-
Πιστεύω ακολουθήσατε τις οδηγίες και δεν πιάσατε με τα δάκτυλα τις λάμπες κατά την (απελπιστικά δύσκολη?) τοποθέτηση.
Αυτές οι λάμπες πρέπει να είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πιστεύω ακολουθήσατε τις οδηγίες και δεν πιάσατε με τα δάκτυλα τις λάμπες κατά την (απελπιστικά δύσκολη?) τοποθέτηση.Αυτές οι λάμπες πρέπει να είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν.
Ημουν ιδιαιτερα προσεκτικος να μην ακουμπησει πουθενα η νεα λαμπα.Και μονο στην σκεψη οτι μπορει να καει και να χρειαστει να την αλλαξω........ μπρρρρρρ κρυος ιδρωτας με εκοβε
Το δυσκολο σημειο ηταν στην αφαιρεση των παλιων λαμπων.Ειδικα στις H7 που εχουν διπολικο βυσμα και περιεργο σιδερακι για να ασφαλιζει πανω στο φαναρι .
-
'φορώντας' τις oscram +50% εδώ και αρκετό διάστημα έχω να πω τα εξής:
α. Οι ταμπέλες κτλ φαίνονται τρομερά καλύτερα και απο μεγαλύτερη απόσταση το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Αντίστοιχα και ότι φωσφωρίζει και μας δείχνει το δρόμο.
β. το φως είναι πιο διάφανο με αποτέλεσμα να βλέπεις πολύ καλύτερα αλλά η αίσθηση λόγω της αλλαγής του χρώματος είναι ότι τα φώτα έχουν χαμηλότερη ένταση. Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά έτσι είναι.
γ. Απο τους απέναντι σε επαρχιακούς δρόμους δεν είδα ιδιαίτερα σινιάλα και υποθέτω ότι δεν ενοχλώ με το +50%Γενικά για τα λεφτά που έδωσα ~30
-
[quote='vasdaris']'φορώντας' τις oscram +50% εδώ και αρκετό διάστημα έχω να πω τα εξής:
α. Οι ταμπέλες κτλ φαίνονται τρομερά καλύτερα και απο μεγαλύτερη απόσταση το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Αντίστοιχα και ότι φωσφωρίζει και μας δείχνει το δρόμο.
β. το φως είναι πιο διάφανο με αποτέλεσμα να βλέπεις πολύ καλύτερα αλλά η αίσθηση λόγω της αλλαγής του χρώματος είναι ότι τα φώτα έχουν χαμηλότερη ένταση. Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά έτσι είναι.
γ. Απο τους απέναντι σε επαρχιακούς δρόμους δεν είδα ιδιαίτερα σινιάλα και υποθέτω ότι δεν ενοχλώ με το +50%Γενικά για τα λεφτά που έδωσα ~30
-
Xenon kits (δοκιμασμένα) έχει και ο petran, πατήστε πάνω στο σκούρο ταξί του και εμφανίζονται.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Xenon kits (δοκιμασμένα) έχει και ο petran, πατήστε πάνω στο σκούρο ταξί του και εμφανίζονται. -
μακρια απο τις λαμπες τις μπλε που εχουν το πρακτικερ!!!!
ας λενε οτι ειναι πολλα watt επειδη ειναι μπλε μπορει στα στενα να βλεπεις καπως καλα αλλα οταν βγεις εξω εθνικη και τετοια δεν βλεπεις το χριστο σου!!!!
εχω βρει απο το skoda club ενα κιτ xenon της techone με 300 ευρω.
2 λαμπες xenon 2 balast καλωδια και βασεις. -
Είχα κι εγώ κάποτε τις Osram Cool Blue 55/60W (H4) στο Φιατάκι μου και σε συνδυασμό με ρελεδάκι που έχω βάλει για ενίσχυση των φώτων ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους (σε σχέση και με την παλαιότητα του αυτοκινήτου). Πριν από λίγο καιρό κάηκε η μία κι επειδή δε βρήκα ίδιες και δεν ήθελα να βάλω την παλιά και να είναι τα φώτα παράταιρα αγόρασα από πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων με αξεσουάρ ένα σετ ίδιων λαμπών (όχι Osram βέβαια), οι οποίες πάλι φωτίζουν ικανοποιητικά. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι σε συνθήκες δυνατής βροχής πρέπει να έχω αναμμένα και τα ομίχλης (τα οποία λόγω λάθος τοποθέτησης φωτίζουν στο κέντρο αντί να διαχέουν το φως) γιατί δεν μπορώ να δω καλά το δρόμο κάτω. Το φαινόμενο αυτό το παρατηρούσα και με τις Osram. Μήπως λοιπόν είναι πρόβλημα των φώτων γενικότερα (λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω του ότι το ένα έχει θαμπώσει λίγο από μέσα [όχι από υγρασία, δεν ξέρω από τι]);
Επίσης, λίγο off-topic, αλλά μιας και το θέμα έχει σχέση με λάμπες: σκέφτομαι την αλλαγή των μπροστινών μου φώτων ομίχλης (τοποθετημένα σε άνοιγμα κάτω από τη μάσκα καθώς δεν προβλεπόταν από το εργοστάσιο θέση για προβολείς στον προφυλακτήρα). Τα καλύτερα μου είπαν ότι είναι κάτι τετράγωνα της Hella με κίτρινο φωτισμό και τα βρίσκω στα
-
Βρήκα μια άκρη για Xenon φώτα από Αμερική. Τιμή 250 euro μαζί με τα μεταφορικά με USPS Global Express (παράδοση σε 3-4 ημέρες στην πόρτα σας).
Διαβάστε: http://www.rdtiburon.com/index.php?act=ST&f=29&t=10230
Έχουν αγοράσει πολλοί από το παλικάρι και αγοράσα και εγώ. Οι φωτογραφίες είναι από το κιτ που παρέλαβα και εγκατέστησα.
Οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν απευθείας με το παλικάρι στην Αμερική γι’αυτό άλλωστε και παραθέτω και το άνωθεν link.
-
Σημερα εβαλα αυτες εδω τις RAZO απο την AutoPlus στο Honda CRV
http://www.carmate-usa.com/html_razo/razo_lightings.htm
Εντυπωσεις απο Δευτερα που θα γυρισω και θα εχω παει σε επαρχιακο δικτυο βραδυ.
Κοστος για 3 λαμπες ανα φαναρι : 221 ευροπουλα.
-
Όταν σε μια λάμπα βάλεις ένα μπλε φίλτρο για να αλλάξει το χρώμα του φωτός πέφτει η ένταση του φωτισμού. Αυτές οι λάμπες (ότι και να λένε στις διαφημίσεις) είναι μόνο εμφάνιση - και είναι πανάκριβες.
-
PIAA extreme white για τη μεγάλη σκάλα (στα μεσαία η Laguna έχει xenon).
Kατέληξα εκεί μετά απο πολλές δοκιμές.
Οι απλές λάμπες έδιναν 25 μονάδες φωτεινότητας στο μηχάνημα
Οι Osram Silvestar +50% έδιναν 34 μονάδες φωτεινότητας στο μηχάνημα.
Οι Philips Bluevision 35 μονάδες.
Οι ΡΙΑΑ extreme white έδωσαν 60 μονάδες...
Ούτε εγω το περίμενα τέτοιο νούμερο.Οπωσδήποτε η διαφορά φάνηκε και στο δρόμο.Με τις άλλες οταν έκανα σινιάλο δεν έβλεπα μεγάλη αύξηση του φωτός σε σχέση με τα xenon.Με τις PIAA η διαφορά είναι εμφανέσταση!
Προσέξτε μονο τα πλαστικά σας φανάρια γιατί δεν έχουν φίλτρο UV.Στη Laguna χρησιμοποιώ τα μεγάλα μόνο οταν υπάρχει λόγος... -
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Σημερα εβαλα αυτες εδω τις RAZO απο την AutoPlus στο Honda CRVhttp://www.carmate-usa.com/html_razo/razo_lightings.htm
Εντυπωσεις απο Δευτερα που θα γυρισω και θα εχω παει σε επαρχιακο δικτυο βραδυ.
Κοστος για 3 λαμπες ανα φαναρι : 221 ευροπουλα.
**Τις δοκιμασα χθες βραδυ σε μια μικρη εστω αλλα σκοτεινη επαρχιακη διαδρομη.Τελικα υποαρχει διαφορα.Οχι βεβαια η μερα -νυχτα αλλα ειναι ικανοποιητικη !!!! **
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Ούτε εγω το περίμενα τέτοιο νούμερο.Οπωσδήποτε η διαφορά φάνηκε και στο δρόμο.Με τις άλλες οταν έκανα σινιάλο δεν έβλεπα μεγάλη αύξηση του φωτός σε σχέση με τα xenon.Με τις PIAA η διαφορά είναι εμφανέσταση!
Προσέξτε μονο τα πλαστικά σας φανάρια γιατί δεν έχουν φίλτρο UV.Στη Laguna χρησιμοποιώ τα μεγάλα μόνο οταν υπάρχει λόγος...Πόσα watt είναι οι PIAA; Αν είναι 100/80 λογική η αύξηση στο φωτισμό. Αν είναι σαν τις RAZO με 135/125W αντί για 60/55W (ακόμα και με 100/90) θα δημιουργηθούν προβλήματα στο διακόπτη των φώτων και στην ηλεκτρική εγκατάσταση - χώρια που θα λιώσουν (παραμορφωθούν) τα πλαστικά φανάρια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προσέξτε μονο τα πλαστικά σας φανάρια γιατί δεν έχουν φίλτρο UV.Στη Laguna χρησιμοποιώ τα μεγάλα μόνο οταν υπάρχει λόγος...Πόσα watt είναι οι PIAA; Αν είναι 100/80 λογική η αύξηση στο φωτισμό. Αν είναι σαν τις RAZO με 135/125W αντί για 60/55W (ακόμα και με 100/90) θα δημιουργηθούν προβλήματα στο διακόπτη των φώτων και στην ηλεκτρική εγκατάσταση - χώρια που θα λιώσουν (παραμορφωθούν) τα πλαστικά φανάρια.
Ειναι razo 110W/.....
-
Αξίζει να βαλεις xenon σε παλαιοτερο αυτοκινητο (οχι πλαστικα φαναρια). Θα εχει σωστη αποδοση?
Μου εχουν πει πως οχι επειδη δεν ειναι τελειως διαφανες το φαναρι.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Ειναι razo 110W/.....Βάλε οπωσδήποτε ενισχυτές στα φώτα (ρελέ που δίνουν ρεύμα με νέα καλώδια) για να αποφύγεις βλάβες στο διακόπτη και στην ηλεκτρική εγκατάσταση (60-80 ευρώ). Έτσι το μόνο που μπορεί να χαλάσει είναι το πλαστικό φανάρι (αν υπερθερμανθεί).
http://www.danielsternlighting.com/tech ... elays.html -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αξίζει να βαλεις xenon σε παλαιοτερο αυτοκινητο (οχι πλαστικα φαναρια). Θα εχει σωστη αποδοση?Μου εχουν πει πως οχι επειδη δεν ειναι τελειως διαφανες το φαναρι.
Αυτά δεν υπερθερμαίνουν το φανάρι αλλά τυφλώνουν τους απέναντι γιατί το νήμα της λάμπας δεν είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο και φωτίζουν παντού. Σε πιο καινούρια αυτοκίνητα που έρχονται με xenon από το εργοστάσιο χρησιμοποιούνται τα ίδια φανάρια και με τις δύο λάμπες (σίγουρα η μία από τις δύο λάμπες δεν θα φωτίζει σωστά αλλά τα εργοστάσια κάνουν οικονομίες). Σε παλιά φώτα θα φωτίζεις μέχρι το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.
-
κι εγω εβαλα xenon πριν κατι μερες στο δικο μου τουτου και καταλαβα οτι τελικα ημουν τυφλος τοσο καιρο...ελπιζω να μην κανουν κανενα μπαμ μονο με ταση 25000 βολτ που εχουν....(καραβι ολοκληρο)
τωρα θελω να βρω λευκες ψειρες για τα πορειας και να αλλαξω και την μεγαλη σκαλα...και τα ομιχλης...ετσι ωστε να μην φαινεται η κιτρινιλα με τα ξενον...βεβαια πρεπει να βρω ακριβως τον τυπο του αυτοκινητου μου
γιατι μου βγαζει βλαβη στον εγκεφαλο οταν βαλω μικροτερης καταναλωσης λαμπες......τι να πω...ολα ηλεκτρονικα σημερα...ξερεις κανεις ρε παιδια που να παω να βρω ποικιλια σε τετοια πραγματακια??
ενδιαφερομαι για philips και osram....
(ουκ ολιγες φορες με εχει απογοητευσει η bmw με αυτες τις ηλεκτρονικες βλακειες.για να βαλω συναγερμο απ εξω επρεπε να παω να μου ανοιξουν την πυλη,ετσι λεγεται γιατι επαιρνε μονο εργοστασιακο)
PS η πλακα ειναι οτι εκει που εβαλα τα ξενον εφεραν 2 ετοιμοπαραδοτα slk απ την αντιπροσωπεια να τους βαλει τα ιδια...οταν τον ρωτησα μου ειπε οτι κανουν 500 και τα χρεωνουν πανω απο 2000....αθανατο ελληνικο πνευμα....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πόσα watt είναι οι PIAA; Αν είναι 100/80 λογική η αύξηση στο φωτισμό. Αν είναι σαν τις RAZO με 135/125W αντί για 60/55W (ακόμα και με 100/90) θα δημιουργηθούν προβλήματα στο διακόπτη των φώτων και στην ηλεκτρική εγκατάσταση - χώρια που θα λιώσουν (παραμορφωθούν) τα πλαστικά φανάρια.
Οι PIAA Λεωνίδα είναι εξαιρετικές λάμπες, δεν μου κάνει εντύπωση αυτό το νούμερο που λέει ο GTZ να βγήκε από 55 watt λάμπα.
GTZ πόσο κόστισαν? Η7 να υποθέσω?
Βελτίωση στα φώτα;