-
Βασικα x-rover εγω εχω BID.Αν εσυ εχεις GID τοτε θα τα βγαζει λιγο διαφορετικα. Σε μενα εχει την ταχυτητα με το συμβολο 'ν' και την θερμοκρασια με το 'Τ' . Ρε μαμοτο δεν ξερω πως να βαλω τις φωτο να βοηθησω περισσοτερο.
-
Μπορείς πολύ εύκολα να τις ανεβάσεις στο http://www.uploadit.org κάνοντας πρώτα μια γρήγορη και δωρεάν εγγραφή. Μετά το ανέβασμα θα γράφεις εδώ το link και αυτό ήταν.
-
Οκ αυτο θα κανω. Παντως το 'coolant' ειναι η θερμοκρασια του νερου. Παρτε το link με την οθονη που δειχνει ταχυτητα και θερμοκρασια κινητηρα.
Ελπιζω να μην εκανα καμια μα@ακια.... -
Καπου διαβασα οτι μπορουν λεει μεσω του TECH II να ενεργοποιήσουν τον υπολογιστή ταξιδίου! Ξερει κανεις κατι???
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Οκ αυτο θα κανω. Παντως το 'coolant' ειναι η θερμοκρασια του νερου. Παρτε το link με την οθονη που δειχνει ταχυτητα και θερμοκρασια κινητηρα.
Ελπιζω να μην εκανα καμια μα@ακια....Φίλε TreckeR, από ότι είδα στην φωτογραφία, πρέπει να έχουμε την ίδια οθόνη. Εσύ έχεις υπολογιστή ταξιδίου; Γιατί εγώ δεν έχω, και απλώς η οθόνη δείχνει βασικές ενδείξεις ,όπως ώρα, θερμοκρασία, ημερομηνία και όταν λειτουργεί το ράδιο, τις ενδείξεις του σταθμού. Αυτά δείχνει και σε σένα;
Ρωτώ γιατί θα το δοκιμάσω και εγώ να δω τι δείχνει με το πείραμα που είπες. Αλήθεια, αυτό πόσην ώρα διαρκεί; Μετά επανέρχεται μονό του στις κανονικές ενδείξεις ή πατάς κάτι εσύ; -
Φιλε xenophon δεν εχω Board Computer.Αν το αφησεις σε μια οθονη μενει εκει.Αν πας να αλλαξεις πχ τραγουδι στο cd θα αλλαξει στιγμιαία και μετα παλι θα επανελθει σε αυτα που εδειχνε. Μολις γυρισα απο την αντιπροσωπια. Το εδειξα στον μηχανικο και ειπε οτι θα ρωτησει γερμανια και θα μου πει απο βδομάδα.Ασχετο:ξερει κανεις αν μπορω να αλλαξω την BID->GID και πόσο κανει?
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Φιλε xenophon δεν εχω Board Computer.Αν το αφησεις σε μια οθονη μενει εκει.Αν πας να αλλαξεις πχ τραγουδι στο cd θα αλλαξει στιγμιαία και μετα παλι θα επανελθει σε αυτα που εδειχνε. Μολις γυρισα απο την αντιπροσωπια. Το εδειξα στον μηχανικο και ειπε οτι θα ρωτησει γερμανια και θα μου πει απο βδομάδα.Ασχετο:ξερει κανεις αν μπορω να αλλαξω την BID->GID και πόσο κανει?Οπότε αν θέλω να βγω τελείως από αυτό το κρυφό μενού με τις πληροφορίες, τι θα πρέπει να πατήσω;
Πάντως για να το κανείς GID, θα πρέπει να αγοράσεις την έγχρωμη οθόνη, περίπου 1000 euro και να δεις αν μπορείς να την 'παντρέψεις' με το υπάρχον σύστημα που έχεις. Λίγο δύσκολο κατά την γνώμη μου και δεν αξίζει.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Φιλε xenophon δεν εχω Board Computer.Αν το αφησεις σε μια οθονη μενει εκει.Αν πας να αλλαξεις πχ τραγουδι στο cd θα αλλαξει στιγμιαία και μετα παλι θα επανελθει σε αυτα που εδειχνε. Μολις γυρισα απο την αντιπροσωπια. Το εδειξα στον μηχανικο και ειπε οτι θα ρωτησει γερμανια και θα μου πει απο βδομάδα.Ασχετο:ξερει κανεις αν μπορω να αλλαξω την BID->GID και πόσο κανει?
Οπότε αν θέλω να βγω τελείως από αυτό το κρυφό μενού με τις πληροφορίες, τι θα πρέπει να πατήσω;
Πάντως για να το κανείς GID, θα πρέπει να αγοράσεις την έγχρωμη οθόνη, περίπου 1000 euro και να δεις αν μπορείς να την 'παντρέψεις' με το υπάρχον σύστημα που έχεις. Λίγο δύσκολο κατά την γνώμη μου και δεν αξίζει.
Η GID δεν είναι μόνο έγχρωμη. Άλλο η έγχρωμη οθόνη η οποία μπαίνει μόνο αν επιλέξεις σύστημα πλοήγησης, για τα άλλα ηχοσυστήματα μπαίνει πάλι GID μόνο που έιναι δίχρωμη όπως η δικιά μου. Για να βγω πάντως από το μενού πρέπει να κλείσω τον διακόπτη και να τον ξανανοίξω.
-
Το δικό μου εμφανίζει 6 οθόνες με πληροφορίες για τα πάντα σχεδόν.
Αυτή είναι η μία, δεν φαίνεται καλά αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει.
http://server2.uploadit.org/files/xrover-OA_tem.jpgΤο πρώτο γράφει την απόσταση που διανυεί το αυτοκίνητο το δευτερόλεπτο, το δεύτερο την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το coolant πραγματικά είναι η θερμοκρασία του αυτοκινήτου γιατι ανεβάινει όσο λειτουργεί το αυτοκίνητο, και τα άλλα δύο η πραγματική θερμοκρασία περιβάλλοντος που διαβάζει την συγκεκριμένη στιγμή ο αισθητήρας και το άλλο η θερμοκράσια που εμφανίζει η οθόνη.
Αν δεν βαριέσται να βλέπετε και να διαβάζετε μπορώ να βάλω και τις άλλες φωτο από τις υπόλοιπες οθόνες.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Το δικό μου εμφανίζει 6 οθόνες με πληροφορίες για τα πάντα σχεδόν.
Αυτή είναι η μία, δεν φαίνεται καλά αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει.
http://server2.uploadit.org/files/xrover-OA_tem.jpgΤο πρώτο γράφει την απόσταση που διανυεί το αυτοκίνητο το δευτερόλεπτο, το δεύτερο την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το coolant πραγματικά είναι η θερμοκρασία του αυτοκινήτου γιατι ανεβάινει όσο λειτουργεί το αυτοκίνητο, και τα άλλα δύο η πραγματική θερμοκρασία περιβάλλοντος που διαβάζει την συγκεκριμένη στιγμή ο αισθητήρας και το άλλο η θερμοκράσια που εμφανίζει η οθόνη.
Αν δεν βαριέσται να βλέπετε και να διαβάζετε μπορώ να βάλω και τις άλλες φωτο από τις υπόλοιπες οθόνες.
Έχεις δίκαιο μάλλον φίλε x-rover. Η δική μου οθόνη πάντως είναι η απλή, και είναι η ίδια με του φίλου TreckeR.
Στη δική σου την οθόνη εμφανίζονται σε διαφορετική μορφή από ότι του φίλου TreckeR, προφανώς επειδή έχεις και υπολογιστή ταξιδιού.
Εγώ ακόμα δεν το δοκίμασα γιατί δεν πήγα στο αυτοκίνητο ακόμα σήμερα. Μετά μπορεί να το κοιτάξω και ελπίζω να μην κάνω καμιά βλακεία και πειράξω τίποτα. -
Έχεις δίκαιο μάλλον φίλε x-rover. Η δική μου οθόνη πάντως είναι η απλή, και είναι η ίδια με του φίλου TreckeR.
Στη δική σου την οθόνη εμφανίζονται σε διαφορετική μορφή από ότι του φίλου TreckeR, προφανώς επειδή έχεις και υπολογιστή ταξιδιού.
Εγώ ακόμα δεν το δοκίμασα γιατί δεν πήγα στο αυτοκίνητο ακόμα σήμερα. Μετά μπορεί να το κοιτάξω και ελπίζω να μην κάνω καμιά βλακεία και πειράξω τίποτα.Πάντως να κάνεις καμιά βλακεία δεν είναι εύκολο, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ!!
Γιατι όπως γράφει πάνω στο δικό μου στην πρώτη οθόνη απλά αυτό είναι το testmode, δεν μπορείς να πειράξεις τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου χωρίς να συνδέσεις το διαγνωστικό μηχάνημα της opel. -
Το δοκίμασα σήμερα το απόγευμα, και όντως δούλεψε. Πρέπει να κλείσεις τη μηχανή και να ανοίξεις την πόρτα για να σβήσει τελείως. Έδειχνε διάφορες πληροφορίες, όπως έκδοση λογισμικού κλπ. Είδα την ταχύτητα V που είχα εν κινήσει καθώς και την θερμοκρασία που έπαιζε μεταξύ 90 +- κάτι. Επίσης έδειχνε και μια θερμοκρασία LCD +- 45 βαθμούς C επίσης, αλλά δεν ξέρω τι εννοεί με αυτό. Επίσης κάπου πρέπει να μετρούσε τάση και κάτι άλλα που ήταν 000.000 xxx όπου xxx έπαιζαν πολύ γρήγορα κάτι αριθμοί, που φυσικά και δεν ήξερα τι ήταν.
Καλή η δοκιμή, αλλά μετά το σταμάτησα. Άσε λέω μην γίνει και τίποτα. -
Καλημερα και απο εμενα παιδια, παρακαλουθω εδω και καιρο τις ομορφες συζητησεις σας και πραγματικα εχετε δημιουργησει ενα πολυ καλο Φορουμ.Κατοχος corsa εδω και ενα χρονο,το 1.4 το twinport..Ωστοσο, ειμαι τοσο ζοχαδιασμενος που σκεφτομαι να το δωσω..Απο τον πρωτο μηνα μου παρουσιασε το κλασσικο προβλημα που ταλαιπωρει ολα σχεδον τα corsa:Κρεμαγιερα..ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΥΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ!.Πιο συγκεκριμμενα, ακουγεται μεσα απο την κρεμαγιερα ενα ντουπ-ντουπ,που οσο περναει ο καιρος αυξανει σε ενταση..Απο δυο αντιπροσωπειες που το εχω ηδη παει(να σας τις πω αν θελετε, γιατι ειναι πραγματικα απαραδεκτοι) μου εχουν πει πολυ ωραια ανεκδοτα..Χαρακτηριστικα:'Έτσι είναι ολα τα αυτοκίνητα κύριε,έχουν ανοχές στην κρεμαγιέρα', 'Σύμφωνα με την opel,δεν δικαιουστε αλλαγη κρεμαγιερας, παρα μονο λίπανση,αλλα εμεις σας την αλλαξαμε', μονο και μονο για να γινει το αμαξι χειροτερο απο πριν!!.Ακουστε και το καλυτερο:¨οταν τους ρωτησα γιατι οταν το πηρα και για τους τρεις πρωτους μηνες το αμαξι ηταν αψογο,δηλ δεν ακουγοταν τιποτα, τι μου ειπαν:'Ε, αφου αρχισε να κινειται, λογικο ειναι οτι θα το εκανε καποια στιγμη!! .Παιδια πειτε μου τι να κανω?.Και κυριως, μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο συνεργειο opel,απο προσωπικη σας εμπειρια που να βρω ακρη μαζι τους?. Συγγνωμη για το μεγαλο post
-
Ο χρήστης turbo rabitt έγραψε:
Καλημερα και απο εμενα παιδια, παρακαλουθω εδω και καιρο τις ομορφες συζητησεις σας και πραγματικα εχετε δημιουργησει ενα πολυ καλο Φορουμ.Κατοχος corsa εδω και ενα χρονο,το 1.4 το twinport..Ωστοσο, ειμαι τοσο ζοχαδιασμενος που σκεφτομαι να το δωσω..Απο τον πρωτο μηνα μου παρουσιασε το κλασσικο προβλημα που ταλαιπωρει ολα σχεδον τα corsa:Κρεμαγιερα..ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΥΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ!.Πιο συγκεκριμμενα, ακουγεται μεσα απο την κρεμαγιερα ενα ντουπ-ντουπ,που οσο περναει ο καιρος αυξανει σε ενταση..Απο δυο αντιπροσωπειες που το εχω ηδη παει(να σας τις πω αν θελετε, γιατι ειναι πραγματικα απαραδεκτοι) μου εχουν πει πολυ ωραια ανεκδοτα..Χαρακτηριστικα:'Έτσι είναι ολα τα αυτοκίνητα κύριε,έχουν ανοχές στην κρεμαγιέρα', 'Σύμφωνα με την opel,δεν δικαιουστε αλλαγη κρεμαγιερας, παρα μονο λίπανση,αλλα εμεις σας την αλλαξαμε', μονο και μονο για να γινει το αμαξι χειροτερο απο πριν!!.Ακουστε και το καλυτερο:¨οταν τους ρωτησα γιατι οταν το πηρα και για τους τρεις πρωτους μηνες το αμαξι ηταν αψογο,δηλ δεν ακουγοταν τιποτα, τι μου ειπαν:'Ε, αφου αρχισε να κινειται, λογικο ειναι οτι θα το εκανε καποια στιγμη!! .Παιδια πειτε μου τι να κανω?.Και κυριως, μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο συνεργειο opel,απο προσωπικη σας εμπειρια που να βρω ακρη μαζι τους?. Συγγνωμη για το μεγαλο postΚαλό συνεργείο OPEL!!!! Δεν υπάρχει καλό συνεργείο opel. Πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά και πες τους αυτό που σου λένε. Αυτοί θα επικοινωνήσουν με τον τεχνικό και θα πας να τον βρείς. Ίσως βρείς άκρη...
-
Φυσικά και το δοκίμασα και εγώ (το δικό μου έχει Board Computer)
Πρώτα απ' όλα για να βγώ από αυτές τις οθόνες πατάω το κουμπί BC διαδοχικά μέχρι να φτάσει στην τελευταία οθόνη και στη συνέχεια πατώντας ξανά το κουμπί BC επανέρχεται στην κανονική κατάσταση.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:
Άφησα την οθόνη στην οποία εμφανίζεται η ένδειξη Coolant ενώ το αυτοκίνητο δούλευε. Η ένδειξή του έφτασε και μέχρι 103 βαθμούς C.
Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ανησυχητικό. -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Πρώτα απ' όλα για να βγώ από αυτές τις οθόνες πατάω το κουμπί BC διαδοχικά μέχρι να φτάσει στην τελευταία οθόνη και στη συνέχεια πατώντας ξανά το κουμπί BC επανέρχεται στην κανονική κατάσταση.
Άφησα την οθόνη στην οποία εμφανίζεται η ένδειξη Coolant ενώ το αυτοκίνητο δούλευε. Η ένδειξή του έφτασε και μέχρι 103 βαθμούς C.
Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ανησυχητικό.Και σε μένα κάποια στιγμή έδειξε 98 βαθμούς C, δούλευε πρώτη- δευτέρα, και μετά αμέσως έπεσε στους 92 με 93 όταν πήγα πιο γρήγορα και φύσηξε αέρας μπροστά, εκεί μέσα έπαιζε. Είναι στιγμιαίες αυξομειώσεις που ένας αναλογικός δείκτης δεν θα τις έδειχνε. Μάλλον θα έλεγα να μην ανησυχείς.
Φίλε turbo rabitt καλώς ήρθες. Όσο για τις λαλακιες που σου λένε για το αυτοκίνητο σου, μη μασάς. Για στείλε κανένα email στα κεντρικά και τρίξτους λίγο τα δόντια, να δεις πως θα στο φτιάξουν και δεν θα ακούς τίποτα μετά. -
Μολις γυρισα απο το συνεργειο οπου πηγα να κοιταξω το προβλημα με το θορυβο στις χαμηλες στροφες που ανεφερε παραπανω...
μετα απο ελεγχο του αυτοκινητου απο τον μαστορα μου ειπε τα εξης:
ο θορυβος που ακουω στις πολυ χαμηλες στροφες, προερχεται απο τη σουστα που βρισκεται στην αρχη της εξατμισης (εκει που βιδωνει με το μοτερ) και εχει σκοπο την αποσβεση των κραδασμων. επειδη ο κιντητηρας μου εχει πολλους κραδασμους ειδικα χαμηλα καθοτι 3κυλινδρος, ταλαντευεται σε μεγαλο βαθμο η σουστα και για αυτο ακουω τον ηχο...τιποτε ανησυχιτικο δηλαδη.
α! επισης εμαθα οτι το κορσακι μου δεν εχει ιμαντα εκκεντροφορων αλλα καδενα...καλο ειναι αυτο τωρα ή κακό;;
-
Μήπως αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται κατά το σέρβις του αυτοκινήτου; Παρόμοια συστήματα έχουν και τα Leon, A3, κλπ. Με πολύ πιο περίεργο κόλπο (συνδυασμός πλήκτρων) αλλά και γύρω στις 80 ενδείξεις, όπως στροφές συμπιεστή, θερμοκρασία ψυκτικού, αντιψυκτικού, κινητήρα, τουρμπίνας, κλιματιστικού, κρασιού, κεριών, συνοδηγού (θηλυκού γένους, ωστέ να ξέρεις αν θα τη ρίξεις, αν είναι πρώτο ραντεβού ή αν είναι παγωμένη μαζί σου, εξαιτίας καυγά) και λοιπά και λοιπά...
-
Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ανησυχητικό.Και σε μένα κάποια στιγμή έδειξε 98 βαθμούς C, δούλευε πρώτη- δευτέρα, και μετά αμέσως έπεσε στους 92 με 93 όταν πήγα πιο γρήγορα και φύσηξε αέρας μπροστά, εκεί μέσα έπαιζε. Είναι στιγμιαίες αυξομειώσεις που ένας αναλογικός δείκτης δεν θα τις έδειχνε. Μάλλον θα έλεγα να μην ανησυχείς.
Φίλε turbo rabitt καλώς ήρθες. Όσο για τις λαλακιες που σου λένε για το αυτοκίνητο σου, μη μασάς. Για στείλε κανένα email στα κεντρικά και τρίξτους λίγο τα δόντια, να δεις πως θα στο φτιάξουν και δεν θα ακούς τίποτα μετά.Ρώτησα και μου είπαν ότι η μηχανή πρέπει να δουλεύει στους 90 βαθμούς περίπου, στους 100 ανοίγει η πρώτη σκάλα από το βεντιλατέρ, στους 110 ανοίγει η δεύτερη σκάλα και αν συνεχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από τους 120 τότε ετοιμάζεστε να παρετε την φλάντζα και όχι μόνο στο χέρι. Σωστά λέτε ότι ένας αναλογικός δείκτης δεν θα τα έδειχνε, απλά σκεφτήτε ότι όταν ανοίγει το βεντιλατερ στα περισσότερα αυτοκίνητα ο δείκτης θερμοκρασίας δεν έχει κουνηθεί από την θέση του.
-
turbo_rabit έγραψε:
Καλημερα και απο εμενα παιδια, παρακαλουθω εδω και καιρο τις ομορφες συζητησεις σας και πραγματικα εχετε δημιουργησει ενα πολυ καλο Φορουμ.Κατοχος corsa εδω και ενα χρονο,το 1.4 το twinport..Ωστοσο, ειμαι τοσο ζοχαδιασμενος που σκεφτομαι να το δωσω..Απο τον πρωτο μηνα μου παρουσιασε το κλασσικο προβλημα που ταλαιπωρει ολα σχεδον τα corsa:Κρεμαγιερα..ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΥΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ!.Πιο συγκεκριμμενα, ακουγεται μεσα απο την κρεμαγιερα ενα ντουπ-ντουπ,που οσο περναει ο καιρος αυξανει σε ενταση..Απο δυο αντιπροσωπειες που το εχω ηδη παει(να σας τις πω αν θελετε, γιατι ειναι πραγματικα απαραδεκτοι) μου εχουν πει πολυ ωραια ανεκδοτα..Χαρακτηριστικα:'Έτσι είναι ολα τα αυτοκίνητα κύριε,έχουν ανοχές στην κρεμαγιέρα', 'Σύμφωνα με την opel,δεν δικαιουστε αλλαγη κρεμαγιερας, παρα μονο λίπανση,αλλα εμεις σας την αλλαξαμε', μονο και μονο για να γινει το αμαξι χειροτερο απο πριν!!.Ακουστε και το καλυτερο:¨οταν τους ρωτησα γιατι οταν το πηρα και για τους τρεις πρωτους μηνες το αμαξι ηταν αψογο,δηλ δεν ακουγοταν τιποτα, τι μου ειπαν:'Ε, αφου αρχισε να κινειται, λογικο ειναι οτι θα το εκανε καποια στιγμη!! .Παιδια πειτε μου τι να κανω?.Και κυριως, μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο συνεργειο opel,απο προσωπικη σας εμπειρια που να βρω ακρη μαζι τους?. Συγγνωμη για το μεγαλο post
Όταν θα σας εξιστορήσω τί έχει συμβεί στο δικό μου Corsa από το 'εξουσιοδοτημένο' δεν θα φτάσει μια σελίδα από το topic. Αναμένω τουλάχιστον μια συγνώμη για ένα τρελό λάθος και για όλη την ταλαιπωρία που έχω υποστεί μέχρι σήμερα...[/b]
OPEL FORUM