-
Ωραιος, πραγματικα πρωτη φορα βρισκω να εχεις και επιλογη στο χρωμα, και ακομη καλυτερο το 5000Κ. Οταν ερθουν πες μας και για παρασιτα στο ραδιο. Εγω περιμενω τις narva h4 στα 6000Κ. 65 ευρω. Θα δειξει.
-
Απλώς το Αλί εξπρές θέλει υπομονή κάνα 2μηνο μέσο όρο αλλά βρίσκεις τα πάντα.
Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα. Με αυτά που έχω τώρα δεν ακούω παράσιτα. Μόνο οι ανεμιστήρες ακούγονται λίγο όταν είναι σβηστή η μηχανή.
-
sxinthecity wrote:
cson wrote:
Μπορεί να κάνω λάθος,κάπου το είχα διαβάσει. Εμένα δεν έχουν τροφοδοτικό νομίζω γιατί δεν ήθελε can bus. Σχετικά με τις narva, έχουνε ωραίο λευκό φως 6500 k, φωτίζουν καλά δεξιά κι αριστερά του δρόμου, αλλά περίμενα περισσότερη φωτεινότητα lummens. Είναι τοποθετημένες σε qashqai j10 με προτζέκτορες.
Στα 6500Κ το φώς μπλεδιζει (μπορείς να το παρατηρήσεις στην αντανάκλαση που φαίνεται στα προπορευόμενα αυτοκίνητα όταν πλησιάζεις κοντά) και απορροφάται από τις σκούρες επιφάνειες όπως ο δρόμος. Για να δεις μεγαλυτερη φωτεινότητα στον δρόμο πρέπει να πέσεις σε Κέλβιν.
Εγώ τώρα έχω 6500Κ και ενώ σε τοίχο τα φώτα είναι πολύ δυνατά, στην άσφαλτο ειδικά εάν είναι καινούρια ή βρεγμένη χάνεται. Εντός των ημερών περιμένω παραλαβή καινούριες στα 5500Κ. Θα τις φορέσω και θα σας πω εντυπώσεις .
Η αλήθεια είναι ότι το ιδανικότερο φως είναι ανάμεσα στις 4 με 5000k
-
Λυπηθείτε μας με τα led και τα xenon!
Δεν καταλαβαίνετε πως δημιουργείτε έναν «τοίχο» από φως μπροστά σας, που μόνο πρόβλημα είναι για τους άλλους;
-
Δεν καταλαβαίνετε πως δημιουργείτε έναν «τοίχο» από φως μπροστά σας, που μόνο πρόβλημα είναι για τους άλλους;
Για ότι led μιλάμε τώρα τελευταία είναι με την κανονική δέσμη που έχουν και τα αλόγονου. Δεν τυφλώνουν. Δεν ξέρω αν νομίζεις ότι είναι σαν τα xenon που απλά δεν υπάρχει δεσμη(μιλάω για κατοπτρικό φανάρι) , και απλά είναι μια πηγή φωτός που φωτοβολει κυριολεκτικά παντού.
Αληθεια υπαρχει κανενα μαγαζι στην αθηνα που να μετατρεπει τα reflector φαναρια σε projector? Στη θεσσαλονικη βλεπω υπαρχει το https://eshop.carner.gr/fotismos/projectores-fanarion οπου κανουν οι ιδιοι τις μετατροπες με καταπληκτικα αποτελεσματα. Για αθηνα δεν βρισκω κατι. Πιστευω ειναι η πιο ουσιαστικη βελτιωση στο φωτισμο σε οσους εχουν παλαιου τυπου φαναρια.
-
Έκανα μια μετατροπή στα H4 φανάρια μου βαζοντας 3 ιντσών projectors. Επίσης τοποθέτησα Κιτ xenon με H1 λαμπες στα 4300K. Το αποτέλεσμα απλά εκπληκτικό . Ήθελα να ρωτήσω καθοτι πρώτη φορά ασχολούμαι με xenon, όσοι έχετε , ποιες λάμπες είναι αξιόπιστες ως προς το θέμα ζωής και απόδοσης; Θέλω να αγοράσω ένα spare σετ για όταν χαλάσει κάποια και να τις έχω στο αμάξι.
Έχω χαθεί στην αναζητηση καθότι είναι όλα κινέζικα brand και δεν ξέρω ποια από όλες αυτές είναι καλές. Δεν βρίσκω κάτι επώνυμο ώστε να το επιλέξω.
-
Μονος σου;
Για δειξε φωτο....
-
-
Wow
Σε τι επαγγελματια πηγες;
-
Υπάρχει κατάστημα στην Πάτρα. Δεν υπάρχει άλλος Ελλάδα να το κάνει. Το retrofitlab.gr.
-
Συμφωνώ απολύτως ως προς τα xenon!!!! Λίγο έλεος με τα φώτα ρε παιδια!!!!!!
-
Τα xenon δεν εχουν πολυ θεμα... Τα led εχουν διοτι φωτιζουν μονο σε μια πλευρα και οχι σε 360 μοιρες με αποτελεσμα το φως στα κατοπτρα πεφτει μονο σε ενασημειο και ετσι γενικα το φαναρι να φωτιζουν οπου να ναι.
-
Τα xenon δεν εχουν πολυ θεμα... Τα led εχουν διοτι φωτιζουν μονο σε μια πλευρα και οχι σε 360 μοιρες με αποτελεσμα το φως στα κατοπτρα πεφτει μονο σε ενασημειο και ετσι γενικα το φαναρι να φωτιζουν οπου να ναι.
Δεν ξέρω τι έχει πιο πολύ θέμα, αλλά αυτό που ξέρω ειναι ότι πολλές φορές είδα τη στραβωμαρα μου από φώτα που μπορεί να χρειάζεται κάποιος αν έχει καταρράκτη.
-
Τιμες;
Ωραιο πάρκινγκ, καθαρό. Μπραβο!
-
Ευχαριστώ. Νομίζω γύρω στις 70 - 75 λίρες τα ξένον και γύρω στα 30 ευρώ τα ομίχλης.
-
Μια χαρα τιμές.
Εγω οταν ρώτησα 155 τα βρήκα με περαστικά όμως!
-
Ξέρω και εγω επί χρόνια σε γαλλικα ήθελα να είναι κιτρινα τα φωτα αλλά με δούλευαν όλοι. Έτσι είναι το σωστό γαλλικό έλεγα!
-
Θα σας το χαλάσω, αλλά δεν έχουν κανένα νόημα τα κίτρινα φώτα. Μια λανθασμένη επιλογή των Γάλλων ήταν, που δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα. Δεν το λέω εγώ αυτό. Πριν κάμποσα χρόνια, την εποχή λίγο προ της μετάβασης των Γάλλων από τα ως τότε υποχρεωτικά κίτρινα φώτα στα λευκά φώτα, το μεγαλύτερο γαλλικό περιοδικό αυτοκινήτου είχε κάνει ένα τεστ φωτισμού σε πολλά αυτοκίνητα, συγκρίνοντας μοντέλα που προορίζονταν για την γαλλική αγορά με μοντέλα για την υπόλοιπη Ευρώπη. Το συμπέρασμα (που ήταν ο τίτλος του άρθρου) ήταν σοκ για τους Γάλλους: Τα κίτρινα φώτα 'τυφλώνουν' λιγότερο γιατί φωτίζουν λιγότερο! Ils eblouissent moins, parcequ' ils eclairent moins!
-
Προσφέρουν καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Γι αυτό και στις εθνικές οδούς αν έχεις παρατηρήσει ο φωτισμός στις κολώνες είναι κιτρινοπορτοκαλι.
Σε νορμάλ συνθήκες υπάρχουν άλλα χρώματα με περισσότερα lumen αλλά δε με ενδιαφέρουν για τα ομίχλης.
Άλλωστε τα ανάβω μόνο σε καταρρακτωδη βροχή, χιόνι, ομίχλη.
-
Μύθος. Σου έγραψα γιατί. Αν ίσχυε αυτό που λες, θα είχαμε όλοι κίτρινα φώτα ομίχλης. Ούτε οι εθνικές οδοί έχουν πλέον κιτρινοπορτοκαλί φώτα, εκτός ίσως από κάποια ξεχασμένα.
Βελτίωση στα φώτα;