-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πιστεύει κανείς οτι το italian tuning είναι λογικός τρόπος στρωσίματος??Στα πρώτα 600 μέχρι 4500 και μετά κόφτες???
Να πως καταστρέφεις τα αυτοκίνητα
ξερεις καποιο που καταστραφηκε ετσι?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πιστεύει κανείς οτι το italian tuning είναι λογικός τρόπος στρωσίματος??
Στα πρώτα 600 μέχρι 4500 και μετά κόφτες???
ξέρω οτι είναι μηχανολογικά παράλογο...
-
εγω αλλο ρωτησα ομως!
επισης, το μηχανολογικα παραλογο ποιος το οριζει και πως?
-
Mία ερώτηση. Το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο δεν καίει λάδια είναι ένδειξη σωστού στρωσίματος?
Αναφέρομαι σε αυτοκίνητο που έχει ξεπεράσει τα 10.000 χλμ. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω αλλο ρωτησα ομως!
επισης, ο τροπος που περιγραφεις δεν ειναι το italian tuning
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω αλλο ρωτησα ομως!
έτσι και αλλιώς το σωστό στρώσιμο βοηθάει στη μακροζωία του κινητήρα ...
Δεν τίθεται θέμα να σπάσει σύγχρονο μοτέρ (εκτός αν μιλάμε για αστοχία υλικού)όσο πιο κάφρικα του φερθείς , τόσο πιο κάφρικα θα σου φερθεί
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω αλλο ρωτησα ομως!
επισης, ο τροπος που περιγραφεις δεν ειναι το italian tuning
To πνεύμα του italian tuning είναι παρόμοιο...
πολλές στροφες στον κινητήρα , υψηλές φορτίσεις και άλλαγμα λαδιών νωρίς -
εγω αλλο ρωτησα ομως!
Δεν τίθεται θέμα να σπάσει σύγχρονο μοτέρ (εκτός αν μιλάμε για αστοχία υλικού)όσο πιο κάφρικα του φερθείς , τόσο πιο κάφρικα θα σου φερθεί
αυτο ειναι το θεμα, ποιος οριζει, και πως οριζει το 'σωστο στρωσιμο'. Εσυ μιλας για ηπια συμπεριφορα. Ειναι αυτο το σωστο στρωσιμο αραγε?
ρωταω, δεν απανταω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω αλλο ρωτησα ομως!
αυτο ειναι το θεμα, ποιος οριζει, και πως οριζει το 'σωστο στρωσιμο'. Εσυ μιλας για ηπια συμπεριφορα. Ειναι αυτο το σωστο στρωσιμο αραγε?
ρωταω, δεν απανταω!
To μπλοκ του κινητήρα καθώς και όλα τα κινούμενα μέρη του κατασκευάζονται σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές. Υπάρχει δηλαδή ένα εύρος αποδεκτών τιμών τόσο για το θηλυκό τμήμα , όσο και για το αρσενικό . Η συναρμογή του απαιτεί μια περίοδος εξίσωσης των συνεργαζόμενων μερών...
-
Αν εχουν περασει 10 χερια μεχρι να φτασει στην βιτρινα................τι στρωσιμο να κανεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν εχουν περασει 10 χερια μεχρι να φτασει στην βιτρινα................τι στρωσιμο να κανεις;απο αυτο που διαρκει 10.000χλμ και μετα παραπονιεσαι οτι καιει λαδια...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν εχουν περασει 10 χερια μεχρι να φτασει στην βιτρινα................τι στρωσιμο να κανεις;ωραία λογική , άρα πάρτο και σκίστω
-
Αν εχουν περασει 10 χερια μεχρι να φτασει στην βιτρινα................τι στρωσιμο να κανεις;
ωραία λογική , άρα πάρτο και σκίστω
Το εχουν σκισει αλλοι πριν απο εσενα και εμενα.Λες να ενδιαφερονται καθολου αυτοι που τα ανεβοκατεβαζουν απο τις αυτοκινηταμαξες ή που τα παρκαρουν στο τελωνειο;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Mία ερώτηση. Το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο δεν καίει λάδια είναι ένδειξη σωστού στρωσίματος?
Αναφέρομαι σε αυτοκίνητο που έχει ξεπεράσει τα 10.000 χλμ.κουτσάν σε φωνάζουν, δεν ακούς?
-
Πιστεύει κανείς οτι το italian tuning είναι λογικός τρόπος στρωσίματος??Στα πρώτα 600 μέχρι 4500 και μετά κόφτες???
Υπάρχουν πολλοί (και αποδεκτοί) τρόποι για να στρώσεις ένα κινητήρα. Ο παρακάτω κατασκευαστής δίνει ένα σωστό και εύκολο τρόπο:
http://www.hastingsmfg.com/ServiceTips/breakin_procedure.htmMία ερώτηση. Το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο δεν καίει λάδια είναι ένδειξη σωστού στρωσίματος?
Αναφέρομαι σε αυτοκίνητο που έχει ξεπεράσει τα 10.000 χλμ.Σημαίνει ότι δεν το χάλασες στο στρώσιμο.
Μετά τις 200.000 χλμ θα φανεί το καλό στρώσιμο.
-
Βάζω εδώ όσα ενδιαφέροντα μου είπε ο ΒΑΣΙΛΗΣ με pm για το italian tuning μετά από ερώτησή μου
Η βασική διαδικασία* δεν αλλάζει για τους κινητήρες turbo. Η διαφορά είναι ότι τα turbo ανεβάζουν απότομα τη θερμοκρασία τους και φυσικά τη θερμοκρασία του κινητήρα. Γι'αυτό το λόγο λοιπόν είναι σωστότερο να προηγηθούν λίγα χλμ. (πχ 500) με νορμάλ οδήγηση για να γίνει καλύτερο heat cycle στον κινητήρα/turbo πριν φορτιστούν με max φορτία. Αυτά τα χλμ. πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν σε μικρά μέρη (πχ 50 χλμ) έτσι ώστε να γίνουν τουλάχιστον 10 heat cycles. Αν προκύψει κάποιο μεγαλύτερο ταξίδι θα πρέπει να μετρηθεί σαν ένα heat cycle. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αποφεύγονται οι σταθερές στροφές (πχ. ταξίδι με 6η και 2500). Το πάτημα και άφημα του γκαζιού για τα πρώτα 1000-2000 χλμ. πρέπει να σου γίνει συνήθεια.
- Η βασική διαδικασία είναι 10 'ανοίγματα' με full γκάζι σε κάθε ταχύτητα, από χαμηλές στροφές μέχρι το 1/2 των ωφέλιμων στροφών (πχ. 3000) πρώτα με 2η, μετά με 3η, 4η, 5η και 6η.
Μόλις φτάσεις στο όριο αυτό (πχ. 3000) αφήνεις το γκάζι και αφήνεις το αυτοκίνητο να φρενάρει με τη μηχανή μέχρι να πέσουν οι στροφές χαμηλά (>1500)
- Μετά πρέπει να ακολουθηθεί άλλο ένα σετ των 10 αλλά αυτή τη φορά ανεβάζεις το όριο στα 2/3 των θφέλιμων στροφών (πχ. 4500) ... με την ίδια πάντα διαδικασία 'φρεναρίσματος' με τον κινητήρα.
- Μετά πρέπει να ακολουθηθεί άλλο ένα σετ των 10 με το το όριο να φτάνει στον κόφτη του κινητήρα.
Βασικές αρχές είναι:
- Να ακολουθείται η σειρά και των στροφών αλλά και των ταχυτήτων. Δλδ. πρέπει πρώτα να ανεβάζει στροφές ο κινητήρας με χαμηλή σχέση, όπου έχει χαμηλό φορτίο, παρά με μεγάλη σχέση που έχει υψηλό φορτίο.
- Μετά από κάθε άνοιγμα να ακολουθείται πάντα το άφημα του γκαζιού και το φρενάρισμα με τον κινητήρα. Είναι προτιμότερο να κάνουμε λιγότερα ανοίγματα από το να κάνουμε συνεχόμενα ανοίγματα χωρίς ενδιάμεσα να αφήνουμε τον κινητήρα να φρενάρει με τη ταχύτητα εμπλεγμένη.
Επειδή όπως καταλαβαίνεις αυτή η διαδικασία απαιτεί χώρο, προτίμησε ΕΟ νύχτα ή ξημερώματα.
Οταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία καλό είναι να αλλάξεις λάδια-φίλτρο.Βασίλης*
Σε κάποιες διευκρινιστικές μου ερωτήσεις αν έχει νόημα να κάνω italian tuning μετά από 500 χλμ καθώς ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει αμέσως μου απάντησε (+κάποια εχξτρα διευκρινιστικά που είχα ρωτήσει)
*3- Δεν είναι το ιδεατό αν σκεφτούμε μόνο τα πιστόνια/ελατήρια αλλά είναι το καλύτερο αφού εκτός από καλή απόδοση/στρώσιμο θέλουμε και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.
4- Δεν παίζει ρόλο πόσο απότομα πατάς το γκάζι αρκεί να το πατάς τέρμα για να λειτουργεί ο κινητήρας με το μέγιστο φορτίο για τις συγκεκριμένες συνθήκες.
5- Μετά το αρχικό στρώσιμο όσο περισσότερο αντέξεις να οδηγείς με αυτό το τρόπο καλό κάνει. Ας το έχεις στο βάθος του μυαλού σου και όταν πιάσεις τον ευατό σου να οδηγείς με σταθερές στροφές ... άρχισε τα άσε πάτα. Σε καθημερινή χρήση μέσα στη πόλη το κάνεις έτσι κι αλλιώς.*
Συμφωνώ επίσης με το Λεωνίδα ότι όταν μιλάμε για μακροζωία ή μη του κινητήρα, σχετιζόμενη με το στρώσιμο, αναφερόμαστε σε νούμερα που προσωπικά δεν με αφορούν καθόλου σα χρήστη (πχ 200.000 χλμ+), άρα αυτό που θα ήθελα κυρίως από το στρώσιμο είναι μέγιστη απόδοση από τον κινητήρα.
- Η βασική διαδικασία είναι 10 'ανοίγματα' με full γκάζι σε κάθε ταχύτητα, από χαμηλές στροφές μέχρι το 1/2 των ωφέλιμων στροφών (πχ. 3000) πρώτα με 2η, μετά με 3η, 4η, 5η και 6η.
-
Τα παραπάνω τα ακολούθησα σχεδόν όπως περιγράφονται (την 6η στις 5800-6000 στροφές είχα ζήτημα να το κάνω 10 φορές, οπότε δεν έγινε τόσες αλλά το έκανα σε κάπως λιγότερες στροφές - όσες μου επέτρεπαν τα αυτοκίνητα πάνω στα οποία θα έπεφτα - πάντα όμως άφηνα τον κινητήρα να φρενάρει μέχρι τις 2000-1500 στροφές )...
Μετά στρώσιμο τέλος, απλά επίσης όποτε θυμόμουν στο ταξίδι εκεί που πήγαινα με 200 μια στις τόσες άφηνα γκάζι μέχρι πάλι τις 2000 περίπου στροφές και ξαναεπιτάχυνα. Λάδια δεν άλλαξα καθώς έφευγα καπάκι για ταξίδι και τώρα έχω 4000 χλμ, θα τα αλλάξω όπου να΄ναι...Ελπίζω να μην είναι σοβαρή παρασπονδία -
Επί των λαδιών ειδικός είναι ο πάσχος
-
Καλό στρώσιμο, επιδόσεις και μακροζωία του κινητήρα πάνε μαζί.
-
Κουτσάν τί αναφέρει το manual για τη διαδικασία ρονταρίσματος?
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....