-
Το θέμα είναι αν υπάρχει διαφορά μεταξύ Philips Extreme Power και Osram Nightbreaker.
Ακόμη, πάντως, κι αν υπάρχει μια ελαφρά υπεροχή της πρώτης (δεν κρίνεται η λάμπα μόνο από τα +80% και +90%), το γεγονός ότι βγαίνει μόνο σε Η7 και όχι σε Η1 με κάνει να τείνω προς τις Osram για λόγους ομοιομορφίας.
Το αυτοκίνητό μου παίρνει Η7 στη μεσαία και Η1 στη μεγάλη και σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή ταυτόχρονα.
Τότε, βέβαια, θα πρέπει να βρω 'ψείρες' με την ίδια θερμοκρασία λευκού, έτσι ώστε η ομοιομορφία να είναι απόλυτη.
Εσείς τι λέτε;
ΥΓ: Διευκρινίζω ότι είμαι απόλυτα αντίθετος στην τοποθέτηση xenon αν δεν υπάρχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους, πλυστική συσκευή και ειδικό κάτοπτρο.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Το θέμα είναι αν υπάρχει διαφορά μεταξύ Philips Extreme Power και Osram Nightbreaker.Ακόμη, πάντως, κι αν υπάρχει μια ελαφρά υπεροχή της πρώτης (δεν κρίνεται η λάμπα μόνο από τα +80% και +90%), το γεγονός ότι βγαίνει μόνο σε Η7 και όχι σε Η1 με κάνει να τείνω προς τις Osram για λόγους ομοιομορφίας.
Το αυτοκίνητό μου παίρνει Η7 στη μεσαία και Η1 στη μεγάλη και σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή ταυτόχρονα.
Τότε, βέβαια, θα πρέπει να βρω 'ψείρες' με την ίδια θερμοκρασία λευκού, έτσι ώστε η ομοιομορφία να είναι απόλυτη.
Εσείς τι λέτε;
ΥΓ: Διευκρινίζω ότι είμαι απόλυτα αντίθετος στην τοποθέτηση xenon αν δεν υπάρχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους, πλυστική συσκευή και ειδικό κάτοπτρο.
Δε νομίζω ότι θα βρεις διαφορά στο χρωματισμό της λάμπας (τουλάχιστον με το μάτι) που έχεις τώρα πάνω και αυτή που έχεις τώρα πάνω, ώστε να είναι άσχημο το χρώμα της ψείρας.
Και κάτι άλλο...έχεις λάθος (στο bold) ως προς την αυτόματη ρύθμιση και την πλυστική συσκευή.Πληροφοριακά έχει αναλυθεί στο 'φώτα xenon', αλλά αν έχεις όρεξη, μπορώ να σου παραθέσω και πάλι τα επιχειρήματα μου. Ως προς το θέμα του κατόπτρου, έχεις απόλυτο δίκιο.
-
aserf
θενξ! -
Θα διαφωνήσω ως προς τις ψείρες.
Δυστυχώς έχουν διαφορά και μάλιστα μεγάλη.Στο δικό μου (Η7 μεσαία & μεγάλη σκάλα) έβαλα αρχικά τις Osram Silverstar στη μεσαία σκάλα και μετά τις άλλαξα μεταφέροντας τις στη μεγάλη και βάζωντας τις Osram Cool Blue στη μεσαία.
Τόσο με τις πρώτες όσο και με τις δεύτερες η διαφορά με τις ψείρες ήταν αρκετά έντονη και δεν φαινόταν ωραία στο μάτι.
Tελικά η Cool Blue δεν είχαν και την τεράστια διαφορά σε σχέση με το λευκό φώς που υποτίθεται ότι δίνουν από τις Silverstar ή ακόμα και τις εργοστασιακές που είχε πριν και η μία κιόλας κάηκε πάνω στον χρόνο.
-
-
after market xenon, απο αυτες με τα 70ε, υπαρχει περιπτωση να μην τυφλωνουν αν ρυθμιστουν χαμηλα?
μιλαω για αυτοκινητα χωρις γλομπακι...
-
Spiro, νομίζω πως όχι. Αυτό με απασχολούσε και μένα όταν σκεφτόμουν για το sx4. Παρατηρούσα λοιπόν στο δρόμο κάγκουρες που είχαν βάλει after xnx χωρίς γλομπάκι και είδα πως όλοι μα όλοι ενοχλούσαν πολύ παραπάνω από ό,τι ένας κανονικός φανός. Και έτσι λοιπόν το απέκλεισα.
-
Εγώ έχω την εντύπωση πως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το φανάρι. Και αυτό γιατί ενώ τα περισσότερα τυφλώνουν, υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα τα οποία δεν το κάνουν.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Spiro, νομίζω πως όχι. Αυτό με απασχολούσε και μένα όταν σκεφτόμουν για το sx4. Παρατηρούσα λοιπόν στο δρόμο κάγκουρες που είχαν βάλει after xnx χωρίς γλομπάκι και είδα πως όλοι μα όλοι ενοχλούσαν πολύ παραπάνω από ό,τι ένας κανονικός φανός. Και έτσι λοιπόν το απέκλεισα.το θεμα ειναι ομως αν αυτοι τα ειχαν ρυθμισει χαμηλα ή τα ειχαν αφησει στη τυχη?
-
Η λάμπα xnx παράγει πολύ περισσότερο φως από ένα κοινό λαμπτήρα πυρακτώσεως. Φανός που δεν έχει γλομπάκι η επιφάνειά του αντανακλά ένα ποσοστό του φωτός, μη κατευθυνόμενα. Όταν λοιπόν υπάρχει λάμπα xnx τότε η αντανάκλαση είναι πολύ μεγαλύτερη και το πρόβλημα του απέναντι επίσης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Spiro, νομίζω πως όχι. Αυτό με απασχολούσε και μένα όταν σκεφτόμουν για το sx4. Παρατηρούσα λοιπόν στο δρόμο κάγκουρες που είχαν βάλει after xnx χωρίς γλομπάκι και είδα πως όλοι μα όλοι ενοχλούσαν πολύ παραπάνω από ό,τι ένας κανονικός φανός. Και έτσι λοιπόν το απέκλεισα.
το θεμα ειναι ομως αν αυτοι τα ειχαν ρυθμισει χαμηλα ή τα ειχαν αφησει στη τυχη?
Δε γραφω γενικά στο forum..αλλά λύσαξες ρε..χαχαχαχα
Μη βάλεις καθόλου,θα βάλω μόνος μου
-
ε ναι ρε, στα παπαρια σου αμα τυφλωνεις τον απεναντι, το θεμα ειναι να γλεπεις εσυ...
-
πέστα ρε spiro
-
-
Αν παίρνει xnx εργοστασιακό βάλε όλο τον φανό. Αλλιώς κρίμα τον απέναντι..
-
-
Έλα ντε, την ίδια απορία έχω και εγώ...
-
Μία εξήγηση που έχω ακούσει είναι ότι τα εργοστασιακά φανάρια με bi-xenon είναι πανάκριβα στην περίπτωση που 'τσαλακωθούν' σε μία σύγκρουση...
Βέβαια η μικτή τα καλύπτει αλλά δεν την επιλέγουν όλοι...
_
-
Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Να μην υπάρχει ετοιμοπαράδοτο με Xenon οπότε αναγκαστικά αγοράζουν με τα συμβατικά φώτα (εφόσον δεν θέλουν να περιμένουν).
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μία εξήγηση που έχω ακούσει είναι ότι τα εργοστασιακά φανάρια με bi-xenon είναι πανάκριβα στην περίπτωση που 'τσαλακωθούν' σε μία σύγκρουση...
Βέβαια η μικτή τα καλύπτει αλλά δεν την επιλέγουν όλοι..._
Πρόσφατα αλλάξαμε το αριστερό φανάρι της μάνας μου (Golf V με εργοστασιακά xenon), λόγω τρακαρίσματος.(Ευτυχώς δεν φταίγαμε εμείς )
Το φανάρι ως φανάρι έχει κόστος παρόμοιου επιπέδου με αυτό που παίρνει λάμπα πυρακτώσεως (τουλάχιστον έτσι μου είπαν ).
Το 'πρόβλημα' έγκειτα στο γεγονός ότι πχ η VW δε φέρνει σκέτο φανάρι, αλλά πάει σετ με τις βάσεις του και τη λάμπα...
Από την άλλη πχ στη Mercedes τα φανάρια έρχονται χώρια, οι βάσεις του φαναριού χώρια και οι λάμπες χώρια.Δε νομίζω ότι είναι θέμα κόστους αλλά κυρίως ανυπομονεσίας.Υπάρχει και ένα ποσοστό που δεν ήξερε πόσο καλά είναι τα xenon και αφού το έμαθε μετά την παραγγελία-αγορά, ε...είπε να τα βάλει μετά.
ΥΓ:τώρα πώς ξέρανε το κόστος στη VW μόνο για το φανάρι ενώ πάει/είναι σετ με τα υπόλοιπα, μου κινεί κάποιες υποψίες...
Βελτίωση στα φώτα;