-
Τι είναι το gb ρε παιδιά?
-
group buy: ομαδική παραγγελία για να μοιραστούν τα μεταφορικά, και ενδεχομένως να βγει και μια καλύτερη τιμή
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
στο honda είχα τις Cool Blue νομίζω ή κάπως έτσι της Osram, αλλά τώρα σκέφτομαι να πάω σε xenon όχι για το φαίνεσθαι αλλά επειδή φωτίζουν πραγματικά καλύτερα+1
έβαλα στο 307 μου. Καμία σχέση με πριν. Είναι σαν να προσπαθείς να φέξεις τον δρόμο με αναπτήρα ενώ ο άλλος έχει φακό.
-
Ρίξτε μια ματιά στο site της AutoExpress. http://www.autoexpress.co.uk πηγαίνετε εκεί που λέει products.
Και φέτος τον Νοέμβριο όπως και πέρσι το Νοέμβριο έκαναν τεστ σε λαμπτήρες.
Μην κολλάτε μόνο στο τελικό αποτέλεσμα και στα αστέρια, αξίζει και να διαβάσετε περισσότερα.
Σημαντικό το ότι στο φετινό τεστ για κάθε λάμπα ρύθμιζαν πρώτα τον προβολέα να μην τυφλώνει και μετά μετράγαν. Οπότε τα αποτελέσματα εφόσον μάλλον κανείς δεν ασχολείται με το αν τυφλώνει μπορεί να απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα.
Αντίθετα πέρσι ρύθμιζαν πρώτα με μια ιδανική λυχνία και μετά μετράγανε και ότι βγει. Αν κάποια τύφλωνε πολύ (έβγαινε εκτός προδιαγραφών ΕΕ τότε αποκλειόταν).
Άρα τα τεστ δεν είναι συγκρίσιμα. Κάποια μοντέλα όμως πήγαν καλά και πέρσι και φέτος, άρα είναι και καλά φτιαγμένα/εστιασμένα αλλά και φωτεινά. -
Είχα αγοράσει προ διμήμου απο το κατάστημα του Λαμπριανίδη στον Πειραιά έν α ζευγάρι Philips Vision Plus H4 με 14,5 ευρώ! Δεν τις έχει στο ηλεκτρονικό μαγαζί αλλά πάρτε τον ένα τηλέφωνο μήπως μπορεί να τις βάλει μέσα σε κάποια παραγγελία μαζί με τα λάδια.
-
Σήμερα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου τις Philips Xtreme Power +80%
http://www.care4car.com/productdisplay/ ... bulbs.html
Τις αγόρασα 29,5
-
το φάσμα τους πόσο προς το μπλε είναι?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σήμερα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου τις Philips Xtreme Power +80%[...] Κοιτάζοντας το φανάρι από μπροστά δε μπορώ να πω ότι είδα κάποια σημαντική διαφορά, στον τοίχο όμως απέναντι από το αυτοκίνητο φαινόταν ξεκάθαρα ότι η Xtreme Power φωτίζει δυνατότερα.
Αντίστοιχη διαφορά είδα και στο δρόμο έχοντας πλέον αλλάξει και τις δύο λάμπες. Δεν έκανα κάποια μεγάλη διαδρομή, τα πάντα όμως φωτίζοντας καλύτερα και χωρίς ευτυχώς η δέσμη να διαχέεται. Κόβει δηλαδή ακριβώς εκεί που έκοβε απλά μέχρι εκείνο το σημείο ο φωτισμός είναι πιο δυνατός.
[...]Δε μπορώ πάντως να ξέρω τι 'λένε' συγκριτικά με τις PIAA και τις Osram Nightbreaker.Έβαλα εγώ τις Nightbreaker χτες.
Πάνω κάτω αυτά που γράφεις κι εσύ διαπίστωσα. Δλδ κάπως πιο δυνατός/λαμπερός φωτισμός, πιο πλήρης ίσως και ομοιόμορφος στην περιοχή φωτισμού. Τα σημείο 'αποκοπής' είναι ακριβώς το ίδιο με τις προηγούμενες λάμπες. Φαίνεται και λίγο πιο αυστηρο το όριο, αλλά αυτό μπορεί και να οφείλεται στο δυνατότερο φως. Το χρώμα πιο λευκό αλλά σε καμία περίπτωση ολόλευκο ή μπλεδίζον.Από συγκριτικά που διαβαζα εκ των υστέρων νομίζω αξιολογούσαν καλύτερα τις Philips.
Πάντως χρειάζεται μια διαδρομή σε εθνική (ή equivalent) νομίζω για να φανεί (αν υπάρχει) η διαφορά. Σε φωτισμένους δρόμους ε΄ναι πιο περιορισμένες οι διαφορές εκ των πραγμάτων. -
Έκανα χτες αργά το βράδυ διαδρομή και στην εθνική μεταξύ Αιγίου-Πάτρας και η διαφορά φωτισμού στη μεσαία σκάλα ήταν παραπάνω από αισθητή.
Πρακτικά, πλέον φαίνεται ο δρόμος καλά Στη μεγάλη σκάλα δε θα έλεγα ότι πρόσεξα κάποια ουσιώδη διαφορά, αυτό οφείλεται όμως στο ότι στις Η4 ανάβοντας τη μεγάλη σκάλα σβήνει η μεσαία, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια του φωτισμού κοντά στο αυτοκίνητο.Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το φάσμα τους πόσο προς το μπλε είναι?Θα έλεγα καθόλου...
Το περίβλημά τους είναι ασημί και αν τείνει προς τα κάπου το φάσμα τους αυτό είναι το λευκό. Συγκριτικά δηλαδή με τα περισσότερα φώτα αλογόνου αυτά του αυτοκινήτου μου δείχνουν πλέον πιο λευκά. Δίπλα σε xenon βέβαια παραμένουν κίτρινα
-
για εμένα καλό είναι αυτό
λέω τώρα που θα βγάλω τα φώτα για να τα καθαρίσω να κάνω και αλλαγή
άντε μου φεξε πάλι -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...σημείο 'αποκοπής' είναι ακριβώς το ίδιο με τις προηγούμενες λάμπες. Φαίνεται και λίγο πιο αυστηρο το όριο, αλλά αυτό μπορεί και να οφείλεται στο δυνατότερο φως...Το νήμα πυρακτώσεως είναι πιο καλά και προσεκτικά τυλιγμένο (είναι πιο καλή λάμπα - δεν τυφλώνει τους άλλους).
-
υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να ρυθμίσω σωστά το ύψος από τα φώτα της μεσαίας σκάλας; Όταν τα ρυθμίζω εκεί που νομίζω ότι φωτίζουν καλά το δρόμο, τυφλώνω τους απέναντι, αν τα κατεβάσω πάλι, φωτίζουν πολύ κοντά...
-
μήπως σου φαίνεται πολύ κοντά αλλά δεν είναι;
επίσης όταν λες ρυθμίζεις εννοείς με τις βίδες στο χώρο της μηχανής, ή από το ταμπλό μέσα από τη θέση του οδηγού;
Με τις βίδες δεν μπορώ να φανταστώ πως γίνεται αυτό που λες αφού επιτρέπουν πολύ σταδιακή ρύθμιση (και κατά ύψος και δεξιά αριστερά).
Από μέσα από τη θέση του οδηγού καλά κάνει και συμβαίνει αυτό που λες γιατί δεν 'καλλιμπράρονται' από εκεί τα φώτα. Αυτό είναι μόνο για να αντισταθμίζεις το βάρος φόρτωσης. Για να ρυθμίσεις τα φώτα βάζεις αυτό το διακόπτη στο '0' (δλδ τέρμα πάνω), ρυθμίζεις τα φώτα από τις βίδες ώστε να φωτίζουν σωστά με άδειο αυτοκίνητο (ή καλύτερα με τον οδηγό μόνο μέσα). Μετά από τον εσωτερικό διακόπτη μόνο τα χαμηλώνεις αν έχεις φορτώσει το αυτοκίνητο και έχει 'κάτσει΄πίσω.
-
τα ρυθμίζω από το εσωτερικό. Στο 0 (λέει το Manual να είναι όταν είναι μόνο ο οδηγός μέσα) φωτίζει καλά, αλλά τυφλώνει τους απέναντι. Στο 3-4 που το έχω νομίζω ότι φωτίζει κοντά...
εμπειρικά, ποια είναι η απόσταση που πρέπει να ρυθμίσω τα φώτα μου;
-
Θα πας να στο ρυθμίσουν στο συνεργείο.
-
Ο χρήστης Sirion έγραψε:
τα ρυθμίζω από το εσωτερικό. Στο 0 (λέει το Manual να είναι όταν είναι μόνο ο οδηγός μέσα) φωτίζει καλά, αλλά τυφλώνει τους απέναντι. Στο 3-4 που το έχω νομίζω ότι φωτίζει κοντά...εμπειρικά, ποια είναι η απόσταση που πρέπει να ρυθμίσω τα φώτα μου;
Στο 3-4 και μόνο με τον οδηγό μέσα λογικό είναι να να φωτίζει πολύ κοντά.
Βάλτο στο 0 και παίξε με τα βίδες. Νομίζω (τουλ. στο service manual του δικού μου έτσι είναι) ενδεικτική απόσταση για τη ρυθίση ορίζει τα 7.5 μέτρα. Σε αυτή την απόσταση σε ένα τοίχο το φώς πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με τα φώτα. Αλλά αυτό ενδέχεται να εξαρτάται και άπό τις ιδιαιτερότητες του μοντέλου, δλδ το ακριβές ύψος των φωτιστικών σωμάτων.
Δεν είναι σωστό να τα ρυθμίζεις από μέσα πάντως. Αν π.χ. στο 3-4 με τον οδηγό μόνο έχουν σωστό leveling, αν φορτώσεις το αμάξι τι θα γίνει; Δεν θα μπορείς να το αντισταθμίσεις.
-
εγώ το έχω στο 1 και κοιτάω να μη φωτίζεται πάνω από κει που ξεκινάει το πίσω παρμπρίζ του μπροστινού, αλλά να σταματάει λίγο πιο κάτω σε μια λογική απόσταση που να μπορώ να δω το φως μου
-
από το Service Manual :
εδώ λέει πως η απόσταση της ευθείας Α από την ευθεία Β πρέπει να είναι 52mm :
-
mjacob, ευχαριστώ πολύ για το σχεδιάγραμμα! 8 levels έχει ο ρυθμιστής στο ταμπλό, οπότε στο φόρτωμα βολεύεται...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ το έχω στο 1 και κοιτάω να μη φωτίζεται πάνω από κει που ξεκινάει το πίσω παρμπρίζ του μπροστινού, αλλά να σταματάει λίγο πιο κάτω σε μια λογική απόσταση που να μπορώ να δω το φως μουΗ δικία μου προσεγγιση είναι να φωτιζω περίπου την μισή πινακίδα του μπροστινου αυτοκινήτου.
Όπως γράφεις εσύ πιστεύω ότι σε μικροανωμαλίες του δρόμου θα τον τυφλώνεις.
Επίσης αν φωτίζεις τα προσκέφαλα αλλά όχι τον καθρέπτη είσαι λάθος. Ο καθρέπτης συνήθως είναι ποιό ψιλά απο τα μάτια του οδηγού οπότε ... τυφλώνεις τους απέναντι.Τέλος, πιστεύω πως αρκεί να φωτίζεις περίπου 60-90 μέτρα μπροστά σου.
Α! και το αριστερό φώς χαμηλότερα απο το δεξί!
Βελτίωση στα φώτα;