-
Οσο αφορα τις εκπτωσεις, δεν νομιζω οτι ειναι κατι τραγικο αυτο που γινεται οταν αλλαζει μοντελο. Και το λεω αυτο γιατι αν κοιταξουμε γυρω μας, θα δουμε οτι ετσι δουλευει η αγορα γενικα. Τετοιες εκπτωσεις γινονται οταν το προϊον αλλαζει ή εχει βγει 'εκτος μοδας'
Θυμαστε στους Ολυμπιακους αγωνες με το Φοιβο και την Αθηνα; Ποσο εκαναν τα κουκλακια αυτα; Τωρα πας και μπορειες να τα αγορασεις με λιγοτερο απο τα μισα χρηματα.
Ναι ναι, ενταξει αλλο αυτοκινητο αλλο ο Φοιβος. Ενα παραδειγμα ηταν και τιποτα παραπανω.
Αν δεν γινοταν αυτες οι εκπτωσεις, νομιζετε οτι θα καταφερνε η Citroen να πουλησει οσο αυτοκινητα μεινουν απουλητα με την εμφανηση του καινουργιου μοντελου; Κι αν πουμε 'και τί με νοιαζει εμενα, ας τα κανουν βιδες ή ας τα πουλησουν για παλιοσιδερα' ξερετε για τί κοστος μιλαμε; -
Εκπτώσεις, εκπτώσεις,
αλλά οι κατασχέσεις, κατασχέσεις...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Εκπτώσεις, εκπτώσεις,αλλά οι κατασχέσεις, κατασχέσεις...
39.000 απ' ότι άκουσα...
-
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=39751
τελικά γίνονται και premium εκπτώσεις
-
Το χειρότερο δεν είναι οι εκπτώσεις... είναι ότι αν πας το δικό τους αμάξι που αγόρασες πριν 2 χρόνια , για να πάρεις το καινούργιο αντίστοιχο, σου απαξιώνουν τελείως την τιμή γίατί θέλουν να βγάλουν και από το καινούργιο και από το μεταχειρισμένο.....
π.χ. Πάω το 2χρονο XSARA 1.6 τρίπορτο VTS μου (15.500 Ευρώ) για ανταλλαγή με καινούργιο C4 2.0 23.500 ευρώ.............
Quiz, πόσο πέρνει η CITROEN το παλιό μου αυτοκίνητο??????
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Το χειρότερο δεν είναι οι εκπτώσεις... είναι ότι αν πας το δικό τους αμάξι που αγόρασες πριν 2 χρόνια , για να πάρεις το καινούργιο αντίστοιχο, σου απαξιώνουν τελείως την τιμή γίατί θέλουν να βγάλουν και από το καινούργιο και από το μεταχειρισμένο.....π.χ. Πάω το 2χρονο XSARA 1.6 τρίπορτο VTS μου (15.500 Ευρώ) για ανταλλαγή με καινούργιο C4 2.0 23.500 ευρώ.............
10,000????
-
Το χειρότερο δεν είναι οι εκπτώσεις... είναι ότι αν πας το δικό τους αμάξι που αγόρασες πριν 2 χρόνια , για να πάρεις το καινούργιο αντίστοιχο, σου απαξιώνουν τελείως την τιμή γίατί θέλουν να βγάλουν και από το καινούργιο και από το μεταχειρισμένο.....π.χ. Πάω το 2χρονο XSARA 1.6 τρίπορτο VTS μου (15.500 Ευρώ) για ανταλλαγή με καινούργιο C4 2.0 23.500 ευρώ.............
Μπακαλίστικα χάνεις ένα 20% τον πρώτο χρόνο και ένα 6-7% για κάθε χρόνο που περνά δηλ περίπου (εάν είναι σε άψογη κατάσταση) 11,5Κ
-
xsara16v, να το πάρει το ποτάμι!!!
Εμάς πάντως το C5 1800 exclusice 5ετίας μεν, αλλά με 21.000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χιλιόμετρα (οι ίδιοι το έκαναν σέρβις και το ξέρουν πολύ καλά) και εντελώς ατρακάριστο δεν μας το παίρνουν και σε δελεαστική τιμή... Σιγά λοιπόν μην 'ξαναψωνίσουμε' από το ίδιο 'μαγαζί'...
-
γύρω στα 8. γι' αυτό ΔΕΝ τους πας το παλιό σου αμάξι, το πουλάς αλλού σε καλύτερη τιμή και δίνεις λιγότερα για το καινούριο
-
Λοιπόν το αμάξι το πέρνουν 9,5Κ ομολογώντας και οι ίδιοι τους ότι αν το δώσω μόνος θα πίασει 12Κ!!!!
Δηλαδή θέλουν να βγάλουν και 2,5Κ από το παλιό αμάξι.
Σαν να σου λένε δηλαδή πούλα το μόνος σου...... για μένα αυτό σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν καινούργιο αυτοκίνητο.
Γιατί αν μου έλεγαν 11,5 ή 11Κ θα το εκτιμούσα και θα έλεγα , εντάξει ας βγάλουν και αυτοί κάτι , λογικό είναι.... αλλά να σε κοροϊδεύουν , πάει πολύ.
Έτσι λοιπόν η CITROEN έχασε έναν πελάτη. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το χειρότερο δεν είναι οι εκπτώσεις... είναι ότι αν πας το δικό τους αμάξι που αγόρασες πριν 2 χρόνια , για να πάρεις το καινούργιο αντίστοιχο, σου απαξιώνουν τελείως την τιμή γίατί θέλουν να βγάλουν και από το καινούργιο και από το μεταχειρισμένο.....
π.χ. Πάω το 2χρονο XSARA 1.6 τρίπορτο VTS μου (15.500 Ευρώ) για ανταλλαγή με καινούργιο C4 2.0 23.500 ευρώ.............
Μπακαλίστικα χάνεις ένα 20% τον πρώτο χρόνο και ένα 6-7% για κάθε χρόνο που περνά δηλ περίπου (εάν είναι σε άψογη κατάσταση) 11,5Κ
Ακριβώς τόσο κάνει το αμάξι αν το πουλήσεις μόνος σου μπορεί να πιάσεις και λίγο παραπάνω λόγω του ότι είναι σε άριστη κατάσταση.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Παιδια εγω απ'οσο παρακολουθω δε νομιζω οτι ειναι ετσι τα πραγματα.Παγια τακτικη των αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι ειτε να αφηνουν την ιδια τιμη στο παλιο μοντελο με καλυτερο εξοπλισμο+πολυ ευνοικο προγραμμα χρηματοδοτησης(ατοκες δοσεις κτλ.),ειτε το καινουριο μοντελο να ειναι ελαφρως αυξημενη η τιμη του,ειτε το παλιο να εχει μια μικρη εκπτωση.Π.χ. δεν ειδα πουθενα η 5αρα η παλια να πωλειται 3000 Ε φθηνοτερα επειδη βγαινει η καινουρια.Δεν ακουσα ποτε τετοια εκπτωση σε Honda,BMW,Mercedes,Audi,VW,Subaru κ.α.Κανεις δεν αμφιβαλλει οτι ειναι προς οφελος μας αυτες οι εκπτωσεις.Εγω ηθελα να τονισω το ανηθικο μερος αυτων και την υποτιμηση προς το προιον τους αλλα και τον πελατη τους.Αλλο να σου πει εκπτωση 500-1000 Ε και αλλο 3000 Ε.
Ακου ανεμαρ οταν την ανοιξη πηγα να αγορασω το Α4 ειχαν και καποια πιο παλια τα οποια τα πουλουσαν 3000-3500 euro πιο φθηνα,αρα αυτο που λες οτι δεν εχεις ακουσει ποτε τετοιες μειωσεις σε εταιριες τυπου audi,bmw κτλ
και τωρα κρατησου οταν αγορασα το Α4 και του ειπα μετροιτης τι τιμη μπορει να κανει στην αρχη μου ειπε ενα συναγερμο ο πωλητης,οταν πηγα στον προισταμενο και του ειπα ειναι κοροιδα τα περι συναγερμου μου ειπε οτι εχει καποια ετοιμοπαραδοτα στο τελωνειο στα οποια κανει εκπτωση -1200 ευρω και ολα αυτα σε καινουργιο αυτ/το 3 μηνων,αρα ολα ειναι θεμα καθαρα διαπραγματευσεων και εμποριου(την τιμη την καταφερε ο μπαμπας μιας και τοσα χρονια στο εμποριο ειναι σκληρος διαπραγματευτης )
μην τα βαζεις με τοις εταιριες αυτες την δουλεια τους κανουν,απλα οταν προκειται να προβουμε στην αγορα ενος αυτ/του καλα ειναι να ενημερωνομαστε καλυτερα και να παρακολουθουμε τις αφιξεις των νεων μοντελων -
H Xsara κόστιζε πριν 2 χρόνια 15.5 και τώρα που έχει βγει και νέο μοντέλο, θα πουληθεί 12; Κάν΄το και μετά γράψε best-seller 'πώς θα πουλήσετε το αυτοκίνητό σας σε παράλογη τιμή' .
Αναφορικά πάντως με τις εκπτώσεις πριν την απόσυρση του μοντέλου, μου φαίνεται πολύ σοφό να ενημερώνεσαι για το πότε αλλάζει ένα μοντέλο, ούτως ώστε να επωφελείσαι από την επικείμενη έκπτωση. Προσωπικά, δε μας χάλασε καθόλου τα -6500 που γλιτώσαμε από το Grand Vitara -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
H Xsara κόστιζε πριν 2 χρόνια 15.5 και τώρα που έχει βγει και νέο μοντέλο, θα πουληθεί 12; Κάν΄το και μετά γράψε best-seller 'πώς θα πουλήσετε το αυτοκίνητό σας σε παράλογη τιμή' .
Αναφορικά πάντως με τις εκπτώσεις πριν την απόσυρση του μοντέλου, μου φαίνεται πολύ σοφό να ενημερώνεσαι για το πότε αλλάζει ένα μοντέλο, ούτως ώστε να επωφελείσαι από την επικείμενη έκπτωση. Προσωπικά, δε μας χάλασε καθόλου τα -6500 που γλιτώσαμε από το Grand VitaraΚαι όμως ο κουνίαδος μου πούλησε 4 πορτο , 1.4 με 75 άλογα σε παππού πριν 6 μήνες 11.500!!!!
Υπομονή θέλει......... και πάντα πιάνεις την τιμή που θέλεις...
-
Αναφορικά πάντως με τις εκπτώσεις πριν την απόσυρση του μοντέλου, μου φαίνεται πολύ σοφό να ενημερώνεσαι για το πότε αλλάζει ένα μοντέλο, ούτως ώστε να επωφελείσαι από την επικείμενη έκπτωση. Προσωπικά, δε μας χάλασε καθόλου τα -6500 που γλιτώσαμε από το Grand VitaraΚαι όμως ο κουνίαδος μου πούλησε 4 πορτο , 1.4 με 75 άλογα σε παππού πριν 6 μήνες 11.500!!!!
Υπομονή θέλει......... και πάντα πιάνεις την τιμή που θέλεις...
για ποιο αυτ/το μιλαμε?υπομονη δεν ειναι μονο αρκετη θελει και κωλοφαρδια
-
Συγνώμη, αλλά επειδή έχω το ίδιο αυτοκίνητο (Xsara 1.6 VTS) γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι οι τιμές τους κυμαίνονται από 8.000 έως 11.000
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Π.χ. δεν ειδα πουθενα η 5αρα η παλια να πωλειται 3000 Ε φθηνοτερα επειδη βγαινει η καινουρια.Δεν ακουσα ποτε τετοια εκπτωση σε Honda,BMW,Mercedes,Audi,VW,Subaru κ.α.Αν και παλιο ποστ το καλοκαιρι στην Μοτιον εν Σταιλ στην Κηφισιας ειχε την 530 με τον κινητηρα των 230 ιππων, -6000ε, και επαιζε και διαπραγματευση. Ειχε και αλλα αυτοκινητα με εκπτωση, τις τιμες τις ειχαν κολησει σε ενα χαρτι στο τζαμι για να τις βλεπουν ολοι οσοι μπαινουν μεσα.
Και οι αλλοι κανουν εκπτωσεις, αρκει να ρωτησεις.
-
Όταν πήρα το οικογενειακό 406 πριν από 3 χρόνια και 1500 ευρώ έκπτωση μου έκαναν και με πρόγραμμα με δόσεις το πήρα (χωρίς να υπάρχει ειδική προσφορά από τη Lion).
Το καλύτερο όμως είναι ότι μου πήραν μια carina του '90 με 190.000 χιλιόμετρα και το βασικότερο με κοστολόγιο σέρβις από την toyota 5000 ευρώ (ήθελε ημάντες, αμορτισέρ, λάστιχα, πρόβλημα στο ψυγείο, καταλύτη κλπ - και το πιο αστείο δίσκο, που για να το παρκάρω στην αντιπροσωπία πήρα φόρα με όπισθεν για να ανέβει το πεζοδρομιάκι :Ρ) 3000 ευρώ!!! (Σε μάντρες όταν το οδηγούσαν και έβλεπαν τι συντήριση θέλει το καλύτερο που μου είχαν προσφέρει ήταν 1800 ευρώ).
Ε πως να μην πάρω από εκεί αυτοκίνητο???
"Υποτιμητικες" Εκπτωσεις