-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Διάβασα το θέμα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι... Γιατί είμαι και άσχετη με τα μηχανικά
Με το Corsa έχω κάνει κοντά 3000 χλμ (όλα σχεδόν μέσα στην πόλη, αν εξαιρέσεις μια βόλτα στην Ελευσίνα και μία στην Κερατέα) και το έχω φτάσει μέχρι τις 4.000-4.500 στροφές. Βασικά το πηγαίνω γύρω στις 3.000. Του κάνει κακό???
Συνήθως αλλάζω σχέση στο κιβώτιο ανάλογα με τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα (τρίτη βάζω στις 3.000, όταν ανεβαίνει στις 4.000 βάζω τέταρτη κλπ). Κάνω σωστά? Κανένας δεν μου έχει απαντήσει μέχρι τώρα....Αν έχεις το 1.4 πάτατο στις 6500 στροφές κορίτσι μου και άφησε την σκόνη σου πάνω τους...
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Μήπως επειδή έκλεισα τα πρώτα 1500 km, ήρθε η ώρα για ένα καλό 'άνοιγμα'? Μήπως έχει μπουκώσει ο κινητήρας από την πολλή κίνηση στην πόλη και το οδήγημα σε χαμηλές στροφές λόγω 'στρωσίματος'?
Η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο?η ώρα για ένα καλό άνοιγμα, ήταν η ώρα που έβαλες βενζίνη παίρνοντάς το από την αντιπροσωπεία. Ωστόσο, ακόμα και τώρα, βρες ανοιχτό δρόμο και άνοιξέ το!
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Εχω καινούριο αμάξι, Audi A3 FSI που μόλις συμπλήρωσε τα 1500 χλμ.
Σήμερα το πρωί, όταν άναψα τη μηχανή και περίμενα λίγο να ζεσταθεί, όπως κάνω πάντα, ένιωσα να 'κλωτσάει' λίγο ο κινητήρας, έτρεμε το αυτοκίνητο και τρεμόπαιζε ο δείκτης των στροφών. Δεν μου το έχει ξανακάνει. Περίμενα γύρω στο 1 λεπτό, κι αφού αυτό συνεχίστηκε, έσβησα τη μηχανή.
Ελεγξα το λάδι, και η στάθμη είναι νορμάλ.
Επιπλέον, αποκλείεται να έχω βάλει νοθευμένη βενζίνη σε βαθμό που να είναι επικίνδυνη για τον κινητήρα, γιατί βάζω πάντα BP 100 οκτανίων.
Οταν ξανάναψα τη μηχανή, ο ήχος και η λειτουργία του κινητήρα ήταν ΟΚ.
Αναρωτιέμαι, τι μπορεί να συμβαίνει?
Μήπως επειδή έκλεισα τα πρώτα 1500 km, ήρθε η ώρα για ένα καλό 'άνοιγμα'? Μήπως έχει μπουκώσει ο κινητήρας από την πολλή κίνηση στην πόλη και το οδήγημα σε χαμηλές στροφές λόγω 'στρωσίματος'?
Η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο?Αν συνεχίσει κοιταξέτο γιατί μπορεί να πρόκειται για κάνα καμμένο πολλάπλασιαστή που συχνά συμβαίνει το τελευταίο καιρό στο Group Vag και όχι μόνο φυσικά !
-
Ανάλογα 'κουφά' είχα παρατηρήσει στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου (Saxo 1.4) προ πενταετίας (είχα ήδη όμως 50.000+ χλμ.). Το έκανε τυχαία και είχες την αίσθηση, ότι ο κινητήρας λειτουργούσε με τρεις κυλίνδρους. Μετά από σβήσιμο και επανεκκίνηση δεν υπήρχε πρόβλημα. Σημειωτέον, ότι δεν υπήρχε πρόβλημα μπουζί ή καλωδίων. Καταραμένα συστήματα 'διαχείρισης'...
Υ.γ.: κάποια στιγμή άλλαξα το ρελέ του ρελαντί, διότι υπήρχε και κάποια τάση σβησίματος (ακόμη και εν κινήσει!). Άλλος κινητήρας ο δικός μου βέβαια και άλλος ο δικός σου... -
Ο χρήστης [color=red έγραψε:
(διεγράφη διαφημιστικό κερδοσκοπικής εταιρίας)[/color:23j3x08n]':23j3x08n]>Διάβασα το θέμα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι... Γιατί είμαι και άσχετη με τα μηχανικάΜε το Corsa έχω κάνει κοντά 3000 χλμ (όλα σχεδόν μέσα στην πόλη, αν εξαιρέσεις μια βόλτα στην Ελευσίνα και μία στην Κερατέα) και το έχω φτάσει μέχρι τις 4.000-4.500 στροφές. Βασικά το πηγαίνω γύρω στις 3.000. Του κάνει κακό???
Συνήθως αλλάζω σχέση στο κιβώτιο ανάλογα με τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα (τρίτη βάζω στις 3.000, όταν ανεβαίνει στις 4.000 βάζω τέταρτη κλπ). Κάνω σωστά? Κανένας δεν μου έχει απαντήσει μέχρι τώρα....Αν έχεις το 1.4 πάτατο στις 6500 στροφές κορίτσι μου και άφησε την σκόνη σου πάνω τους...
Πάνω σε ποιους;;;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Διάβασα το θέμα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι... Γιατί είμαι και άσχετη με τα μηχανικά
Με το Corsa έχω κάνει κοντά 3000 χλμ (όλα σχεδόν μέσα στην πόλη, αν εξαιρέσεις μια βόλτα στην Ελευσίνα και μία στην Κερατέα) και το έχω φτάσει μέχρι τις 4.000-4.500 στροφές. Βασικά το πηγαίνω γύρω στις 3.000. Του κάνει κακό???
Mήπως έτσι θα ξεκινήσεις ακόμα μια ενδοφορουμίστικη διαμάχη;;
-
Η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο?η ώρα για ένα καλό άνοιγμα, ήταν η ώρα που έβαλες βενζίνη παίρνοντάς το από την αντιπροσωπεία. Ωστόσο, ακόμα και τώρα, βρες ανοιχτό δρόμο και άνοιξέ το!
Οχι βέβαια, τότε ήταν η ώρα για καλό 'στρώσιμο'. Δηλαδή μέχρι 3500 στροφές. Μέχρι τα πρώτα 1500 χλμ.
Αυτό που εννοώ καλό 'άνοιγμα' είναι σε ψηλές στροφές. Για να ξεμπουκώσει ο κινητήρας. Αλλο το ένα, αλλο το άλλο! -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Οχι βέβαια, τότε ήταν η ώρα για καλό 'στρώσιμο'. Δηλαδή μέχρι 3500 στροφές. Μέχρι τα πρώτα 1500 χλμ.
Αυτό που εννοώ καλό 'άνοιγμα' είναι σε ψηλές στροφές. Για να ξεμπουκώσει ο κινητήρας. Αλλο το ένα, αλλο το άλλο!ξέρω πολύ καλά τι γράφω. ΤΟΤΕ ήταν η ώρα για άνοιγμα στις ψηλές στροφές. Ακόμα και τώρα, κάντο πάντως.
-
ΟΚ, σεβαστές οι απόψεις όλων στο forum, αλλά οι κατασκευαστές δεν ξέρουν τ' αυτοκίνητα, που οι ίδιοι μας πωλούν, καλύτερα; Δηλαδή, δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό με 'στρώσιμο' στα εγχειρίδια των νέων αυτοκινήτων;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
ΟΚ, σεβαστές οι απόψεις όλων στο forum, αλλά οι κατασκευαστές δεν ξέρουν τ' αυτοκίνητα, που οι ίδιοι μας πωλούν, καλύτερα; Δηλαδή, δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό με 'στρώσιμο' στα εγχειρίδια των νέων αυτοκινήτων;Στο δικό μου (Yaris '99), όχι. Του έκανα italian tuning, δουλεύει συχνότατα στους κόφτες επί 130.000 χμ και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι. Έχοντας οδηγήσει ΟΛΟΙΔΙΑ αυτοκίνητα που στρώθηκαν 'κανονικά', ένα έχω να πω: η μέρα με τη νύχτα!
Το αυτό και για αρκετά άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει.
Για τα εγχειρίδια της VAG δεν ξέρω, θα μας πει ο lkar, o technik, κάποιος που να ξέρει το γκρουπ καλύτερα τέλοσπάντων.
-
Αυτό που εννοώ καλό 'άνοιγμα' είναι σε ψηλές στροφές. Για να ξεμπουκώσει ο κινητήρας. Αλλο το ένα, αλλο το άλλο!ξέρω πολύ καλά τι γράφω. ΤΟΤΕ ήταν η ώρα για άνοιγμα στις ψηλές στροφές. Ακόμα και τώρα, κάντο πάντως.
Εσύ λοιπόν ανατρέπεις οτι ξέραμε τώρα ως σωστό! Πρέπει να το 'σκίζουμε' από την αρχή, ε?
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Εσύ λοιπόν ανατρέπεις οτι ξέραμε τώρα ως σωστό! Πρέπει να το 'σκίζουμε' από την αρχή, ε?
αυτή είναι η ΓΝΩΜΗ μου, καθώς και πολλών άλλων, βάσει των όσων έχω δει, ακούσει και διαβάσει. Από κει και πέρα, ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό.
-
Στα Skoda το manual λέει προσοχή για τα πρώτα 1500 χιλιόμετρα, και μην ξεπερνάμε τα 3/4 της τελικής του αυτοκινήτου.
Το τήρησα εγώ αυτό στο δικό μου. Είμαι στα 23.000χλμ τώρα, στα τελευταία 5.000 έκαψε 250cc. Στο προηγούμενο ίδιο που είχα με 74.000χλμ, πάλι ίδιο στρώσιμο και ίδια κατανάλωση λαδιού.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
σιγα μην κλασει και απο το ζορι.............
ΕΛΕΟΣ -
Ο χρήστης diva έγραψε:
ειδικά στο χώρο του αυτοκινήτου ότι ξέραμε μέχρι τώρα παραμένει το ίδιο για πάντα. Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή τα τελευταία χρόνια κι όλα παραμένουν όπως τα ξέραν οι παπούδες (που δεν είχαν κι αυτοκίνητο)
Τελικά αυτό που παραμένει στάσιμο στο χώρο του αυτοκινήτου είναι η προκατάληψη
-
το βιβλιαρακι του λαντα 2105 λεει οτι στο στρωσιμο με πρωτη μεχρι 20km/h με δευτερα μεχρι 40, τριτη μεχρι 70 και τεταρτη 90km/h. γιατι δηλαδη μετα το στρωσιμο θα μπορει να πηγαινει με 90km/h ???
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
το βιβλιαρακι του λαντα 2105 λεει οτι στο στρωσιμο με πρωτη μεχρι 20km/h με δευτερα μεχρι 40, τριτη μεχρι 70 και τεταρτη 90km/h. γιατι δηλαδη μετα το στρωσιμο θα μπορει να πηγαινει με 90km/h ???Ναι!!! Μέχρι 145 κοντερίσια...!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
το βιβλιαρακι του λαντα 2105 λεει οτι στο στρωσιμο με πρωτη μεχρι 20km/h με δευτερα μεχρι 40, τριτη μεχρι 70 και τεταρτη 90km/h. γιατι δηλαδη μετα το στρωσιμο θα μπορει να πηγαινει με 90km/h ???
Ναι!!! Μέχρι 145 κοντερίσια...!!
ειναι οντως διαπιστωμενο αυτο? δηλαδη εχεις δει να προσπερνας αλλα αυτοκινητα σε εκεινη την ταχυτητα? αντεχει να τα κρατησει για ωρα χωρις να παθει τιποτε, ή θα ανεβουν θερμοκρασιες, φλαντζες κτλ
-
ειναι οντως διαπιστωμενο αυτο? δηλαδη εχεις δει να προσπερνας αλλα αυτοκινητα σε εκεινη την ταχυτητα? αντεχει να τα κρατησει για ωρα χωρις να παθει τιποτε, ή θα ανεβουν θερμοκρασιες, φλαντζες κτλ
TRY IT AT YOUR OWN RISK!!!!
-
Αυτό έγινε σε κατηφόρα βέβαια και το λάντα ήταν έτοιμο να...πετάξει...
Εγώ ΔΕΝ θα το ξαναεκανα με αυτό το αυτοκίνητο... ΔΟκίμασε ενα φρεναρισμα πανικού από τα 90κμ σε αδειο δρομο με μεγάλο πλατος και θα καταλάβεις τι εννοώ....
(Όπως λέει και ο Μητροπάνος, 'Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο'
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....