-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τελικά για να γίνει η δίκη στο τόπο κατοικίας σου πρέπει να κάνεις αίτηση και να το μεταφέρεις στην Αθήνα.
Ο αστυνομικός που συμπλήρωνε τα χαρτιά μου είπε για 'πολύ σοβαρή παράβαση' τα +32 χιλιόμετρα του ορίου και ότι θα υπάρξει και αφαίρρεση της άδειας οδήγησης για 1 μήνα. Αληθεύει?Χλωμό... Ο ΚΟΚ προβλέπει αφαίρεση στα 40+ ή στις περιπτώσεις 140+ για αυτοκινητοδρόμους, 130+ για ταχείας κυκλοφορίας και 120+ για το υπόλοιπο δίκτυο. (άσχετο αλλά μεγάλη μ..... , δηλαδή αυτός που πηγαίνει με 145 στον αυτοκινητόδρομο του παίρνουν την άδεια, ενώ αυτός που πηγαίνει 90 μέσα σε κατοικημένη περιοχή δεν τρέχει τίποτα.... α, ρε Ελλαδάρα).
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τελικά για να γίνει η δίκη στο τόπο κατοικίας σου πρέπει να κάνεις αίτηση και να το μεταφέρεις στην Αθήνα.
Ο αστυνομικός που συμπλήρωνε τα χαρτιά μου είπε για 'πολύ σοβαρή παράβαση' τα +32 χιλιόμετρα του ορίου και ότι θα υπάρξει και αφαίρρεση της άδειας οδήγησης για 1 μήνα. Αληθεύει?Πως θα στην αφαιρέσουν; στο μεσοδιάστημα μπορεί να την έχεις χάσει
Παραδέχτηκες την παράβαση;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ο αστυνομικός που συμπλήρωνε τα χαρτιά μου είπε για 'πολύ σοβαρή παράβαση' τα +32 χιλιόμετρα του ορίου και ότι θα υπάρξει και αφαίρρεση της άδειας οδήγησης για 1 μήνα. Αληθεύει?Πως θα στην αφαιρέσουν; στο μεσοδιάστημα μπορεί να την έχεις χάσει
Τελείως 'κατά λάθος' δηλαδή...
-
Αυτο που λετε δεν παιζει. Η αφαιρεση του διπλωματος δεν δημιουργει το προβλημα του οτι δεν εχεις το χαρτι πανω σου, αλλα το οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ. Σαν να μην ειχες βγαλει ποτε. Δηλαδη κυκλοφορεις ανασφαλιστος και ολα τα αλλα που ισχυουν για οποιον κυκλοφορει χωρις να εχει βγαλει διπλωμα. Σε περιπτωση ατυχηματος δε....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο που λετε δεν παιζει. Η αφαιρεση του διπλωματος δεν δημιουργει το προβλημα του οτι δεν εχεις το χαρτι πανω σου, αλλα το οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ. Σαν να μην ειχες βγαλει ποτε. Δηλαδη κυκλοφορεις ανασφαλιστος και ολα τα αλλα που ισχυουν για οποιον κυκλοφορει χωρις να εχει βγαλει διπλωμα. Σε περιπτωση ατυχηματος δε....Ναι μεν αλλά. Έχεις πάνω σου το 'χαμένο' δίπλωμα που εντελώς τυχαία το ξαναβρήκες, αλλά στο έχουν αφαιρέσει. Σε σταματούν για τυπικό έλεγχο το δείχνεις και σε γράφουν ή φεύγεις.
Μήπως έχουν τα περιπολικά on-line συστήματα και θα ψάξει να διασταυρώσει τα στοιχεία εκείνη την ώρα;
Όποτε μ'έχουν σταματήσει, άδεια, δίπλωμα ταυτότητα και γράψιμο ή καλή συνέχεια (ναι έχει γίνει κι αυτό )
-
Μηπως πρεπει ομως να το εχεις 'χασει ' λιγο νωριτερα και να το εχεις δηλωσει στην αστυνομια;Επισης για να βγαλεις καινουργιο πληρωνεις καποια παραβολα σαν προστιμο.
-
Ikar
Οπως λοιπον ειπα, το προβλημα δεν ειναι οτι κυκλοφορεις χωρις το χαρτακι (αρα το προβλημα δεν ειναι στον τυπικο ελεγχο) αλλα στο οτι κυκλοφορεις ανασφαλιστος και χωρις διπλωμα με οτι αυτο συνεπαγεται σε οτιδηποτε εκτακτο συμβει. Επισης *κανονικα **τα στοιχεια του ελεγχου διασταυρωνονται στο τελος της βαρδιας οποτε μπορουν να δουν οτι σου εχει αφαιρεθει και να σε βρουνε μετα.
BILL33
Εσυ εννοεις να ζητησεις αντικατασταση λογω απωλειας οποτε να εχεις και το παλιο και το καινουριο, οποτε αμα σου παρουν το νεο κυκλοφορεις με το παλιο. Αυτο ειναι η λυση για τους τυπικους ελεγχους, αλλα οπως ειπα δεν ειναι εκει το προβλημα...*κανονικα, γιατι κανενας δεν καθεται να κανει αυτη την δουλεια.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[..........
Μήπως έχουν τα περιπολικά on-line συστήματα και θα ψάξει να διασταυρώσει τα στοιχεία εκείνη την ώρα;Όποτε μ'έχουν σταματήσει, άδεια, δίπλωμα ταυτότητα και γράψιμο ή καλή συνέχεια (ναι έχει γίνει κι αυτό )
ναι εχουν ομως δεν γνωριζω ποιες βασεις δεδομενων εχουν για τις αναζητησεις τους πχ καταζητουμενους που εκκρεμουν ενταλματα συληψης ή πινακιδες αυτοκινητων που ειναι δηλωμενα κλεμενα ή αλλα.
με εχουν σταματησει για ελεγχο ρουτινας και ειχαν laptop οπου χτυπησαν τα στοιχεια μου και αφου φυσικα δεν βρηκαν κατι με ευχαριστησαν και εφυγα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως πρεπει ομως να το εχεις 'χασει ' λιγο νωριτερα και να το εχεις δηλωσει στην αστυνομια;Επισης για να βγαλεις καινουργιο πληρωνεις καποια παραβολα σαν προστιμο.Δεν τα γράφω τυχαία αυτά. Γνωρίζω άτομο που ήταν στο όριο του point system για να του το πάρουν και το 'έχασε'. Φυσικά και πλήρωσε παράβολα κλπ για το καινούριο, αλλά από το να του πάρουν το παλιό;
Λόγω πλήρους μηχανογράφησης στο καινούριο δεν είχε ούτε έναν βαθμό (ίσως έτυχε δεν το συνιστώ)
@kacey κανονικά είμαστε στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όχι, είπα ότι δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο οδηγός εκείνη την στιγμή. Διώκεται όμως σε αυτήν την περίπτωση ο ιδιοκτήτης, αφού από κάποιον πρέπει να καταγράψουν τα στοιχεία του.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Όχι, είπα ότι δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο οδηγός εκείνη την στιγμή. Διώκεται όμως σε αυτήν την περίπτωση ο ιδιοκτήτης, αφού από κάποιον πρέπει να καταγράψουν τα στοιχεία του.
Ωραία, να κυκλοφορώ μόνο με το εταιρικό
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να τσεκάρεις μόνο να μην φαίνεται η φάτσα σου στην φωτογραφία....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Να τσεκάρεις μόνο να μην φαίνεται η φάτσα σου στην φωτογραφία....
Τότε υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων
βέβαια τώρα έχουμε απόκριες
-
Σημερα το πρωι δικαστικα και κριθηκα ενοχος για το κακουργημα της υπερβολικης ταχυτητας.....
Η παραβαση ειχε γινει στις 19/8/2001 στο 7ο χλμ Αργους-Στερνας.
Οριο 50 χλμ/ωρα κ πηγαινε το κλιο με 127 χλμ)Το πρωτο δικαστηριο ειχε αναβληθει επειδη δεν προλαβαν να μας δικασουν και το 2ο εγινε σημερα το πρωι.
Υποθεση Νο8. Παρων.
Τι εχετε να πειτε κατηγορουμενε?Ολο το βραδυ εκανα σχεδια για το τι θα πω παιδες.Δεν αναφερομαι σε δικαιολογιες φυσικα(ποναγε η κοπελα μου,γεννησε η φιλη του κολλητου του μπατζανακη μου κτλ) αλλα στο πως θα τους εξηγουσα οτι το εν λογω οριο ηταν παραλογο κ επικινδυνο για αυτο τον δρομο.
Ε οταν εφτασα στο εδρανο αρκεστηκα σε ενα απλο 'εσφαλα' κ τιποτε αλλο.
Πριν απο εμενα μια γυναικα δικαζοταν για την ιδια παραβαση κ παρα το οτι ειπε πολλα πραγματα το προστιμο προστιμο,ετσι προτιμησα να μην καταναλωσω φαια ουσια.
Η αποφαση με συνοπτικες διαδικασιες ηταν 'Ενοχος'
150€ προστιμο + 92% προσαυξηση(αληθεια γιατι αυτη η προσαυξηση?) + εξοδα δικης= 324,6€ τα οποια τα πληρωνεις επιτοπου κ αν δεν τα εχεις θα σε πανε μεσα
Αθωωνουν μονο οσους φερνουν χαρτια απο Νοσοκομεια κ γενικα σε εξαιρετικες περιπτωσεις μονο.Ε αν υπαρξει επομενη φορα(μακαρι να μην υπαρξει δηλαδη) θα ειμαι καταλληλα εξοπλισμενος.
-
Σωστός Δε νομίζω πως έχει νόημα να αναπτύσσεις θεωρίες. Αλλο η Eva που αθωώθηκε για μια διαφορετική, υποκειμενικά κρινόμενη, παράβαση ('επικίνδυνη / επιδεικτική οδήγηση' ή κάτι σχετικό), και άλλο η υπερβολική ταχύτητα που είναι ό,τι λέει το ραντάρ.
-
Κατάλαβα.....να περιμένω τη σειρά μου! Στην Αθήνα έγινε το δικαστήριο?
-
Το δικαστηριο αρχικα ηταν να γινει στο Αργος αν θυμαμαι καλα,αλλα το μεταφεραμε στην Αθηνα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κατάλαβα.....να περιμένω τη σειρά μου! Στην Αθήνα έγινε το δικαστήριο?άντε γιατρέ, γιατί περιμένουν κι άλλοι στην ουρά...
@#!$%#&$%#%@ την Αττική Οδό μου! -
Παιδια υπομονη.Μια ψυχη που ειναι να βγει....
Η διαδικασια ειναι πολυ γρηγορη παντως κ το προστιμο ειναι fix...
-
Το γελιο ηταν μετα που αφου βλεπει ο αστυνομος την φωτογραφια μου λεει τρεχει πολυ το κλιο ε??
Και του λεω αυτο ηταν πμ(προ μοντιφων) εποχη..
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!