-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε εγραψαν με 133 σε οριο 120? Εγω θα πηγαινα στο δικαστηριο, θα ελεγα 'γιατι ετσι μου κατεβηκε, αμα θελετε βγαλτε με ενοχο, αρνουμαι να δικαιολογησω το τρομερο εγκλημα των +13χαω στα 120 σε ευθεια με ορατοτητα και νησιδα', θα πληρωνα το προστιμο και θα εφευγα χαρουμενος που ειχα δειξει οτι δεν θα μας πιανουν και μαλακες. Αντε με τα μπατσοτσογλανια...Αν δεν κανω λαθος, εχεις το δικαιωμα να πηγαινεις μεχρι και +10% απο το αναγραφωμενο οριο (απολειες κοντερ και τα συναφη) αρα
120ΧΑΩ +10% =132ΧΑΩα - το κοντερ σου ηταν λιγο ποιο απαισιοδωξο απο τα αλλα
β - ηταν μωλις 13 ΧΑΩ παραπανω απο το επιτρεπωμενο οριο
γ - οτι ειπε ο Kacey -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
droemmen είσαι απλά υπερτυχερός!!! Προφανώς και σ' εκείνο το ύψος της εθνικής το όριο δεν είναι 120χλμ/ώρα. Τέτοιο όριο υπάρχει μόνο μετά την Κόρινθο προς Αθήνα. Αύριο που ταξιδεύω προς Πάτρα θα δω ποιό είναι το όριο σ' εκείνο το σημείο και θα σας πω.
Το όριο εκεί είναι μάλλον 80, απλά στην κλήση έγραφε ότι είχα υπερβεί τα 120 χλμ - προφανώς το όριο για δίκη(?)
ΥΓ Αν πας προς Πύργο πρόσεχε μετά τις σύραγγες (εκεί που το όριο είναι 100) την στήνουν στο τέλος της ευθείας εκεί που το όριο ξεκινά να είναι 60...
παραδόξως το όριο εκεί είναι... 100 τελικά Έχει μία πινακίδα κρυμμένη στην ανηφόρα μόνο στο δεξί μέρος
Μα αν ήταν 100 το 133 δικαιολογεί δικαστήριο?
Όχι ότι με νοιάζει αφού γλύτωσα την 300άρα! -
Καλημέρα, είμαι καινούριος χρήστης και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος (ή κάποιοι) να απαντήσει. Διάβασα και τις 16 σελίδες του Post αλλά επειδή από ότι κατάλαβα οι νόμοι και τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα δεν κατάλαβα την τωρινή κατάσταση. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :
- Τα radar χειρός βγάζουν φωτογραφίες?
- κάτι κάμερες που είναι μέσα σε γέφυρες (πχ αττική οδός, φάρος ψυχικού) είναι διαχείρησης κυκλοφορίας? Αυτές μετρούν ταχύτητα?
- οι φωτογραφίες που έρχονται σπίτι προέρχονται από τα σταθερά φωτογραφικά ραντάρ (σαν αυτά που είναι στο μαλιακο) και από τα συμβατικά οχήματα της τροχαίας (xsara και octavia)?
- μετά από πόσο καιρό σου έρχεται η φωτογραφία? Εξαρτάται αν σε έγραψε συμβατικό της τροχαίας ή κάμερα?
- Υπάρχει περίπτωση να σε έχουν γράψει και από βλακεία τους, να μην το μάθεις ποτέ και να καταδικαστείς ερήμην?
- Τελίκα από τροχαίες παραβάσεις επηρεάζεται τοποινικό μητρώο?
- Στην Κηφισίας από το Ψυχικό μέχρι τον κόμβο της Αττικής οδού έχουν φωτογραφικά ραντάρ, γιατί να ξέρω να φοβάμαι!!!
Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!
-
Ο χρήστης εγώ έγραψε:
...Αύριο που ταξιδεύω προς Πάτρα θα δω ποιό είναι το όριο σ' εκείνο το σημείο και θα σας πω.170ο χλμ - ταμπέλα αρχής ορίου 90
172ο χλμ - ταμπέλα τέλους ορίου 80 (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ 90 που θα έπρεπε.)
172ο χλμ - ταμπέλα αρχής ορίου 100
177ο χλμ - ταμπέλα τέλους ορίου 100Άρα, όντως το όριο ήταν 100 αν σου έκοψαν την κλήση στο 175ο χλμ.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
απο τα ΜΜΕ ανακοινωθηκε οτι ο νεος υπ.Δικαιοσυνης θα βαλει τελος στην εως τωρα παραπομπη παραβατων του ΚΟΚ σε δικη και θα τιμωρουνται μονο με διοικητικες κυρωσεις [προστιμο].
.///////!!!
μετα απο 1.5 χρονο επιβεβαιωνεται η ανακοινωση αυτη αφου οπως και σε αλλο τοπικ πριν λιγο καιρο ειχε αναφερθει παραγραφονται οι δικες για παραβασεις του ΚΟΚ που εχουν μονο προστιμο οπως οι υπερβασεις του οριου ταχυτητας.
σημερα το διαπιστωσα με μεγαλη μου χαρα αφου μολις ερχομαι απο την ευελπιδων με το πορτοφολι γεματο.
οι δικες δεν αναφερονται καν στο πινακιο [αφου το αδικημα εχει παραγραφει] ενω φυσικα δεν εχει σημασια αν εισαι η οχι εκει αφου εφ'οσον δεν υπαρχει αδικημα δεν υπαρχουν και κατηγορουμενοι.
αυτα για να μην χανουν χωρις λογο τον χρονο τους οι αμμεσα ενδιαφερομενοι
ΠΡΟΣΟΧΗ αυτα ισχυουν ΜΟΝΟΝ για οσες παραβασεις ειναι πριν τον ιουλιο του 2005.
Σήμερα μου ήρθε χαρτί να παρουσιαστώ στην Τροχαία για παράβαση στις 23-10- 03.
Τι γίνεται , παρεγράφησαν ή όχι? -
Να πας, να παρουσιαστεις, και οταν θα σου πουν να τους πεις ποιος οδηγουσε οταν εγινε η παραβαση (επειδη περι φωτοκλησης προκειται σιγουρα για να σε καλουν στο τμημα), θα τους απαντησεις ενα ξερο 'αρνουμαι να σας πω ποιος οδηγουσε, οπως εχω δικαιωμα απο τον νομο*, και αφου δεν μπορειται να αποδειξετε ποιος ηταν ο παραβατης σας ζητω να αποσυρεται καθε διωξη εναντιον του ιδιοκτητη του αυτοκινητου (εσενα υποθετω) αφου δεν το οδηγουσα εγω'.
*συμφωνα με τον αρειο παγο, δεν εισαι υποχρεωμενος να δωσεις ενοχοποιητικα στοιχεια κατα του εαυτου σου ή συγγενων σου, οποτε ασ'τους να χτυπιουνται αυτοι.
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
- Τα radar χειρός βγάζουν φωτογραφίες?
Φωτογραφίες βγάζουν τα εγκατεστημένα ραντάρ, δηλαδή:
ο Τα σταθερά ραντάρ μέσα στα μπεζ κουτιά στο πλάι του δρόμου (προσοχή, δεν έχουν όλα τα μπεζ κουτιά μέσα ραντάρ, περίπου το 1/3 έχουν, τα άλλα είναι για εκφοβισμό)
ο Τα ραντάρ μέσα σε περιπολικά (προσοχή σε Xsara και Octavia)Από εκεί και πέρα, είναι τεχνικά εφικτό φορητό ραντάρ (πχ. χειρός ή σε τρίποδο) να ενεργοποιεί κάμερα αλλά σπάνια το κάνουν.
- κάτι κάμερες που είναι μέσα σε γέφυρες (πχ αττική οδός, φάρος ψυχικού) είναι διαχείρησης κυκλοφορίας? Αυτές μετρούν ταχύτητα?
Διαχείρισης κυκλοφορίας, όχι ραντάρ. Δεν μετρούν ταχύτητα.
Πρόσφατα είδα στην Αττική Οδό σημάδια στο οδόστρωμα που μοιάζουν με εγκατάσταση μέτρησης ταχύτητας (induction loop νομίζω λέγεται) αλλά δε νομίζω να συνδέονται με ραντάρ (δεν είχε τίποτα γύρω που να μοιάζει με ραντάρ).
- οι φωτογραφίες που έρχονται σπίτι προέρχονται από τα σταθερά φωτογραφικά ραντάρ (σαν αυτά που είναι στο μαλιακο) και από τα συμβατικά οχήματα της τροχαίας (xsara και octavia)?
Και από τα δύο.
- μετά από πόσο καιρό σου έρχεται η φωτογραφία? Εξαρτάται αν σε έγραψε συμβατικό της τροχαίας ή κάμερα?
Δεν ξέρω -μετά από μήνες υποθέτω, ασχέτως πως σε φωτογράφισαν.
- Υπάρχει περίπτωση να σε έχουν γράψει και από βλακεία τους, να μην το μάθεις ποτέ και να καταδικαστείς ερήμην?
Ναι. Αν και είναι μάλλον μικρή η πιθανότητα. Ωστόσο κάτι 'παίζει' τελευταία πως οι κλήσεις ταχύτητας δεν θα πηγαίνουν στο δικαστήριο (για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων).
- Τελίκα από τροχαίες παραβάσεις επηρεάζεται τοποινικό μητρώο?
Ναι.
- Στην Κηφισίας από το Ψυχικό μέχρι τον κόμβο της Αττικής οδού έχουν φωτογραφικά ραντάρ, γιατί να ξέρω να φοβάμαι!!!
Οχι σταθερά. Ισως όμως 'τη στήνουν'.
-
ευχαριστώ πολύ nass
-
pavleouras έγραψε:
6) Τελίκα από τροχαίες παραβάσεις επηρεάζεται τοποινικό μητρώο?Ναι.
,,pos ephreazete;prin xronia eixa pah dikastirio epidh den eixa thn adeia mazi mou alla athothika.epishs efaga klisi gia taxytita. -
Τα κατωθι αποτελουν αποψη μη εμπεριστατωμενη, αλλα απλα λογικο μου φαινεται να:
επηρεαζεται το ποινικο μητρωο απο παραβασεις του ΚΟΚ, αλλα ΜΟΝΟ απο αυτες που θεωρουνται πλημμεληματα. Απο παρανομο παρκαρισμα πχ δεν παιζει να υπαρχει προβλημα, αλλα απο παραβιασεις του οριου με +40 χαω κλπ, μαλλον ναι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τα κατωθι αποτελουν αποψη μη εμπεριστατωμενη, αλλα απλα λογικο μου φαινεται να:επηρεαζεται το ποινικο μητρωο απο παραβασεις του ΚΟΚ, αλλα ΜΟΝΟ απο αυτες που θεωρουνται πλημμεληματα. Απο παρανομο παρκαρισμα πχ δεν παιζει να υπαρχει προβλημα, αλλα απο παραβιασεις του οριου με +40 χαω κλπ, μαλλον ναι.
Κατηγορηματικά όχι !! Το όριο ταχύτητας ΔΕΝ καταγράφετε στο ποινικό μητρώο.
Έχω πρόσφατη εμπειρία και ρώτησα δικηγόρο. -
Διάβαζα - με ανάμικτα αισθήματα - οτι στην Αγγλία εαν δεν λάβεις την φωτοκλήση σε 14 μέρες, την καταχωρείς στο κάλαθο αχρήστων!
Και εμείς εδώ πρέπει να περιμένουμε μήνες?
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Τα κατωθι αποτελουν αποψη μη εμπεριστατωμενη, αλλα απλα λογικο μου φαινεται να:
επηρεαζεται το ποινικο μητρωο απο παραβασεις του ΚΟΚ, αλλα ΜΟΝΟ απο αυτες που θεωρουνται πλημμεληματα. Απο παρανομο παρκαρισμα πχ δεν παιζει να υπαρχει προβλημα, αλλα απο παραβιασεις του οριου με +40 χαω κλπ, μαλλον ναι.
Κατηγορηματικά όχι !! Το όριο ταχύτητας ΔΕΝ καταγράφετε στο ποινικό μητρώο.
Έχω πρόσφατη εμπειρία και ρώτησα δικηγόρο.Νομίζω πως ο kacey έχει δίκιο, προφανώς μόνο τα πλημελήματα ισχύει το 'ναι' που είχα γράψει παραπάνω. Και το λέω διότι έχει συζητηθεί πολύ στο Forum και κάποιος δικηγόρος (kutsan ?) δημοσίευσε και το σχετικό νόμο για τα ποινικά μητρώα και δε λέει πουθενά για τα πλημμελήματα 'εξαιρούνται οι τροχαίες παραβάσεις'.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Διάβαζα - με ανάμικτα αισθήματα - οτι στην Αγγλία εαν δεν λάβεις την φωτοκλήση σε 14 μέρες, την καταχωρείς στο κάλαθο αχρήστων!Και εμείς εδώ πρέπει να περιμένουμε μήνες?
A, μα εδώ είναι η χώρα όπου το κράτος δεν έχει υποχρεώσεις, μόνο δικαιώματα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να πας, να παρουσιαστεις, και οταν θα σου πουν να τους πεις ποιος οδηγουσε οταν εγινε η παραβαση (επειδη περι φωτοκλησης προκειται σιγουρα για να σε καλουν στο τμημα), θα τους απαντησεις ενα ξερο 'αρνουμαι να σας πω ποιος οδηγουσε, οπως εχω δικαιωμα απο τον νομο*, και αφου δεν μπορειται να αποδειξετε ποιος ηταν ο παραβατης σας ζητω να αποσυρεται καθε διωξη εναντιον του ιδιοκτητη του αυτοκινητου (εσενα υποθετω) αφου δεν το οδηγουσα εγω'.*συμφωνα με τον αρειο παγο, δεν εισαι υποχρεωμενος να δωσεις ενοχοποιητικα στοιχεια κατα του εαυτου σου ή συγγενων σου, οποτε ασ'τους να χτυπιουνται αυτοι.
Πήγα, μου είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητσ παραγράφονται, παρόλα αυτά με ρώτησαν ποιός οδηγούσε , απότι κατάλαβα μάλλον για εκφοβισμό , δεν είχα προλάβει να διαβάσω την απάντησή σου απάντησα ότι ήμουν εγώ, έδειξε ταχύτητα 138 χλμ με όριο 90 στην ανηφόρα του Λαχανά Σερρών , τους είπα δεν είναι δυνατόν ένα Φίατ Ούνο του 92 να πιάνει στον ανήφορο 138 χλμ
(δεν ξέρουν ότι είναι τούρμπο), και δεν αποδέχομαι την κλήση.Τώρα τι εξυπηρετεί το ραντάρ στην ανηφόρα του Λαχανά με δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς τα πάνω, ο καθένας μπορεί να δώσει την σωστή απάντηση.
Εισπρακτικός ρόλος.
Θα δικαιολογουνταν να σκόπευε στην αντίθετη φορά και να πιάνει αυτούς που πατάνε την διπλή γραμμή.
-
Οτι και αν κανεις, μην υπογραψεις τιποτα που να λεει ποιος οδηγουσε. Στο δικαστηριο θα αρνηθεις να πεις ποιος οδηγουσε (λεγοντας για τον αρειο παγο) και θα ζητησεις να σε αθωωσουν αφου δεν μπορουν να αποδειξουν ποιος εκανε την παραβαση. Αν τωρα πεσεις σε κανα στραβοξυπνημενο που αποφασισει να σε τρεχει με το ετσι θελω (οπως και ΔΕΝ μπορει να κανει...), τι να σου πω. ελλαδαρα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οτι και αν κανεις, μην υπογραψεις τιποτα που να λεει ποιος οδηγουσε. Στο δικαστηριο θα αρνηθεις να πεις ποιος οδηγουσε (λεγοντας για τον αρειο παγο) και θα ζητησεις να σε αθωωσουν αφου δεν μπορουν να αποδειξουν ποιος εκανε την παραβαση. Αν τωρα πεσεις σε κανα στραβοξυπνημενο που αποφασισει να σε τρεχει με το ετσι θελω (οπως και ΔΕΝ μπορει να κανει...), τι να σου πω. ελλαδαρα...ποιο δικαστηριο ρε παιδια;;
ειπαμε οτι εχουν παραγραφει μεχρι τον 7 του 2005 οποτε οτι και να δηλωσει στην αστυνομια δεν τον επηρεαζει.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!