-
Δηλαδή μετά από 1.5 χρόνο (την πρώτη φορά) ή 3 χρόνια παύει η ποινή να φαίνεται στο ποινικό μητρώο και μετά από 10 χρόνια καταστρέφεται και το δελτίο. ΟΚ.
Ετσι από περιέργεια θα πάω να ζητήσω απόσμασμα ποινικού μητρώου, να δω τι θα μου πουν...
Ευχαριστώ για τον κόπο σου koutsan.
Πράγματι πάντως, πουθενά δεν φαίνεται πως οι τροχαίες παραβάσεις δεν γράφονται στο ποινικό μητρώο. Οπότε θέλει προσοχή στις σοβαρές παραβάσεις - πλημελλήματα.
Ερωτηση η οποια ισως να φαινεται αφελης,αλλα δεν ειναι.
Ενταξει γραφεται στο ποινικο μητρώο.Αλλα ποτε γραφεται?
Δηλαδη οταν επιβαλλεται(απο το δικαστηριο) ή ισχυει η ημερομηνια τελεσης της πραξης?Δεν ειναι αδικο να με εχουν γραψει το 2001 κ να γινει το δικαστηριο το 2005 και να εχω ποινικο μητρωο μεχρι τα μεσα του 2006(εφοσον ειναι η πρωτη φορα?)
-
Έκανα κάποιες διορθώσεις σε μήνυμα της προηγούμενης σελίδας.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Δηλαδή μετά από 1.5 χρόνο (την πρώτη φορά) ή 3 χρόνια παύει η ποινή να φαίνεται στο ποινικό μητρώο και μετά από 10 χρόνια καταστρέφεται και το δελτίο. ΟΚ.
Ετσι από περιέργεια θα πάω να ζητήσω απόσμασμα ποινικού μητρώου, να δω τι θα μου πουν...
Ευχαριστώ για τον κόπο σου koutsan.
Πράγματι πάντως, πουθενά δεν φαίνεται πως οι τροχαίες παραβάσεις δεν γράφονται στο ποινικό μητρώο. Οπότε θέλει προσοχή στις σοβαρές παραβάσεις - πλημελλήματα.
Ερωτηση η οποια ισως να φαινεται αφελης,αλλα δεν ειναι.
Ενταξει γραφεται στο ποινικο μητρώο.Αλλα ποτε γραφεται?
Δηλαδη οταν επιβαλλεται(απο το δικαστηριο) ή ισχυει η ημερομηνια τελεσης της πραξης?Δεν ειναι αδικο να με εχουν γραψει το 2001 κ να γινει το δικαστηριο το 2005 και να εχω ποινικο μητρωο μεχρι τα μεσα του 2006(εφοσον ειναι η πρωτη φορα?)
Δεν προσέχουμε βλέπω!! ...Τζάμπα τα γράφω
Σε κάθε δελτίο ποινικού μητρώου αναγράφονται τα εξής:
Οι ακόλουθές **αμετάκλητες **καταδικαστικές αποφάσεις ή βουλεύματα :
βα) Κάθε απόφαση για κακούργημα ή πλημμέλημα για το οποίο έχει
επιβληθεί Ποινή στερητική της ελευθερίας ή χρηματική ποινή, με τις
παρεπόμενες ποινές και τα μέτρα ασφάλειας που εχουν επιβληθεί.Στο ΠΜ λοιπόν εγγράφεται η καταδικαστική δικαστική απόφαση (ή βούλευμα)από τη στιγμή που καθίσταται αμετάκλητη.(δεν παίζει ρόλο η στιγμή της τέλεσης της πράξης αλλά πότε καταδικάζεσαι αμετάκλητα εξ αιτίας αυτής) Αμετάκλητη είναι η απόφαση κατά της οποίας δεν επιτρέπεται ένδικο μέσο ή δεν ασκήθηκε μέσα στη νόμιμη προθεσμία το επιτρεπόμενο ένδικο μέσο ή ασκήθηκε εμπρόθεσμα και απορρίφθηκε.
Επίσης να επισημάνω ότι όταν η ποινή είναι χρηματική θεωρείται ότι αποτίθηκε από την ημέρα πληρωμής του ποσού καθώς και να τονίσω σε ό,τι αφορά αυτό που έγραψε ο nass :
Στο αντίγραφο γενικής χρήσης καταχωρίζεται το περιεχόμενο όλων των δελτίων ποινικού μητρώου, εκτός από εκείνα:
α) που αναγράφουν χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες,
μετά την πάροδο τριών ετών,Δηλαδή μετά από 3 χρόνια παύει να φαίνεται το χρηματικό πρόστιμο. Μάλιστα, νόμιζα πως μένει 'για πάντα
ότι αυτό αφορά ΜΟΝΟ το αντίγραφο γενικής χρήσης, ενώ στο αντίγραφο δικαστικής χρήσης καταχωρίζεται το περιεχόμενο όλων των δελτίων ποινικού μητρώου εκτός από εκείνα που εχουν παύσει να ισχύουν
-
κατάλαβα παίδες, ευχαριστώ(ούμε). Όπως είπε κι ο nass... την πάτησα (αν και εγώ θα χρησιμοποιούσα βαρύτερη έκφραση...)
-
Περιμένω να μου έρθει κλήση από παράβαση του 8/2003 στην ΕΟ αθηνών-Πατρών. Αν θυμάμαι καλά ήταν για παράβαση του ορίου πάνω από 40 χλμ (με 130 σε όριο 80 ) απ'ότι διαβάζω εδώ θα γραφτεί και στο ποινικό μητρώο. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό?
πχ Αν εμφανιστώ στην τροχαία και ζητήσω να πληρώσω πρόστιμο (μη γελάτε ) ή οτιδήποτε?
Υπάρχει περίπτωση ο δικαστής να συμφωνήσει να μην γραφτεί η ποινή στο μητρώο ή κάποιος άλλος τρόπος να το αποφύγω? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Περιμένω να μου έρθει κλήση από παράβαση του 8/2003 στην ΕΟ αθηνών-Πατρών. Αν θυμάμαι καλά ήταν για παράβαση του ορίου πάνω από 40 χλμ (με 130 σε όριο 80 ) απ'ότι διαβάζω εδώ θα γραφτεί και στο ποινικό μητρώο. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό?
πχ Αν εμφανιστώ στην τροχαία και ζητήσω να πληρώσω πρόστιμο (μη γελάτε ) ή οτιδήποτε?
Υπάρχει περίπτωση ο δικαστής να συμφωνήσει να μην γραφτεί η ποινή στο μητρώο ή κάποιος άλλος τρόπος να το αποφύγω?Νομίζω πως η απάντηση σε όλα όσα ρωτάς είναι όχι...Ο μόνος τρόπος είναι να μην καταδικαστείς...Λογικά έχει συνταχτεί η σχετική μήνυση, έχει αποσταλλεί στον Εισαγγελέα με τη φωτογραφία σου (αν ήταν ραντάρ+φωτο ή μήπως μπάτσος σε σταμάτησε?) και αυτός θα εισάγει την υπόθεσή σου με απευθείας κλήση στο ακροατήριο όπου θα δικαστείς για το πλημμέλημα...Αν αθωωθείς καλώς, αλλιώς ...Δεν νομίζω οτι είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή να μην εγγραφεί η καταδικαστική απόφαση στο ΠΜ...
Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί (ξαναλέω) με ποινικό δεν ασχολούμαι...
-
Μπάτσος ήταν...
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση koutsan, δηλαδή να ελπίζω σε μια πρόσληψη πριν την εκδίκαση ...Ξέρει κάποιος πότε να περιμένω την κλήση και πόσο καιρό μετά γίνεται το δικαστήριο? Αν κρίνω από την υπόθεση του CLIO-V6 που δικάστηκε τώρα παράβαση του 2001 θα καθυστερήσει αρκετά ακόμα ε?
Ο μπάτσος μου είχε πει ότι η κλήση για να δικαστώ θα ερχόταν περίπου ένα χρόνο μετά...
-
Εμένα μου ήρθε κλήση για να πάω να δηλώσω οδηγό σε παραβαση ορίου από Gatso μετά από 7 μήνες. Η κλήση ΄για δικαστήριο (απ'ότι μου είπαν) θα έρθει σε 1 περίπου χρόνο και το δικαστήριο σε ένα ακόμη.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εμένα μου ήρθε κλήση για να πάω να δηλώσω οδηγό σε παραβαση ορίου από Gatso μετά από 7 μήνες. Η κλήση ΄για δικαστήριο (απ'ότι μου είπαν) θα έρθει σε 1 περίπου χρόνο και το δικαστήριο σε ένα ακόμη.Πού?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πού?
Στην Κρήτη, πήγαινε στη σελ 8 να το δεις....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εμένα μου ήρθε κλήση για να πάω να δηλώσω οδηγό σε παραβαση ορίου από Gatso μετά από 7 μήνες. Η κλήση ΄για δικαστήριο (απ'ότι μου είπαν) θα έρθει σε 1 περίπου χρόνο και το δικαστήριο σε ένα ακόμη.Εκτύπωσε τις σελίδες του τοπικ και κατέβα στο δικαστήριο και κάντα άνω κάτω.... Χαμός
Πταίσμα κυριε πρόεδρε, αλλά και πάλι...... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πού?
Στην Κρήτη, πήγαινε στη σελ 8 να το δεις....
Cosmopolitan σελ 8..
-
επειδη εχω χαθει με τους νομους κλπ, αν σε φωτογραφισουν ή σε πιασει ο μπατσος με ρανταρ χωρις να υπαρχει προειδοποιητικη πινακιδα πληρωνεις ή φευγεις?
-
Νομίζω πως πρέπει να υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα για την επόπτευση με τεχνικά μέσα. Ρώτα τον kacey να σου πει σίγουρα.
-
ΕΕΕΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ο ΚΟΚ λεει **πρεπει **να υπαρχει προειδοποιητικη πινακιδα, ο μπατσος λεει οτι δεν γινεται αυτο σε φορητα μεσα γιατι δεν μπορει να εχει παντου προειδοποιητικες πινακιδες, ο ΚΟΚ δεν κανει διακριση μεταξυ φορητων και σταθερων (που δεν υπαρχουν παρα 2-3 καμερες ολες κι ολες), αντε βγαλε ακρη...Τεσπα ετσι κι αλλιως ολοι οι δρομοι εχουν γεμισει πινακιδες, οποτε...
-
Ερωτηση: Εστω οτι υπαρχει πινακιδα 'Η ταχυτητα ελεγχεται με τεχνικα μεσα' Αυτη για ποσα μετρα ισχυει??
Δεν εχω δει και ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει ταμπελα που να λεει' Τελος ελεγχου ταχυτητας με τεχνικα μεσα'
επομενως ερχομαστε στην 1η ερωτηση....Ξερει κανενας?
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Ερωτηση: Εστω οτι υπαρχει πινακιδα 'Η ταχυτητα ελεγχεται με τεχνικα μεσα' Αυτη για ποσα μετρα ισχυει??Δεν εχω δει και ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει ταμπελα που να λεει' Τελος ελεγχου ταχυτητας με τεχνικα μεσα'
επομενως ερχομαστε στην 1η ερωτηση....Ξερει κανενας?
Μέχρι την επόμενη έξοδο. Φυσικά στην επόμενη είσοδο έχουν φροντίσει να βάλουν την επόμενη πινακίδα, άρα ουσιαστικά ισχύει συνέχεια. Από αυτή την άποψη η σήμανση είναι 'τέλεια'.
Φυσικά μόνο σε αυτό
-
Στα χανια εχει μονο μια πινακιδα απο τον κομβο του βιοπαλ, προς ρεθυμνο. Οποτε αν μπεις απο το επομενο κομβο εισαι καθαρος, κανονικα. Στο γυρισμο παλι δεν εχει τπτ....
αρα μια τετοια δικαιολογια μπορουμε να πουμε ειτε στο τμημα ειτε στο μπατσο που περιμενει καπου εκει γυρω....σωστα? -
Ο χρήστης nickred έγραψε:
Στα χανια εχει μονο μια πινακιδα απο τον κομβο του βιοπαλ, προς ρεθυμνο. Οποτε αν μπεις απο το επομενο κομβο εισαι καθαρος, κανονικα. Στο γυρισμο παλι δεν εχει τπτ....
αρα μια τετοια δικαιολογια μπορουμε να πουμε ειτε στο τμημα ειτε στο μπατσο που περιμενει καπου εκει γυρω....σωστα?Δεν νομιζω να μπαινουν σε τετοιες λεπτομερειες παντως....
Αν σε χτυπησει με το οργανο,τι θα του πεις οτι ειναι παρανομος που την εχει στησει στο συγκεκριμενο σημειο?Κ δικιο να εχεις δεν προκειται να το βρεις πιστευω. -
Ο μπατσος θα σε γραψει ετσι κι αλλιως, στο δικαστηριο πρεπει να τα πεις αυτα για πινακιδες κλπ...Αμα ημασταν ενα σοβαρο κρατος ομως, θα του κοβανε τον κωλο που εστησε ρανταρ εκει που δεν πρεπει και δεν θα το ξαναεκανε, οχι θα τον αφηναν να κανει οτι γουσταρει και αντε εσυ να χασεις μια μερα σε δικαστηρια για να αποδειξεις αυτα που σου προσφερει ο νομος (προστασια απο τα 'κρυφα' ρανταρ ας πουμε...).
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!