-
Thanks φιλε Αλεξανδρε.
Για το Turbo που εχω εγω, με 20.000 χλμ και σε αψογη κατασταση, ποσα να ζητησω πιο κατω απο 23.000 ευρω? Πιστευω ειναι μια λογικη τιμη, πολυ πιο κατω απο ολα τα υπολοιπα turbo της αγορας μεταχειρισμενων. (μοντελο Ιουλ 03)
-
Ο χρήστης Musclemar έγραψε:
Thanks φιλε Αλεξανδρε.Για το Turbo που εχω εγω, με 20.000 χλμ και σε αψογη κατασταση, ποσα να ζητησω πιο κατω απο 23.000 ευρω? Πιστευω ειναι μια λογικη τιμη, πολυ πιο κατω απο ολα τα υπολοιπα turbo της αγορας μεταχειρισμενων. (μοντελο Ιουλ 03)
συμφωνω οτι ειναι λογικη τιμη ομως δυστυχως το να αγορασει κανεις απο ιδιωτη [που τα θελει μετρητα για ευνοητους λογους] ενα αυτοκινητο αρχιζει και γινεται σχετικα δυσκολο ειδικα σε τετοιες ή και μεγαλυτερες κατηγοριες τιμων αφου μπορει να το παρει καινουργιο με καποιες δοσεις και με λιγοτερα μετρητα ως προκαταβολη.
οι χρηματοδοτησεις των αντιπροσωπειων εχουν φερει μια αλλη ταση στην αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου τα τελευταια χρονια αφου πολλοι προτιμουν να παρουν καινουργιο με αποτελεσμα να εχουν σχετικα μειωθει οι πωλησεις μεταξυ ιδιωτων.
στα δε μετ/να απο την στιγμη που οι εμποροι εχουν την δυνατοτητα μεσω των τραπεζων να τα δινουν με χρηματοδοτηση εστω και με οχι τοσο ευνοικους ορους οσο τα καινουργια τοτε τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα για να βρεθει αγοραστης απ'ευθειας.
τελος βεβαια θα πρεπει να πω οτι το συγκεκριμενο μοντελο δεν φημιζεται για την υψηλη μεταπωλητικη του αξια αφου σε αυτην την κατηγορια τιμης που ανηκει το brand name της οπελ δεν εχει μεγαλη ''βαρυτητα''.
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Λοιπον ολα οκ με το τιμονι!!! Πηγα σημερα στην αντιπροσωπία και μεσα σε μιση ωρα περιπου ολα οκ.Βγαλαν τον αεροσακο,το τιμονι,κατι πειραξαν και μετα την επανατοποθέτηση ολα οκ.Ο αρχημηχανικος το ηξερε το προβλημα και εγινε αμεσως.Οποιος λοιπον εχει το ιδιο προβλημα να παει να το κανει.Επιτέλους μετά από καιρό άδειασα και εγώ και πήγα να κοιτάξουν το τιμόνι που έκανε τον θόρυβο που είχα αναφέρει. Τελικά δεν έγινε κάτι και δεν μπόρεσαν να βρουν τι ακριβώς έχει και συνεχίζει να κάνει τον ίδιο θόρυβο. Από βδομάδα θα πάω ξανά να το δουν και ελπίζω τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα.
-
Λοιπόν παιδιά παω για αλλαγή λαδιών στο κορσάκι μου... δεν βάζω τα long life αλλά ημισυνθετικά που τα αλλάζω κάθε 7,5 με 8000κμ... παρακαλώ πείτε μου ποια μάρκα να βάλω...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Λοιπόν παιδιά παω για αλλαγή λαδιών στο κορσάκι μου... δεν βάζω τα long life αλλά ημισυνθετικά που τα αλλάζω κάθε 7,5 με 8000κμ... παρακαλώ πείτε μου ποια μάρκα να βάλω...ΕΛΑΪΣ! Βάλε βρε φίλε της εταιρίας του που και καλά είναι και φτηνά είναι και ελεγμένα για το αυτοκίνητο σου είναι και με αυτά έχει μαθει η μηχανή σου
-
Λοιπόν παιδιά παω για αλλαγή λαδιών στο κορσάκι μου... δεν βάζω τα long life αλλά ημισυνθετικά που τα αλλάζω κάθε 7,5 με 8000κμ... παρακαλώ πείτε μου ποια μάρκα να βάλω...θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις καποιο προσθετο κεραμικου τυπου [ειναι η νεα γενια στα προσθετα] που εχει διαρκεια περιπου 50000χιλ και παραλληλα ενα καλο λαδι ειτε ημισυνθετικο ειτε full συνθετικο.
μπορεις να απευθυνθεις σε καποιο εξειδικευμενο μαγαζι λιπαντικων για να επιλεξεις.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Λοιπόν παιδιά παω για αλλαγή λαδιών στο κορσάκι μου... δεν βάζω τα long life αλλά ημισυνθετικά που τα αλλάζω κάθε 7,5 με 8000κμ... παρακαλώ πείτε μου ποια μάρκα να βάλω...
ΕΛΑΪΣ! Βάλε βρε φίλε της εταιρίας του που και καλά είναι και φτηνά είναι και ελεγμένα για το αυτοκίνητο σου είναι και με αυτά έχει μαθει η μηχανή σου
'Εμεις στη Μυτιλήνη ξέρουμε από καλό λάδι...αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε'...
Λέτε να πάω για οπέλ; Απλά καθένα που ρωτάω μου λέει και διαφορετική μάρκα... Για αυτό και ρώτησα εδώ
-
ΕΛΑΪΣ! Βάλε βρε φίλε της εταιρίας του που και καλά είναι και φτηνά είναι και ελεγμένα για το αυτοκίνητο σου είναι και με αυτά έχει μαθει η μηχανή σου
'Εμεις στη Μυτιλήνη ξέρουμε από καλό λάδι...αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε'...
Λέτε να πάω για οπέλ; Απλά καθένα που ρωτάω μου λέει και διαφορετική μάρκα... Για αυτό και ρώτησα εδώ
Αυτό ακριβώς σου είπα με την έκφραση ΕΛΑΪΣ. Σου είπα ότι μου ήρθε όπως σου λέει και ο καθένας που ρωτάς. Μη ρωτάς λοιπόν και βάλε της εταιρίας του που σίγουρα είναι ποιο υπεύθυνη απο τον καθένα μας που ρωτάς για τόσο ζωτικό σημείο του αυτοκινήτου σου. Η μηχανή δεν είναι λάστιχα ή καθαριστήρες, πατάκια κλπ να τα αλλάξεις αν δεν ακούσεις τον σωστό άνθρωπο!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Αυτό ακριβώς σου είπα με την έκφραση ΕΛΑΪΣ. Σου είπα ότι μου ήρθε όπως σου λέει και ο καθένας που ρωτάς. Μη ρωτάς λοιπόν και βάλε της εταιρίας του που σίγουρα είναι ποιο υπεύθυνη απο τον καθένα μας που ρωτάς για τόσο ζωτικό σημείο του αυτοκινήτου σου. Η μηχανή δεν είναι λάστιχα ή καθαριστήρες, πατάκια κλπ να τα αλλάξεις αν δεν ακούσεις τον σωστό άνθρωπο!
Συμφωνώ με τους παραπάνω, μην χρησιμποποιείς άλλα λάδια όταν προτείνει η εταιρία σου κάποια συγκεκριμένα. Πάντως για τα πρόσθετα το βιβλίο του αυτοκινήτου μου (Astra H) λέει ρητώς να μην χρησιμοποιούνται γιατί μπορεί να καταστρέψουν τον κινητήρα. Δεν ξέρω αν το λέει και το βιβλίο των Corsa αλλά μάλλον το ίδιο θα λέει.
-
Για τσεκάρετε λιγο το παρακατω site.Ειναι γερμανικό και η μεταφραση του google δεν ειναι η καλυτερη. Λένε οτι μπορει να ενεργοποιηθεί το BC οπως και καποια αλλα συστήματα μεσω του TECH 2.Ξερει κανεις κατι?? Οποιος ξερει γερμανικά ας τα κανει λιγο πιο λιανά......
http://216.239.37.104/translate_c?hl=en ... a%26sa%3DN
-
Για να φερω και την θεματικη ενοτητα στα πανω της - πολυ πεσαμε γιατι ετσι; τοσο πολυ ξεχαστηκαμε; -θα γραψω τη με ενοχλει στο astraki μου.Βασικα ειναι ψιλολεπτομερειες αλλα τις συναντας στην καθημερινοτητα οποτε: Με ενοχλει οτι για να πατησεις την κορνα πρεπει να βαλεις αρκετη δυναμη.Οταν βλεπω καποιο γνωστο για παραδειγμα και θελω να τον χαιρετησω συνηθως με την δυναμη που βαζω - μικρη απλα για ενα μικρο μπιπ - σχεδον στο 100%δεν την παταω
Και δευτερον οτι το αμαξακι ειναι αρκετα φαρδυ οποτε με ζοριζει αρκετα ιδιαιτερα με τους καθρεφτες οταν συναντιεσαι με αλλο αυτοκινητο και υπαρχουν και παρκαρισμενα κλαιω τους καθρεφτες...
Για τις ποτηροθηκες δεν συζηταω...
-
Δύο είναι οι λόγοι για μεγάλη κίνηση:
-Τα προβλήματα (φτου-φτου)- Η παθολογική λατρεία (ονόματα δεν λέμε)
Η Opel δεν σχετίζεται ιδιαίτερα με τέτοια, άρα καλύτερα να αυξάνονται οι
σελίδες με αργούς ρυθμούς.Το πλάτος μπορεί να είναι λίγο αυξημένο, όμως δίνει την πολύ καλή σταθερότητα στις στροφές.
Οι καθρέπτες είναι πρόβλημα, αλλά ευτυχώς λόγω της περιοχής που μένω
έχω εξασκηθεί πολύ στη στενότητα χώρου. Η πρώτη γρατζουνίτσα πάντως έγινε.
Η κόρνα είναι όντως λίγο σκληρή, πράγμα που δεν βολεύει όταν
θέλεις να την πατήσεις στιγμιαία σε κανένα αφηρημένο πεζό. Έτσι που είναι
μάλιστα δυνατή, το σκέφτομαι δυο φορές πριν την χρησιμοποιήσω, αφού
αντί για σύντομο προειδοποιητικό μπορεί να μου βγει σαν παρατεταμένο
σφύριγμα τρένου και ν' ακούσω καμιά χοντράδα.
Οι ποτηροθήκες...ποιες ποτηροθήκες;Θα ξαναγράψω για την ιστορία με την έλλειψη επένδυσης κάτω από τη
λαμαρίνα της οροφής. Τώρα που βρέχει συχνά, τα γκλονγκκκκ από τις
χοντρές στάλες βροχής που πέφτουν από κανένα καλώδιο της ΔΕΗ σε τρομάζουν. Είναι σαν να πέφτει χαλάζι.Κι ένα καλό: με 5.000 χλμ ο κινητήρας ανασαίνει καλύτερα στα χαμηλά.
Ελπίζω ν'ανοίξει κι άλλο. -
Οντως αυτο με την οροφη ειναι χαλι...ΔΕΝ δικαιολογουνται οι γερμανοι να μην βαλλουν καποιο μονωτικο στην οροφη.Τετοιο θορυβο τον ακου στη 33 αλλα εκει τον περιμενεις σε ενα αυτοκινητο 13 ετων.
Ασχετο μηπως εχεις ρωτησει για μονωτικο στο καπο;
Οταν το ειχα παραλαβει μου ειχαν πει απο την αντιπροσωπεια οτι ακομα δεν υπηρχε αλλα σιγουρα θα εβγαινε.Για τις ποτηροθηκες ακριβως αυτο που λες Καλα δεν μπορουσαν οι λαμακες να βαλουν μια ποτηροθηκη;;;;Σαν και αυτη που εχω δει σε ενα πολο διπλα απο το ραδιο και δεν ενοχλει καθολου.
Αλλα τους επιασαν οι τσιγκουνιες οπως και με την θερμοκρασια (δωσε γκαζια )
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Οντως αυτο με την οροφη ειναι χαλι...ΔΕΝ δικαιολογουνται οι γερμανοι να μην βαλλουν καποιο μονωτικο στην οροφη.Τετοιο θορυβο τον ακου στη 33 αλλα εκει τον περιμενεις σε ενα αυτοκινητο 13 ετων.Den diafwnw mazi sou, omws an exeis anoiksei katholou to kapo ths mhxanhs kai deis thn monosh pou exoun valei panw sthn lamarina gia ton thoryvo tou kinhthra, tha katalaveis oti h swsth monosh exei mpei sto swsto meros.
Για τις ποτηροθηκες ακριβως αυτο που λες Καλα δεν μπορουσαν οι λαμακες να βαλουν μια ποτηροθηκη;;;;Σαν και αυτη που εχω δει σε ενα πολο διπλα απο το ραδιο και δεν ενοχλει καθολου.
Aman re paidia pia me aytes tis pothrothikes! Kainourgio amaksi kai amesws thn pesame stous kafedes kai stis mpires?:lol:
Pantws h alhtheia einai oti leipei mia pothrothikh an kai egw mexri stigmhs den exw tolmisei oute nero na piw ekei mesa!!
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Οντως αυτο με την οροφη ειναι χαλι...ΔΕΝ δικαιολογουνται οι γερμανοι να μην βαλλουν καποιο μονωτικο στην οροφη.Τετοιο θορυβο τον ακου στη 33 αλλα εκει τον περιμενεις σε ενα αυτοκινητο 13 ετων.
Den diafwnw mazi sou, omws an exeis anoiksei katholou to kapo ths mhxanhs kai deis thn monosh pou exoun valei panw sthn lamarina gia ton thoryvo tou kinhthra, tha katalaveis oti h swsth monosh exei mpei sto swsto meros.
Για τις ποτηροθηκες ακριβως αυτο που λες Καλα δεν μπορουσαν οι λαμακες να βαλουν μια ποτηροθηκη;;;;Σαν και αυτη που εχω δει σε ενα πολο διπλα απο το ραδιο και δεν ενοχλει καθολου.
Aman re paidia pia me aytes tis pothrothikes! Kainourgio amaksi kai amesws thn pesame stous kafedes kai stis mpires?:lol:
Pantws h alhtheia einai oti leipei mia pothrothikh an kai egw mexri stigmhs den exw tolmisei oute nero na piw ekei mesa!!
Τι εννοεις οταν λες για την μονωση που εχουν βαλει στο καπο;
Εμενα μονο μεταλλικα μερη εχει κατι πραγματα με περιεργο σχεδιασμο.
Απο μονωση-μονωση δεν υπαρχει τιποτα. -
Όντως, αυτό δεν είναι μόνωση για τον ήχο, περισσότερο με ενισχυτικό της λαμαρίνας μοιάζει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όντως, αυτό δεν είναι μόνωση για τον ήχο, περισσότερο με ενισχυτικό της λαμαρίνας μοιάζει.Παιδιά αυτό στο καπό είναι όντως μόνωση. Μου το είχαν πει και στην αντιπροσωπεία. Είναι ειδικό υλικό αντί για χαρτί η ότι άλλο βάζουν εκεί.
-
Paidia den milaw gia thn monosh sto kapo. Den kserw an uparxei monosh ekei milaw gia thn monosh sto pisw meros tou kinhthra pou einai topothethmenh sthn lamarina anamesa ston kinhthra kai ston xwro twn epivatwn
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Όντως, αυτό δεν είναι μόνωση για τον ήχο, περισσότερο με ενισχυτικό της λαμαρίνας μοιάζει.
Παιδιά αυτό στο καπό είναι όντως μόνωση. Μου το είχαν πει και στην αντιπροσωπεία. Είναι ειδικό υλικό αντί για χαρτί η ότι άλλο βάζουν εκεί.
Τι να πω; Εμένα για σιδερένιο πλέγμα (ας πούμε) μου κάνει.
SG27: ίσως εκεί έχει μόνωση, δεν το έχω προσέξει. Πάντως από θόρυβο είναι εντάξει το αυτοκίνητο. Δεν είναι το πλέον αθόρυβο, αλλά δεν ενοχλεί ο κινητήρας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παιδιά αυτό στο καπό είναι όντως μόνωση. Μου το είχαν πει και στην αντιπροσωπεία. Είναι ειδικό υλικό αντί για χαρτί η ότι άλλο βάζουν εκεί.
Τι να πω; Εμένα για σιδερένιο πλέγμα (ας πούμε) μου κάνει.
SG27: ίσως εκεί έχει μόνωση, δεν το έχω προσέξει. Πάντως από θόρυβο είναι εντάξει το αυτοκίνητο. Δεν είναι το πλέον αθόρυβο, αλλά δεν ενοχλεί ο κινητήρας.
Μέχρι τώρα δεν με απασχόλεισαι ο τρόπος σχεδίασης της κάτω επιφάνειας του καπώ. Όμως διαβάζοντας τα σχόλεια περι ηχομόνωσης σκέφτομαι ότι ο τρόπος που είναι κατασκευασμένο δημιουργεί ανακλάσεις του ήχου και ίσως αποτρέπει να φτάνει με μεγάλη ένταση ο ήχος στο εσωτερικό. (Μια σκέψη έκανα!!!!)
OPEL FORUM