-
Εχω δοκιμασει τις osram night breaker unlimited plus και στο χρονο καηκε η μια και λιγο αργοτερα και η άλλη.Η διαφορα είναι αρκετη και αξιζουν τα λεφτα τους.Δεν είναι όμως σε καμια περιπτωση κατάλευκες.Πηρα από το πρακτικερ ΤΥΠΟΥ χενον λαμπες....Απολυτα λευκες...ξεκουραστες ΑΛΛΑ σε δρομο εστω και με λιγο φως λογω του πολύ λευκου φωτισμου η δεσμη κοβει απότομα.Επισης τα αντικείμενα και η ασφαλτος ψιλο ασπρομπλεδιζουν ελαχιστα.9Ε κοστισαν και στο δικο μου αυτοκινητο είμαι ικανοποιημένος αφου η δεσμη μενει συγκεντρωμενη για πολλα μετρα.Σε αλλα αυτοκίνητα ισως να μην ηταν βολικο.Επισης σε φωτισμένες διασταυρώσεις λογω του πολύ λευκου νομιζεις ότι δεν εχεις φωτα(ωστοσο είναι δυνατες...10% ισως και λιγοτερο από τις οσραμ)
-
Τις ειχα παρει 21€ απο την Ιαπωνικη......στο νετ ισως τις βρεις φθηνοτερα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχω δοκιμασει τις osram night breaker unlimited plus και στο χρονο καηκε η μια και λιγο αργοτερα και η άλλη.Η διαφορα είναι αρκετη και αξιζουν τα λεφτα τους.Δεν είναι όμως σε καμια περιπτωση κατάλευκες.Πηρα από το πρακτικερ ΤΥΠΟΥ χενον λαμπες....Απολυτα λευκες...ξεκουραστες ΑΛΛΑ σε δρομο εστω και με λιγο φως λογω του πολύ λευκου φωτισμου η δεσμη κοβει απότομα.Επισης τα αντικείμενα και η ασφαλτος ψιλο ασπρομπλεδιζουν ελαχιστα.9Ε κοστισαν και στο δικο μου αυτοκινητο είμαι ικανοποιημένος αφου η δεσμη μενει συγκεντρωμενη για πολλα μετρα.Σε αλλα αυτοκίνητα ισως να μην ηταν βολικο.Επισης σε φωτισμένες διασταυρώσεις λογω του πολύ λευκου νομιζεις ότι δεν εχεις φωτα(ωστοσο είναι δυνατες...10% ισως και λιγοτερο από τις οσραμ)Να βγαινουν off στο χρονο και να αξιζουν τα λεφτα τους.....δεν πανε μαζι!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχω δοκιμασει τις osram night breaker unlimited plus και στο χρονο καηκε η μια και λιγο αργοτερα και η άλλη.Η διαφορα είναι αρκετη και αξιζουν τα λεφτα τους.Δεν είναι όμως σε καμια περιπτωση κατάλευκες.Πηρα από το πρακτικερ ΤΥΠΟΥ χενον λαμπες....Απολυτα λευκες...ξεκουραστες ΑΛΛΑ σε δρομο εστω και με λιγο φως λογω του πολύ λευκου φωτισμου η δεσμη κοβει απότομα.Επισης τα αντικείμενα και η ασφαλτος ψιλο ασπρομπλεδιζουν ελαχιστα.9Ε κοστισαν και στο δικο μου αυτοκινητο είμαι ικανοποιημένος αφου η δεσμη μενει συγκεντρωμενη για πολλα μετρα.Σε αλλα αυτοκίνητα ισως να μην ηταν βολικο.Επισης σε φωτισμένες διασταυρώσεις λογω του πολύ λευκου νομιζεις ότι δεν εχεις φωτα(ωστοσο είναι δυνατες...10% ισως και λιγοτερο από τις οσραμ)
Να βγαινουν off στο χρονο και να αξιζουν τα λεφτα τους.....δεν πανε μαζι!
Το ηξερα και το ειχα διαβασει όταν τις αγοραζα .Τα λεφτα τους τα αξιζαν αλλα τωρα που ανακαλυψα αυτές τις λαμπες του πρακτικερ δεν νομιζω να ξαναβαλω οσραμ.
-
Τι osram και ιστοριες. Μονο philips. Στο αλλο αμαξι φοραω δυο χρονια τις xtreme vision +100% το παλιο μοντελο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τι osram και ιστοριες. Μονο philips. Στο αλλο αμαξι φοραω δυο χρονια τις xtreme vision +100% το παλιο μοντελο.Πανω κατω είναι ιδιες μεταξυ τους osram unlimited plus and Philips xtreme vision
-
Τι osram και ιστοριες. Μονο philips. Στο αλλο αμαξι φοραω δυο χρονια τις xtreme vision +100% το παλιο μοντελο.
Πανω κατω είναι ιδιες μεταξυ τους osram unlimited plus and Philips xtreme vision
Δεν εχεις αδικο. Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το ηλεκτρικο κυκλωμα του αυτοκινητου. Γιατι λενε οτι τα γιαπωνεζικα δεν καινε ουτε λαμπα? Φορανε καλυτερες λαμπες απο τον ανταγωνισμο? Δεν νομιζω...
Παντως αν στο χρονο επανω καιγεται η λαμπα δεν φταιει η λαμπα, την καταπονει το κυκλωμα. Και ναι οι ενισχυμενες ειναι πιο ευαλωτες, αλλα οχι και σε ενα ετος καμμενη. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πανω κατω είναι ιδιες μεταξυ τους osram unlimited plus and Philips xtreme vision
Δεν εχεις αδικο. Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το ηλεκτρικο κυκλωμα του αυτοκινητου. Γιατι λενε οτι τα γιαπωνεζικα δεν καινε ουτε λαμπα? Φορανε καλυτερες λαμπες απο τον ανταγωνισμο? Δεν νομιζω...
Παντως αν στο χρονο επανω καιγεται η λαμπα δεν φταιει η λαμπα, την καταπονει το κυκλωμα. Και ναι οι ενισχυμενες ειναι πιο ευαλωτες, αλλα οχι και σε ενα ετος καμμενη.Οι ενισχυμενες είναι και συνηθως πιο λευκες.Ετσι λοιπον για να βγαλουν πιο λευκο φως το γυαλι επενδύεται με γαλαζια επικαλυψη ώστε να περιορισει νομιζω το φασμα εκπομπης.Ομως το νέο φασμα που εκπέμπεται εχει μικροτερη φωτεινοτητα.Αρα για να εξισσοροπηθει αυτό κανουν το νημα βολφραμίου ακομη πιο λεπτο αρα πιο ευαισθητο.
Αιτια για να καει ευκολα λαμπα εχω ακουσει ότι είναι και το να βαζεις μπροστα με ανοιχτα φωτα λογω αυξομείωσης τασης και υπερβασης της φυσιολογικης.
Τα γιαπωνέζικα(τουλάχιστον τα παλαιοτερα)δεν καινε λαμπες αφου δεν εχουν και τα καλυτερα ηλεκτρικα κυκλώματα και φθανει μικροτερη ταση στη λαμπα.Αν παρατηρήσεις παλια κορολα αβενσις κτλ κανενα δεν εχει δυνατα φωτα. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πριν ενα εξαμηνο εβαλα τις extreme vision +130% σε skoda favorit με γυαλινα φαναρια, η διαφορα μεγαλη. Αξιζουν φουλ!Φωτίζουν καλά; Μπλεδίζουν; Εχω τις diamond vision 3 χρόνια+ που βγαίναν παλιότερα, τις ειχα παρει κ καλά για το xenon look αλλά δεν ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Να το βράσω το λευκότερο φως αν ειναι να μη βλέπω τίποτα. Εξετάζω και τις Crystal Vision. Εχω πλαστικό φανάρι, Polo.
-
...Ομως το νέο φασμα που εκπέμπεται εχει μικροτερη φωτεινοτητα.Αρα για να εξισσοροπηθει αυτό κανουν το νημα βολφραμίου ακομη πιο λεπτο αρα πιο ευαισθητο...Ο λαμπτήρας θα κρατήσει όσο θέλει ο κατασκευαστής (πρωτόκολλο 1000 ωρών)
Τα γιαπωνέζικα(τουλάχιστον τα παλαιοτερα)δεν καινε λαμπες αφου δεν εχουν και τα καλυτερα ηλεκτρικα κυκλώματα και φθανει μικροτερη ταση στη λαμπα.Αν παρατηρήσεις παλια κορολα αβενσις κτλ κανενα δεν εχει δυνατα φωτα.
Και οι μπαταρίες πώς φόρτιζαν;
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Πριν ενα εξαμηνο εβαλα τις extreme vision +130% σε skoda favorit με γυαλινα φαναρια, η διαφορα μεγαλη. Αξιζουν φουλ!
Φωτίζουν καλά; Μπλεδίζουν; Εχω τις diamond vision 3 χρόνια+ που βγαίναν παλιότερα, τις ειχα παρει κ καλά για το xenon look αλλά δεν ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Να το βράσω το λευκότερο φως αν ειναι να μη βλέπω τίποτα. Εξετάζω και τις Crystal Vision. Εχω πλαστικό φανάρι, Polo.
Την γνωμη μου την ξερεις. Μονο extreme vision.
-
Παντως αν στο χρονο επανω καιγεται η λαμπα δεν φταιει η λαμπα, την καταπονει το κυκλωμα. Και ναι οι ενισχυμενες ειναι πιο ευαλωτες, αλλα οχι και σε ενα ετος καμμενη.Οι ενισχυμενες είναι και συνηθως πιο λευκες.Ετσι λοιπον για να βγαλουν πιο λευκο φως το γυαλι επενδύεται με γαλαζια επικαλυψη ώστε να περιορισει νομιζω το φασμα εκπομπης.Ομως το νέο φασμα που εκπέμπεται εχει μικροτερη φωτεινοτητα.Αρα για να εξισσοροπηθει αυτό κανουν το νημα βολφραμίου ακομη πιο λεπτο αρα πιο ευαισθητο.
Αιτια για να καει ευκολα λαμπα εχω ακουσει ότι είναι και το να βαζεις μπροστα με ανοιχτα φωτα λογω αυξομείωσης τασης και υπερβασης της φυσιολογικης.
Τα γιαπωνέζικα(τουλάχιστον τα παλαιοτερα)δεν καινε λαμπες αφου δεν εχουν και τα καλυτερα ηλεκτρικα κυκλώματα και φθανει μικροτερη ταση στη λαμπα.Αν παρατηρήσεις παλια κορολα αβενσις κτλ κανενα δεν εχει δυνατα φωτα.Κανεις λαθος οσο αφορα τα αδυναμα φωτα στα γιαπωνεζικα. Οσα οντως δεν εχουν δυνατα φωτα εχει βαλει χερι ο ιδιοκτητης ειτε βαζοντας ιμιτασιον φαναρια μετα απο τρακαρισμα, ειτε βαζοντας χερι στη καλωδιωση και κατι εχει χαλασει. Τα ηλεκτρικα κυκλωματα των ιαπωνικων ηταν για σεμιναρια. Και μαλλον ειναι ακομη και ας εχουν βελτιωθει κατα πολυ οι αλλοι κατσκευαστες.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...Ομως το νέο φασμα που εκπέμπεται εχει μικροτερη φωτεινοτητα.Αρα για να εξισσοροπηθει αυτό κανουν το νημα βολφραμίου ακομη πιο λεπτο αρα πιο ευαισθητο...
Ο λαμπτήρας θα κρατήσει όσο θέλει ο κατασκευαστής (πρωτόκολλο 1000 ωρών)
Τα γιαπωνέζικα(τουλάχιστον τα παλαιοτερα)δεν καινε λαμπες αφου δεν εχουν και τα καλυτερα ηλεκτρικα κυκλώματα και φθανει μικροτερη ταση στη λαμπα.Αν παρατηρήσεις παλια κορολα αβενσις κτλ κανενα δεν εχει δυνατα φωτα.
Που κολλαει μπαταρια?Και τριφασικο ρευμα να παιρνεις αν εχεις λεπτα καλωδια με αυξημενη αντισταση πως θα αναψει σωστα η λαμπα?
-
Ειτε γιαπωνέζικα που βλεπω στο δρομο ειτε σε οσα γιαπωνέζικα εχω μπει μεσα(εννοείται με μαμα φαναρι)ποτε δεν μ αρεσαν τα φωτα τους....βαρουσαν κοντα συνηθως και οσα ηταν ρυθμισμένα ψηλα απλα χανοταν το φως.Επισης ποτε δεν με εχουν ενοχλησει φωτα από απέναντι από γιαπονεζικο ακομη και να σε σημαδευουν μου φαινονται αδυναμα.Το ιδιο παρατηρω σε νεα αυτοκίνητα ευρωπαικα χωρις μεγαλα φαναρια οπου φωτιζουν σαν τα ομίχλης μου και λιιιγο καλητερα.Δεν υπαρχουν δεσμες....Ισως να είναι και θεμα γουστου αν και δεν το νομιζω αφου σε παλιο νισσαν sunny(φουλ εξτρα) τα φωτα του είναι τραγικα ....
-
Και στο 6αρι μου απ'εξω φαινεται σαν να φωτιζεται ενας μικρος γλομπος .....απο μεσα βλεπεις ποσο απλωμενη δεσμη εχει και ποσο μακρυα φτανει!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Και στο 6αρι μου απ'εξω φαινεται σαν να φωτιζεται ενας μικρος γλομπος .....απο μεσα βλεπεις ποσο απλωμενη δεσμη εχει και ποσο μακρυα φτανει!Νταξει το 6αρι είναι άλλη κατηγορια και αυτό το φαινομενο δεν το εχω παρατηρησει σε μαζντα.Σε πεζο όμως πολύ!
-
Και στο 6αρι μου απ'εξω φαινεται σαν να φωτιζεται ενας μικρος γλομπος .....απο μεσα βλεπεις ποσο απλωμενη δεσμη εχει και ποσο μακρυα φτανει!
Νταξει το 6αρι είναι άλλη κατηγορια και αυτό το φαινομενο δεν το εχω παρατηρησει σε μαζντα.Σε πεζο όμως πολύ!
Με μπερδευεις η' εχεις μπερδευτει ........για Ιαπωνικα δεν ελεγες;;;
Peugeot που κολαει;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Νταξει το 6αρι είναι άλλη κατηγορια και αυτό το φαινομενο δεν το εχω παρατηρησει σε μαζντα.Σε πεζο όμως πολύ!
Με μπερδευεις η' εχεις μπερδευτει ........για Ιαπωνικα δεν ελεγες;;;
Peugeot που κολαει;;;Για τα γιαπωνέζικα τα παλια λεω ότι δεν εχουν σωστα φωτα και από ρευμα και από σχεδιασμο.Οσον αφορα τον σχεδιασμο αναφερθηκα και σε πολλα καινουργια ευρωπαικα αυτοκίνητα π.χ. πεζο που τα φωτα τους δεν σχηματιζουν ξεκάθαρες δεσμες...όπως και πολλων γιαπωνέζικων ισως λογω των περιεργων σχημάτων του φωτιστικου σωματος.
-
...Ομως το νέο φασμα που εκπέμπεται εχει μικροτερη φωτεινοτητα.Αρα για να εξισσοροπηθει αυτό κανουν το νημα βολφραμίου ακομη πιο λεπτο αρα πιο ευαισθητο...
Που κολλαει μπαταρια?Και τριφασικο ρευμα να παιρνεις αν εχεις λεπτα καλωδια με αυξημενη αντισταση πως θα αναψει σωστα η λαμπα?
Οι εναλλακτήρες των αυτοκινήτων ούτος σι άλλος τριφασικοί είναι.
Νόμιζα ότι εννοούσες ότι η τάση είναι χαμηλή σε όλο το κύκλωμα.Για τα γιαπωνέζικα τα παλια λεω ότι δεν εχουν σωστα φωτα και από ρευμα και από σχεδιασμο...
Να υποθέσω ότι είναι προσωπικό συμπέρασμα ή βασίζεσαι κάπου;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Οι εναλλακτήρες των αυτοκινήτων ούτος σι άλλος τριφασικοί είναι.
Νόμιζα ότι εννοούσες ότι η τάση είναι χαμηλή σε όλο το κύκλωμα.Για τα γιαπωνέζικα τα παλια λεω ότι δεν εχουν σωστα φωτα και από ρευμα και από σχεδιασμο...
Να υποθέσω ότι είναι προσωπικό συμπέρασμα ή βασίζεσαι κάπου;
Καθαρα προσωπικο από το τι βλεπω στο δρομο.Στο ότι δεν καινε ευκολα λαμπες...εφόσον μιλαμε για την ιδια λαμπα βασιζεται στο εξης.Εστω ότι τα φαναρια είναι ιδια και διατηρουν την λαμπα στην ιδια θερμοκρασια εξωτερικη.Η λαμπα είναι μια αντισταση που διαρρεται από ρευμα,πυρακτωνεται και ως αυτου εκπεμπει ακτινοβολια.Για να καει η αντισταση δλδ να κοπει πιο νωρις πρεπει στο ιδιο χρονικο διαστημα να εχει καταπονηθεί περισσοτερο αρα να παραξει περισσοτερο φως αρα να καταναλωσει περισσοτερη ενεργεια.Μεχρι εδώ συμπεραίνουμε ότι τα ευρωπαικα της δινουν την σωστη ενεργεια αρα την ζοριζουν περισσοτερο.Το σκεπτικο μου(πιστευω-δεν είμαι πτυχιούχος ΜΗΧ ΜΗΧ)είναι σωστο.Η μονη εξαιρεση πιστευω είναι αν τα ευρωπαικα αυτοκίνητα είναι σαν τα μηχανάκια χωρις καλους αυτοματους κτλ και αναλογα με τις στροφες του κινητηρα και τις απότομες διακυμάνσεις δημιουργούνται απότομες αλλαγες της τασης αρα και της φωτεινότητας αρα και της θερμοκρασίας του νηματος κατι που καταστρεφει μια λαμπα πολύ γρηγορα.
Βελτίωση στα φώτα;