-
Δεν έχει πρόβλημα ο κινητήρας με την απλή αμόλυβδη. Αν φοβάσαι τη νοθεία, να ξέρεις πως 9 στις 10 νοθεύουν την 100άρα, όχι την απλή.
Θα έχεις κάπως πιο στρωτή λειτουργία με 100άρα μεν, αλλά αν κινείσαι σε πόλη δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώνεις παραπάνω.Edit: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... c&start=30
-
Καλή χρονιά σε όλους!
Αν ήσουν Θεσσαλονίκη θα σου έλεγα 2 βενζινάδικα που είναι εγγυημένα για ανόθευτη 100άρα. Πάντως συμφωνώ ότι αν κινήσαι στην πόλη μάλλον δεν πολυ αξίζει να βάλεις την ακριβή. Ξέρεις αν έχει knock sensor ο 1.4 twinort? Διάβασε το manual και πές μας αν αλλάζει το avance σε περίπτωση που αναγνωρίζει την 100άρα. Μόνο έτσι μπορεί να αποδόσει κάτι παραπάνω.
-
Ο χρήστης sanidas έγραψε:
Καλή χρονιά σε όλους!Αν ήσουν Θεσσαλονίκη θα σου έλεγα 2 βενζινάδικα που είναι εγγυημένα για ανόθευτη 100άρα. Πάντως συμφωνώ ότι αν κινήσαι στην πόλη μάλλον δεν πολυ αξίζει να βάλεις την ακριβή. Ξέρεις αν έχει knock sensor ο 1.4 twinort? Διάβασε το manual και πές μας αν αλλάζει το avance σε περίπτωση που αναγνωρίζει την 100άρα. Μόνο έτσι μπορεί να αποδόσει κάτι παραπάνω.
Δεν υπαρχει πλεον αυτοκινητο χωρις knock sensor .....
-
Ο χρήστης panc4 έγραψε:
Δεν υπαρχει πλεον αυτοκινητο χωρις knock sensor .....
ok, αλλά υπάρχει το ερώτημα αν επενεργεί θετικά στο avance όταν αντιληφθεί την 100άρα ώστε να δώσει το κάτι extra στην απόδοση ή απλώς προστατεύει το κινητήρα όταν αντιληφθεί το 'knocking'
Έχει κανείς ιδέα που μπορεί να βρούμε τετοιου είδους πληρηοφορίες στο web?
-
Γεια σας. Εν πρώτοις, θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος κάτοχος Astra έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα με το αυτοκίνητο του έως τώρα. Οποιαδήποτε πληροφορία θα εκτιμηθεί αφάνταστα...
Δεύτερον, όσον αφορά τη συζήτηση για την βενζίνη που ανέφερε ο φίλος, έχω ακούσει τις εξής απόψεις:
Η πρώτη, που προέρχεται από αναλυτήριο πετρελαίων, βενζινών κλπ, υποστηρίζει ότι για έναν απλό κινητήρα 100άρα δεν θα κάνει σχεδόν καμμία διαφορά, αυτό θα φανεί περισσότερο σε έναν κινητήρα τούρμπο.
Η ερώτηση μου αφορούσε την απορία 'γιατί ο κουμπάρος μου που έχει το Alhambra παρατήρησε λιγότερη κατανάλωση με την 100άρα? Να τη βάζω κι εγώ?'. Παράλληλα, (και το ξέρω απ' τα πετρέλαια ναυτιλίας που ασχολούμαι), άμα θέλει ο άλλος να στη 'φορέσει', δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσεις, γι' αυτό μόνο (το ξέρετε φυσικά) πελατειακή σχέση με συγκεκριμένο πρατήριο σε σώζει.Η δεύτερη, προέρχεται απ' το σέρβις της Ρενώ που μου είπαν ότι καλό θα είναι να βάζω σούπερ αμόλυβδη διότι τραβάει καλύτερα ο κινητήρας, ενώ παράλληλα δεν συμφώνησαν με τον προηγούμενο για την 100άρα και το τούρμπο.
-
1 έτος και 7 μήνες με 17.000 χλμ κυρίως αστικά.
Προβλήματα:
Ελαφρύς τριγμός στο τιμόνι. Σπρώχτηκε ένα εξαρτηματάκι και σταμάτησε για ένα χρόνο. Πρόσφατα άρχισα να το ξανακούω που και που - θα τους το πω όταν πάω για το πρώτο σέρβις (διετία). ΔΕΝ επηρεάζει τη λειτουργία του τιμονιού.
Τριγμός από τη βάση του καθίσματος οδηγού. Αλλάχτηκε η βάση, εννοείται στην εγγύηση. Δεν ξανακούστηκε τίποτα έκτοτε.
Αυτά.Για την 100άρα. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, σε έναν απλό κινητήρα σύγχρονου αυτοκινήτου αυτή η βενζίνη προσφέρει συνήθως πιο ομαλή λειτουργία και ίσως ελάχιστη παραπανίσια ισχύ. Όμως από οικονομικής άποψης σαφώς δεν συμφέρει, ειδικά στην πόλη, όπου καταναλώνεται γρήγορα χωρίς σημαντικό όφελος. Για ταξίδια δεν είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιηθεί.
Βέβαια σε ορισμένους κινητήρες η 100άρα είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία τους (όχι σ' αυτούς της Opel), διαφορετικά παίζουν 'πειράκια' που μακροπρόθεσμα τους βλάπτουν. -
Ακόμα και αν τη χρησιμοποιείς μόνο στα ταξίδια δεν θα δεις διαφορά. Δεν προσαρμόζεται άμεσα ο εγκέφαλος στο νέο καύσιμο χρειάζεται συχνά κάποια χρήση μέχρι να ρυθμιστεί. Εξάλλου στο πρώτο γέμισμα γίνεται ουσιαστικά πρόσμιξη. Οπότε και στο ταξίδι ουσιαστικά μόνο κόστος χωρίς όφελος.
-
Το αφεντικό μου έχει το zafira opc και μετά από 2,5 χρόνια - άρα τέλος η ολική εγγύηση- παρουσιάστηκε βλάβη στο ρουλεμάν του δυναμό.Χρεώθηκε 130 ευρώ και στην ερώτηση γιατί δεν καλύπτεται απο εγγύηση πήρε απάντηση ότι είναι ηλεκτρικό το ρουλεμάν και όχι μηχανικό.Άρα ότι συνδέεται με ηλεκτρικό υποσύστημα είναι και αυτό ηλεκτρικό κατά τους Opelites.Αρα τι σκ@τ@ εγγύηση είναι αυτή και τι σκ@τ@ καλύπτεται μετά απο τα 2 χρόνια?
-
Απ' όσα μου έχουν πει, ειδικά το δυναμό είναι μέσα στην εγγύηση (όπως και ο εγκέφαλος). Μήπως να ρωτούσε και αλλού;
-
Σήμερα που επικοινώνησα με μία αντιπροσωπεια της Οπελ για να διευκρινήσω τί ακριβώς καλύπτει ο καθένας (μια και σε χθεσινή επίσκεψη μου στη Ford μου είπαν ότι 5 χρόνια καλύπτουν τα μηχανικά μέρη και όχι τα ηλεκτρικά που καλύπτονται μόνο για 2) μου είπαν οτι για 6 χρόνια καλύπτονται σαζμάν, κινητήρας και εγκέφαλος. Όλα τα άλλα, ηλεκτρικά και μη, καλύπτονται για 2.
Στην Τογιότα που ρώτησα, τον εγκέφαλο δεν τον καλύπτουν πάνω από 3 χρόνια. Άβυσσος η ψυχή των εγγυήσεων τελικά...
-
Στο δικό μου Corsa άλλαξα το πλαστικό της βάσης του λεβιέ των ταχυτήτων μετά από 3,5 χρόνια (δεν έμπαινε η 2α από 3η). Περίμενα να πληρώσω γιατί η εγγύηση για το δικό μου ήταν μόνο 1 χρόνος, αλλά μου ανακοίνωσαν ότι καλύπτωμαι από την εγγύηση (ποιά ακριβώς εγγύηση δεν κατάλαβα)!
Από τη στιγμή που δεν πλήρωσα, δεν ρώτησα και πολλά παραπάνω... -
Αγαπητοι φιλοι,
Εχει ο κουνιαδος μου ενα Αστρα 1,4 1 ετους και χθες ειδε στο πισω δεξι φαναρι νερα.
Εχετε ακουσει τιποτα γιαυτο ή ειναι ατυχος.
Ξερετε αν το καλυπτει η εγγυηση???
Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις. -
H διετής εγγύηση καλύπτει τα πάντα (πλην αναλωσίμων εννοείται). Αν δεν έχει χτυπήσει το φανάρι κάπου ώστε να ραγίσει, να πάει να του το αλλάξουν. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα απαιτούσα.
-
Μανο ηδη τους εχει παρει τηλ αλλα του λενε κατι κουφα του στυλ'να δουμε' 'μηπως ειναι κανενα λαστιχακι' κλπ
Βλεποντας και κανοντας.Παντως αυτο που ηθελα να μαθω ειναι αν το εχει παρουσιασει και σε κανενα αλλο φιλο
Μιχαλης. -
Μια που το έφερε η κουβέντα να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Το γραφείο μας έχει αγοράσει απο το 97 ένα κόρσα 1.2 το οποίο παρουσίασε αρκετά προβλήματα στη πορεία του έως σήμερα. Το σημαντικότερο απο όλα είναι το κόμπιασμα του κινητήρα στις 1500 σ.α.λ. σε όλες τις σχέσεις του κιβωτίου. Δηλαδή ξεκινώντας με 1η είναι βέβαιο πως θα διακοπεί η ομαλή επιτάχυνση του κινητήρα. Σά να μή πηγαίνει καύσιμο στο μοτέρ, ή να μή γίνεται ανάφλεξη. Περιττό να πώ, πως στις ανηφόρες τα πράγματα γίνινται πολύ δύσκολα. Όσες φορές και άν το πήγαμε για επισκευή, δεν το διόρθωσαν, παρά μας έλεγαν πως 'φταίει ο εγκέφαλος'. Μία φορά μόνο κάτι άλλαξαν, αλλά τίποτα. Το πρόβλημα παραμένει.
-
Καλημερα.Χθες πρωι μπαινω στο αστρακι ανοιγω τον διακοπτη αναβει το ραδιο αναβει η οθονη αλλα στο καντραν τιποτα ολα νεκρα.Μπα λεω δεν θα βλεπω καλα θα φταιει ο ηλιος που ειναι απεναντι μου.Κλεινω τον διακοπτη τον ξανανοιγω παλι ολα νεκρα.Δινω μια με την μιζα παιρνει κανονικα ολα στο καντραν νεκρα.Ουτε τα φωτακια που του φωτιζουν δεν αναβαν.Τελος παντων επειδη βιαζομουν εκεινη την στιγμη φευγω κανονικα λεγοντας οτι θα εχει καει καμια ασφαλεια.Στο δρομο ομως στην κινηση παρατηρω οτι τα φωτα μου ειναι αναμμενα(το αυτοκινητο εχει το αυτοματο αναμμα φωτων).Γυρνωντας τον διακοπτη των φωτων καμια αλλαγη.Σβηνοντας το αυτοκινητο και βγαζοντας το κλειδι μενουν αναμμενα για καμια 10 δευτερολεπτα.Κοιταξα τις ασφαλειες αυτες που αφορουν τα οργανα ολες καλες.Οποτε για εγκεφαλο μου μυριζει.Το αυτοκινητο το αναψα και το εσβησα αρκετες φορες παλι με τα ιδια αποτελεσματα.Σημερα το πρωι ομως ως δια μαγειας ολα δουλεψαν στην εντελεια.Και το καντραν και τα φωτα.Καποια στιγμη ομως στην διαδρομη μου αναψε το λαμπακι του αεροσακου.Κανωντας μια επανεκινηση(ουτε windows να ηταν) ο αεροσακος δεν ξαναναψε.Εννοειτε οτι θα το παω στην αντιπροσωπεια αλλα πολυ αμφιβαλω αν θα βρουν κατι.
Το αυτοκινητο ειναι το astra H ενος χρονου και 4 μηνων περιπου και εχω γραψει 54000 km. -
Μακάρι να είναι ο εγκέφαλος (εγγύηση γαρ, οπότε ακόμα κι αν εμφανιστεί το πρόβλημα ξανά στα πχ 2-3-...6 έτη θα είσαι ΟΚ). Κάνεις ~40.000 χλμ το χρόνο; Ωραίος.
-
Αστα να πανε Μανο πολλα χιλιομετρα. Το βασικο ειναι ομως οτι τα περισσοτερα γραφονται στην εθνικη οποτε ειναι και ξεκουραστα.Αντε θα ρωτησω και ποσο παει το σερβις των 60000 km
-
Λοιπον νεα απο το μετωπο.Πηγα στην αντιπροσωπεια βαλαμε το αυτοκινητο στο διαγνωστικο και μας εγραψε αδυναμια συνδεσης του can bus με τα οργανα οπως και το λαμπακι του αεροσακου.Σβησαμε τις βλαβες και το αφησαμε να δουμε αν θα το ξανακανει.Με ρωτησε ο μαστορας αν ειχα πεσει σε καμια γουβα πραγμα που δεν εχει γινει.Οποτε αν το ξανακανει εχουμε να αλλαζουμε can bus ή τα οργανα. Τουλαχιστον ειχε κρατησει τις βλαβες.Ευτυχως που υπαρχουν και τα 6 χρονια αλλιως...
-
Νομίζω πως είναι 'καλύτερο' να σου αλλάξουν τα όργανα, εφόσον παρουσιάζεται σ' αυτά η δυσλειτουργία. Τον εγκέφαλο μπορείς να τον αλλάξεις και στα 5 χρόνια, τα όργανα όχι.
Από την άλλη, αφού εντοπίστηκε και καταγράφηκε η δυσλειτουργία, λογικά θα μπορέσεις να τα αλλάξεις και μετά το τέλος της διετίας, ενώ η αλλαγή τους προϋποθέτει ξηλώματα ταμπλό που συχνά είναι αιτία τριγμών αργότερα. Ζήτησέ τους να δεσμευτούν γραπτώς (έστω με μια βεβαίωση που θα σου δώσουν για το πότε παρουσιάστηκε το πρόβλημα) σχετικά με την αλλαγή των οργάνων μετά τη διετία, εφόσον ξαναπαρουσιάσουν πρόβλημα τότε, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
OPEL FORUM