-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το πιστόνι Γιάννη σκάβεται...όχι το έμβολο!!!Σωστά?Το ίδιο πράγμα είναι Νίκο με άλλη ονομασία. Το πιστόνι μάλιστα είναι εξελληνισμός του piston στα αγγλικά που σημαίνει έμβολο.
Βέβαια το σκάψιμο του εμβόλου πρέπει να αποφεύγεται ιδίως όταν ανεβάσεις; Συμπίεση κατεβάζοντας την κεφαλή γιατί έχεις αυξημένες καταπονήσεις και καλό είναι να μην αδυνατίσεις την κεφαλή του εμβόλου που δέχεται τις μεγαλύτερες. -
Xenophon74 μήπως γνωρίζεις τι λάμπες φοράει το Αστρα G? Η1 για την μεγάλη σκάλα και Η7 για την μεσαία???
Μάλλον τις Cool Blue θα διαλέξω και εγώ! Βγαίνουν και λάμπες για τους προβολείς ομίχλης???
Αν γνωρίζεις ανέφερε και τιμές των Cool Blue.Πάντως τα πιο ωραία είναι τα φώτα xenon. Υπάρχει κιτ με 600 ευρώ που βάζεις στο αυτοκίνητο και πραγματικά μεταμορφώνεται.
Εχει δοκιμάσει κανείς κάποιες απο τις παρακάτω λάμπες? Αν ναι ας μας πει την άποψη του.
- Philips vision plus
- Philips blue vision
- Philips gt150
- Osram silverstar
- Osram cool blue
- PIAA extreme white
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το πιστόνι Γιάννη σκάβεται...όχι το έμβολο!!!Σωστά?Γέρασες!!!!!
You are a bugy man! -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Xenophon74 μήπως γνωρίζεις τι λάμπες φοράει το Αστρα G? Η1 για την μεγάλη σκάλα και Η7 για την μεσαία???
Μάλλον τις Cool Blue θα διαλέξω και εγώ! Βγαίνουν και λάμπες για τους προβολείς ομίχλης???
Αν γνωρίζεις ανέφερε και τιμές των Cool Blue.Πάντως τα πιο ωραία είναι τα φώτα xenon. Υπάρχει κιτ με 600 ευρώ που βάζεις στο αυτοκίνητο και πραγματικά μεταμορφώνεται.
Εχει δοκιμάσει κανείς κάποιες απο τις παρακάτω λάμπες? Αν ναι ας μας πει την άποψη του.
- Philips vision plus
- Philips blue vision
- Philips gt150
- Osram silverstar
- Osram cool blue
- PIAA extreme white
Αν πας σε ηλεκτρολόγο ή σε αξεσουάρ και του πεις πως θέλεις Cool Blue θα ξέρει και για το αμάξι σου.
Για την μεσαία σκάλα νομίζω πως φοράει Η7 το G. Οι Cool blue, βγαίνουν σε όλους τους τύπους λαμπτήρων, Η7,Η1, και Η3 πως ως επί των πλείστων είναι τα φανάρια ομίχλης.
Αλλά δεν είναι τίποτα , εξάλλου φαίνονται και πρέπει να το γραφεί και το manual καθώς και στο φανάρι κάπου πάνω.
Τιμές για Η1 έδωσα εγώ γύρω στα 20 euro το ζευγάρι.
Σε Η7 ανεβαίνει η τιμή πάντως νομίζω.
Κάπου είχε κάνει και ένα συγκριτικό τεστ ένα περιοδικό της Αγγλίας, αν το βρω θα το βάλω. Όσο για τις λάμπες που λες έχω δοκιμάσει την 4, και όπως προ είπα δίνει πιο πολύ φως, αλλά όχι το ψυχρό μπλε της 5.
Για την 6 μην το συζητάς, στο άρθρο είχα διαβάσει πως δεν είχε καλή απόδοση, και είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.
Όσο για τις 1 και 2 δεν έχω δοκιμάσει.
Η 3η ,έχω διαβάσει πως δίνει πιο μπλέ φως όταν είναι αναμμένη (από την απλή λάμπα) και πως όταν δεν είναι αναμμένη αντανακλά μπλε το φανάρι ( για όσους θέλουν μούρη).
Όσο για το κιτ που λες για xenon αν δεν είναι από την μάνα του, άστο καλύτερα φιλαράκι μου γιατί θέλουν πολλά αλλαγή, από αντιστάσεις, ρελέ, φανάρια, καλώδια και άλλα τόσα, που αν δεν είναι ΚΑΛΟΣ ο ηλεκτρολόγος μπορεί και να σου πάρει φωτιά το αμάξι. Εγώ πάντως δεν θα το έκανα ποτέ αυτό.
ΞενοφώνP.S. Πήγαινε εδώ http://www.powerbulbs.co.uk
-
Εγώ πάντως που είχα ρωτήσει μου είπαν 15.000 χιλιόμετρα για αλλαγή λαδιών και 30.000 για service είναι οκ αν και το εγχειρίδιο πρέπει να γράφει στα 30.000 χμ. για αλλαγή λαδιών (και στους 4 τροχούς σε συγκριτική δοκιμή 30.000 για αλλαγή λαδιών έλεγε).Επίσης μου είπαν ότι το νέο αστρα έχει ιμάντα τουλάχιστον στα 1,6 λίτρα που θα το πάρω εγώ.Την τετάρτη το παραλαμβάνω και ανυπομονώ...
-
Οντως οι Extreme White είναι πανάκριβες! Γύρω στα 100 ευρω περίπου.
Ακουσα καλά λόγια και για τις Philips blue vision. Τελικά θα κοιτάξω ανάμεσα σε αυτές και στις Osram cool blue. -
Εγώ θα σου πρότεινα τις Osram. Βεβαία η επιλογή είναι δική σου.
Κοιτά εδώ και ψάξε επίσης και για άλλα τεστ εκεί που λέει για BULB TEST ..
http://www.autoexpress.co.uk/?http://ww ... p?id=39917 -
Θα πάω κάποια μέρα απο αυτές να τις δώ σε μαγαζί και να κάνω και την επιλογή! Τι διάρκεια έχουν αυτές οι λάμπες???
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Θα πάω κάποια μέρα απο αυτές να τις δώ σε μαγαζί και να κάνω και την επιλογή! Τι διάρκεια έχουν αυτές οι λάμπες???Το τι διάρκεια έχει μια λάμπα δεν είναι μονό παράγων της λάμπας καθαρά πιστεύω αλλά και του αυτοκινήτου.
Και τι εννοώ.
Μπορεί να ‘πετάει’ ρεύμα ξαφνικά και να καίει την καλύτερη λάμπα που υπάρχει και σε άλλο αυτοκίνητο του οποίου ηλεκτρικά να είναι δίχως πρόβλημα μια απλή λάμπα να διαρκεί χρόνια.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ τις Η7 Cool Blue πάνω από 1.5 χρόνο δίχως να μου έχει καεί καμία.
Φτου φτου. -
Εχω ακούσει οτι βγαίνουν βιβλία που αναλύουν τεχνικά το αμαξι και εχουν συμβουλές συντήρησης και άλλα όπως πχ πως να αλλάζεις λάδια ή να λύνεις μικροπροβλήματα. Πού μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο για το astra H???
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Εχω ακούσει οτι βγαίνουν βιβλία που αναλύουν τεχνικά το αμαξι και εχουν συμβουλές συντήρησης και άλλα όπως πχ πως να αλλάζεις λάδια ή να λύνεις μικροπροβλήματα. Πού μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο για το astra H???Δεν υπάρχει ακόμα για το 'Η'. Η Haynes βγάζει τέτοια, αλλά το τελευταίο είναι για την προηγούμενη γενιά Astra.
-
Èá Þèåëá ôç ãíþìç óáò ãéá ôï íÝï ìïíôÝëï TIGRA Twin Top (Tá ó÷üëéá ôïõ åéäéêïý ôýðïõ åßíáé êáëÜ ùò ðñïò ôá åí ãÝíç ôõðéêÜ ÷áñáêôçñéóôéêÜ áëëÜ ðïëý '÷ëéáñÜ' ó÷åôéêÜ ìå ôçí ïäéêÞ óõìðåñéöïñÜ, üðùò ãéá ôá ðåñéóóüôåñá ÏPEL)
ÅðéðëÝïí èá Þèåëá êáé ôéò áðüøåéò óáò ãéá ôï êéâþôéï easytronic ðïõ ðñïóöÝñåé ç åôáéñåßá óôá äéÜöïñá ìïíôÝëá ôçò. Ãíùñßæåôå ó÷åôéêÜ ìå ôçí áîéïðéóôßá ôïõ, êáèþò êáé ôçí áðüäïóÞ ôïõ óå ó÷Ýóç ìå ôï ÷åéñïêßíçôï? ÐáñáôÞñçóá 1 sec äéáöïñÜ óôï 0-100 óôá ðåñéóóüôåñá ìïíôÝëá Ýíáíôé ôïõ ÷åéñïêßíçôïõ. Ïöåßëåôáé áðïêëåéóôéêÜ óôï ÷ñüíï áëëáãÞò ôçò ôá÷ýôçôáò Þ êáé óå êÜôé Üëëï? Äåóìåýåé éó÷ý áðü ôïí êéíçôÞñá, üðùò ôï êëáóóéêü áõôüìáôï ìå õäñáõëéêü ìåôáôñïðÝá?
Óáò åõ÷áñéóôþ åê ôùí ðñïôÝñùí. -
Στο νέο αστρα γνωρίζετε αν συμπεριλαμβάνεται και συναγερμός??Η μήπως πρέπει να τον παραγγείλω σαν εξτρα?Ξέρω πως περιλαμβάνεται Immobiliser αλλά για συναγερμό δεν είχα ρωτήσει.Γνωρίζεται πόσο κοστίζει???
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Στο νέο αστρα γνωρίζετε αν συμπεριλαμβάνεται και συναγερμός??Η μήπως πρέπει να τον παραγγείλω σαν εξτρα?Ξέρω πως περιλαμβάνεται Immobiliser αλλά για συναγερμό δεν είχα ρωτήσει.Γνωρίζεται πόσο κοστίζει???Δεν έχει συναγερμό και αν τον παραγγείλεις τον περνάνε εδώ ελλάδα και όχι στην γερμανία. και κάνει 250 ευρώ από ότι μου είπανε. πάντως κάτα την γνώμη μου δεν χρειάζεται γιατί δεν έχει και τίποτα να σου κλέψουν. Το CD player δεν παίζει σέ άλλο αυτοκίνητο εκτός από το δικό σου οπότε είναι άχρηστο να το κλέψουν. Οπότε ποιος ο λόγος να στο ανοίξουν?
-
Εγώ έβαλα συναγερμό έξω, GT. Σιγά μη δώσω όλα τα λεφτά μου στην Opel.
Και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Βεβαία εξαρτάται και ποιος τον τοποθετεί.
Σε εμένα το έβαλε φίλος μου, πολύ ατσίδας ηλεκτρολόγος με δίπλωμα και από την GT. -
Στο δικό μου Αστρα το προηγούμενο μοντέλο μου έκαναν δώρο τον συναγερμό. Ειναι της Meta System.
Οσον αφορά γιατί να στο ανοίξουν το αυτοκίνητο δεν νομίζω οτι θές και απάντηση.
Με το δικό σου σκεπτικό δεν θα υπήρχαν ληστές και δεν θα ανησυχούσαμε κιολας!!!
Οχι οτι ο συναγερμός θα σε σώσει απο κάποιον επαγγελματία κλέφτη αλλά γιατί να μην βάλει??? -
Εγώ έβαλα συναγερμό έξω, GT. Σιγά μη δώσω όλα τα λεφτά μου στην Opel.
Και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Βεβαία εξαρτάται και ποιος τον τοποθετεί.
Σε εμένα το έβαλε φίλος μου, πολύ ατσίδας ηλεκτρολόγος με δίπλωμα και από την GT. -
Αυτό ξαναπές το.
Πάντως με τα 250 που σου ζητάνε μπορείς να βάλεις αφτερμάρκετ πολυ καλό συναγερμό αν δεν θες να τα δώσεις στην αντιπροσωπεία! -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Θα το σκεφτώ αλλά μάλλον δεν θα βάλω.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Εγώ έβαλα συναγερμό έξω, GT. Σιγά μη δώσω όλα τα λεφτά μου στην Opel.Με την εγγύηση τι έγινε; Σου είπαν τίποτα στην αντιπροσωπεία;
OPEL FORUM