-
Εντυπώσεις από το καινούριο astra...
Παραγγελθηκε 10 Σεπ 04, ήρθε 2 Οκτ, ασημί σκούρο, το Ellegance, 1,6lt, 19000 euro με πισω δίσκους, υποβραχιόνιο, χειριστήρια R/CD στο τιμόνι, κτλ. Έχει μέχρι τώρα 8100km σε μικτές συνθήκες από τα οποία τα 6000 τα 'χω κάνει εγώ και δεν μπορώ να πώ ότι το λυπήθηκα ιδιαίτερα...
Μέση κατανάλωση έχει ακριβώς 8,3 l/100km, 9 με το δικό μου πόδι και γύρω στα 6,5 με του πατέρα μου. Μέχρι τα 130km/h καταναλωνει ελάχιστα, γύρω στα 5l/100km στο ταξίδι αλλά μετά, από 150 και πάνω βλέπω σταθερά πανω από 10...
Από δύναμη δεν έχω παράπονο, η 4η γεμίζει πολύ άνετα μέχρι τον κόφτη στα 170, αν και νομίζω πως αυτος ο κινητήρας είναι αρκετά φιμωμένος και με άλλη ρύθμιση θα έδινε αρκετά παραπάνω ψηλά αφού στις 6400 που μπαίνει ο κόφτης έχεις ακόμα πολλή δύναμη και νοιώθεις πώς ανεβάζει πολύ ανετα πάνω από τις 7000 σαλ. Κρατάει σταθερα τα 200-210 κοντερίσια στο ταξίδι με 6000 σαλ, σε επίπεδο δρόμο και είδα 220 σε μια μεγάλη κατηφόρα στον Κορινό.
Κράτημα και φρένα έχει κορυφαία, φοράει 205/55/16 Dunlop SP Sport, και νομίζω οτι είναι το καλύτερο απ' όλα σ' αυτόν τον τομέα με εξαίρεση ίσως το Focus, καλυτερο από Golf και Α3...Τα φρένα είναι πανίσχυρα, πολύ προοδευτικά και το ABS μόνο μέσα στην πόλη χρειάστηκε. Έχει σπουδαίο τιμόνι, πάρα πολύ γρήγορο σαν των Αlfa Romeo και σφιχτό σε αίσθηση...ESP και ενεργητική ανάρτηση δεν έχω βάλει, για το ESP νομίζω ότι δεν χρειάζεται με τόσο μεγάλους τροχούς αφού το αυτοκίνητο σπάνια σπινάρει, για την ανάρτηση δεν ξέρω, πάντως είναι αρκετά σφιχτή και ελέγχει πάρα πολύ καλά το αμάξωμα.
Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, ούτε λάδια ούτε ξύδια έχει κάψει και δεν ακούγεται το παραμικρό από τριγμούς αν και στη Θεσσαλονίκη έχει πολλές ωραίες λακούβες! Το μόνο που με παραξένεψε είναι το ότι ενω στον εξοπλισμό έγραφε για R/CD mp3, είχε εγκατεστημένο ακριβώς το ίδιο χωρίς υποστήριξη mp3. Πιθανόν η παρτίδα που πήραν να είχε όλη αυτό το R/CD, θα πάω κάποια στιγμή μα το ρωτήσω στην αντιπροσωπεία γιατί έχω ξενερώσει μ' αυτό το θέμα...
Έχετε ακούσει τίποτα για light μετατροπές στον κινητήρα; Δοκίμασε κανείς σας το Dbilas(χωρις το turbo...) Κάτι πιο φθηνό; -
Elegance χωρίς mp3 είναι γυφτιά (για την εταιρεία). Να απαιτήσεις να σου βάλουν mp3, 19000 το πλήρωσες. Το δικό μου enjoy (με κάμποσα έξτρα) παίζει mp3.
Καλωσόρισες στο Opel forum. -
Elegance χωρίς mp3 είναι γυφτιά (για την εταιρεία). Να απαιτήσεις να σου βάλουν mp3, 19000 το πλήρωσες. Το δικό μου enjoy (με κάμποσα έξτρα) παίζει mp3.
Καλωσόρισες στο Opel forum.Ένας από τους λόγους που το πήραμε ήταν και αυτός... Δυστυχώς δεν ήμουν παρων στην αγορά λόγω στράτευσης (στα γεραματα μας πηρανε φανταρους:evil:) και τώρα που απολύομαι θα το αλλάξω όποσδήποτε, όχι τιποτε άλλο, εχω και 80gb μουσική στο PC μου!
-
Κατά αρχήν καλώς ήρθες στο Forum και καλοτάξιδο το Astra σου.
Ο χρήστης alkoolouxos έγραψε:
Παραγγελθηκε 10 Σεπ 04, ήρθε 2 ΟκτΠολύ γρήγορα ήρθε, το δικό μου έκανε 2 ολόκληρους μήνες.
Έχει μέχρι τώρα 8100km
Βλέπω καλός χιλιομετροφάγος είσαι και εσυ!!!
και είδα 220 σε μια μεγάλη κατηφόρα στον Κορινό.
Αδερφέ εκέι η τροχαία Κατερίνης έχεις κάτι ωραίες φωτογραφικές κάμερες και την στήνει στην αερογέφυρα, οπότε πρόσεχε λίγο εκεί κοντά γιατί άμα σε πιάσει με 220 τότε δεν σε βλέπω καλά!!!
-
Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα,Τυχερός είσαι δες εδώ
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=9681&postdays=0&postorder=asc&start=45 -
Φιλαράκι καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Καταρχήν θα συμφωνήσω με τον φίλο μας x-rover, πολύ γρήγορα σου ήρθε, μάλλον τώρα θα έχουν πολύ στοκ.
Το δικό μου εκανε 3 μηνες.
Όσο για αυτά που λες για το αμάξι, όντως είναι πολύ καλό. Εγώ έχω κάνει γύρω στα 13Κ χλμ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Φτου.
Όσο για το ESP, γνώμη μου είναι πως είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά σε πάγο και χιόνι. Εγώ είχα πάει εκδρομούλα το Σαββατοκύριακο στα βουνά, με χιόνι και πάγο και με έβγαλε ασπροπρόσωπο, ειδικά και το Trcaction. Anyway.
Όσο για το MP3 μάλλον το χρεώνουν έξτρα από ότι είδα τελευταία, γιατί εμένα έκανε 250 euro μαζί με 7 ηχεία.
Α, και για τα 200 χλμ/ ωρα στον Κορινό, πρόσεχε γιατί όλη η εθνική από Θεσσαλονίκη μέχρι Κατερίνη είναι full στις κάμερες και θα δεις το αυτοκίνητο σου σε φωτογραφία κάποια στιγμή, αν και δεν στο εύχομαι.
Επί της ευκαιρίας ήθελα και εγώ να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αγορά μου και την συστήνω ανεπιφύλακτα. -
Το μόνο που με παραξένεψε είναι το ότι ενω στον εξοπλισμό έγραφε για R/CD mp3, είχε εγκατεστημένο ακριβώς το ίδιο χωρίς υποστήριξη mp3. Πιθανόν η παρτίδα που πήραν να είχε όλη αυτό το R/CD, θα πάω κάποια στιγμή μα το ρωτήσω στην αντιπροσωπεία γιατί έχω ξενερώσει μ' αυτό το θέμα...
Έχετε ακούσει τίποτα για light μετατροπές στον κινητήρα; Δοκίμασε κανείς σας το Dbilas(χωρις το turbo...) Κάτι πιο φθηνό;Μηπως δεν εχει ουτε αυτοματα φωτα και αυτοματους υαλοκαθαριστηρες;;
Πλεον το ellegance βγαινει χωρις το mp3 και τα παραπανω που αναφερω...
Ειδαν μαλλον οτι πουλαει και ειπαν ας βγαλουν και κατι παραπανω.Παντως και εγω δεν εχω προβληματα (σοβαρα) το καθισμα φτιαχτηκε και απο τον Οκτωβρη εχω κανει 13500 Km.Καλα ειναι πιστευω σκεφτομαι να του αλλαξω λαδια στις 15000
Οσο για το Dbilas με ενδιαφερει και εμενα απλα δεν εχω δει στις διαφημισεις πουθενα να λεει οτι κανει για twinport οποτε ειμαι πολυ επιφυλακτικος για το αν θα κανει
Α Μανο το χαμηλωμα με δισκους πισω ειναι 1,5 cm απο οτι ειπαν στην αντιπροσωπεια
-
Ευχαριστώ για την πληροφορία, λύθηκε λοιπόν κι αυτό το μυστήριο.
Ώστε έτσι η Opel με το mp3 CD, να δείτε που θα το ξαναβάλουν στον στάνταρ εξοπλισμό μετά 1-2 χρόνια.
-
Πηγαινετέ εδώ, έχει τελευταία ενημέρωση για τιμές
http://www.autodaras.gr/model_prices/astra.pdf -
Μου είχε πει η αντιπρόσωπος ότι θα γίνει μείωση εξοπλισμού σε όλα τα astra!!!Το mp3 το έχουν καταργήσει από όλες τις εκδόσεις και πλέον κοστίζει 250 ευρώ Μάνο γενικότερα astra χωρίς mp3 δε λέει!Το δικό μου φέρει ελαστικά bridgestone turanza και όχι Dunlop.
Επίσης χθες πέρασα μια βόλτα απ την αντιπροσωπία και μου είπε ότι δεν χρειάζεται κέρωμα το αμάξι Στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι χρειάζεται...Μήπως γράφουν και μερικά πράγματα για να γίνετε κατανάλωση των προιόντων τους??? Γράφει π.χ. να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν της Opel,δλδ αν βάλω άλλη μάρκα δεν κάνει???
-
Το ίδιο μου είχαν πει κι εμένα πέρσι το καλοκαίρι, γι'αυτό έτρεξα να πάρω υπάρχον μοντέλο αντί να το παραγγείλω. Τελικά και αυτά που ήρθαν αμέσως μετά τον Αύγουστο και τα είχαν παραγγείλει από πριν είχαν mp3 CD. Φαίνεται όμως ότι για όσους παρήγγειλαν το Astra μετά τον Αύγουστο, κόπηκε κάποιος εξοπλισμός. Άρα τελικά έλεγε αλήθεια ο πωλητής (και νόμιζα ότι μου έλεγε φίδια για να βιαστώ να το πάρω).
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Μου είχε πει η αντιπρόσωπος ότι θα γίνει μείωση εξοπλισμού σε όλα τα astra!!!Το mp3 το έχουν καταργήσει από όλες τις εκδόσεις και πλέον κοστίζει 250 ευρώ Μάνο γενικότερα astra χωρίς mp3 δε λέει!Το δικό μου φέρει ελαστικά bridgestone turanza και όχι Dunlop.Επίσης χθες πέρασα μια βόλτα απ την αντιπροσωπία και μου είπε ότι δεν χρειάζεται κέρωμα το αμάξι Στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι χρειάζεται...Μήπως γράφουν και μερικά πράγματα για να γίνετε κατανάλωση των προιόντων τους??? Γράφει π.χ. να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν της Opel,δλδ αν βάλω άλλη μάρκα δεν κάνει???
Και εγώ όταν πήγα να πάρω το δικό μου τον Οκτώβριο μου και ήταν και η έκδοση cosmo μου είπαν ότι πλέον τα φώτα, οι υαλοκαθαριστήρες και το mp3 είναι εξτρά και χρεώνονται 300 ευρώ. Τα οποία φυσικά αναγκάστηκα να πληρώσω. Το test drive που οδήγησα είχε bridgestone turanza και είναι πολύ καλύτερα από τα Continental που φοράει το δικό μου. Πάντως τώρα τελευταία βλέπω ότι η Opel άρχισε και βάζει αξιοπρεπή λάστιχα γιατί αυτά που έβαζε παλιότερα ήταν τελείως απαράδεκτα.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Μου είχε πει η αντιπρόσωπος ότι θα γίνει μείωση εξοπλισμού σε όλα τα astra!!!Το mp3 το έχουν καταργήσει από όλες τις εκδόσεις και πλέον κοστίζει 250 ευρώ Μάνο γενικότερα astra χωρίς mp3 δε λέει!Το δικό μου φέρει ελαστικά bridgestone turanza και όχι Dunlop.
Επίσης χθες πέρασα μια βόλτα απ την αντιπροσωπία και μου είπε ότι δεν χρειάζεται κέρωμα το αμάξι Στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι χρειάζεται...Μήπως γράφουν και μερικά πράγματα για να γίνετε κατανάλωση των προιόντων τους??? Γράφει π.χ. να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν της Opel,δλδ αν βάλω άλλη μάρκα δεν κάνει???
Και εγώ όταν πήγα να πάρω το δικό μου τον Οκτώβριο μου και ήταν και η έκδοση cosmo μου είπαν ότι πλέον τα φώτα, οι υαλοκαθαριστήρες και το mp3 είναι εξτρά και χρεώνονται 300 ευρώ. Τα οποία φυσικά αναγκάστηκα να πληρώσω. Το test drive που οδήγησα είχε bridgestone turanza και είναι πολύ καλύτερα από τα Continental που φοράει το δικό μου. Πάντως τώρα τελευταία βλέπω ότι η Opel άρχισε και βάζει αξιοπρεπή λάστιχα γιατί αυτά που έβαζε παλιότερα ήταν τελείως απαράδεκτα.
Εγω πιστευω παντως οτι τα Continetal εναι καλυτερα απο τα Brigestone
γενικα -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Εγω πιστευω παντως οτι τα Continetal εναι καλυτερα απο τα Brigestone
γενικαΕγώ που έχω Bridgestone B250 Series, τι να πω βρε παιδιά;
Πάντως δεν έχω πρόβλημα από το λαστιχάκι, μια χαρά είναι. Βεβαία όταν έρθει η ώρα για αλλαγή θα πάω μάλλον για Michelin που έχω και στο Toledo. -
Κράτημα και φρένα έχει κορυφαία, φοράει 205/55/16 Dunlop SP Sport....Και το δικό μου τα ίδια φοράει (από που το πήρες; ). Δεν με προβληματίζουν, όμως αναρρωτιέμαι αν τα (πολύ καλά) κρατήματα του Astra θα ήταν αισθητά καλύτερα με άλλα λάστιχα.
-
Κράτημα και φρένα έχει κορυφαία, φοράει 205/55/16 [b]Dunlop SP Sport[/b]....
Και το δικό μου τα ίδια φοράει (από που το πήρες; ). Δεν με προβληματίζουν, όμως αναρρωτιέμαι αν τα (πολύ καλά) κρατήματα του Astra θα ήταν αισθητά καλύτερα με άλλα λάστιχα.
Τα Dunlop είναι αρκετά μαλακά λάστιχα και σε σχέση με τα Potenza που εχώ οδηγήσει σε Golf IV και Polo μου φαίνονται πιο προοδευτικά. Τα Britzestone μου φάνηκαν πολύ σκληρά και μάλλον οφείλεται στο δείκτη ταχύτητας που έχουν. To πήρα από τη motorstar στη Θεσσαλονίκη, που είναι μάλλον από τις 2-3 μεγαλύτερες αντιπροσοπείες στη Β. Ελλάδα. Πάντως ήταν πολύ εξυπηρετικοί, ασχετα με το ότι δεν είχε MP3 player το αυτοκίνητο! [/quote]
-
Κράτημα και φρένα έχει κορυφαία, φοράει 205/55/16 Dunlop SP Sport....
Και το δικό μου τα ίδια φοράει (από που το πήρες; ). Δεν με προβληματίζουν, όμως αναρρωτιέμαι αν τα (πολύ καλά) κρατήματα του Astra θα ήταν αισθητά καλύτερα με άλλα λάστιχα.
Τα Dunlop είναι αρκετά μαλακά λάστιχα και σε σχέση με τα Potenza που εχώ οδηγήσει σε Golf IV και Polo μου φαίνονται πιο προοδευτικά. Τα Britzestone μου φάνηκαν πολύ σκληρά και μάλλον οφείλεται στο δείκτη ταχύτητας που έχουν. To πήρα από τη motorstar στη Θεσσαλονίκη, που είναι μάλλον από τις 2-3 μεγαλύτερες αντιπροσοπείες στη Β. Ελλάδα. Πάντως ήταν πολύ εξυπηρετικοί, ασχετα με το ότι δεν είχε MP3 player το αυτοκίνητο!
Και εγώ από την Motorstar το πήρα. Μόνο που τα Astra δεν φοράνε potenza που είναι η σειρά επιδόσεων της Bridgestone αλλά φοράνε τα turanza που είναι όπως και PremiumContact της Continental σειρές για αυτοκίνητα που κάνουν ταξίδια, δηλαδή είναι περισσότερο γενικής χρήσης. Τα potenza τα φορούσα αρκετά χρόνια στο παλίοτερο αυτοκινητό μου και ήμουν πολύ ευχαριστημένος γιατί όταν το λάστιχο ζεστενόταν ( η αλήθεια είναι ότι αργούσε να ζεσταθεί) δεν παιζόταν. Αντίθετα με τα michelen pilot sport που αν και ήταν και αυτά λάστιχα επιδόσεων δεν απέδιδαν καλά όταν ζεστενόταν αλλά αποδίδαν καλύτερα κρύα. Τα λάστιχα επιδόσεων έχουν μεγάλες διαφορές από τα λάστιχα ταξιδιού στον σκελετό τους και στον τρόπο που είναι αυτος δομημένος. Τα λάστιχα ταξιδιού έχουν πιο σκληρό σκελετό ώστε το λάστιχο να παραμορφώνεται λιγότερο στις στροφές και γενικά όταν ασκούνται δυνάμεις, έχουν όμως το μειονέκτημα ότι περνούν και πολύ κραδασμοί από τον δρόμο. Αντίθετα τα λάστιχα για ταξίδι δεν αφήνουν αν περνούν κραδασμοί και θόρυβος από τον δρόμο όμως παραμορφώνονται περισσότερο στις στροφές.
-
Επίσης η Michellin χρησιμοποιεί συνθετικό μεταξι ενώ η Bridgestone ατσαλι στο σκελετό, οπότε αν και έχουν περίπου την ίδια ανθεκτικότητα είναι πιο προοδευτικά, αλλά απ' την άλλη ζεσταίνονται πιο γρήγορα, αφού το ατσάλι είναι πολύ πιο καλός αγωγός της θερμότητας από το πλαστικό... Πάντως αυτά είναι λεπτομέρειες, αφού το θέμα είναι να έχουμε ένα καλό λάστιχο για το ταξίδι(και με βροχή), χωρίς πολύ θόρυβο, να μην μας τρομάζει στις στροφές και να μη μας διαλύει τη μέση μέσα στην πόλη! Το να μπορείς να πάρεις μια στροφή με 5km/h παραπάνω αφού έχεις ήδη κάνει 30km για να ζεστάνεις τα λάστιχα δεν είναι το ζητούμενο...
Το μόνο δυσάρεστο είναι πως τα τεράστια λάστιχα που φοράνε τα astraκια μας είναι και πάρα πολύ ακριβά...
Από το προηγούμενο astra μου πάντως έχουν πάνω από την τριπλάσια τιμή -
Επίσης η Michellin χρησιμοποιεί συνθετικό μεταξι ενώ η Bridgestone ατσαλι στο σκελετό, οπότε αν και έχουν περίπου την ίδια ανθεκτικότητα είναι πιο προοδευτικά, αλλά απ' την άλλη ζεσταίνονται πιο γρήγορα, αφού το ατσάλι είναι πολύ πιο καλός αγωγός της θερμότητας από το πλαστικό... Πάντως αυτά είναι λεπτομέρειες, αφού το θέμα είναι να έχουμε ένα καλό λάστιχο για το ταξίδι(και με βροχή), χωρίς πολύ θόρυβο, να μην μας τρομάζει στις στροφές και να μη μας διαλύει τη μέση μέσα στην πόλη! Το να μπορείς να πάρεις μια στροφή με 5km/h παραπάνω αφού έχεις ήδη κάνει 30km για να ζεστάνεις τα λάστιχα δεν είναι το ζητούμενο...
Το μόνο δυσάρεστο είναι πως τα τεράστια λάστιχα που φοράνε τα astraκια μας είναι και πάρα πολύ ακριβά...
Από το προηγούμενο astra μου πάντως έχουν πάνω από την τριπλάσια τιμήΕντάξει δεν είναι και τόσο ακριβά. Βρήκα τα Michelen Pilot Primacy 480 ευρώ. Δεν είναι και τόσο ακριβά. Αλλωστε δεν θα τα αλλάζεις και κάθε μέρα, δεν θα φαγώνονται τόσο γρήγορα όσο αν ήταν μκρότερης διάστασης.
Μήπως ξέρει κανείς τι λάμπες φοράνε τα καινούρια Astra (Εννοώ τύπο, Η1, Η7 κτλ) ?
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Από το προηγούμενο astra μου πάντως έχουν πάνω από την τριπλάσια τιμήΕντάξει δεν είναι και τόσο ακριβά. Βρήκα τα Michelen Pilot Primacy 480 ευρώ. Δεν είναι και τόσο ακριβά. Αλλωστε δεν θα τα αλλάζεις και κάθε μέρα, δεν θα φαγώνονται τόσο γρήγορα όσο αν ήταν μκρότερης διάστασης.
Μήπως ξέρει κανείς τι λάμπες φοράνε τα καινούρια Astra (Εννοώ τύπο, Η1, Η7 κτλ) ?
480€!!! Για κάνε μια έρευνα αγοράς καλύτερα
OPEL FORUM