-
Ο χρήστης ELLiNaRaS έγραψε:
ειναι αληθεια οτι τα ξτρεμε βιζιον κιτρινιζουν???
Δεν νομίζω.
Α. -
Θέλω 2 οσραμ Η7, συμφέρει από ebay ή να πάω σε κανά πράκτικερ?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Νομίζω ότι από το δεύτερο δεν υπάρχει πρόβλημα.
Α. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θέλω 2 οσραμ Η7, συμφέρει από ebay ή να πάω σε κανά πράκτικερ?Απλές,cool blue,night break,τι?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στα φώτα ομίχλης έχει σημασία να μην βάλεις πολύ άσπρα φώτα ούτε πολύ δυνατά γιατί τότε δεν θα φωτίζουν σωστά όταν σου τύχει η ομίχλη.
ΑΑΑΑ δε το ηξερα αυτο. Αλλα και παλι θελω να τις αλλαξω δε μου αρεσει ο χρωματισμος τους συν οτι τα πανω φωτα ειναι bright white χρωματισμος και απο κατω ειναι η κιτρινιλα.
Μα το θέμα είναι ότι τα ομίχλης δεν τα ανάβεις ΧΩΡΙΣ ομίχλη οπότε:
- όταν δεν έχει ομίχλη δε σε νοιάζει τι χρώμα είναι οι λάμπες αφού δεν είναι αναμμένες
- όταν έχει ομίχλη δε σε νοιάζει τι χρώμα είναι οι λάμπες αρκεί να βλέπεις το δρόμο
Αν κυκλοφορείς σε άγνωστο δρόμο ή σε δρόμο με λακούβες, τις ανάβεις και χωρίς ομίχλη...
Τα σωστά φώτα ομίχλης φέγγουν τόσο κοντά που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αν την δεις την λακκούβα στο μισό μέτρο. Ψευδαίσθηση είναι, άσε που μπορεί να είναι και χειρότερα καθώς έχεις μια έντονη πηγή φωτός πιο κοντά στα μάτια σου.
Σε σφιχτες στροφές βοηθάνε λίγο καθώς σου φωτιζουν πλάγια και βλέπεις λίγο περισσότερο τα όρια του δρόμου.
Πάντως εγώ έχω αποφύγει έτσι κάποια ορύγματα τελευταία στιγμή.
-
Η μεμβράνη πρέπει να φύγει. Και θα πρέπει να ανοίξεις το φανάρι και να καθαρίσεις τον καθρέφτη. Αν είναι μεταλλικός και έχει φύγει το νίκελ μπορείς να ξαναβάλεις σε ειδικό μάστορα. Το έκανε φίλος σε παλιό Autobianchi και έγινε η νύχτα μέρα. Αλλά και σε απλό πλαστικό καθρέφτη αν καθαρίσεις με ένα απαλό πανάκι τη σκόνη κάνει διαφορά. Αξιοπρεπής λάμπα και σωστή ρύθμιση και φτάνει.
Το πώς θα ανοίξεις το φανάρι μπορεί να είναι από πολύ απλό, 2-3 βίδες, μέχρι ένωση με τσίχλα που πρέπει να ζεστάνεις λίγα λεπτά στο φούρνο για να μαλακώσει.... -
Πάντως πιστεύω ότι το αποτέλεσμα και η όλη διαδικασία έχει κόστος!. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αξίζει, παρά μόνον εάν έχουμε τάσεις χειρονακτικές!. Στο after market, και συγκεκριμένα στο τηλ 2108321361 μπορούμε να τηλεφωνήσουμε και να μάθουμε τιμές.
Α. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Απλές,cool blue,night break,τι?
Μάλλον απλές.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Απλές,cool blue,night break,τι?
Μάλλον απλές.
Δε συμφέρει η αναμονή, ασε που αν έχεις και μια καμμενη ειναι επείγον. Πάρε από το κατάστημα των ανταλλακτικών στη γειτονιά σου!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πάντως πιστεύω ότι το αποτέλεσμα και η όλη διαδικασία έχει κόστος!. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αξίζει, παρά μόνον εάν έχουμε τάσεις χειρονακτικές!. **Στο after market, και συγκεκριμένα στο τηλ 2108321361 **μπορούμε να τηλεφωνήσουμε και να μάθουμε τιμές.
Α.antonisteam, εννοεις να του τηλ να τον ρωτησω αν μπορει να τα συνεφερει?..(να βγαλει μεμβρανες και να καθαρισει καθρεφτες απο μεσα?)...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Πάντως πιστεύω ότι το αποτέλεσμα και η όλη διαδικασία έχει κόστος!. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αξίζει, παρά μόνον εάν έχουμε τάσεις χειρονακτικές!. **Στο after market, και συγκεκριμένα στο τηλ 2108321361 **μπορούμε να τηλεφωνήσουμε και να μάθουμε τιμές.
Α.antonisteam, εννοεις να του τηλ να τον ρωτησω αν μπορει να τα συνεφερει?..(να βγαλει μεμβρανες και να καθαρισει καθρεφτες απο μεσα?)...
Όχι. Πουλάει καινούργια σε πάρα πολύ καλές τιμές.
Α. -
του υηλ και μαλλον ειχε κλεισει(δεν απαντησε) θα ξαναπαρω αυριο, ευχαριστω πολυ
-
Φίλε ELTASSOS, γράψε μοντέλο, χρονολογία και τύπο κινητήρα και θα σου βρω (εννοώ θα σου προτείνω από εδώ για αγορά) καινούρια σε καλές τιμές (λογικά κάτω από 200 ευρώ το ζεύγος, ίσως κι αρκετά φθηνότερα). Δεν αξίζει να ασχοληθείς σε φανάρια 15ετίας με τα προβλήματα που γράφεις σε μάστορα πιστεύω, δεδομένου ότι με τα προβλήματα που αναφέρεις, θέλεις λογικά πάνω από 50-60 ευρώ εργατικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο. Ειδικά το θάμπωμα μέσα σε μερικούς μήνες θα επανέλθει, άσε τα θέματα υγρασίας-στεγανότητας, οπότε καινούρια και ξένοιασες .
-
εχει κανεις εμπειρια απο Osram Cool blue intense ή Philips crystal vision 4300k???
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φίλε ELTASSOS, γράψε μοντέλο, χρονολογία και τύπο κινητήρα και θα σου βρω (εννοώ θα σου προτείνω από εδώ για αγορά) καινούρια σε καλές τιμές (λογικά κάτω από 200 ευρώ το ζεύγος, ίσως κι αρκετά φθηνότερα). Δεν αξίζει να ασχοληθείς σε φανάρια 15ετίας με τα προβλήματα που γράφεις σε μάστορα πιστεύω, δεδομένου ότι με τα προβλήματα που αναφέρεις, θέλεις λογικά πάνω από 50-60 ευρώ εργατικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο. Ειδικά το θάμπωμα μέσα σε μερικούς μήνες θα επανέλθει, άσε τα θέματα υγρασίας-στεγανότητας, οπότε καινούρια και ξένοιασες .fiat barchetta LE 1.8 my 1998 κινητηρας 183Α10 η ZFA1830
(STHN ADEIA ΕΧΕΙ 2 μεγαλα ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ οπως τα εγραψα νομιζω κινητηρα και πλαισιου)...
μαλλον το 183Α10 ειναι το σωστο που αναφερεται στο μοτερ.ευχαριστω
-
Ερωτηση.
Οι καθρευτες των μπροστινων προβολεων εχουν θαμπωσει και 'ραγισει' η ανακλαστική επιφανεια με αποτελεσμα η ενταση του φωτισμου που υπηρχε καποτε να εχει παει περιπατο και πρακτικά αν δεν ειναι απολυτο σκοταδι η μεσαια σκαλα δε φωτιζει τιποτα
τι λυσεις εχω?
Αλλαγή με μεταχειρ??
2 θεματα
πρωτον ειναι δεδομενο οτι κι αυτωνων ο καθρευτης δεν θα ειναι στα καλυτερα του
δευτερον τα δικα μου ειναι του παλιου μοντελου με ΓΥΑΛΙΝΟ το μπροστινό που δεν πολυμεριζεται και δε θαμπωνει αντιθετα με αυτα των νεωτερων μοντελων που βρισκω.αλλες λυσεις υπαρχουν??
( λαμπες αλλογωνου 'φρεσκες' 55 watt - τα volt ερχονται κανονικά δεν υπαρχει πτωση )
-
Έχω αγοράσει μόνο τους καθρέφτες για πολύ παλιό Μερσεντές (αλλά είναι ακόμα στα κουτιά τους).
Αν μπορείς να βρεις μόνο τους καθρέφτες δεν είναι φτηνοί αλλά σίγουρα φθηνότεροι από καινούριο φανάρι.Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Ο 'καθρέφτης' είναι μια ειδική επίστρωση (αλουμίνιο - φεύγει αν το τρίψεις) και δεν μπορείς να κάνεις επιχρωμίωση κλπ (δεν θα φέγγει καθόλου). -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ερωτηση.Οι καθρευτες των μπροστινων προβολεων εχουν θαμπωσει και 'ραγισει' η ανακλαστική επιφανεια με αποτελεσμα η ενταση του φωτισμου που υπηρχε καποτε να εχει παει περιπατο και πρακτικά αν δεν ειναι απολυτο σκοταδι η μεσαια σκαλα δε φωτιζει τιποτα
τι λυσεις εχω?
Αλλαγή με μεταχειρ??
2 θεματα
πρωτον ειναι δεδομενο οτι κι αυτωνων ο καθρευτης δεν θα ειναι στα καλυτερα του
δευτερον τα δικα μου ειναι του παλιου μοντελου με ΓΥΑΛΙΝΟ το μπροστινό που δεν πολυμεριζεται και δε θαμπωνει αντιθετα με αυτα των νεωτερων μοντελων που βρισκω.αλλες λυσεις υπαρχουν??
( λαμπες αλλογωνου 'φρεσκες' 55 watt - τα volt ερχονται κανονικά δεν υπαρχει πτωση )
Τηλεφώνα ρε Φωκίωνα στον Γεωργακόπουλο. Είναι φτηνά!.
Μετά ψάχνουμε και στην Λιοσίων.
Α. -
Σε παλιό μεταλλικό καθρέφτη φίλος έκανε επιμετάλλωση (νίκελ νομίζω) και επανήλθε ωραιότατα. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται και σε πλαστικούς καθρέφτες.
-
το προβλημα με μεταχειρ οπως ειπα ειναι οτι βρισκω με πλαστικο τζαμι το οποιο στη χρηση που κανω δε....
ασε δε που κανα δυο ζευγη που εχω δει ειναι ελαχιστα καλυτερα απο τα δικα μου....επιμεταλλωση δε γινεται
για καινουργια.... το κοστος εκτοξευεται και συμφαιρουν οικονομικά αλλες λυσεις που θελω να αποφυγω...
μεγαλυτερες λαμπες???
θα επιταχυνουν λογω θερμοκρασίας το προβλημα??
με ενυσχυτη βεβαια κ.λ.π. και το λεω γιατι ειναι κατι που μπορω να κανω μονοςς μου με υλικά που εχω οποτε θα ερθει οικονομικά.
Βελτίωση στα φώτα;