Εντυπώσεις από το καινούριο astra...
Παραγγελθηκε 10 Σεπ 04, ήρθε 2 Οκτ, ασημί σκούρο, το Ellegance, 1,6lt, 19000 euro με πισω δίσκους, υποβραχιόνιο, χειριστήρια R/CD στο τιμόνι, κτλ. Έχει μέχρι τώρα 8100km σε μικτές συνθήκες από τα οποία τα 6000 τα 'χω κάνει εγώ και δεν μπορώ να πώ ότι το λυπήθηκα ιδιαίτερα...
Μέση κατανάλωση έχει ακριβώς 8,3 l/100km, 9 με το δικό μου πόδι και γύρω στα 6,5 με του πατέρα μου. Μέχρι τα 130km/h καταναλωνει ελάχιστα, γύρω στα 5l/100km στο ταξίδι αλλά μετά, από 150 και πάνω βλέπω σταθερά πανω από 10...
Από δύναμη δεν έχω παράπονο, η 4η γεμίζει πολύ άνετα μέχρι τον κόφτη στα 170, αν και νομίζω πως αυτος ο κινητήρας είναι αρκετά φιμωμένος και με άλλη ρύθμιση θα έδινε αρκετά παραπάνω ψηλά αφού στις 6400 που μπαίνει ο κόφτης έχεις ακόμα πολλή δύναμη και νοιώθεις πώς ανεβάζει πολύ ανετα πάνω από τις 7000 σαλ. Κρατάει σταθερα τα 200-210 κοντερίσια στο ταξίδι με 6000 σαλ, σε επίπεδο δρόμο και είδα 220 σε μια μεγάλη κατηφόρα στον Κορινό.
Κράτημα και φρένα έχει κορυφαία, φοράει 205/55/16 Dunlop SP Sport, και νομίζω οτι είναι το καλύτερο απ' όλα σ' αυτόν τον τομέα με εξαίρεση ίσως το Focus, καλυτερο από Golf και Α3...Τα φρένα είναι πανίσχυρα, πολύ προοδευτικά και το ABS μόνο μέσα στην πόλη χρειάστηκε. Έχει σπουδαίο τιμόνι, πάρα πολύ γρήγορο σαν των Αlfa Romeo και σφιχτό σε αίσθηση...ESP και ενεργητική ανάρτηση δεν έχω βάλει, για το ESP νομίζω ότι δεν χρειάζεται με τόσο μεγάλους τροχούς αφού το αυτοκίνητο σπάνια σπινάρει, για την ανάρτηση δεν ξέρω, πάντως είναι αρκετά σφιχτή και ελέγχει πάρα πολύ καλά το αμάξωμα.
Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, ούτε λάδια ούτε ξύδια έχει κάψει και δεν ακούγεται το παραμικρό από τριγμούς αν και στη Θεσσαλονίκη έχει πολλές ωραίες λακούβες! Το μόνο που με παραξένεψε είναι το ότι ενω στον εξοπλισμό έγραφε για R/CD mp3, είχε εγκατεστημένο ακριβώς το ίδιο χωρίς υποστήριξη mp3. Πιθανόν η παρτίδα που πήραν να είχε όλη αυτό το R/CD, θα πάω κάποια στιγμή μα το ρωτήσω στην αντιπροσωπεία γιατί έχω ξενερώσει μ' αυτό το θέμα...
Έχετε ακούσει τίποτα για light μετατροπές στον κινητήρα; Δοκίμασε κανείς σας το Dbilas(χωρις το turbo...) Κάτι πιο φθηνό;