-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες manosk. Μάλλον δεν θα βάλω αισθητήρα παρκαρίσματος. Χαλασμένο ρολόι?? Ελπίζω να μην σου ξυλώσουν όλο το ταμπλώΑ ναι και κάτι άλλο.Στρώσιμο στα πόσα χιλιόμετρα σου είπαν να το κάνεις???Μέχρι πόσες στροφές??? Καλές βόλτες!
Αποφάσισα να το ξαναρυθμίσω προχθές και μέχρι σήμερα δεν έχασε την ώρα. Τέλος πάντων, θα περιμένω να δω. Ο λόγος που δεν το φτιάχνω είναι ακριβώς αυτός: δεν θέλω να μου βγάλουν το ταμπλώ ή έστω το πάνω τμήμα της κονσόλας. Το πολύ πολύ να βάλω ένα ρολογάκι αυτοκόλλητο.
Το στρώσιμο με απασχόλησε πολύ. Είχα ρωτήσει εδώ μέσα, διάβασα και κάμποσα μηνύματα (αν κάνεις ένα ψάξιμο στην αναζήτηση με τη λέξη 'ΣΤΡΩΣΙΜΟ' θα βρεις αρκετά θέματα), διάβασα και το manual που έλεγε για ήπια χρήση στα πρώτα 1000 χλμ και όχι δυνατά φρεναρίσματα πριν τα 300 και κατέληξα στο ότι αφενός δεν πρέπει να ανεβαίνεις για τα πρώτα 1000-2000 χλμ πάνω από τις 4.000 στροφές και αφετέρου δεν πρέπει να οδηγείς σε πολύ χαμηλές στροφές (κάτω των 2.000).
-
Καλή Μέρα κ καλή εβδομάδα,
Μανο εχεις κοιταξει τις ρυθμίσεις για το ρολοι στα settings?
Εχει κάποιες επιλογες που παιρνει την ωρα απο τον πρωτο σταθμο με RDS.
Το είχα παθει και έγω μεχρι που απενεργοποιησα αυτη την ρυθμιση και απο τοτε δεν ειχα προβλημα!!Για κοιτα το για καλο και για κακο αν δεν το εχεις δει!Ορεστης !!!!!
-
Όπα, αυτό δεν το είχα προσέξει. Έχω δει τις ρυθμίσεις ώρας του ρολογιού, αλλά αυτό που λες για RDS δεν το θυμάμαι. Και καμιά φορά πατάω το RDS για να παίξει σωστά κάποιους σταθμούς το ραδιόφωνο. Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω (αν και μάλλον αυτό δείχνει να είναι το πρόβλημα).
**Υ.Γ. Το παραπάνω μου μήνυμα για το στρώσιμο κλπ ήταν το 1000στό μου στο φόρουμ! Πότε τα έγραψα όλα αυτά; **
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπα, αυτό δεν το είχα προσέξει. Έχω δει τις ρυθμίσεις ώρας του ρολογιού, αλλά αυτό που λες για RDS δεν το θυμάμαι. Και καμιά φορά πατάω το RDS για να παίξει σωστά κάποιους σταθμούς το ραδιόφωνο. Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω (αν και μάλλον αυτό δείχνει να είναι το πρόβλημα).**Υ.Γ. Το παραπάνω μου μήνυμα για το στρώσιμο κλπ ήταν το 1000στό μου στο φόρουμ! Πότε τα έγραψα όλα αυτά; **
Είναι μια ρύθμιση που βγάζει την ένδειξη RDS δίπλα από το ρολόι, τουλάχιστον στο δικό μου που δεν έχει Computer.
Και εμένα στην αρχή μου άλλαζε τις ώρες ανάλογα με τις ώρες που έπιανε από τους σταθμούς.
Κοίταξε και το μάνουαλ.
Δεν έχει καμιά σχέση με το RDS της λήψης των σταθμών αυτό το RDS. -
Δεν το βλέπω γαμώτο! Ούτε στο manual βγάζω άκρη. Θα ξαναψάξω με το manual μέσα στο αυτοκίνητο, ίσως έτσι γίνει δουλειά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν το βλέπω γαμώτο! Ούτε στο manual βγάζω άκρη. Θα ξαναψάξω με το manual μέσα στο αυτοκίνητο, ίσως έτσι γίνει δουλειά.Διάβασε το manual του MP3 CD30, αν έχεις αυτό.
-
Αν δίπλα στην ώρα σου βγάζει ένα ρολογάκι με την ενδειξη RDS τότε συγχρονίζεται από το RDS πιθανότερα του πιο δυνατού σταθμού. Αναφέρεται σίγουρα στο manual του αυτοκινήτου και όχι του ραδιοφώνου. Νομίζω ότι θέλει να κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο με το ρολογάκι κάπου 5 δεύτερα.
Όσον αφορά το θέμα των μπεκ. Το καλοκαίρι έπαθα το ίδιο βάζοντας βενζίνη σε ένα πρατήριο όπου αποδείχτηκε ότι και άλλοι είχαν προβλήματα. Άναψε το λαμπάκι με τον κινητήρα (καυσαέρια-καταλύτης) και ρετάριζε έντονα (σαν να μη δούλευε ένας κύλινδρος όπως και αποδείχτηκε). Ήρθα στην Αθήνα σιγά σιγά (κάπου 30 χλμ) με αποτέλεσμα να πετσικάρει ελατήριο βαλβίδας. Το ελατήριο 1,5 E μόνο αλλά η εργασία 80Ε. Άλλα 80Ε o καθαρισμός των μπεκ με υπέρηχους (γενικά ήταν πολύ χάλια με δυο από τα τέσσερα σχεδόν μπουκωμένα) οπότε σύνολο μαζί με φίλτρο βενζίνης και μπουζί και ΦΠΑ 260Ε. Σύσταση για καθαρισμό κάθε 60Κ. Tο αυτοκίνητο έχει 55k. -
Φιλε Μανο καλημερα
Αν εχεις το ELEGANCE που εχω και εγω με τον υπολογιστη , πρεπει να πας στα SETTINGS . μετα να πας στις ρυθμισεις που γραφουν CLOCK KAI DATE KAI να ξετσεκαρεις το κουτακι που γραφει synchronized clock automaticaly ή κατι τετοιο!
ΟΡΕΣΤΗΣ
-
Έχω enjoy, αλλά με (μονόχρωμο) board computer και CD mp3 30. Και όντως δεν υπάρχει ένδειξη RDS στις ρυθμίσεις του ρολογιού, υπάρχει όμως η ένδειξη που γράφεις (αν και νόμιζα ότι αναφερόταν σε αυτόματη ρύθμιση της θερινής/χειμερινής ώρας). Θα την απενεργοποιήσω - πάντως ακόμα κρατάει τη σωστή ώρα από την Παρασκευή.
Ευχαριστώ.Edit: Τελικά αυτό είναι. Το βρήκα στο manual σελ. 39 τέρμα δεξιά. 'Για να διορθώσετε την ώρα χρησιμοποιώντας ένα σήμα RDS, επιλέξτε το στοιχείο για τον συγχρονισμό της ώρας κλπ. Ωραία, μακάρι όλα τα 'προβλήματα' που θα μου εμφανιστούν να λύνονται έτσι.
-
Χτες λοιπον φευγοντας απο την δουλεια και οδηγωντας στην εθνικη οδο της Τριπολης απο Κορινθο προς Ναυπλιο ανεβαινωντας την ανηφορα του Σπαθοβονιου (ειναι πριν τα διοδια) το αυτοκινητο εκανε καποια ρεταρισματα και αρχισε να μειωνει ταχυτητα.Κανω δεξια και μου σβηνει...(προβλημα τροφοδοσιας φανταζει).Δινω μιζα παιρνει δουλευει περιπου στις 500 στροφες και σβηνει.Παλι μιζα και τιποτα.Βενζινη μεσα λιγη αλλα οχι και για να μεινει.22 χιλιομετρα γραφει ο υπολογιστης και ο δεικτης να ειναι (οσοι εχουν αστρα θα καταλαβουν) οχι στην δευτερη απο τις τρεις γραμμες της ρεζερβας και το λαμπακι αναμμενο και οχι να αναβοσβηνει.Ωραια λεω τα πιασαμε και με αυτα που διαβασα λεω βρωμα στα μπεκ και Γ@@@ τα Αλλα στις 6500 Km;
Τηλεφωνο στην οπελ-οδικη και μετα απο κανα μισαωρο ερχεται η ελπα.
Το κοιταει και ο τεχνικος και μου λεει τροφοδοσια μαλλον,βενζινα εχει μεσα.Το φορτωνουμε και του προτεινω να παμε σε ενα βενζιναδικο να του βαλουμε λιγο βενζινα .Μπα μου λεει εχει βενζινα.Στην διαδρομη του το ξαναλεω και μου λεει οτι θελεις.
Παμε σε βενζιναδικο του βαζω 10 € και...το αυτοκινητο παιρνει κανονικοτατα Ολα τα συναισθηματα μαζι.Τι μπορει να ηταν;Η ανηφορα;(σιγα την ανηφορα και αν ηταν αυτο ειναι απαραδεκτο) ή βρωμα στο ντεποζιτο ή ειχε κολλησει το φλωτερ;;
Το εχω οδηγησει και με λιγοτερη βενζινα ο δεικτης στην πρωτη μικρη γραμμη και ο υπολογιστης να γραφει μηδεν και εχω παει περιπου 2 χιλιομετρα χωρις να μεινω.
Ο ελπατζης θα με πηγαινε στη πλησιεστερη οπελ η οποια θα ηταν και κλειστη και θα με αφηνε....Και μετα τι θα εκανα ;Και αν ηταν νυχτα και ημουν σε ταξιδι μακρια απο τον τοπο μου τι θα γινοταν...
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Χτες λοιπον φευγοντας απο την δουλεια και οδηγωντας στην εθνικη οδο της Τριπολης απο Κορινθο προς Ναυπλιο ανεβαινωντας την ανηφορα του Σπαθοβονιου (ειναι πριν τα διοδια) το αυτοκινητο εκανε καποια ρεταρισματα και αρχισε να μειωνει ταχυτητα.Κανω δεξια και μου σβηνει...(προβλημα τροφοδοσιας φανταζει).Δινω μιζα παιρνει δουλευει περιπου στις 500 στροφες και σβηνει.Παλι μιζα και τιποτα.Βενζινη μεσα λιγη αλλα οχι και για να μεινει.22 χιλιομετρα γραφει ο υπολογιστης και ο δεικτης να ειναι (οσοι εχουν αστρα θα καταλαβουν) οχι στην δευτερη απο τις τρεις γραμμες της ρεζερβας και το λαμπακι αναμμενο και οχι να αναβοσβηνει.Ωραια λεω τα πιασαμε και με αυτα που διαβασα λεω βρωμα στα μπεκ και Γ@@@ τα Αλλα στις 6500 Km;Τηλεφωνο στην οπελ-οδικη και μετα απο κανα μισαωρο ερχεται η ελπα.
Το κοιταει και ο τεχνικος και μου λεει τροφοδοσια μαλλον,βενζινα εχει μεσα.Το φορτωνουμε και του προτεινω να παμε σε ενα βενζιναδικο να του βαλουμε λιγο βενζινα .Μπα μου λεει εχει βενζινα.Στην διαδρομη του το ξαναλεω και μου λεει οτι θελεις.
Παμε σε βενζιναδικο του βαζω 10 € και...το αυτοκινητο παιρνει κανονικοτατα Ολα τα συναισθηματα μαζι.Τι μπορει να ηταν;Η ανηφορα;(σιγα την ανηφορα και αν ηταν αυτο ειναι απαραδεκτο) ή βρωμα στο ντεποζιτο ή ειχε κολλησει το φλωτερ;;
Το εχω οδηγησει και με λιγοτερη βενζινα ο δεικτης στην πρωτη μικρη γραμμη και ο υπολογιστης να γραφει μηδεν και εχω παει περιπου 2 χιλιομετρα χωρις να μεινω.
Ο ελπατζης θα με πηγαινε στη πλησιεστερη οπελ η οποια θα ηταν και κλειστη και θα με αφηνε....Και μετα τι θα εκανα ;Και αν ηταν νυχτα και ημουν σε ταξιδι μακρια απο τον τοπο μου τι θα γινοταν...
Είναι το γνωστό πρόβλημα που έχουν τα Astra. Και εγώ έμεινα μέσα στη μέση της πόλης με το λαμπάκι να είναι στην 2η γραμμή από το τέλος και δίχως να αναβοσβήνει το λαμπάκι, απλώς ήταν αναμμένο.
Το έλεγξαν με το TECH2 δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα με τίποτα.
Μου είπαν πως ο δείκτης πηγαίνει και το λογισμικό αντιλαμβάνεται ανάλογα με την κατανάλωση που έχει εκείνη την στιγμή ο κινητήρας.
Δηλαδή αν έχεις πολύ κατανάλωση ο δείκτης πέφτει λέγοντας σου πως έτσι πως πας θα τελειώσει γρήγορα η βενζίνη-αν πας αργά και χαλαρά με χαμηλή κατανάλωση ο δείκτης ανεβαίνει δείχνοντας σου πως έχεις βενζίνη με τους ρυθμούς που πας.
Εγώ το έχω ψάξει πολύ το θέμα και έκανα και δοκιμές με μπετονάκι βενζίνης μαζί μου ,έπειτα που έμεινα ,και είχε φθάσει να αναβοσβήνει, όπως και μου έκανε όλες τις άλλες φορές, οπότε ανεφοδίασα αμέσως.P.S.Επίσης κοιτά τις αναφορές μας στις σελίδες 30 και 31.
Φιλικά Ξενοφών -
Σου γράφει ένδειξη χιλιομέτρων; Στο board computer μου λέει (χονδρικά σίγουρα) πόσα χλμ μου μένουν, Μια φορά κατέβαινα από Αθήνα προς Πειραιά και δεν ήθελα να βάλω βενζίνη σε άγνωστο πρατήριο, τελικά κατάφερα κι έφτασα με όση οικονομία μπορούσα στον βενζινά μου με 1 χλμ. υπόλοιπο Μου είχαν πει όμως στην αντιπροσωπεία ότι ακόμα κι αν δείξει 0 η ένδειξη, μερικά χιλιόμετρα τα έχω ακόμα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το επιβεβαιώσω.
Πάντως είχα μείνει μια φορά από βενζίνη με το παλιό αυτοκίνητο, αλλά αφού είχα παρκάρει στο σπίτι μου. Την άλλη μέρα το πρωί δεν έπαιρνε μπροστά. Πάω και βάζω 5 λίτρα σε ένα μπετονάκι, επιστρέφω και αρχίζω (άσχετος ων) να το ρίχνω στο ρεζερβουάρ. Τίποτα, δεν έπαιρνε μπροστά. Ξαναπηγαίνω, βάζω άλλο τόσο, ξανά η ίδια δουλειά, πάλι δεν έπαιρνε μπροστά. Κατάλαβα επιτέλους ότι η βενζίνη χυνόταν κάτω (!) γιατί πιο χαμηλά υπήρχε ένα αναδιπλούμενο 'καπάκι' που δεν άφηνε κάτι να μπει στο τεπόζιτο αν δεν παραμεριζόταν. Δεν είχα πάρει χαμπάρι γιατί ακριβώς από κάτω υπήρχε υπόνομος και τριγύρω νερά. Τελικά έκανα πατέντα, έκοψα ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και ένα κομμάτι λάστιχο ποτίσματος 20 εκατοστών, τα ένωσα και έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο μακρύ χωνί. Έτσι μπήκε επιτέλους η βενζίνη (με την τρίτη) και έληξε η περιπέτεια.
Άλλο περιστατικό με βενζίνη: πήγαινα από Πήλιο στα Μετέωρα και στη διασταύρωση της Εθνικής για Λάρισα/Αθήνα είδα ότι είχε ανάψει το λαμπάκι και η βελόνα ήταν κάτω από το κατώτατο όριο. Λέω 'Δεν πειράζει, όλο και κάποιο βενζινάδικο θα βρω'. Μετά από μερικά χλμ να σου ένα 'DracOil'. 'Σιγά μη βάλω τα Drac-φίδια' σκέφτομαι, παρακάτω θα βρω κανένα σοβαρό πρατήριο. Αμ δε! Για αρκετές δεκάδες χλμ δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ πρατήριο προς Λάρισα, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση υπήρχαν αρκετά ΕΚΟ. Κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να μείνω στη μέση της Εθνικής και με τεράστια οικονομία (κατηφορίτσα με νεκρό, γκάζι, νεκρό, άστα να πάνε), όταν επιτέλους έφτασα σε πρατήριο βγαίνοντας από την Εθνική με κατεύθυνση για Λάρισα ή Καρδίτσα, δεν θυμάμαι ακριβώς, πανηγύριζα με τη γυναίκα μου!
-
[quote='zeys13']Χτες λοιπον φευγοντας απο την δουλεια και οδηγωντας στην εθνικη οδο της Τριπολης απο Κορινθο προς Ναυπλιο ανεβαινωντας την ανηφορα του Σπαθοβονιου (ειναι πριν τα διοδια) το αυτοκινητο εκανε καποια ρεταρισματα και αρχισε να μειωνει ταχυτητα.Κανω δεξια και μου σβηνει...(προβλημα τροφοδοσιας φανταζει).Δινω μιζα παιρνει δουλευει περιπου στις 500 στροφες και σβηνει.Παλι μιζα και τιποτα.Βενζινη μεσα λιγη αλλα οχι και για να μεινει.22 χιλιομετρα γραφει ο υπολογιστης και ο δεικτης να ειναι (οσοι εχουν αστρα θα καταλαβουν) οχι στην δευτερη απο τις τρεις γραμμες της ρεζερβας και το λαμπακι αναμμενο και οχι να αναβοσβηνει.Ωραια λεω τα πιασαμε και με αυτα που διαβασα λεω βρωμα στα μπεκ και Γ@@@ τα Αλλα στις 6500 Km;
Παμε σε βενζιναδικο του βαζω 10 -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Χτες λοιπον φευγοντας απο την δουλεια και οδηγωντας στην εθνικη οδο της Τριπολης απο Κορινθο προς Ναυπλιο ανεβαινωντας την ανηφορα του Σπαθοβονιου (ειναι πριν τα διοδια) το αυτοκινητο εκανε καποια ρεταρισματα και αρχισε να μειωνει ταχυτητα.Κανω δεξια και μου σβηνει...(προβλημα τροφοδοσιας φανταζει).Δινω μιζα παιρνει δουλευει περιπου στις 500 στροφες και σβηνει.Παλι μιζα και τιποτα.Βενζινη μεσα λιγη αλλα οχι και για να μεινει.22 χιλιομετρα γραφει ο υπολογιστης και ο δεικτης να ειναι (οσοι εχουν αστρα θα καταλαβουν) οχι στην δευτερη απο τις τρεις γραμμες της ρεζερβας και το λαμπακι αναμμενο και οχι να αναβοσβηνει.Ωραια λεω τα πιασαμε και με αυτα που διαβασα λεω βρωμα στα μπεκ και Γ@@@ τα Αλλα στις 6500 Km;
Είναι το γνωστό πρόβλημα που έχουν τα Astra. Και εγώ έμεινα μέσα στη μέση της πόλης με το λαμπάκι να είναι στην 2η γραμμή από το τέλος και δίχως να αναβοσβήνει το λαμπάκι, απλώς ήταν αναμμένο.
Μου είπαν πως ο δείκτης πηγαίνει και το λογισμικό αντιλαμβάνεται ανάλογα με την κατανάλωση που έχει εκείνη την στιγμή ο κινητήρας.
Δηλαδή αν έχεις πολύ κατανάλωση ο δείκτης πέφτει λέγοντας σου πως έτσι πως πας θα τελειώσει γρήγορα η βενζίνη-αν πας αργά και χαλαρά με χαμηλή κατανάλωση ο δείκτης ανεβαίνει δείχνοντας σου πως έχεις βενζίνη με τους ρυθμούς που πας.
Εγώ το έχω ψάξει πολύ το θέμα και έκανα και δοκιμές με μπετονάκι βενζίνης μαζί μου ,έπειτα που έμεινα ,και είχε φθάσει να αναβοσβήνει, όπως και μου έκανε όλες τις άλλες φορές, οπότε ανεφοδίασα αμέσως.P.S.Επίσης κοιτά τις αναφορές μας στις σελίδες 30 και 31.
Φιλικά ΞενοφώνΤο καταλαβαινω οτι ο υπολογιστης ειναι προσεγγιστικος αλλα και η βελονα ειναι προσεγγιστικη;Πρωτη φορα το ακουω αυτο και δεν στεκει κιολας.Αρα η λυση ποια ειναι φιλε Ξενοφων;οταν μοαινει στην ρεζερβα κατευθειαν σε βενζιναδικο;Ασχετα και αν περιπου σε βγαζει για καμια 60 χιλιομετρα;Εσενα το εχει ξανακανει η ηταν μια και μοναδικη φορα;
Εγω παντως πιστευω οτι ειχε κολλησει το φλωτερ
Το TECH2 τι ειναι;Το διαγνωστικο της οπελ;
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Χτες λοιπον φευγοντας απο την δουλεια και οδηγωντας στην εθνικη οδο της Τριπολης απο Κορινθο προς Ναυπλιο ανεβαινωντας την ανηφορα του Σπαθοβονιου (ειναι πριν τα διοδια) το αυτοκινητο εκανε καποια ρεταρισματα και αρχισε να μειωνει ταχυτητα.Κανω δεξια και μου σβηνει...(προβλημα τροφοδοσιας φανταζει).Δινω μιζα παιρνει δουλευει περιπου στις 500 στροφες και σβηνει.Παλι μιζα και τιποτα.Βενζινη μεσα λιγη αλλα οχι και για να μεινει.22 χιλιομετρα γραφει ο υπολογιστης και ο δεικτης να ειναι (οσοι εχουν αστρα θα καταλαβουν) οχι στην δευτερη απο τις τρεις γραμμες της ρεζερβας και το λαμπακι αναμμενο και οχι να αναβοσβηνει.Ωραια λεω τα πιασαμε και με αυτα που διαβασα λεω βρωμα στα μπεκ και Γ@@@ τα Αλλα στις 6500 Km;Τηλεφωνο στην οπελ-οδικη και μετα απο κανα μισαωρο ερχεται η ελπα.
Στον κατάλογο που εκδίδει το υπουργείο με τις νοθευσεις καυσίμων και αναφέρει τα βενζινάδικα και το είδος της νοθείας πάνω απο το 15% αναφέρει ΄τοι νοθεύουν με πετρέλαιο πλοίων που έχει πάνω απο 20 φορές περισσότερο θειάφη και είναι και πετρέλαιο. Μην αναρωτισέσαι λοιπόν για τίποτα! Καλά ταξίδια
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Φιλικά ΞενοφώνΤο καταλαβαινω οτι ο υπολογιστης ειναι προσεγγιστικος αλλα και η βελονα ειναι προσεγγιστικη;Πρωτη φορα το ακουω αυτο και δεν στεκει κιολας.Αρα η λυση ποια ειναι φιλε Ξενοφων;οταν μοαινει στην ρεζερβα κατευθειαν σε βενζιναδικο;Ασχετα και αν περιπου σε βγαζει για καμια 60 χιλιομετρα;Εσενα το εχει ξανακανει η ηταν μια και μοναδικη φορα;
Εγω παντως πιστευω οτι ειχε κολλησει το φλωτερ
Το TECH2 τι ειναι;Το διαγνωστικο της οπελ;
Η λύση είναι να βάζεις βενζίνη όταν ανάβει το λαμπάκι. Εξαρτάται και από τις συνθήκες οδήγησης, αν καταναλώνεις λίγη σχετικά και το αμάξι είναι ζεστό μπορείς να το κρατήσεις λίγο ακόμα, αλλά αν ανάβει το λαμπάκι και είσαι πρώτη-δευτέρα και μέσα στην πόλη είναι λογικό να ανεβεί η κατανάλωση.
Τώρα τι να πω άλλο.
Εμένα πάντως μου το έκανε μόνο μια φορά, όλες τις άλλες φορές βάζω βενζίνη μπορώ να πω όταν έχει ανάψει το λαμπάκι και είναι περίπου στη μέση των τελευταίων γραμμών.
Από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει αναλόγως.
Το TECH2 είναι το διαγνωστικό μηχάνημα της Opel.
Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. -
αλλα και η βελονα ειναι προσεγγιστικη;
Πολύ προσεγγιστική, και όχι μόνο σε αυτό το άστρα. Και στο προηγούμενο και στα καντέτ..... Έτσι είναι η όπελ, έχει και χούγια
-
Opel Corsa 1.4 Twinport... έκανα 135km με το λαμπάκι αναμμένο... Πήγα Σύνταγμα -> Παλαιό Φάληρο με το λαμπάκι να αναβοσβήνει... Πάλι καλά που το βενζινάδικο ήταν σε κατηφόρα... καταλαβαίνετε!
-
Πριν απο 4 μέρες πήρα το δικό μου Opel (Astra 1,8 ). Όταν πήγα να το πάρω από την αντιπροσωπεία είχε ελάχιστη βενζίνη, στο κομπιούτερ έλεγε ότι είχα 20 χιλιόμετα ακόμα να κάνω και το λαμπάκι αναβόσβηνε. Δεν πρόλαβα να κάνω ούτε 500 μέτρα, πάλι καλά που δίπλα έχει βενζινάδικο και μπήκα κατευθείαν και έβαλα βενζίνη. Εμένα πάντως μου το είπανε από την αρχή να μην εμπιστεύομαι το κομπιούτερ αλλά τον δείκτη βενζίνης. Αλλά και τη πατάτα είναι αυτή που έκανε η Opel σε αυτό το αυτοκίνητο, γίνετε να μην έχει δείκτη θερμοκρασίας? Εντάξει μπορεί πλέον ο δείκτης να υπάρχει για συναισθηματικούς λόγους αλλά έπρεπε να υπάρχει, έτσι να να βλέπουμε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.
-
Φίλε την έλειψη οργάνου για τη θερμοκρασία την είχα παρατηρήσει και εγώ ωστόσο το πήρα το astra Εξάλλου δεν νομίζω να παρουσιαστεί πρόβλημα...
OPEL FORUM