-
Με ένα κασόνι στη ράμπα κάτι γίνεται.
Edit: για την 'πονηριά' με τις πινακίδες, αν σε δει μπατσικό θα έχεις άλλα. Επειδή βαριέμαι τώρα να ψάχνω, τί προβλέπεται γι' αυτή την περίπτωση;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα είχε κάμποση πλάκα αν άρχιζαν να τη στήνουν σε επικίνδυνα σημεία με όριο τα 50, εκεί όπου οι γρήγοροι πάνε με 100 για να έχουν να λένε στην παρέα. Εκτός του ότι από την τρομάρα τους στη θέα του ραντάρ κάποιοι οδηγοί μπορεί να φύγουν για τα γκρεμά, τί θα λένε τότε για τα προστίματα; Ότι τους τη στήσανε εκεί γιατί ξέρουν ότι είναι απολαυστικό σημείο;στα λιμανακια εχει οριο 50 και μπορεις να πας με 100 ανετα χωρις να το παιζεις γρηγορος. εκει που ειναι πραγματικα επικινδυνα εχει οριο 30 και κατω...
χρειαζεται μια αναπροσαρμογη των οριων στους γρηγορους δρομους.εγω ρε παιδια οταν οδηγω θελω ναχω την προσοχη μου στο τιμονι.
αμα πηγαινω με 50 θαυτοκτονησω απτη βαρεμαρα.
οσοι πηγαινουν με τα ορια ειναι στο κοσμο τους,μιλανε στο τηλεφωνο,χαζευουν τη θεα και λοιπα ωραια αλλά πιο επικυνδυνα απο καποιον που πιανει το τιμονι για να οδηγησει κιας πηγαινει 'γρηγορα' -
Και που ξέρω εγώ ότι δεν είσαι κουλάδι που πήρες δίπλωμα προχθές και τρέχεις με 100 σήμερα; Δεν είναι προσωπικό το σχόλιο βέβαια, αλλά απλώς ρωτάω. Οι έμπειροι και ικανοί οδηγοί έχουν κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα στο αυτοκίνητό τους; Τα 100 στα λιμανάκια είναι ασφαλής ταχύτητα γενικά και για όλους; Δεν το νομίζω.
-
Γιατί γίνεται λόγος μόνο για την πίσω πινακίδα; την εμπρός δεν μπορεί να τη 'χτυπήσει' Gatso ή mini Gatso; ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα ανίχνευσης ταχύτητας;
-
Γινεται λογος για την πισω πινακιδα, γιατι **απο πισω σε χτυπαει **το φωτορανταρ(λες να ειναι συμβολικο??? ). Σαν και αυτα που βαζουν στην ευθεια του Σειριου και αλλα 'επικινδυνα σημεια' της ΕΟ...
@Χρήστος Λάππας
Αμα θες, παρκαρε σε ραμπες. Εγω δεν ενοχλω αλλους με αυτα που κανω.
33 ευρω προστιμο, οπως εγραψε και ο Insane.
Επισης, δεν ειπαμε για '100 στα λιμανακια'. Αλλα 30? Κανε μου μια χαρη για να μην κουραζομαστε τσαμπα, δοκιμασε να πας με 30 στο πεταλο και μετα ελα ξανα πες μου για την εμπειρια. Η μανα μου παντως (που οδηγαει τοσο αργα που θελεις να αυτοκτονησεις αμα εισαι συνοδηγος, σχεδον 3 ωρες το Πειραιας-Αιγειρα...) παει με περισσοτερα...
-
Είπαμε, πώς δεν είπαμε. Το λέει ο patro παραπάνω και σ' αυτό απάντησα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
και επισημα πια, δηλωνω οτι στα ταξιδια η πισω πινακιδα θα μπαινει στο πορτμπαγκαζ (για να μην μου μπει τιποτα αλλο στον πισω....προφυλακτηρα...).
(Εδώ κανονικά έμπαινε συγκεκριμένο smiley, αλλά αντιστάθηκα στον πειρασμό.)
Όσον αφορά την επίσημη δήλωση σου, υποθέτω ότι είσαι ενήλικος (;), οπότε έχεις την ευθύνη των πράξεων σου. Παρόλα αυτά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δημοσιεύουμε στο forum την πρόθεση μας να κάνουμε κάτι παράνομο. Για να παρακινήσουμε και άλλους να πράξουν το ίδιο, ίσως;
Αυτή η πρόταση πως σου φαίνεται;
Και επίσημα πια, δηλώνω ότι στην Αθήνα θα παρκάρω πάνω σε ράμπες αναπήρων, αφού πρώτα οι πινακίδες μου θα μπαίνουν στο πορτ μπαγκάζ (για να μην μου τις πάρουν οι μπάτσοι χεχε!!!)
Προσεχε μην στο σηκωσει γερανος ομως.....
-
Αν έχεις διαβάσει ποτέ δημοσιεύσεις μου, θα έχεις καταλάβει ότι όχι απλώς θεωρώ την συγκεκριμένη παράβαση απαράδεκτη, αλλά και ότι δεν παρκάρω ποτε σε πεζοδρόμια.
-
Σήμερα που πήγα να πληρώσω την κλήση στο Ταχυδρομείο βρήκα μια γνωστή μου που της ήρθε φωτογραφία, στο ίδιο σημείο, μια βδομάδα μετά ,με 118χλμ/ώρα.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Σήμερα που πήγα να πληρώσω την κλήση στο Ταχυδρομείο βρήκα μια γνωστή μου που της ήρθε φωτογραφία, στο ίδιο σημείο, μια βδομάδα μετά ,με 118χλμ/ώρα.Κακές παρέες κάνεις...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και που ξέρω εγώ ότι δεν είσαι κουλάδι που πήρες δίπλωμα προχθές και τρέχεις με 100 σήμερα; Δεν είναι προσωπικό το σχόλιο βέβαια, αλλά απλώς ρωτάω. Οι έμπειροι και ικανοί οδηγοί έχουν κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα στο αυτοκίνητό τους; Τα 100 στα λιμανάκια είναι ασφαλής ταχύτητα γενικά και για όλους; Δεν το νομίζω.θα επρεπε να ειναι ασφαλης ταχυτητα για ολους ( οχι στις στροφες).
δε σημαινει επειδη ειναι 100 πχ το οριο πρεπει να πας αναγκαστικα με 100,αυτοι που θα ρεμβαζουν παλι με 50 θα πηγαινουν.
αλλα γιατι να φαω εγω κληση οταν κινουμαι με απολυτη ασφαλεια? -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Σήμερα που πήγα να πληρώσω την κλήση στο Ταχυδρομείο βρήκα μια γνωστή μου που της ήρθε φωτογραφία, στο ίδιο σημείο, μια βδομάδα μετά ,με 118χλμ/ώρα.
Κακές παρέες κάνεις...
Και με την ευκαιρία μ΄αρέσει η ρήση που έχεις στην υπογραφή σου.
-
Να 'σαι καλά! Δεν είχε άδικο ο Mencken.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με ένα κασόνι στη ράμπα κάτι γίνεται.Edit: για την 'πονηριά' με τις πινακίδες, αν σε δει μπατσικό θα έχεις άλλα. Επειδή βαριέμαι τώρα να ψάχνω, τί προβλέπεται γι' αυτή την περίπτωση;
33 ευρω αν την εχεις μαζι σου..και αυτοφωρο αν δεν την εχεις καθολου....
-
Μισό...Αν έχεις μόνο τη μια από τις δύο πινακίδες τότε είναι 33 Ευρώ. Αν δεν έχεις καμοία, τότε είναι αυτόφορο.
Έτσι γνωρίζω τουλάχιστον...Για περαιτέρω θα σας απαντήσει ο δικηγόρος μου(Kacey)
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Με ένα κασόνι στη ράμπα κάτι γίνεται.
Edit: για την 'πονηριά' με τις πινακίδες, αν σε δει μπατσικό θα έχεις άλλα. Επειδή βαριέμαι τώρα να ψάχνω, τί προβλέπεται γι' αυτή την περίπτωση;
33 ευρω αν την εχεις μαζι σου..και αυτοφωρο αν δεν την εχεις καθολου....
Είναι σίγουρο αυτό;
Γιατί αν είναι έτσι να βγάλω και την πίσω (την μπροστά την έχω ήδη βγάλει...) -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Μισό...Αν έχεις μόνο τη μια από τις δύο πινακίδες τότε είναι 33 Ευρώ. Αν δεν έχεις καμοία, τότε είναι αυτόφορο.
Έτσι γνωρίζω τουλάχιστον...Για περαιτέρω θα σας απαντήσει ο δικηγόρος μου(Kacey)
μμ ειπαμε οτι την πισω δεν θα εχουμε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
… απλα συνεχιζεις να λες ανεκδοτα. Μονο ενα ματσο γεροντοπαλικαρα της βουλης (δηλαδη ΛΙΓΟΙ απο τους βουλευτες), ΙΣΩΣ ακομα να πιστευουν οτι η ταχυτητα ευθυνεται για τα ατυχηματα. Οι περισσοτεροι ξερουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι φταινε αλλα πραγματα (ασε που τους τα λεει δημοσια ο Σταθακης), αλλα τα αλλα πραγματα δεν βγαζουν χρημα...Ο κύριος Σταθάκης είναι ο Μεσσίας της αυτοκίνησης σύμφωνα με το κατά Kacey ευαγγέλιο; Όταν λέει αυτός κάτι το δεχόμαστε ως λόγο Κυρίου;
Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα άλλα πράγματα δεν βγάζουν χρήμα; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να βάλεις 2 αστυνομικούς να πηγαινοέρχονται σε μια βασική οδική αρτηρία και να κόβουν κλήσεις στα παράνομα παρκαρισμένα; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να βάλεις έναν αστυνομικό να κόβει κλήσεις στα εξυπνοπούλια που μπαίνουν από το πλάι για να είναι πρώτοι στο φανάρι; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να βάλεις έναν αστυνομικό σε διαφορετικό σημείο του ποταμιού κάθε φορά και να γράφει όλους όσους κινούνται στην ΛΕΑ; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να βάλεις ένα μπλόκο που να γράφει όλους όσους κινούνται το βράδυ στην πόλη με τα φώτα ομίχλης; Τρόποι να γεμίσουν τα ταμεία υπάρχουν πολλοί, μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Το θέμα είναι ότι κάποιες παραβάσεις θεωρούνται ιδιαιτέρως επικίνδυνες, και κάποιες όχι. Και είτε μας αρέσει, είτε όχι, σε όλες τις χώρες του κόσμου η υπερβολική ταχύτητα θεωρείται σημαντικός παράγων πρόκλησης τροχαίων.
Παρεμπιπτόντως, αν καταφέρεις να μου φέρεις παραδείγματα αρκετών ευρωπαϊκών χωρών όπου η ταχύτητα δεν θεωρείται ότι ευθύνεται για τα ατυχήματα και στις οποίες δεν υπάρχουν όρια και όσα υπάρχουν δεν εφαρμόζονται από τις αρχές με αστυνομικούς και κάμερες, τότε θα παραδεχτώ ότι έχεις δίκιο.
Για την ώρα, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χώρα με τους λιγότερους θανάτους για κάθε εκατομμύριο ανθρώπους στην Ευρώπη είναι το Ηνωμένο Βασίλειο μια χώρα που σαφέστατα δεν έχει τους καλύτερους δρόμους σε σχέση με άλλους εταίρους της, αλλά έχει την μεγαλύτερη αναλογία φωτογραφικών ραντάρ ανά χιλιόμετρο δρόμων. Αντίθετα, στην Γερμανία, μια χώρα με πολύ καλύτερους δρόμους από την Βρετανία, αλλά με χαλαρότερη αστυνόμευση των ορίων, όπου υπάρχουν (σε σχέση πάντα με το Ηνωμένο Βασίλειο), τα ποσοστά οδικών ατυχημάτων είναι δύο φορές μεγαλύτερα.
-
Kι άλλος φίλος την ίδια μέρα με μένα, στο ίδιο σημείο με 117 χλμ/ώρα Μας έβαλαν σημάδι Χρυσές δουλειές στην Κατερίνη.
Λοιπόν,παρ' ότι τα ξανάπαμε,δεν ξανακάνουμε μια χαρτογράφηση των φωτοραντάρ,είτε σταθερών είτε περιστασιακών που έχουμε επισημάνει ο καθένας για να ξέρουμε όλοι;
Ξεκινάω:
1)Πριν το τούνελ της Κατερίνης και στα δύο ρεύματα.Με το που πλησιάζετε, κόβετε για να φθάσετε στα 80-90 περίπου 500 μέτρα πριν.
2)Στην μικρή ευθεία,μετά τις στροφές του Κάστρου του Πλαταμώνα πριν μπείτε στον διπλό,και αντίθετα για τους ερχόμενους από Θεσ/νίκη.Αυτό δεν είναι σταθερό,αλλά περιστασιακό.
3)Μαλιακός στην περιοχή από Λαμία εως Καμένα Βούρλα.Όποιος θυμάται ας δώσει ακριβή σημεία. -
athanasios για πονηρους σκοπους μου φαινεται οτι γινεται η χαρτογραφηση κ δεν θα συμμετεχω
Η πλακα ειναι οτι πριν 2 μηνες περιπου περασα απο εκει «ταπα» αλλα δεν μου ηρθε τιποτα περιεργο στο σπιτι
Μαλλον τελευταια το εβαλαν αυτο...
Την επομενη φορα που θα περασω απο εκει θα εχω το νου μου ομως....Παντως για να σοβαρευτουμε λιγο,απλα δοκιμαστε οσοι ειστε υπερ των οριων να πατε με αυτα...Σημερα θα ξεκινησεις απο Αθηνα κ αυριο θα εισαι Θεσσαλονικη..Ακομα ακομα και στο πεταλο του Μαλιακου(το δολοφονικο κατα τα αλλα) τα ορια ειναι σε παρα πολλα σημεια γελοια.
Radar και πού βρίσκονται.