-
Επετρεψε μου να σου πω οτι το συμπερασμα σου λογο οτι ειναι μονο απο προσωπικες παρατηρησεις του τυπου 'οσα αμαξια εχω δει και οσα αμαξια εχω μπει ' ειναι λαθος. Με καποιες τεχνικες λεπτομερειες οπως τι ταση φτανει στη φισα της λαμπας, ποσα χρονια φορανε τις λαμπες πανω, θα μπορουμε να συζητησουμε. Μια λαμπα μετα απο 5 χρονια χρησης εχει πεσει πολυ. Βλεπεις την μεγαλη διαφορα μολις αλλαξεις.
Και επιμενω οτι σχεδιαστικα και ποιοτικα τα ηλεκτρικα κυκλωματα των παλιων γνησιων γιαπωνεζων ειναι για σεμιναρια, οπως και ηλεκτρικα εξαρτηματα δυναμο, πολλαπλασιαστες, συστημα διανομεα, μοτερ υαλοκαθαριστηρων, πασης φυσεως διακοπτες καμπινας…ηταν απλα αλλου για την εποχη. -
Ποιοτικά δεν ξέρω αλλά από σχεδίαση μάπα
Σε Νισσαν στην λάμπα ποτέ δεν έφθαναν πάνω από 11,5 V ενώ σε αντίστοιχης τεχνολογιας Peugeot πάνω από 12,5 V με κλειστό κινητήρα
Έχω την αίσθηση ότι τα παλιά γιαπωνέζικα δεν είχαν ρελέ για τα φώτα οπότε όλο το ρεύμα πέρναγε μέσα από τον διακόπτη του τιμονιού με αναμενόμενα μεγάλη πτώση τάσης ή και χαλασμένες φθαρμένες επαφές στους διακόπτες μετά από καιρό.
Τις βυθίσεις τις προκαλεί η κακή μπαταρία, στο αντίστοιχο νισσαν για μια περίοδο είχα βαρεθεί να αλλάζω , ειδικά στα πίσω φανάρια, και αφού άλλαξα μπαταρία ηρέμησα -
Σαν συμπερασμα συμφωνω ότι είναι δικο μου αρα υποκειμενικο!Αλλα στο θεμα ότι τα γιαπωνέζικα δεν καινε λαμπες συνεχιζω να πιστευω ότι φταινε τα κυκλώματα τους με τις πτωσεις τασεως.Μιλαμε για μια λαμπα με μια κοινη αντισταση.Ο παραπανω συλλογισμος μου(προηγουμενη απαντηση) νομιζω πως σφαλει μονο στην περιπτωση που τα ηλεκτρικα κυκλώματα των ευρωπαιων και κυριως δυναμο-αυτοματος είναι κουκουρουκου που δν το νομιζω η Bosch να μην μπορει να βγαλει σωστο αυτοματο κτλ.
Παντως σε w201 και σε w202 η διαφορα στο φωτισμο είναι πολύ μεγαλη και δεν οφείλεται στο φαναρι μονο(στα λεπτα καλωδια πρεπει να οφείλεται)
Λοιπον επειδή οντως λεω βιωματα χωρις τεχνικα στοιχεια....Τα χριστουγεννα(καπως μακρυα )θα μετρησω πτωσεις τασεις σε Μερσεντές w202(προ λιγτινγκ),w202(lifting)και w203(lifting)....όλα τους εχουν και ρελε για τα φωτα.
Και επισης μια ερωτηση ένα ρελε χαλα μια και κατω ή φθειρεται κιολας και αυξανει την αντισταση του? -
αν παρει το πηνίο (πιο συχνό) μια και καλή Αν παρουν οι επαφές καρβουνίλα σιγά σιγά θα πεφτει η απόδοση αλλά θα το καταλάβεις ξαφνικά
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
αν παρει το πηνίο (πιο συχνό) μια και καλή Αν παρουν οι επαφές καρβουνίλα σιγά σιγά θα πεφτει η απόδοση αλλά θα το καταλάβεις ξαφνικάΝα οξειδωθουν οι επαφες-δοντακια?Σε 20+χρονων αυτοκινητο θα αξιζε να καθαρισω ρελε-γειωσεις εως και να προσθεσω μερικες?
-
Ρελέ αλλαγή ΟΚ ακόμα και ασφάλειες αν είσαι ψείρας
Γειώσεις καθάρισμα αλλά ακόμα καλύτερα μπορείς να ενώσεις τις γειώσεις στον χώρο του κινητήρα με ένα καλώδιο και απευθείας στον πολο της μπαταρίας (ουσιαστικά παρακάμπτοντας το σασί )
Πολλοί ισχυρίζονται για βελτίωση μετά την αντίστοιχη κίνηση, ειδικά όταν γείωσαν το μοτέρ (προφανώς βελτιώθηκε η απόδοση των διάφορων αισθητήρων
http://forums.nicoclub.com/what-is-a-gr ... 19658.html -
Δυστυχως εχω την μπαταρια πισω δεξια αρα πρεπει να βαλω πολύ μεγαλο και χοντρο καλωδιο μεσα από την καμπινα....
αλλα καποια στιγμη θα γινει όταν θα το ξηλωσω ολο για την βαπορετα!
Και κατι ακομα...αφου οοοολο το σασι είναι ενας μεγαλος αρνητικος πολος...σε σημεια που εχει γδαρθεί ή σε αβαφα ψαλιδια δεν εχουμε απωλεια ρεύματος με τον αερα(ελαχιστη) αλλα σε περιπτωησ βροχης δεν θα γειωνει στο εδαφος?(ισως λεω μεγαλη π@π@ρια) -
-
-
Στο λινκ που εβαλες παραπανω ένας μιλα ότι οι επιπλέον γειωσεις εχουν σπουδαια βελτιωση σε αυτοματο σασμαν....Ενδιαφερον!
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Χαιρετω την παρεα..
Παιδια θελω να αλλαξω λαμπες αλλα δεν ξερω ποιες να επιλεξω..
Εχω βαρεθει απιστευτα αυτο το κιτρινο των μαμα που εχει και ειχε ξαναεπιλεξει ο πατερας μου πριν κατι χρονια...
Θελω το καθαρο το λευκο-λευκο φως (το ψυχρο που λεμε) που θυμιζει xenon αλλα και να μην μπλεδιζει αλλα δεν ξερω ποια ακριβως λαμπα θα μου δωσει το αποτελεσμα που θελω..
Π.χ. εχω διαβασει για τις crystal vision, x-treme vision +130%, κ.α και για οσραμ εχω δει.
Το ιδανικοτερο για μενα θα ηταν το χρωμα φωτος που βγαζουν τα εργοστασιακα xenon και λιγο λιγοτερο.Τι μου προτεινετε??
Εχει βαλει καποιος καποια απο τις παραπανω να μου πει εντυπωσεις? ή καποιος που να ερχεται κοντα σε αυτα που γραφω και να εμεινε ικανοποιημενος απο την τελικη επιλογη του??Τελος ποσο περιπου κρατανε η καθε μια??
Αυτα τα ολιγα. Thanks
Φιλοι συμφορουμιτες επανερχομαι στο θεμα...
Λοιπον αγορασα τελικα τις Crystal Vision Η4.
Τελικα τις περασα μονος μου. Δεν ηταν κατι το δυσκολο. Ειχα δει και κατι βιντεακια. Σε 5 λεπτα τις ειχα βαλει.Οι εντυπωσεις μου ειναι καλες οσον αφορα το χρωμα του φωτος που ηθελα.. Οπως το περιμενα...
Ομως ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι στην μικρη σκαλα δεν εχει πιο πολυ φως απο οτι ειχαν οι προηγουμενες απλες που ειχε. Δηλαδη δεν φεγγουν τοσο πολυ οσο περιμενεις. Κιολας πιο λιγο απο τις αλλες που ειχε. Μηπως λογο της αλλαγης της θερμοκρασιας του χρωματος δεν φαινεται τοσο εντονο?? Δεν ξερω τι να υποθεσω...
Επισης ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δειχνουν πιο χαμηλα απ οτι με τις προηγουμενες λαμπες. Τις πρωτοαναψα μεσα στο γκαραζ και το καταλαβα με την πρωτη οτι δειχνουν χαμηλοτερα. Αλλα και στον δρομο μετα που το τεσταρα οντως τωρα δεν βλεπω τοσο πολυ μπροστα οσο με πριν.. Τι πιστευετε εσεις? Που μπορει να οφειλονται τα παραπανω???Στην μεγαλη σκαλα αντιθετα σκοτωνουν... Πολυ εντυπωσιασμενος και οπως το περιμενα, πολυ φως και ασπρο.
Μονο με την μικρη βλεπω αυτες τις διαφορες...Μηπως οταν τις εβαλα κουνησα τα φαναρια (που δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ευαισθητα) και τους χαλασα τη ρυθμιση??
Αλλα αυτο δεν εξιγει το οτι στη μεγαλη σκαλα φωτιζουν οπως περιμενω...Αυριο θα ξαναβαλω παλι τις παλιες να δω αν οντως τα φωτα ειναι οπως πριν για να ξερω αν οφειλεται στις λαμπες μονο..
Και θελω λοιπον να ρωτησω οσους εχουν βαλει τις Crystal Vision. Παιδια εσεις οταν τις πρωτοβαλατε ειδατε ξεκαθαρα 1)περισσοτερο φως, 2)να δειχνουν πιο μακρυα (δηλαδη περισσοτερα μετρα μπροστα) και επισης 3)να φεγγουν σε κανονικο υψος και οχι πιο κατω οπως εμενα??
Thanks.
-
Εγω που τις εβαλα στο ατος,δεν ειδα τιποτα διαφορετικο σε δεσμη και ενταση,οπως πριν με τις απλες ειναι........η διαφορα ειναι στο ξεκουραστο λευκο φως που εχω τωρα!!! Γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο τα φαναρια του γατου
-
Χαχα.. Αλανι ο γατος τελικα
Δεν ξερω τι να πω φιλε GGAB.. Απο χθες που το ψαχνω, αν τις αγοραζα τωρα ισως να επαιρνα τις White Vision..
Αληθεια οι διαφορες των δυο αυτων ποιες ειναι??
Και οι 2 εχουν ιδιο χρωμα (4300Κ).
Στις White Vision αναφερουν οτι ειναι 60% δυνατοτερες ενω στις Crystal δεν εχω δει να λενε κατι τετοιο... -
κατά την τοποθέτηση κάπου χάλασες την ρύθμιση της δέσμης
σε ενα ηλεκτρολογείο......θα στα απαναφέρει στη σωστή θέση -
Τσέκαρε αν έχουν κάτσει καλά στις βάσεις τους
Ειδικά οι Η7 σε ορισμένα φανάρια μπορούν να κάτσουν και ανάποδα -
Παιζει και αυτο το ενδεχομενο.. να χαλασα τη ρυθμιση.. Αν και δεν ξερω, ειναι τοσο ευαισθητη??
Θα παω σε ενα ηλεκτρολογιο σιγουρα γιατι θελω να μου ρυθμισουν και γενικως τα φωτα.. (υψος και οτι αλλο κανουν). Εχουν πολλαααα χρονια να τα ρυθμισουν.Τελικα πηγα και ξαναεβαλα τις μαμισιες λαμπες(απλες κιτρινες) και το ειχα βαλει σε ενα τοιχο απεναντι για να μετραω το ανωτατο υψος δεσμης. Ακριβως στο ιδιο υψος δειχνουν τελικα και οι 2 λαμπες.. Οποτε μαλλον ιδεα μου ειναι λογω του διαφορετικου χρωματος που γενικως το πιο λευκο φως δεν φεγγει τοσο εντονα οσο το κιτρινο και δινει αλλη εντυπωση.
Φιλε kospapad δεν νομιζω να τις εβαλα αναποδα. Προσεξα παρα πολυ για κατι τετοιο οταν τις εβαλα. Επισης εμενα ειναι Η4 και γυρω γυρω εχει αυτα τα 3 δοντακια που μπαινουν φιξ στις θηκες. Τι να πω.. Γκαντεμια αν εχουν ξερυθμιστει...
Αχρηστη σημειωση της ημερας ( Δοκιμασα και στο ενα φαναρι την κιτρινη και στο αλλο την Crystal... Απλα επαθα πλακα απο το χρωμα..
Και μια ερωτηση που βασικα ειναι του πατερα μου ιδεα μιας και το συζητουσαμε... (Που δε ξερω μια γιατι εγω απο ηλεκτρολογικα δεν σκαμπαζω, οποτε βριστε αφοβα )
Μου ειπε μηπως του βαζαμε κανεναν ενισχυτη στα φωτα μηπως γινοντουσαν πιο δυνατα..????? Αυτο το ειπε γιατι το εχουμε κανει πολυ προσφατα στα 2 τρακτερ που εχουμε με ΠΟΛΥ εντυπωσιακα αποτελεσματα αλλα ομως ειναι τρακτερ...
Γιαυτο ρωταω αν ξερετε.. γινεται αληθεια στο αυτοκινητο κατι τετοιο???Thanks παιδια.
-
Στα Η4 όντως δεν μπορείς να κάνει λάθος για ενισχυτή μέτρα με πολύ μέτρο την τάση της μπαταρίας και μετά την τάση στο δις της λάμπας Αν έχεις μεγάλη διαφορά πάνω από 1 voltξενίζει να πειραματιστείτε με Ρεάλ ενισχυτή
Τσέκαρε και γειώσεις στο φις με το σασί μπορεί να χάνεις τάση από από εκεί -
Σωστος.. Παιζουν ολα αυτα.. θα προσπαθησω να τα μετρησω..
Πιστευεις δηλαδη οτι αν εχω διαφορα μεγαλυτερη του ενος(1) βολτ και μπει ενισχυτης θα δω καλη διαφορα στη φωτεινοτητα??
Και αποτι καταλαβαινω και ενισχυτη να βαλεις εχεις ενα ανωτατο οριο τασης που θα φτασεις γιατι μετα λογικα καιγονται και οι λαμπες και ολα... -
δεν έχεις ρύθμιση του ύψους μέσα απο το αυτοκίνητο;;;αν οχι,για μένα πάνε να στα ρυθμίσουν πρώτα και να δείς αποτελέσματα.Άσε τους ενισχυτές για τα τρακτέρ.....
-
Η ιδεα απο τα τρακτερ εννοειται οτι δεν θα υλοποιηθει ετσι επειδη μου ηρθε..
Οσον αφορα τη ρυθμιση απο μεσα απο το αυτοκινητο, εχει ναι και δεν το πειραζω ποτε μονο οταν φορτωνεται πισω και φωτιζουν στο θεο... τοτε μονο τα χαμηλωνω αλλιως οπως ηταν παντα....
Θα παω σε καποιον ουτως η αλλως οποτε θα ρυθμιστουν σωστα.. και ελπιζω να δω και διαφορα απο τη ρυθμιση και μονο.
Βελτίωση στα φώτα;