-
Ο ενισχυτής δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ρελέ που παίρνει τάση μπαταρίας (το μέγιστο που υπάρχει στο αυτοκίνητο, όχι του πολλαπλασιαστή ) και την παέι στην λάμπα ώστε να αποφύγει την πτώση τάσης των εσωτερικών κυκλωμάτων
Το σήμα του ρελέ είναι η παλιά τροφοδοσία των φωτώνΤο καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις στην λάμπα τάση μπαταρίας (λογικά 14+)
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Στα Η4 όντως δεν μπορείς να κάνει λάθος για ενισχυτή μέτρα με πολύ μέτρο την τάση της μπαταρίας και μετά την τάση στο δις της λάμπας Αν έχεις μεγάλη διαφορά πάνω από 1 voltξενίζει να πειραματιστείτε με Ρεάλ ενισχυτή
Τσέκαρε και γειώσεις στο φις με το σασί μπορεί να χάνεις τάση από από εκείΟ ενισχυτής δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ρελέ που παίρνει τάση μπαταρίας (το μέγιστο που υπάρχει στο αυτοκίνητο, όχι του πολλαπλασιαστή ) και την παέι στην λάμπα ώστε να αποφύγει την πτώση τάσης των εσωτερικών κυκλωμάτων
Το σήμα του ρελέ είναι η παλιά τροφοδοσία των φωτώνΤο καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις στην λάμπα τάση μπαταρίας (λογικά 14+)
Καλησπερα φιλε kospapad και σε ολους τους υπολοιπους,
Επανερχομαι στο θεμα με νεοτερα. Κολλησα ασχημα μιλαμε.
Μετρησα με πολυμετρο τις τασεις. Και της μπαταριας αλλα εβγαλα και το ενα φις απο τη μια λαμπα και μετρησα και εκει την ταση.
Ταση μπαταριας: 12,3 V
Ταση φις λαμπας: 9,5-10 V (αλλα που και που χτυπαγε στιγμιαια και 9,0 V και πολυ σπανια επισης ακριβως 10 V)Αρα η διαφορα ειναι μεγαλυτερη των 2 V σιγουρα.
Τι πιστευετε? Εχω την εντυπωση οτι θα αξιζει να παω στις λαμπες 12 V οσο αντεχουν και οι λαμπες.
Οσον αφορα ταση στις γειωσεις που αναφερεις δεν γνωριζω πως να μετρησω.
-
Το φις ηταν πανω στην λαμπα?δλδ αναβε?Ο σωστος τροπος μετρησης είναι τραβας λιιγο το φις εξω και με την μυτη του πολυμετρου ακουμπάς εκει στο δοντακι της λαμπας.Αν το εκανες ετσι.....οι τιμες είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και κατι παιζει.
-
Οχι φιλε μου δεν το μετρησα ετσι. Γι'αυτο και μολις πηγα και το ξαναμετρησα με τον τροπο που ειπες. Εβγαλα λιγο το φισακι και ακουμπησα τα δοντακια της λαμπας. Και παραξενευτηκα και εγω ο ιδιος τωρα..
Τελικα λαθος τιμες σας εγραψα πριν γιατι μαλλον την μπαταρια την μετρησα με σβηστο το κινητηρα εκεινη την ωρα και δεν το θυμομουν.
Οποτε οι σωστες τιμες τωρα με τα φωτα αναμμενα και το κινητηρα αναμμενο ειναι οι εξης.
Ταση μπαταριας: 14,4 V (σταθερο)
Ταση λαμπας: 13,4 V (σταθερο)Οποτε η διαφορα ειναι 1 V ακριβως.
-
Λεω λοιπον να βαλω νεες λαμπες, παλι ενισχυμενες. Ειμαι ευχαριστημενος από την ενταση γιατι τωρα από το ένα φαναρι εχω Oscram nightbreaker 8ετιας στο ένα (τα τελευταια τρια χρονια καθονταν σε αποθηκευση) και Oscram nightbreaker plus 3ετιας στο άλλο. Δεν εχουν διαφορα στο φωτισμο, ενταση και κιτριναδα, όμως δε μου αρεσει που εχουν κιτρινο χρωμα. Εχω και άλλη μια Phillips ενισχυμενη 10 ετιας για ανταλλακτικο, παλι κιτρινωπή και αυτή. Ειχα αγορασει τοτε ζευγος από την ΤΟΥΟΤΑ μετα τρια χρονια καηκε η μια.
Μου περισσευουν γιατι τις πουλουσαν παντα ζευγος
Θελω τωρα οσο το δυνατο λευκοτερο και δυνατοτερο φως. Τελικα εχω Η4 λαμπες!
http://www.powerbulbs.com/product/phili ... 30-h4-twin αυτες ωραιες αλλα παλι κιτρινωπο φως θα εχω: Phillips Xtreme Vision + 130%
http://www.powerbulbs.com/product/night ... limited-h4 Τα 3900 Κ αντι τα 3700 Κ σημαινει πιο λευκο φως; Αλλα παλι θα κιτρινιζει: Oscram night breaker ulimited
http://www.powerbulbs.com/product/phili ... on-h4-twin αυτη μου φαινεται για επιλογη μου. Και αυξηση φωτος και ασπρο φως! Phillips whitevision Xenon effect στα 4300K Ελπιζω να μην εχω μεγαλη μειωση του φωτισμου απο αυτη που ηδη εχω
http://www.powerbulbs.com/product/crystal-vision-h4 αυτη εδω τι σημαινει; Ακομα ποιο λευκο φως, χωρις αυξηση εντασης; Γιατι είναι παρανομη λεει στην Ευρωπη; Phillips Crystal vision στα 4300K -
Philips extreme vision +130% . Δεν ξανα βαζω κατι αλλο στα αμαξια μου. Ειναι πιο λευκες σε σχεση με τις παλιοτερες +100% που ηδη φοραω σε ενα αμαξι μου.
Δεν ξερω, ειναι απο τα ελαχιστα ανταλλακτικα που αξιζουν μεχρι και το τελευταιο cent. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Philips extreme vision +130% . Δεν ξανα βαζω κατι αλλο στα αμαξια μου. Ειναι πιο λευκες σε σχεση με τις παλιοτερες +100% που ηδη φοραω σε ενα αμαξι μου.
Δεν ξερω, ειναι απο τα ελαχιστα ανταλλακτικα που αξιζουν μεχρι και το τελευταιο cent.ειναι ομως λευκες; Ή ειναι κιτρινωπο το φως, όταν κοιτας το αυτοκινητο απο εμπρος; Σιγουρα αξιζουν, αλλα βαρεθηκα τα κιτρινα. Ασε που ολο βλεπω στο δρομο με λευκα φωτα αυτοκινητα και ζηλευω. Ασε που το αλλο μου εχει ξενον καταλευκα και καπως μου φαινεται με τα κιτρινα τωρα το RAV4, αλλα οι oscram nightbreaker που φοραω τωρα εχω ιδια ενταση με τα εργοστασιακα ξενον της F30 Πραγματι οι ενισχυμενες λαμπες αξιζουν με τα χιλια!
-
Παρε από το πρακτικερ αυτές που εχουν τιμη γυρω στο 10ευρω....όχι τις πιο φθηνες.....εχει 2 μαρκες.
Πολύ λευκο φως....καμια σχεση με osram nightbreaker unlimited plus που ειχα και καηαν στον χρονο.Βεβαια υστερουν ελαφρως σε φως σε σχεση με τις osram από την αποψη σαν πιο λευκο φως που είναι κοβει πιο απότομα.....δεν αχνιζει εκτος δεσμη πιο μπροστα....
Πηρα από κινα 2 λαμπες τυπου πυρακτώσεως με αεριο HOD......ηθελε ρυθμισμα το φαναρι......ηταν 100αρες λογικα(τοσο εγραφαν)φοβερο λευκο-γαλαζιο φως ιδιο με εργοστασιακο ξενον ΑΛΛΑ σε ταξιδι στην ΕΓΝΑΤΙΑ και παροτι ηταν χειμωνας εχασαν σε φωτεινοτητα αλλα απεκτησαν ακομη πιο ασπρο φως.Τις βγαζω και βλεπω ότι εκαψαν μερικως την γαλαζια επιστρωση...
Ξανα βαλα αυτές από το πρακτικερ....τις θεωρω τις καλυτερες από αποψη αποδοσης-τιμης.Oι Osram αν αντεχαν παραπανω +αν ειχαν πιο λευκο φως θα αξιζαν σιγουρα τα λεφτα τους.....Από την στιγμη που βρηκα αυτές από το πρακτικερ δεν νομιζω να ξαναβαλω οσραμ... -
εμενα ενισχυμενες Oscram ή Phillips αντεχουν 3 χρονια. Θα προτιμουσα επωνυμες μην χασουν αποδοση με το χρονο
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Δεν ξερω, ειναι απο τα ελαχιστα ανταλλακτικα που αξιζουν μεχρι και το τελευταιο cent.ειναι ομως λευκες; Ή ειναι κιτρινωπο το φως, όταν κοιτας το αυτοκινητο απο εμπρος; Σιγουρα αξιζουν, αλλα βαρεθηκα τα κιτρινα. Ασε που ολο βλεπω στο δρομο με λευκα φωτα αυτοκινητα και ζηλευω. Ασε που το αλλο μου εχει ξενον καταλευκα και καπως μου φαινεται με τα κιτρινα τωρα το RAV4, αλλα οι oscram nightbreaker που φοραω τωρα εχω ιδια ενταση με τα εργοστασιακα ξενον της F30 Πραγματι οι ενισχυμενες λαμπες αξιζουν με τα χιλια!
Καθαρισε φαναρια καλα να ειναι διαφανα και βαλε τις 130%. Ειναι αρκετα λευκες και μπορω να πω οτι μπλεδιζουν ελαχιστα οταν τα κοιτας απο εξω.
https://www.youtube.com/watch?v=s4wF6tOtAfs Να το βιντεο αν και διαφημιστικο και δεν το εχω σε καμια υποληψη, ειναι ακριβως οπως τα δειχνει εξωτερικα.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
εμενα ενισχυμενες Oscram ή Phillips αντεχουν 3 χρονια. Θα προτιμουσα επωνυμες μην χασουν αποδοση με το χρονο3 χρονια???Τοτε συμφερουν.....εμενα καηκαν με διαφορα 1 μηνα....βεβαια τα χρησιμοποιω και μερα τα φωτα εκτος πολης.
-
ευχαριστω για τις απαντησεις
τα περισοοτερα Κ στην περιγραφη, σημαινουν πιο λευκο φως; -
Phillips Xtreme Vision + 130% 3700 Κ
Oscram night breaker ulimited 3900 Κ
Phillips whitevision Xenon effect στα 4300K
Phillips Crystal vision στα 4300K -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Phillips Xtreme Vision + 130% 3700 Κ
Oscram night breaker ulimited 3900 Κ
Phillips whitevision Xenon effect στα 4300K
Phillips Crystal vision στα 4300KΝαι τα κελβιν 'δειχνουν' το χρωμα...στα 5000+ εισαι στο λευκο της ημερας
-
Δεν λαμβανω υποψιν τα Κ, δεν σημαινει οτι οσο πιο λευκο ειναι και πιο δυνατο.
Ολα τα εργοστασια xenon παιζουν στα 4300. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν λαμβανω υποψιν τα Κ, δεν σημαινει οτι οσο πιο λευκο ειναι και πιο δυνατο.
Ολα τα εργοστασια xenon παιζουν στα 4300.+1 η γαλαζα επιστρωση που εχει για να βγει λευκο φως κοβει κιολας σε φωτεινοτητα.
-
Σιγουρα η φωτεινοτητα ειναι αλλο πραγμα απο τη λευκοτητα. Απλα θελω οσο το δυνατο λευκοτερο φως και να εχει και φωτεινοτητα.
Οι Oscram night breaker ulimited 3900K, Lumens 1650/1000 λοιπον εχουν λευκοτερο φως απο τις Xtreme vision 3700 K Lumens: 1650 ±15%/1000 ±15%
τωρα για την ενταση φωτος οι πρωτες με τις δευτερες λενε οτι εχουν παρομοιες προδιαγραφες γιατι εχουν και οι δυο στα Lumens. Τα 130% που λενε ειναι σε σχεση με τι λαμπα τα συγκρινεις
Εμενα το θεμα ειναι να εχω λευκοτερο φως χωρις να xασω πολυ σε φωτεινοτητα απο τις Night breaker απλη και plus που εχω σε καθε φαναρι
http://www.powerbulbs.com/eu/product/ph ... on-h4-twin αυτη μου φαινεται για επιλογη μου. Και αυξηση φωτος και ασπρο φως! Phillips whitevision Xenon effect 4300 Κ, Lumens: 1650 ±15%/1000 ±15% Ελπιζω να μην εχω μεγαλη μειωση του φωτισμου απο αυτη που ηδη εχω -
Γιατι δινεις τοσο σημασια στο λευκο φως? Εσυ θες να φωτιζει καλυτερα ή να δειχνουν στους εξω λευκα? Στο rav πρεπει να κανεις πενα τα φαναρια εξωτερικα καταρχην, με ψιλοθολωμενο πλαστικο παλι κιτρινα θα δειχνουν.
-
τα φαναρια μου ειναι τελεια κερωμενα συνεχως και λαμπουν οπως ολο το αυτοκινητο μου. Ειπαμε ειμαι ψειρας στην εμφανιση και αυτο τα θελω λευκα και αν γινεται να εχουν καλη αποδοση
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
τα φαναρια μου ειναι τελεια κερωμενα συνεχως και λαμπουν οπως ολο το αυτοκινητο μου. Ειπαμε ειμαι ψειρας στην εμφανιση και αυτο τα θελω λευκα και αν γινεται να εχουν καλη αποδοσηCrystal vision τοτε...
Οχι πανω απο 23€!μαζι με τα θεσεως στο σετακι.
Βελτίωση στα φώτα;