-
1000 χλμ είναι ΟΚ για 2500-3500 στροφές (εννοείται χωρίς 'κρεμάσματα'). 3000 χλμ είναι κάμποσα, αλλά μήπως το λέει η Ford στο βιβλιαράκι; (1000 χλμ λέει η opel)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπας και τελικά πρέπει να το σκίζεις από την αρχή αν σκοπεύεις να το σκίζεις στη συνέχεια και να κάνεις ήπιο στρώσιμο αν σκοπεύεις να οδηγείς ήπια; Λέω τώρα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπας και τελικά πρέπει να το σκίζεις από την αρχή αν σκοπεύεις να το σκίζεις στη συνέχεια και να κάνεις ήπιο στρώσιμο αν σκοπεύεις να οδηγείς ήπια; Λέω τώρα... -
Η Ford απλα αναφερει οτι στα πρωτα 1500km να μην τσιτωνουμε τα φρένα μεχρι να πατησουν και να οδηγουμε ομαλα. Γενικα δεν το σκιζω μέσα στην πόλη εκει οδηγω πολυ χαλαρα και αλλαζω ταχυτητα νε το που θα περάσω τις 3500 στροφες , στην εθνική όμως με πεμπτη του δινω και καταλαβαινει αν εχω δρόμο μπροστα μου. Δεν θα ανυσηχουσα αν το αμαξι το εκανε και με καινουργια λαδια. Παντως μου φαινετε πραλογη η τοση καταναλωση σε συγκριση με το ιαπωνικο που εχω και δεν τσιμπαγε σταγονα με την ιδια ακριβως χρηση μεχρι τα 350.000km ,τωρα εχεί 500.000km και τσιμπαει σχεδον ενα λιτρο καθε 5.000km που κανω αλλαγη (δεν πειραξει το μοτερ και η συντηρηση καταντα να ειναι αθλια).
-
Μιας και έχω παραγγείλει καινούριο αυτοκίνητο και το περιμένω μέχρι το τέλος του μήνα, έχω αρχίζει να προβληματίζομαι σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσω για το στρώσιμο του αυτοκινήτου. Η ανάγνωση του συγκεκριμένου thread η αλήθεια είναι ότι περισσότερο με μπέρδεψε παρά με βοήθησε, αφού στο αρχικό δίλημμα που είχα(ήρεμη οδήγηση μέχρι 3500σαλ στα πρώτα χλμ vs 'σκίσιμο' από την αρχή), προστέθηκαν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις, χωρίς να είναι βέβαιο ποια είναι η αποδοτικότερη.
Αποφάσισα επομένως να ψάξω μια πιο επίσημη απάντηση για το θέμα στρώσιμο, από την ίδια τη Honda (...το μελλοντικό αυτοκίνητο...), αλλά κολλάω σε ένα σημείο. To e-mail θα το στείλω μέσω του honda.co.uk , αφού κατά ένα τρόπο μου εμπνέει πιο πολλή εμπιστοσύνη από την ελληνική αντιπροσωπεία. Δεν έχω ιδέα όμως πως θα εξηγήσω το 'στρώσιμο' στα αγγλικά. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος όρος??
Τέλος, γνωρίζει κάποιος να μου πει αν αναφέρεται κάτι σχετικό με το στρώσιμο στα manuals της Honda και πόσο αναλυτικά περιγράφει τη διαδικασία?
-
Για παρε και μια γνωμη απο Αγγλια, ενδιαφερον θα εχει το τι θα σου πουν
-
Αυτό έχω σκοπό να κάνω, αλλά όπως είπα χρειάζομαι τον αγγλικό όρο για το 'στρώσιμο'...
-
Burn in.
Εναλλακτικά, μια και πρόκειται για καμμένο λάδι (και κατά συνέπεια κάποια στιγμή κινητήρα, το οποίο και απεύχομαι) burn baby burn.
-
Thanx! Θα επανέλθω όταν πάρω απάντηση...
-
Η απάντηση ήρθε αρκετά γρήγορα, αρκετά λιτή:
...
Thank you for your email. There isn't any specific run in process Honda
recommend. We would only advise that you drive carefully for the first 500 miles.
...Θα το αναφέρω και στο θέμα του Honda Civic 2005.
-
Όχι burn in βρε παιδιά, break in είναι το στρώσιμο. Τον καραφλιάσατε τον άγγλο.
-
Χαχαχα, δεν το περίμενα να το πάρει στα σοβαρά...
Στο κάτω κάτω, τι σπάσιμο, τι κάψιμο. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.
-
Η δικη μου αποψη στην οποια πιστευω θα συμφωνησουν οι περισσοτεροι, ειναι απλως να μην πεσεις στην παγιδα και κανεις το στρωσιμο του... 1950,δηλαδη να κινεις το αυτοκινητο με 20χλμ/ωρα και πέμπτη ταχύτητα και μετα να αναρωτιεσαι 'τι επαθε αφου το προσεχα σαν τα ματια μου'.
Απο εκει περα ολες οι αλλες θεωριες εχουν οπαδους και εχθρους....
Προσωπικα συστηνω βιαιη μεταχείριση (εκτος απο τα φρενα) ,για να καταλαβει το αυτοκινητο οτι εχει αφεντικο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η δικη μου αποψη στην οποια πιστευω θα συμφωνησουν οι περισσοτεροι, ειναι απλως να μην πεσεις
στην παγιδα και κανεις το στρωσιμο του... 1950,δηλαδη να κινεις το αυτοκινητο με 20χλμ/ωρα και
πέμπτη ταχύτητα και μετα να αναρωτιεσαι 'τι επαθε αφου το προσεχα σαν τα ματια μου'.Αυτό τελικά κατάλαβα και εγώ από ΟΛΟ το διάβασμα εδώ και στα threads που ανέφερα:
α) Να οδηγείς ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ σχέση για την ταχύτητα/κλίση δρόμου που έχεις
β) Να είσαι προσεκτικός με φρένα και αλλαγές κιβωτίου
γ) ΟΧΙ το στροφόμετρο κοντά στα κόκκινακαι ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Όλα θα έρθουν μόνα τους...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όχι burn in βρε παιδιά, break in είναι το στρώσιμο. Τον καραφλιάσατε τον άγγλο.Burn in για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, Break in, run in ταιριάζει περισσότερο όπως μας λέει ο εγγλέζος.
-
ρε παιδιά να ρωτήσω.... τα όσα γράφετε για το στρώσιμο τα τηρείτε ή απλά είναι ο κανόνας? Δηλ. και εγώ έλεγα, ΟΚ θα το στρώσω μέχρι 3.000 - 3.500 στροφές μέχρι τα 3000 ας πούμε... και τη 1η μέρα κιόλας μου έτυχε να κάνω προσπέραση και να πιάσω 4500 στροφές
αυτό που θέλω να πω, είναι ότι πάντα θα τυχαίνει κάτι σε όλους μας, οπότε και είναι λίγο δύσκολο να ακολουθήσεις τον κανόνα... πάντως τώρα έχω 3200 χλμ και το max το έπιασα προχτές 5.100 στροφές με 5η....., έκανα και μικρό έλεγχο λαδιών και ευτυχώς δεν έκαψε τίποτα, από τη τελευταία φορά που συμπλήρωσα.
-
Διάβασε και τις προηγούμενες σελίδες, μη το στρώνεις σιγά (χωρίς σκίσιμο). Καλά κάνεις και το ανοίγεις. Σε 500 χλμ στρώνει, αν το πηγαίνεις πιο σιγά το πολύ 1000. Αν αργήσει περισσότερο δε στρώνει καλά - θέλει φορτίο (σε όρια) στο στρώσιμο.
Μετά τα 500 χλμ ΣΤΡΩΣΙΜΟ, μπορείς να το οδηγάς πολύ μαλακά μέχρι τα 3-5.000 χλμ.
-
Πάτε καλά ? ρεκτιφιέ στα 22.000 χλμ. και μέτρηση της συμπίεσης ? γνωρίζεται απο κινητήρες ? Ο άνθρωπος δεν το κυκλοφορούσε το αυτοκίνητο, άρα μιλάμε για οδηγό χαμηλών τόνων και στροφών που σημαίνει ότι το και το στρώσιμο καλά έγινε.
Κοίτα καταλύτη, βάλε καινούργια βενζίνη, καθάρισε τα μπέκ ρίχνοντας κάποιο καθαριστικό 2 φορές τουλάχιστον σε 1-2 γεμίσματα του ρεζερβουάρ γιατί μάλλον είναι μισοβουλωμένα απο την γόμμα που αφήνει η βενζίνη όταν ο κινητήρας δεν πολυδουλεύει ( **και είναι το πιθανότερο **) ή πήγαινε να στα καθαρίσουν με υπερήχους, αν αρχίσεις να το κινείς σε καθημερινή βάση θα επανέλθει. Ενα μήνα δεν το κινείς και αλλάζει συμπεριφορά το αυτοκίνητο. Τίποτα δεν έχει το αμάξι, εκτός και άν ο πατέρας σου έκανε 22.000 χλμ με μισοπατημένο τον συμπλέκτη και πατινάρει και δεν το έχετε καταλάβει. Στο service τα ανέφερες όλα αυτά ? το βγάλανε βόλτα το αυτοκίνητο ? Πιό μεγάλο service ? τα 22.000 χλμ ?
-
Στα παλιά Lada η δεύτερη πεταλούδα του καρμπυρατέρ ήταν κλειδωμένη απο το εργοστάσιο με μια συρμάτινη ασφάλεια. Όσο και να πατούσες το γκάζι, το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε πάνω απο 3-4 χιλιάδες στροφές. Μετά, στο πρώτο σέρβις στα 1000 χιλιόμετρα, ο μάστορας έκοβε το σύρμα και το αυτοκίνητο δούλευε κανονικά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στα παλιά Lada η δεύτερη πεταλούδα του καρμπυρατέρ ήταν κλειδωμένη απο το εργοστάσιο με μια συρμάτινη ασφάλεια. Όσο και να πατούσες το γκάζι, το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε πάνω απο 3-4 χιλιάδες στροφές. Μετά, στο πρώτο σέρβις στα 1000 χιλιόμετρα, ο μάστορας έκοβε το σύρμα και το αυτοκίνητο δούλευε κανονικά.russian power!!!!!!
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....