-
Έβαλα κι εγώ σήμερα στο Swift τις Philips X-treme Power (H4).
Η πρώτη εντύπωση είναι πως όντως φωτίζουν πολύ καλύτερα, αλλά θέλω να κάνω μια διαδρομή σε μη φωτιζόμενο δρόμο για να βεβαιωθώ.Τις αγόρασα από το http://www.carbulbsdirect.com που προτεινόταν στο website της philips, και μου κόστισε 34
-
Εγώ προχθές έβαλα στο Corolla της παρακάτω:
Μου κόστισαν μόνο 12
-
Με 110W να προσέχεις τα πλαστικά φανάρια σου και τις ηλεκτρικές επαφές πίσω από το φανάρι και στον διακόπτη των φώτων.
-
Δεν είναι πραγματικά 110W αν βλέπω καλά στο κουτί αλλά 55W που φωτίζουν 'σαν' 110W (55W -> 110W)
-
Γραφουν UV Friendly - safe to use on plastic lenses επανω;Αλλιως μπορει να σου κανουν ζημια στα φαναρια,να κιτρινισουν εσωτερικα.
-
BILL33 Δεν γράφουν αυτό που λες. Τα έχει και ένας φίλος μου εδώ και πολύ καιρό πάντως και δεν έχει δει κιτρίνισμα η κάτι τέτοιο. Βέβαια ίσως θέλει αρκετό καιρό και αναλόγως τη χρήση για να κιτρινίσουν.. Προς το παρών είμαι υπέρ ευχαριστημένος με την απόδοση τους σε τελείως σκοτάδι αλλά και σε ταξίδι.
-
εχεις βγει ε8νικη ας πουμε να ειναι ολα σκοτεινα και φεγγουν καλυτερα απο τις λευκες?
γιατι και εγω ειχα παρει κατι παρομοιες μπλε σαν τις δικες σου,και στα στενα μεσα ηταν ωραια λευκο φως,μολις εβγαινα στα σκοταδια δεν εβλεπα τπτ.τις πεταξα και εβαλα ξενον.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γραφουν UV Friendly - safe to use on plastic lenses επανω;Αλλιως μπορει να σου κανουν ζημια στα φαναρια,να κιτρινισουν εσωτερικα.Σε Golf IV πάντως τα κάτοπτρα της μεσαίας σκάλας έχουν κάπως χαλάσει-κιτρινίσει, αφού χρησιμοποιούσα για τουλάχιστον 6-7 χρόνια 100W, με κάποια στιγμή να έχω βάλει 150W (για 1 χρόνο και κάτι) χωρίς κανένα πρόβλημα πουθενά (ούτε στους διακόπτες ούτε πουθενά που λένε διάφοροι).
Μόνο τίμημα (το οποίο και ήξερα από την αρχή) ήταν ότι θα χαλούσαν λίγο πιο γρήγορα τα κάτοπτρα των φώτων, αλλά τότε δε με ένοιαζα, γιατί δεν πίστευα ότι θα το κρατούσαμε τόσο καιρό το αμάξι.
Και στην 'μεγάλη' αυτή τη στιγμή έχω 130W και ναι, φωτίζουν πολύ καλύτερα από τις 100W που είχα νωρίτερα και κλάσεις ανώτερα από τις 65W που είχε εργοστασιακά.Βέβαια χρησιμοποιώ ελάχιστα σχεδόν μεγάλη σκάλα, οπότε τα κάτοπτρα σε αυτήν δεν έχουν ταλαιπωρηθεί, καθώς την ανάβω μόνο σε επαρχιακούς δρόμους.
Να προσθέσω ότι όταν λέω χαλασμένο κάτοπτρο, δε σημαίνει ότι φωτίζει όπου νά ναι, ή ότι κάνει μεγάλη διάθλαση ή τίποτα άλλα περίεργα. Απλά το φως έβγαινε λίγο πιο κίτρινο, το οποίο ίσως οφειλόταν και στις δυνατές λάμπες.
Τώρα που έχω xenon (στη μεσαία), δεν βλέπω καμία διαφορά στο χρωμα-απόχρωση-διάθλαση μεταξύ το αδερφού μου (seat ibiza 2001) και του δικού μου Golf IV 1999).
Οπότε ή τα φώτα του Golf είναι πολύ ανθεκτικά (μιας και μόνο καλή μεταχείριση δεν μπορώ να τους πω ότι τους έκανα) ή πολλοί φαντάζονται ότι θα λιώσουν τα φανάρια, θα καταστραφούν οι διακόπτες κι άλλα τραγικά και το λένε σαν καραμέλα χωρίς να έχουν δει αποτελέσματα από μακροχρόνια χρήση μεγάλης λάμπας...Άρα Nick-K, αν κάποιος δε θέλει να βάλει xenon στο αμάξι του (πχ για προσωπικούς λόγους ή λόγους κόστους), οι μεγαλύτερες λάμπες είναι μια πολύ και άφοβη (κατά την άποψή μου) λύση.Δεν πιστεύω ότι θα πάθουν τίποτα τα φώτα-κατοπτρα του φίλου σου.
ΥΓ:Μόνο 'only for plastic bulbs' δεν έγραφαν πάνω τα κουτιά στις λάμπες... Ακόμαι και 'street illegal' ή 'not for street use' κτλ.
ΥΓ2:Τις είχα βάλει κι εγώ αυτές τις λάμπες και φώτιζαν ωραία μέσα στην πόλη (που ούτως ή άλλως σχεδόν έβλεπα και χωρίς τα φώτα), αλλά σε διαδρομή όπου δεν υπήρχε φωτισμός ήταν χάλια...Χειρότερες κι από τις 55W που είχα (κάποτε) στο αμάξι μου...Αφού απογοητεύτηκα τόσο που σταμάτησα δεξιά, περίμενα να κρυώσουν οι λάμπες και να τις αλλάξω με τις 'καβάτζα' 100W που είχα πριν πάνω. -
Για να προστατέψουμε τον διακόπτη (που κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι απαραίτητο), η λύση είναι να μπει το ρελαδάκι που οι ηλεκτρολόγοι λένε 'ενισχυτή'. Αυτό επιτρέπει στον διακόπτη να ελέγχει τα φώτα χωρίς να 'βλέπει' πόσο ρεύμα τραβάει η λάμπα.
Ουσιαστικά χωρίζει το κύκλωμα λάμπας διακόπτη σε δύο χωριστά κυκλώματα, με το ρελέ να μεσολλαβεί ανάμεσά τους. -
Σήμερα ήρθαν σε μένα οι Phillips Extreme Power. Θα μπουν σήμερα-αύριο και θα αναφέρω εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σήμερα ήρθαν σε μένα οι Phillips Extreme Power. Θα μπουν σήμερα-αύριο και θα αναφέρω εντυπώσεις.Είδα τη τιμή τους
Μάλλον θα είναι καλύτερες από τις narva που παίρνω με 7 ευρώ (το ζευγάρι, σε στενό της Διοικητηρίου). Έχει και φθηνότερες
-
Το ελπίζω.
-
Εγώ πάντως που τις έχω εδώ και μερικές ημέρες έχω τις καλύτερες εντυπώσεις
Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των διαδρομών που κάνω είναι σε φωτιζόμενους δρόμους και δεν χρειάζονται, αλλά εκεί που χρειάζονται κάνουν πραγματική διαφορά -
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
εχεις βγει ε8νικη ας πουμε να ειναι ολα σκοτεινα και φεγγουν καλυτερα απο τις λευκες?
γιατι και εγω ειχα παρει κατι παρομοιες μπλε σαν τις δικες σου,και στα στενα μεσα ηταν ωραια λευκο φως,μολις εβγαινα στα σκοταδια δεν εβλεπα τπτ.τις πεταξα και εβαλα ξενον.
Ναι έχω πάει Κοζάνη-Θεσσαλονίκη την Κυριακή και είδα πως φαίνοντε στο δρόμο και με υψηλή ταχύτητα και έμεινα ικανοποιημένος.
Αυτές δεν είναι μπλέ στο χρώμα. Φαίνετε μπλέ το γυαλί αλλά καμία σχέση με το πως φωτίζουν...
Ορίστε και φωτό σε δρόμο με απόλυτο σκοτάδι. -
Νομίζω ότι από μία φωτογραφία δεν μπορούμε να κρίνουμε...Αν έβαζες εσύ μία λάμπα 55W στο ένα φανάρι και άφηνες την νέα λάμπα στο άλλο, θα έβλεπες εσύ τη διαφορά και θα έκρινες άμεσα και αντικειμενικά.
Δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε 'μας'.Αν εσύ είσαι απόλυτα ικανοποιημένος, εμάς μας περισσεύει.Επίσης ο καθένας εκφράζει την άποψή του σύμφωνα με τις εμπειρίες του, οπότε δεν ξέρουμε ποιός έχει δίκιο...
-
Ναι, έχεις δίκιο για τη φωτό, έπρεπε να ανάψω τους προβολείς ομίχλης για να δείτε τη διαφορά στο χρώμα.. Θα το κάνω κάποια στιγμή και θα ανεβάσω φωτό. Πάντως σύγκριση στο δρόμο έκανα με ίδιο μοντέλο Corolla με τα μαμά φώτα, καμία σχέση.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εγώ πάντως που τις έχω εδώ και μερικές ημέρες έχω τις καλύτερες εντυπώσεις
Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των διαδρομών που κάνω είναι σε φωτιζόμενους δρόμους και δεν χρειάζονται, αλλά εκεί που χρειάζονται κάνουν πραγματική διαφοράΆριστες εντυπώσεις και σε εμένα οι συγκεκριμένες λάμπες. Πολύ καλή ποιότητα φωτός, σημαντική βελτίωση στην παρεχόμενη ορατότητα. Αν έχουν διάρκεια και στον χρόνο, θα είναι μια πολύ καλή προσθήκη για όσους γουστάρουν να οδηγούν την νύχτα και δεν έχουν xenon.
Μήπως να ψήσουμε κανένα group-buy;
-
Να πω και γω πως εντυπωσιαστικα απο τις λαμπες του Ντινου. Πολυ καλη διαπερατοτητα στο σκοταδι! Σε σχεση με του Punto μου, ειναι 50-60% δυνατοτερες!!! Σημαντικη διαφορα...
-
Είναι όντως πολύ καλές. Τις έχω βάλει και εγώ σε ένα Getz (Η4 λάμπα που είναι μαζί μεσαία και μεγάλη σκάλα) και είχαν κάτω από 20 ευρώ από το γνωστό κατάστημα λιπαντικών. Θα τις βάλω και στο Primera (Η7) σύντομα.
-
Στο γνωστό τοις πάσι trade-wind.gr έχει διάφορες λάμπες της Philips, με τιμές από 20€ έως 30€ περίπου...
Πιο δυνατές φαίνεται να είναι οι extreme power, που λέει πως βελτιώνουν τα φώτα κατά 80%. Αυτές είναι και οι πιο ακριβές. Υπάρχει κάποιος που τις έχει δοκιμάσει όλες άραγε (δεν το θεωρώ απίθανο, βλέπω κάποιοι τις αλλάζετε συνέχεια! ).
Προτάσεις;
Ψάχνομαι ακόμη, γιατί δεν θέλω να στραβώνω τον κόσμο τοποθετώντας xenon , που με 70€ έχουν φοβερό value for money, αλλά το φανάρι μου είναι περασμένης εποχής και δεν κυκλοφορούν και κάποια ΟΕΜ για να κάνω πατέντα! Κάποιοι πάντως έχουν πάρει διάφορα ΟΕΜ τύπου lexus κλπ και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, με γλομπάκι και όλα! Λείπει μόνον το πλυστικό (που αν κάποιος θέλει ν'ασχοληθεί μπαίνει) και το autoleveling, που ΔΕΝ μπαίνει, αλλά από όλα όσα έχω διαβάσει, είναι και αυτό που εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί από την manual λειτουργία, χωρίς πρόβλημα για τους άλλους που θα βρίσκονται στο...δρόμο εκείνη την ώρα.
Βελτίωση στα φώτα;