Ο χρήστης anemar έγραψε:
Παιδια εγω απ'οσο παρακολουθω δε νομιζω οτι ειναι ετσι τα πραγματα.Παγια τακτικη των αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι ειτε να αφηνουν την ιδια τιμη στο παλιο μοντελο με καλυτερο εξοπλισμο+πολυ ευνοικο προγραμμα χρηματοδοτησης(ατοκες δοσεις κτλ.),ειτε το καινουριο μοντελο να ειναι ελαφρως αυξημενη η τιμη του,ειτε το παλιο να εχει μια μικρη εκπτωση.Π.χ. δεν ειδα πουθενα η 5αρα η παλια να πωλειται 3000 Ε φθηνοτερα επειδη βγαινει η καινουρια.Δεν ακουσα ποτε τετοια εκπτωση σε Honda,BMW,Mercedes,Audi,VW,Subaru κ.α.
Κανεις δεν αμφιβαλλει οτι ειναι προς οφελος μας αυτες οι εκπτωσεις.Εγω ηθελα να τονισω το ανηθικο μερος αυτων και την υποτιμηση προς το προιον τους αλλα και τον πελατη τους.Αλλο να σου πει εκπτωση 500-1000 Ε και αλλο 3000 Ε.
Ακου ανεμαρ οταν την ανοιξη πηγα να αγορασω το Α4 ειχαν και καποια πιο παλια τα οποια τα πουλουσαν 3000-3500 euro πιο φθηνα,αρα αυτο που λες οτι δεν εχεις ακουσει ποτε τετοιες μειωσεις σε εταιριες τυπου audi,bmw κτλ
και τωρα κρατησου οταν αγορασα το Α4 και του ειπα μετροιτης τι τιμη μπορει να κανει στην αρχη μου ειπε ενα συναγερμο ο πωλητης,οταν πηγα στον προισταμενο και του ειπα ειναι κοροιδα τα περι συναγερμου μου ειπε οτι εχει καποια ετοιμοπαραδοτα στο τελωνειο στα οποια κανει εκπτωση -1200 ευρω και ολα αυτα σε καινουργιο αυτ/το 3 μηνων,αρα ολα ειναι θεμα καθαρα διαπραγματευσεων και εμποριου(την τιμη την καταφερε ο μπαμπας μιας και τοσα χρονια στο εμποριο ειναι σκληρος διαπραγματευτης )
μην τα βαζεις με τοις εταιριες αυτες την δουλεια τους κανουν,απλα οταν προκειται να προβουμε στην αγορα ενος αυτ/του καλα ειναι να ενημερωνομαστε καλυτερα και να παρακολουθουμε τις αφιξεις των νεων μοντελων