είμαι με τις εργοστασιακές λάμπες. -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Το φίλτρο κλιματισμού αποκλείεται να κάνει μόνο 30. Για Accent κοστίζει καμιά 50ριά, άρα...
.Το φιλτρο καμπινας επιβατων [και οχι κλιματισμου] που προφανως εννοει ο zeys13 σιγουρα δεν κανει τοσα χρηματα [ποσο μαλλον για το accent].
εγω στο astra ειχα βαλει after market ενεργου ανθρακα με κοστος περιπου 25 ευρω.
Σορυ αλλα δεν ειναι το ιδιο αυτα τα δυο;Παντως ποσο κοστος να εχει το γνησιο;
πες μας ομως και την διαφορα για να την μαθουμε;;;
-
Μου βουτήξαν το σηματακι που ειναι στο πορτ μπαγκαζ και λέει opel... και μου καναν και κανα 2 γρατζουνιες στην προσπάθεια τους να το βγάλουν...
Καλά ρε γμτ, τόσο γυφτια; ελεος πια...τι να το κανει το σημα;
-
Εγώ τα πίσω σήματα τα ξήλωσα. Μου είχαν κάνει μια γρατζουνιά στην δεξια πλευρά που έγραφε 1.4 και όταν το πήγα για βάψιμο του είπα να το βγάλει το σηματάκι αυτό και το λογότυπο Αστρα. Τωρα έχω μόνο το σήμα της Οπελ πίσω.
Εγώ τι να πώ??? Που προσπάθησν να ξηλώσουν την αεροτομή με κατσαβίδι??? Νόμιζαν οτι είναι μόνο με κόλλα και το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνουν γρατζουνιές στο χώρο που καλύπτει το αρίστερο πτερύγιο της αεροτομής.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μάλλον...μπρελόκ.
Γύφτοι μέ τά όλα τους ρε γμτ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μάλλον...μπρελόκ.
Γύφτοι μέ τά όλα τους ρε γμτ.μα καλα ποσο κοστιζει το σηματακι 1-2 ευρω;;; Σεβασμός πουθενα για το ξενο πραγμα???
-
'Συλλογή'. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει περιοριστεί, αλλά θυμάμαι ότι παλιότερα έβλεπες πολλά αυτοκίνητα χωρίς το εταιρικό σήμα. Συχνότερα Alfa, Merc, BMW.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μου βουτήξαν το σηματακι που ειναι στο πορτ μπαγκαζ και λέει opel... και μου καναν και κανα 2 γρατζουνιες στην προσπάθεια τους να το βγάλουν...Καλά ρε γμτ, τόσο γυφτια; ελεος πια...τι να το κανει το σημα;
Να σου δώσω ενα Σιτροεν να βάλεις???
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μου βουτήξαν το σηματακι που ειναι στο πορτ μπαγκαζ και λέει opel... και μου καναν και κανα 2 γρατζουνιες στην προσπάθεια τους να το βγάλουν...
Τα δικά σας τα βγάζετε μόνοι σας;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα δικά σας τα βγάζετε μόνοι σας;
Ηταν ενα αστειακι γιατι ειναι και δικος μας ο Σιταστακ
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Το βιβλίο που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά (για ποιους άραγε ισχύει; ) γράφει ~28 (μετατρεπόμενο από bar). Με 30 νομίζω ότι θα χτυπάει λίγο παραπάνω.
Στο καπακι γραφει 2.1 μπροστα και 1.9 πισω.Ποσο αντιστοιχουν αυτοι οι αριθμοι?Ειναι πολυ λιγο,οπως ειπε ο τεχνικος?
Διορθωνω Στο καπακι που το ξανακοιταξα χθες γραφει 2.2 μπροστα και 1.9 πισω για κανονικο φορτιο.
-
Kαι εμείς τα βγάζουμε τα σήματα πίσω, σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα που πέρνουμε. Στο vectra έχει βγει αυτό που λέει vectra και έχει μείνει μόνο το GTS, στο golf είχε βγει το golf ενώ στο corsa που έρχεται την άλλη εβδομάδα σκέφτομαι να τα βγάλω όλα!
OPEL FORUM