-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω βελτιώσω τα φώτα του αυτοκινήτου μου και προσανατολίζομαι προς τις PIAA Extreme White. Όμως, έχω μπερδευτεί με κάποια πράγματα που μου είπαν και διαβάζω.
Νομίζω ότι αυτές οι λάμπες έχουν διπλάσια βατ. Μη τις βάλεις (εκτός αν θέλεις και παίρνεις το ρίσκο).
Έχω την εντύπωση ότι έχουν κανονική κατανάλωση και ότι φωτίζουν σαν λάμπες διπλάσιας ισχύς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω βελτιώσω τα φώτα του αυτοκινήτου μου και προσανατολίζομαι προς τις PIAA Extreme White. Όμως, έχω μπερδευτεί με κάποια πράγματα που μου είπαν και διαβάζω.
Νομίζω ότι αυτές οι λάμπες έχουν διπλάσια βατ. Μη τις βάλεις (εκτός αν θέλεις και παίρνεις το ρίσκο).
Τις εχω βαλει εγω στην 33.Ειναι κανονικα watt απλα φωτιζουν καλυτερα.
Για να δεις τι μοντελα λαμπες εχεις καλυτερα βγαλτες και κοιταξε τι γραφουν επανω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τις εχω βαλει εγω στην 33.Ειναι κανονικα watt απλα φωτιζουν καλυτερα.
Για να δεις τι μοντελα λαμπες εχεις καλυτερα βγαλτες και κοιταξε τι γραφουν επανω.
Το σκέφτηκα, αλλά είναι ολόκληρη επιχείρηση η αφαίρεσή τους. Από τη μία πλευρά τουλάχιστον πρέπει να βγει η μπαταρία. Από την άλλη δε θυμάμαι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το σκέφτηκα, αλλά είναι ολόκληρη επιχείρηση η αφαίρεσή τους. Από τη μία πλευρά τουλάχιστον πρέπει να βγει η μπαταρία. Από την άλλη δε θυμάμαι.Γιατί δεν κοιτάς και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου?Γράφει συνήθως τι είδους λαμπτήρες παίρνει το αμάξι σου στην μεσαία και τη μεγάλη σκάλα...
Βέβαια υπάρχει και η αναμενόμενη απάντηση:
'Ωχ...ποιός ψάχνει που είναι το βιβλιαράκι?Και μετά άντε να δω πού μέσα σε αυτό γράφει (ΑΝ γράφει) για τους τύπους των λαμπτήρων...Ταλαιπωρία βρε αδερφέ!' -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
**Γιατί δεν κοιτάς και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου?**Γράφει συνήθως τι είδους λαμπτήρες παίρνει το αμάξι σου στην μεσαία και τη μεγάλη σκάλα...
Βέβαια υπάρχει και η αναμενόμενη απάντηση:
'Ωχ...ποιός ψάχνει που είναι το βιβλιαράκι?Και μετά άντε να δω πού μέσα σε αυτό γράφει (ΑΝ γράφει) για τους τύπους των λαμπτήρων...Ταλαιπωρία βρε αδερφέ!'Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω βελτιώσω τα φώτα του αυτοκινήτου μου και προσανατολίζομαι προς τις PIAA Extreme White. Όμως, έχω μπερδευτεί με κάποια πράγματα που μου είπαν και διαβάζω.
Το βιβλίο οδηγιών χρήσης της Toyota λέει ότι η μεσαία σκάλα του αυτοκινήτου μου παίρνει λάμπες 51W (HB3) και η μεγάλη σκάλα λάμπες 60W (HB4).
Όμως η PIAA στην ιστοσελίδα της λέει τα εξής:
Twin Pack 19615
Single Pack 19015
Bulb Type 9005 (HB3)
Wattage 60w = 120w, 4000K
Technology Xtreme White Plus with XTRA TechnologyTwin Pack 19616
Single Pack 19016
Bulb Type 9006 (HB4)
Wattage 51w = 115w, 4000K
Technology Xtreme White Plus with XTRA TechnologyΚοίταξα και στην ιστοσελίδα της Osram από περιέργεια. Εκεί μπορεί ο χρήστης να δηλώσει το μοντέλο του αυτοκινήτου που έχει και θα του προταθούν οι λάμπες που ταιριάζουν. Για το δικό μου προτείνει:
- Full beam: 9005 HB3 Standard -> [url]http://catalog.myosram.com/?~language=EN&~country=COM&~exiturl=http%3A//www.osram.com&it_p[1]=4050300137193[/url]
που είναι 9005 60W 12V P20D FS1 OSI - Dipped beam: 9006 HB4 Standard -> [url]http://catalog.myosram.com/?~language=EN&~country=COM&~exiturl=http%3A//www.osram.com&it_p[1]=4050300012650[/url]
που είναι 9006 51W 12V P22D FS1 OSI
Αν καταλαβαίνω καλά, full beam είναι η μεσαία σκάλα και dipped beam η μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση οι δύο εταιρείες συμφωνούν ως προς τα χαρακτηριστικά των HB3 & HB4 λαμπών. Να υποθέσω ότι το βιβλίο της Toyota έχει λάθος και ότι το σωστό για το αυτοκίνητό μου είναι μεσαία σκάλα με 51W (HB4) και μεγάλη σκάλα με 60W (HB3);
Και σα να μην έφτανε το μπλέξιμο αυτό, στο 'επιλεγμένο κέντρο PIAA' στο Περιστέρι - το οποίο βρήκα από την ελληνική ιστοσελίδα της PIAA - με μπέρδεψαν περισσότερο. Όταν ζήτησα HB3 & HB4 λάμπες, μου έδωσαν HB λάμπες. Σε ερώτησή μου αν έχουν ΗΒ3/ΗΒ4 μου απάντησαν ότι η PIAA βγάζει τις ΗΒ και ότι κάνουν αντί για ΗΒ3/ΗΒ4.
Φυσικά και δεν αγόρασα τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσω τι 'παίζει'.
Περιττό να πω ότι η PIAA στη διεθνή ιστοσελίδα της έχει τόσο τις ΗΒ όσο και τις ΗΒ3/ΗΒ4. Άρα δεν πρέπει να ισχύει αυτό που μου είπαν.Έχω μπερδευτεί Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
- Full beam: 9005 HB3 Standard -> [url]http://catalog.myosram.com/?~language=EN&~country=COM&~exiturl=http%3A//www.osram.com&it_p[1]=4050300137193[/url]
-
1.έχει δει κανείς στην Αθήνα αυτά τα 'καπάκια' ?
ή αντί για καπάκι αυτό το περίβλημα :
2.Μεταξύ των 2 τύπων που βλέπετε τι διαφορά θα έχει στο τελικό φως (όχι στο χρώμα φυσικά! Το 2ο περίβλημα σε κίτρινο θα το πάρω, αν το πάρω....) ?
-
Πήρα τετραπλά λευκά led (ψείρες) από μαγαζί με αξεσουάρ και ανταλλακτικά για μηχανάκια στο Χαϊδάρι. Τα έβαλα στις πλαφονιέρες εσωτερικού φωτισμού, αλλά τοποθετούνται εγκάρσια και όχι κάθετα, οπότε δεν απέδιδαν. Τα έβαλα μπροστά για φώτα θέσης αλλά ένιωθα κάπως... Τα αντικατέστησα όλα με Phillips BlueVision και είναι μια χαρά.
Τα led τα έδωσα σε φίλη με Golf TSI, τα έβαλε στα φώτα θέσης και της έβγαζε ένδειξη καμμένης λάμπας. Στο VWClub έγραψαν πως βγάζει ένδειξη καμμένης λάμπας γιατί τα led παρουσιάζουν μικρή-ελάχιστη αντίσταση και το σύστημα βλαβών βασίζεται σ΄αυτό το φαινόμενο για να έχει ένδειξη.
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού; -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Πήρα τετραπλά λευκά led (ψείρες) από μαγαζί με αξεσουάρ και ανταλλακτικά για μηχανάκια στο Χαϊδάρι. Τα έβαλα στις πλαφονιέρες εσωτερικού φωτισμού, αλλά τοποθετούνται εγκάρσια και όχι κάθετα, οπότε δεν απέδιδαν. Τα έβαλα μπροστά για φώτα θέσης αλλά ένιωθα κάπως... Τα αντικατέστησα όλα με Phillips BlueVision και είναι μια χαρά.
Τα led τα έδωσα σε φίλη με Golf TSI, τα έβαλε στα φώτα θέσης και της έβγαζε ένδειξη καμμένης λάμπας. Στο VWClub έγραψαν πως βγάζει ένδειξη καμμένης λάμπας γιατί τα led παρουσιάζουν μικρή-ελάχιστη αντίσταση και το σύστημα βλαβών βασίζεται σ΄αυτό το φαινόμενο για να έχει ένδειξη.
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού;μην τα πειραζετε τα ΒΑΓΚ ρεεεεεεεεε!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού;Αν και δεν είμαι Γαλάτης η λύση είναι αντιστασούλες παράλληλα με το led.Οι αντιστάσεις τραβάνε το ρεύμα που θέλει να βλέπει ο εγκέφαλος και δουλεύουν και τα led κανονικά
Προσοχή:θέλει μεγάλη ωμική αντίσταση.330Ω είναι μια καλή τιμή
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού;Αν και δεν είμαι Γαλάτης η λύση είναι αντιστασούλες **παράλληλα **με το led.Οι αντιστάσεις τραβάνε το ρεύμα που θέλει να βλέπει ο εγκέφαλος και δουλεύουν και τα led κανονικά
Σε παράλληλη σύνδεση, ή σε σειρά με το led; Πάντως πριν αγοράσει κάποιος αντιστάσεις, πρέπει να μετρήσει το κύκλωμα με τις απλές λάμπες και μετά αφού βάλει το led να μετρήσει την νέα αντίσταση. Η διαφορά θα του πει ακριβώς τι αντιστάσεις να πάρει!
Καλά δεν τα λέω; -
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το Led.Για να υπάρχει ίδια τάση στα άκρα τους.
Αυτό που λες με τις μετρήσεις το κάναμε στο περίπου.Τι εννοώ:αρχικά υπολογίσαμε με απλή φυσική,τι αντίσταση έχει η λάμπα (που ως γνωστόν είναι 5W).Βγάλαμε λοιπόν ότι χρειάζεται μια αντίσταση 33Ω,την οποία και βάλαμε.Δούλευε μεν,αλλά έβραζε η αντίσταση στα 2'!!!Μιλάμε για πολύ ζέστη!! Οπότε την βγάλαμε και αφήσαμε για αργότερα την μοντίφα!!
Τελικά διάβασα σε άλλο φόρουμ ότι θέλει τόσο μεγάλη αντίσταση όπως έγραψα παραπάνω.Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις (παράλληλα πάντα) 2 λαμπάκια ακόμη.
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το Led.Για να υπάρχει ίδια τάση στα άκρα τους.Αυτό που λες με τις μετρήσεις το κάναμε στο περίπου.Τι εννοώ:αρχικά υπολογίσαμε με απλή φυσική,τι αντίσταση έχει η λάμπα (που ως γνωστόν είναι 5W).Βγάλαμε λοιπόν ότι χρειάζεται μια αντίσταση 33Ω,την οποία και βάλαμε.Δούλευε μεν,αλλά έβραζε η αντίσταση στα 2'!!!Μιλάμε για πολύ ζέστη!! Οπότε την βγάλαμε και αφήσαμε για αργότερα την μοντίφα!!
Τελικά διάβασα σε άλλο φόρουμ ότι θέλει τόσο μεγάλη αντίσταση όπως έγραψα παραπάνω.Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις (παράλληλα πάντα) 2 λαμπάκια ακόμη.
Εχεις δίκιο! Πωπωωωω, ζαλισμένος είμαι!
-
βάλτε όμως αντίσταση με πολλά W αλλιώς θα καεί αν περνάει πολύ ρεύμα ακόμα και αν έχετε τα Ω που πρέπει..
Υπολογίστε τα Ω λοιπόν και μετά αγοράστε μια με μεγάλη ισχύ. (Εύκολα βρίσκεις και 20 W στην Αθήνα)
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού;
Βάλτης bluevision
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού;Αν και δεν είμαι Γαλάτης η λύση είναι αντιστασούλες παράλληλα με το led.Οι αντιστάσεις τραβάνε το ρεύμα που θέλει να βλέπει ο εγκέφαλος και δουλεύουν και τα led κανονικά
Παρήγγειλα από το εξωτερικό led 4απλό για τα θέσεως σε panda με canbus.Αυτά είχαν μέσα αντίσταση και δεν έβγαλε σφάλμα ο εγκέφαλος.Tιμή 11.70 ευρώ για 2 ζευγάρια μαζί με τα μεταφορικά σε περίπου δύο εβδομάδες.
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Φίλτατε-μέγιστε Γαλάτη ηλεκτρολόγε, ποία η επιστημονική σας άποψη-θέση επ' αυτού;
Βάλτης bluevision
Τσάμπα τα 5 ευρώ θα πάνε Είχα δοκιμάσει κιεγώ κιενλω φαίνονται πολύ άσπρα όταν είναι αναμμένα μόνα τους,μόλις ανάψουν τα ξένον είναι κατακίτρινα
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Παρήγγειλα από το εξωτερικό led 4απλό για τα θέσεως σε panda με canbus.Αυτά είχαν μέσα αντίσταση και δεν έβγαλε σφάλμα ο εγκέφαλος.Tιμή 11.70 ευρώ για 2 ζευγάρια μαζί με τα μεταφορικά σε περίπου δύο εβδομάδες.
Έχεις λινκ;
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Έχεις λινκ;
Μπορείς να αγοράσεις είτε από εδώ link1 είτε από εδώ http://frickinbrite.com/catalog/product ... ucts_id=64
-
Γεία σας έχω ένα ibiza του 05 με φώτα που έχουν το κλασικό οβάλ σχήμα μια μια λάμπα μόνο. Άνοιξα το καπάκι και είδα ότι οι λάμπες είναι osram 60/55w H4. Τα φώτα είναι αρκετά ως πολύ θολά ειδικά σε εθνική δεν παλευέται (με καθαρά κρύσταλα).. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιωθούν χωρίς να αλλάξω φανάρια(δεδομένου ότι έχουν μόνο μια λάμπα και αλλάζει η τάση-κλίση);
-
Philips Vision Plus με 22€ από Λαμπριανίδη μεριά.
Visit: http://www.trade-wind.gr
Άλλαξα πριν 2 μέρες και από ότι φαίνεται τα αξίζουν τα λίγα σχετικά λεφτά. Αλλίως ψάχνεις για κάποιο κιτ xenon του εμπορίου με 400 - 500 €!
Βελτίωση στα φώτα;