-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ειδες να 'φωτιζουν' περισσοτερο ή απλα φωτιζουν 'καλυτερα' ?εχμμμ, μάλλον στο 'καλύτερα' τείνω
-
αρα καλα τα θυμαμαι
παντως επαθα την πλακα μου, γιατι ειδα αναβαθμιση φωτων xenon σε golf tsi... καμμια σχεση!!
σιγουρα θα πρεπει να πεσει μελετη για το θεμα... -
αρα καλα τα θυμαμαι
παντως επαθα την πλακα μου, γιατι ειδα αναβαθμιση φωτων xenon σε golf tsi... καμμια σχεση!!
σιγουρα θα πρεπει να πεσει μελετη για το θεμα... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
σιγουρα θα πρεπει να πεσει μελετη για το θεμα...Και στο δικο μου Honda CRV και της κορης μου το Peugeot 206 cc οσοι βλεπουν τα xenon ...παθαινουν πλακα !!!!
Αλλη αισθηση !!!
-
δεν το συζητω, επαθα κι εγω πλακα..
ποσο σου κοστισε η αναβαθμιση?
τι μαρκας ειναι το κιτ? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
δεν το συζητω, επαθα κι εγω πλακα..
ποσο σου κοστισε η αναβαθμιση?
τι μαρκας ειναι το κιτ?Δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι.Στο δικο μου ειναι 6500Κ και εβαλα δυο kit ενα στα μεσαια και ενα στα προβολακια.Συνολο 700 ευρω.
Στης κορης μου ειναι 8500Κ και εδωσα 350 ευρω.
Τελικα ακομα δεν εχω καταλαβει αν τα Κ παιζουν ρολο.Απλα στα 8500Κ το φως απ εξω αν το βλεπεις μπλεδιζει.
-
Όσο ποιο μεγάλο το Κ τόσο ποιο μπλε το φως!
Τα εργοστασιακά είναι 4000 περίπου αν θυμάμε. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Όσο ποιο μεγάλο το Κ τόσο ποιο μπλε το φως!Αυτο σημαινει και καλυτερο φως αναγκαστικα ???
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Όσο ποιο μεγάλο το Κ τόσο ποιο μπλε το φως!
Αυτο σημαινει και καλυτερο φως αναγκαστικα ???
όχι ... πάνω από 6000 Κ αρχίζεις και χάνεις σε 'ένταση' και κερδίζεις μόνο σε εφέ ...
-
Μετα απο εναμιση χρόνο μου καηκε μία blue vision. Αν και εμείνα απόλυτα ευχαριστημένος θέλω να δοκιμάσω και άλλες λάμπες.
Ομως θέλω κατι πιο δυνατό ακόμα κια μιας και δεν παίζουν λεφτά για xenon κατέληξα στις εξής 2 λάμπες:Philps power2night gt150
και
Philips x-treme powerΕιδικά οι τελευαίες υπόσχονται +80% περισσότερο φως από 55w.
Τις έχει δοκιμάσει κανείς ?
Περιμένω γνώμες... -
Οι Blue Vision δεν έχουν καθόλου καλή απόδοση συγκριτικά με τις Osram Silverstar και τις Philips VisionPlus. Οι μεν πρώτες παράγουν απλά φωτισμό που προσεγγίζει τα 4000Κ αν δεν κάνω λάθος και μπλεδίζει, χωρίς καμία βελτίωση της απόδοσης, οι δε υπόλοιπες προσφέρουν φωτισμό της τάξης του +50%.
Επειδή έχω δει σε αμάξι τη διαφορά μεταξύ Blue Vision και Silverstar απλά πρόκειται για τη μέρα με τη νύχτα. -
Ο χρήστης maximos έγραψε:
...κατέληξα στις OSRAM Silverstar (με + 50 % επιπλέον φώς)....
Με 17 € πήρα (από κατάστημα στη Φραντζή και Η. Ηλιού) ενα ζευγάρι (Η1) δοκιμαστικά και είδα διαφορά...Έχω μια απορία,
Αν οι OSRAM SILVERSTAR έχουν 17€ το ζευγάρι στην Φραντζή και στο POWERBULBS έχουν 23,10€, υπάρχει περίπτωση να είμαστε μπροστά σε: 'μια καλύτερη ευκαιρία αγοράς του οτιδήποτε από Ελλάδα' ;;
Μήπως όμως ισχύει το 20+20€ που μου είπε ηλεκτρολόγος της γειτονιάς μου και με έστειλε πρωι πρωί σήμερα;;
Λέτε να περάσω απο Φραντζή ή τσάμπα ο κόπος ;;;
Ξέχασα.... ψάχνω για Η1...
Ho Ho Ho
καλή χρονιά να έχουμε
-
τα ξενον κιτ πλεον ειναι πολυ προσιτα.απο εξωτερικο ebay κλπ φιλος μου βρηκε ευκαιρια 6000κ μαζι με τα μεταφορικα 90 ευρω!!ηταν για 2 κοματια μονο.
αλλα τα περισοτερα κιτ παιζουν στα 140-190 ευρω.προχωρηστε αφοβα παντως.καμια σχεση με οτιδηποτε απλη λαμπα.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Αν οι OSRAM SILVERSTAR...Μπορείς να πάρεις Philips VisionPlus, Osram SilverStar, Narva RangePower+50, Tungsram Megalicht. Έχουν ακριβώς το ίδιο φωτισμό - μετρημένο για Η1, Η4 και Η7.
http://www.danielsternlighting.com/products/products.html -
Γειά σας και Χρόνια Πολλά
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
...κατέληξα στις OSRAM Silverstar (με + 50 % επιπλέον φώς)....
Με 17 € πήρα (από κατάστημα στη Φραντζή και Η. Ηλιού) ενα ζευγάρι (Η1) δοκιμαστικά και είδα διαφορά...Έχω μια απορία,
Αν οι OSRAM SILVERSTAR έχουν 17€ το ζευγάρι στην Φραντζή και στο POWERBULBS έχουν 23,10€, υπάρχει περίπτωση να είμαστε μπροστά σε: 'μια καλύτερη ευκαιρία αγοράς του οτιδήποτε από Ελλάδα' ;;
Μήπως όμως ισχύει το 20+20€ που μου είπε ηλεκτρολόγος της γειτονιάς μου και με έστειλε πρωι πρωί σήμερα;;
Λέτε να περάσω απο Φραντζή ή τσάμπα ο κόπος ;;;
Ξέχασα.... ψάχνω για Η1...
Ho Ho Ho
καλή χρονιά να έχουμε
Τόσο πλήρωσα τότε και για τις δύο. Ήταν από μία, σε μπλέ χάρτινο κουτάκι (μιλάμε για Η1).
Πάντως μέχρι στιγμής πάνε καλά και φωτίζουν πολύ καλύτερα από της μάνας του και νομίζω καλύτερα και από κάποιες άλλες ...τύπου xenon, που είναι και πολύ ακριβότερες.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Φιλικά
Μάξιμος
-
Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω βελτιώσω τα φώτα του αυτοκινήτου μου και προσανατολίζομαι προς τις PIAA Extreme White. Όμως, έχω μπερδευτεί με κάποια πράγματα που μου είπαν και διαβάζω.
Το βιβλίο οδηγιών χρήσης της Toyota λέει ότι η μεσαία σκάλα του αυτοκινήτου μου παίρνει λάμπες 51W (HB3) και η μεγάλη σκάλα λάμπες 60W (HB4).
Όμως η PIAA στην ιστοσελίδα της λέει τα εξής:
Twin Pack 19615
Single Pack 19015
Bulb Type 9005 (HB3)
Wattage 60w = 120w, 4000K
Technology Xtreme White Plus with XTRA TechnologyTwin Pack 19616
Single Pack 19016
Bulb Type 9006 (HB4)
Wattage 51w = 115w, 4000K
Technology Xtreme White Plus with XTRA TechnologyΚοίταξα και στην ιστοσελίδα της Osram από περιέργεια. Εκεί μπορεί ο χρήστης να δηλώσει το μοντέλο του αυτοκινήτου που έχει και θα του προταθούν οι λάμπες που ταιριάζουν. Για το δικό μου προτείνει:
- Full beam: 9005 HB3 Standard -> [url]http://catalog.myosram.com/?~language=EN&~country=COM&~exiturl=http%3A//www.osram.com&it_p[1]=4050300137193[/url]
που είναι 9005 60W 12V P20D FS1 OSI - Dipped beam: 9006 HB4 Standard -> [url]http://catalog.myosram.com/?~language=EN&~country=COM&~exiturl=http%3A//www.osram.com&it_p[1]=4050300012650[/url]
που είναι 9006 51W 12V P22D FS1 OSI
Αν καταλαβαίνω καλά, full beam είναι η μεσαία σκάλα και dipped beam η μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση οι δύο εταιρείες συμφωνούν ως προς τα χαρακτηριστικά των HB3 & HB4 λαμπών. Να υποθέσω ότι το βιβλίο της Toyota έχει λάθος και ότι το σωστό για το αυτοκίνητό μου είναι μεσαία σκάλα με 51W (HB4) και μεγάλη σκάλα με 60W (HB3);
Και σα να μην έφτανε το μπλέξιμο αυτό, στο 'επιλεγμένο κέντρο PIAA' στο Περιστέρι - το οποίο βρήκα από την ελληνική ιστοσελίδα της PIAA - με μπέρδεψαν περισσότερο. Όταν ζήτησα HB3 & HB4 λάμπες, μου έδωσαν HB λάμπες. Σε ερώτησή μου αν έχουν ΗΒ3/ΗΒ4 μου απάντησαν ότι η PIAA βγάζει τις ΗΒ και ότι κάνουν αντί για ΗΒ3/ΗΒ4.
Φυσικά και δεν αγόρασα τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσω τι 'παίζει'.
Περιττό να πω ότι η PIAA στη διεθνή ιστοσελίδα της έχει τόσο τις ΗΒ όσο και τις ΗΒ3/ΗΒ4. Άρα δεν πρέπει να ισχύει αυτό που μου είπαν.Έχω μπερδευτεί Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
- Full beam: 9005 HB3 Standard -> [url]http://catalog.myosram.com/?~language=EN&~country=COM&~exiturl=http%3A//www.osram.com&it_p[1]=4050300137193[/url]
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν καταλαβαίνω καλά, full beam είναι η μεσαία σκάλα και dipped beam η μεγάλη.
Το ανάποδο: Full = μεγάλη, Dipped = μεσαία.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το ανάποδο: Full = μεγάλη, Dipped = μεσαία.Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ (όπως φαίνεται και από τα παρακάτω) αλλά τα μπέρδεψα.
Full beam: 9005 HB3
Dipped beam: 9006 HB4 Standard
Να υποθέσω ότι το βιβλίο της Toyota έχει λάθος και ότι το σωστό για το αυτοκίνητό μου είναι μεσαία σκάλα με 51W (HB4) και μεγάλη σκάλα με 60W (HB3);
-
Μηπως ενα σετακι ξενον ειναι οτι καλυτερο?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω βελτιώσω τα φώτα του αυτοκινήτου μου και προσανατολίζομαι προς τις PIAA Extreme White. Όμως, έχω μπερδευτεί με κάποια πράγματα που μου είπαν και διαβάζω.Νομίζω ότι αυτές οι λάμπες έχουν διπλάσια βατ. Μη τις βάλεις (εκτός αν θέλεις και παίρνεις το ρίσκο).
Βελτίωση στα φώτα;