-
Παρατηρούσα τις προάλλες ένα Corsa 1.4(ναι, τόσο πολύ βαριόμουν ). Ατμοσφαιρικός 1.4 με 16ρηδες τροχούς=win. 16ρηδες τροχοί με ταμπούρα πίσω=epic win
-
-
Ο χρήστης ManosTrenakias έγραψε:
Όχι απάντηση αλλά ερώτηση(μαθαίνω!): astra cosmo 1.3 cdti με 95 hp ή 1.4 T (βενζίνη) με 120 hp? απόσβεση σε 3-4 χρόνια βάσει υπολογισμού.Μήπως πολυ βαρύ (1450κ.) με μόνο 95 hp?για να κάνει απόσβεση σε 4 χρόνια, δεν νομίζω πως κάνεις πολλά χιλιόμετρα ή τα έχεις υπολογίσει λάθος, δεδομένου πως το ντίζελ εχει 45% οικονομία
εγώ πάντως θα έβαζα lpg με 1100 ευρώ αφού οι κινητήρες της οπελ δεν είναι άμεσου ψεκασμού οπότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα με lpg 4ης γενιας -
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στο Ναύπλιο έχει μια 5ημερη εκδήλωση η OPEL μάλλον παρουσίαση του Ampera αλλά υπάρχουν και όλα τα μοντέλα της.
Τυλιξτε μου ενα λευκο gtc με τα 140 αλογα
Έχουν απ' όλα τα χρώματα. Με 20' αρες ζάντες. Πανέμορφο, αλλά που να πας μετά να αλλάξεις λάστιχα; Θα σου ρθει εγκεφαλικό μόλις ακούσεις την τιμή.
Το χει παρακάνει η OPEL με τις διαστάσεις των ελαστικών. -
Πάνω που ήθελα να σχολιάσω το πόση ασχήμια μπορεί να αντέξει μια όμορφη πόλη όπως το Ναύπλιο, έρχονται οι άλλοι και βάζουν καρδούλες για το GTC... Πείτε την αλήθεια, γουστάρετε νταρντανογυναίκες αλά Ντόρα, έτσι;
-
http://www.autoblog.com/2012/05/03/gm-e ... ointing-l/
GM Europe headed for another restructuring after disappointing losses
General Motors is having a hard time nailing down its European operations. The automaker reported its first-quarter earnings slid by $1 billion, down from $3.2 billion in the first quarter of last year. The drop was partially attributable to a one-time loss that included changes in accounting for the automaker's European pensions.
While GM earned $1.69 billion in North American before taxes, Opel lost $246 million in the first quarter. Surprisingly, that marks the second best quarter for the automaker in a year. Even so, GM CEO Dan Akerson said that the manufacturer's European operations are headed for substantial revision.
Akerson said the situation is a 'four-alarm fire' while speaking during a public radio interview. The executive declined to elaborate on any plans to help stem Opel's losses beyond saying 'We're going to have to restructure again.'
In 2011, GM lost $747 million on its European operations, and with the looming debt crisis continuing to undermine consumer confidence in the EU, the company is desperate to ward off a repeat performance. Analysts believe that yet another restructuring will be a lengthy, drawn-out process, but likely won't result in any actual plant closings.
'Ασχημα τα πράγματα για την εταιρία. Κρίμα γιατί η γκάμα αν μη τι άλλο έχει σχετικά καλά αυτοκίνητα.
-
http://www.greencarcongress.com/2012/05 ... 20514.html
Opel introducing new 1.6L SIDI engine with start-stop system; 3 new engine generations over next 12 months part of major turnaround plan
14 May 2012Opel’s first new engine for a revamped portfolio is a turbocharged 1598 cc, four-cylinder gasoline unit with direct injection and Start/Stop. Click to enlarge.
Opel is fundamentally renewing its engine range over the next 12 months with the launch of three completely new gasoline and diesel families intended to replace the core of the current portfolio. GM Opel’s aim is to take an industry lead, not just with fuel consumption and emissions but also with specific torque and noise reduction.The first new engine to be introduced is a turbocharged 1598 cc, four-cylinder gasoline unit with direct injection and Start/Stop. The new SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC engine will be available in various power outputs and across several car lines. Production at the Szentgotthardt plant in Hungary will begin in late 2012.
Smooth acceleration, strong pulling power, low noise levels and low fuel consumption were the main focus of the engine development. The emphasis was on torque with the engineers achieving up to 187.5 N·m (138 lb-ft) per liter of displacement—a benchmark for gasoline engines produced in high volume, according to GM. Maximum torque is up to 300 N·m (221 lb-ft) and is already available at 1,700 rpm. Peak power of up to 200 hp (149 kW) is reached at 4,700 rpm. Compared to the predecessor 1.6-liter turbocharged gasoline engine, fuel consumption and CO2 have been cut by 13%.
Our new 1.6 liter direct-injection engine is a real giant in terms of torque. Power builds up very smoothly and quietly
—director of gasoline engines, Thomas Johnen
The first Opel engine with spark ignition direct injection technology, the 114kW/155 hp “2.2 ECOTEC direct”, made its debut in Opel’s Signum and Vectra in 2003, succeeded by the Zafira. In 2007, the GT offered the first turbocharged gasoline engine with direct injection from Opel, a 2.0 liter unit with 194kW/264 hp. One year later this engine was introduced in the Insignia and was available in the Opel flagship in two variants: 162 kW/220 hp and 184kW/250 hp. The new Astra OPC will be powered by the latest version of this engine offering an output of 206kW/280 hp.The announcement of the new engine came in conjunction with an extraordinary all-employee meeting, at which Opel/Vauxhall CEO Karl-Friedrich Stracke provided a rough outline of a plan for returning Opel/Vauxhall to profitability as quickly as possible. In addition to the powertrain initiative with three new engine generations, main elements of the plan include:
Model initiative: Opel/Vauxhall will have invested about €11 billion (US$14 billion) in a comprehensive new model campaign through 2014. This year alone, the company introduces six new models, including the subcompact SUV Mokka, a new Astra version, a completely new convertible and the Adam, Opel/Vauxhall’s new urban vehicle. The Adam will be built at the Eisenach plant, making it the only model in that segment built in Germany.
Environment initiative: Opel/Vauxhall wants to expand its position as a manufacturer of alternative propulsions.
Export initiative: Opel wants to enter new markets, including Australia, North Africa, South America and the Middle East.
Quality and customer satisfaction initiative: Opel/Vauxhall has launched a number of initiatives intended to make the company one of the industry leaders in quality both in products and customer service.
New Brand Strategy: Opel/Vauxhall is working on a new brand strategy that is geared toward both traditional and attainable potential customers.
Increasing profit margin per vehicle: Opel/Vauxhall has launched several initiatives to increase its contribution margins. This, in particular, includes a thorough review of the material costs. Opel/Vauxhall also wants to reduce the manufacturing complexity of its cars.
New alliances: Opel/Vauxhall is open to beneficial partnerships such as the one that GM recently made with PSA Peugeot Citroën.
Production Strategy: Opel/Vauxhall is upgrading its manufacturing plants. The first example of that will be seen in conjunction with the allocation of the next Astra generation. 'Given the forecasted market volumes, it would not be viable to produce in more than two plants. If we run these two plants with three shifts, the production costs for the next Astra generation will be significantly below the costs of building the current Astra. Opel/Vauxhall is planning on investing more than €300 million (US$385 million) in the two future Astra plants.
Studying production of Chevrolet models in Europe.
The full growth plan will be presented to the Opel Supervisory Board in June.
--
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Όχι απάντηση αλλά ερώτηση(μαθαίνω!): astra cosmo 1.3 cdti με 95 hp ή 1.4 T (βενζίνη) με 120 hp? απόσβεση σε 3-4 χρόνια βάσει υπολογισμού.Μήπως πολυ βαρύ (1450κ.) με μόνο 95 hp?
για να κάνει απόσβεση σε 4 χρόνια, δεν νομίζω πως κάνεις πολλά χιλιόμετρα ή τα έχεις υπολογίσει λάθος, δεδομένου πως το ντίζελ εχει 45% οικονομία
Έχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά από τη βεζίνα? Ήξερα ότι καίγεται πιο αργά και έβλεπα οι εργοστασιακές μετρήσεις να δίνουν 2 λίτρα μικρότερη κατανάλωση στα ντιζελοκίνητα αλλά 45%? Και ρωτώ σοβαρά γιατί έχω ένα corsa αυτόματο 1,2 και τα 'χω δει όλα στην κατανάλωση. Εντός πόλης δεν έχω δει να πέφτει κάτω από 8λ. Κι αυτά τα βλέπω περίοδο καλοκαιριού. Το χειμώνα φτάνει στα 9-9,5. Σκέφτομαι σοβαρά να στραφώ στην αγορά ντίζελ (πάντα μιλάμε για ίδιο αμάξι) αφού πρώτα το πουλήσω. Ειδικά αν δω τόση οικονομία θα κάνω πολύ σύντομα απόσβεση (8λ-45%=4,4λ!!! Ούτε σε όνειρο τέτοια κατανάλωση!).
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Όχι απάντηση αλλά ερώτηση(μαθαίνω!): astra cosmo 1.3 cdti με 95 hp ή 1.4 T (βενζίνη) με 120 hp? απόσβεση σε 3-4 χρόνια βάσει υπολογισμού.Μήπως πολυ βαρύ (1450κ.) με μόνο 95 hp?
για να κάνει απόσβεση σε 4 χρόνια, δεν νομίζω πως κάνεις πολλά χιλιόμετρα ή τα έχεις υπολογίσει λάθος, δεδομένου πως το ντίζελ εχει 45% οικονομία
Έχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά από τη βεζίνα? Ήξερα ότι καίγεται πιο αργά και έβλεπα οι εργοστασιακές μετρήσεις να δίνουν 2 λίτρα μικρότερη κατανάλωση στα ντιζελοκίνητα αλλά 45%? Και ρωτώ σοβαρά γιατί έχω ένα corsa αυτόματο 1,2 και τα 'χω δει όλα στην κατανάλωση. Εντός πόλης δεν έχω δει να πέφτει κάτω από 8λ. Κι αυτά τα βλέπω περίοδο καλοκαιριού. Το χειμώνα φτάνει στα 9-9,5. Σκέφτομαι σοβαρά να στραφώ στην αγορά ντίζελ (πάντα μιλάμε για ίδιο αμάξι) αφού πρώτα το πουλήσω. Ειδικά αν δω τόση οικονομία θα κάνω πολύ σύντομα απόσβεση (8λ-45%=4,4λ!!! Ούτε σε όνειρο τέτοια κατανάλωση!).
γύρω στο 5-5,5 έχουν κατανάλωση τα ντίζελ. εστω 5,5 αρα 5,5/8,5=65%, δηλαδή θα έχεις 35% οικονομία σε λίτρα+ την διαφορά από την τιμή λόγω μικρότερης τιμής του ντίζελ.
αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα κ δεν θες να αλλάξεις αμάξι, μια κ είναι κ αυτόματο αυτό που έχεις κ υποθετω θα το εχεις βολευτει, σκέψου κ για τοποθετηση Lpg παντως -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
γύρω στο 5-5,5 έχουν κατανάλωση τα ντίζελ. εστω 5,5 αρα 5,5/8,5=65%, δηλαδή θα έχεις 35% οικονομία σε λίτρα+ την διαφορά από την τιμή λόγω μικρότερης τιμής του ντίζελ.
αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα κ δεν θες να αλλάξεις αμάξι, μια κ είναι κ αυτόματο αυτό που έχεις κ υποθετω θα το εχεις βολευτει, σκέψου κ για τοποθετηση Lpg παντωςΗ αλήθεια είναι ότι είμαι υπερ-ευχαριστημένος από το αμάξι και αν εξαιρέσεις αυτό, δεν έχω κανένα λόγο να το δώσω. Κοίτα, για lpg 1) δεν υπάρχει σε κοντινότερη απόσταση των 40χλμ πρατήριο με lpg από την πόλη μου (40+40=80χλμ για να προμηθεύομαι καύσιμα?) και 2) δεν το εμπιστεύομαι και πολύ σαν κίνηση... Ξέρω άτομα που είχαν πρόβλημα μετέπειτα, είτε έπεσε η απόδοση του κινητήρα είτε ανέβηκε αρκετά η κατανάλωση με αποτέλεσμα να βλέπουν ρεαλιστικά μικρή διαφορά απ' ότι είχαν. Με τα ντίζελ όμως δεν συμβαίνουν αυτά. Βέβαια ντίζελ+αυτόματο+λίγα κυβικά...ξέρω ότι θα μου στοιχίσει πολλά, ίσως κάτι λιγότερα απ' ότι θα έκανε ένα καινούργιο αμάξι με τα ίδια κυβικά σε βεζίνα+χειροκίνητο. Γι αυτό το σκέφτομαι... Το δικό μου θα πιάσει γύρω στα 4.000€ και για να πάρω ένα ίδιο αμάξι ντίζελ θα πρέπει να δώσω +2 μην πω και 3.000€.
-
... έχω ένα corsa αυτόματο 1,2 και τα 'χω δει όλα στην κατανάλωση. Εντός πόλης δεν έχω δει να πέφτει κάτω από 8λ. Κι αυτά τα βλέπω περίοδο καλοκαιριού. Το χειμώνα φτάνει στα 9-9,5.
Άμα νομίζεις ότι τα χεις δει όλα με 8-9 λίτρα εντός πόλης, τι να πω κι εγώ με 12,5-13;
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2 -
Το δικό μου θα πιάσει γύρω στα 4.000€ και για να πάρω ένα ίδιο αμάξι ντίζελ θα πρέπει να δώσω +2 μην πω και 3.000€.κ λίγα λες ότι θα δώσεις, κ θα δυσκολευτεις να βρεις μεταχειρισμένο ντιζελ+αυτόματο.
κρίμα που δεν εχει πρατηριο Lpg κοντά σου, με μια καλή τοποθέτηση συστήματος lpg θα ησύχαζες -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Το δικό μου θα πιάσει γύρω στα 4.000€ και για να πάρω ένα ίδιο αμάξι ντίζελ θα πρέπει να δώσω +2 μην πω και 3.000€.
κ λίγα λες ότι θα δώσεις, κ θα δυσκολευτεις να βρεις μεταχειρισμένο ντιζελ+αυτόματο.
κρίμα που δεν εχει πρατηριο Lpg κοντά σου, με μια καλή τοποθέτηση συστήματος lpg θα ησύχαζεςΜα δεν θα το πάρω από δω. Από Γερμανία μάλλον θα έρθει και θα είναι αρκετά φθηνότερο. Όμως αυτή τη στιγμή κάτι παίζει με το τελωνείο έξω και θα πληρώσω πολλά...οπότε περιμένω να αλλάξει η κατάσταση (δεν ξέρω τι ακριβώς, ένας φίλος μαντράς που φέρνει από Γερμανία μου το 'πε), να πέσει το τελωνείο και μετά θα το σκεφτώ.
-
Παιδιά βοήθεια, πρόβλημα! Πριν από λίγο τράκαρα για πρώτη φορά στη ζωή μου και καταλαβαίνετε... Πήρα κλειστά δεξιά στροφή σε πολύ στενό κατηφορικό δρόμο. Στη γωνία υπήρχε κολώνα της δεη και εκεί χτύπησα στο πλάι δίπλα από την πόρτα (είναι 3θυρο). Ευτυχώς δεν άγγιξε καθόλου την πόρτα και ευτυχώς που το κατάλαβα αμέσως μόλις έγινε το κρακ και έκανα αμέσως όπισθεν γιατί αμα συνέχιζα ευθεία θα είχε γίνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάστηκαν καθόλου οι αναρτήσεις έπειτα απ' άυτό? Να πω ότι προς το τέλος της κατηφόρας είχα συγχιστεί και χωρίς να το καταλάβω είχε όπισθεν το αμάξι... Με λίγα λόγια την κατέβηκα με όπισθεν (για λίγα μέτρα). Λέτε να έγινε ζημιά στις ταχύτητες? Μετά που δοκίμασα την όπισθεν σε κανονική ευθεία ήταν οκ αλλά φοβάμαι γιατί δεν ήταν και φυσιολογικό αυτό που έκανα. Πώς θα διαπιστώσω αν έγινε όντως ζημιά? Με το τρακάρισμα τι θα γίνει? Μίλησα με ένα φίλο μηχανικό και μου είπε ότι υπάρχει μια βεντούζα που 'τραβάει' έξω τη λαμαρίνα και θα είναι σαν να μην έγινε τίποτα. Έφυγε και χρώμα όμως... Κοντεύω να σκάσω. Ελπίζω σε γρήγορες απαντήσεις!
-
το ματιάσαμε το αμαξάκι
πταισμα μου φαινεται όλο αυτό που έπαθες φίλε μου, με κανά 150αρι για στοκαρισμα-βαψιμο θα είναι σα καινουργιο το αμαξακι, μη σκας -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το ματιάσαμε το αμαξάκι
πταισμα μου φαινεται όλο αυτό που έπαθες φίλε μου, με κανά 150αρι για στοκαρισμα-βαψιμο θα είναι σα καινουργιο το αμαξακι, μη σκαςΣήμερα λύσαμε την ταπετσαρία και ο father του έριξε μια κλωτσιά από μέσα κι αμέσως ίσιωσε! Μου είπε ότι στην κατάσταση που ήταν, η βεντούζα δεν θα έκανε τίποτα. Αύριο κιόλας θα το πάμε σε φανοποιό να το σφυριλατίσει κι άλλο και μετά για τοπικό βάψιμο. Φοβάμαι μην φαίνεται μετά όμως... Το χρώμα είναι μεταλλικό και κάπως σπάνιο. Συγκεκριμένα είναι ίδιο με αυτό http://img.mynextcar.gr/auto_images/719714/opel_corsa_2001-48283_medium.jpg.
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 06158.asp#
-
Σήμερα παρέλαβα το αμάξι! Δεν φαίνεται ΤΙΠΟΤΑ!! Σαν να μην έγινε ποτέ! Έχω να φάω δούλεμα από φίλους που τους είπα ότι τράκαρα... Δεν θα με πιστεύουν τώρα!
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/106158.asp#Ωραίο σαν αυτοκίνητο .Για το νεο corsa γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει?
OPEL FORUM