-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προς bmwz4 και pipinos1976 οτι προηγουμενα εχετε απο αλλα φορουμ αφηστε εξω απο το παρον φορουμ [mod]και προσθετω οτι υπαρχουν τα πμ για οσα δεν αφορουν το φορουμ
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Όταν γίνει προσιτή οικονομικά αυτή η τεχνολογία που αναφέρει ο pipinos ο 'εχθρός' θα έχει φτάσει να μας μετράει ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ!!!Γίνεται και σήμερα, με κάμερες που καταγράφουν πινακίδες. Στην Αγγλία υπάρχουν με το όνομα Truvelo. Γενικά θα τις δεις ως average speed cams, section cams ή κάτι παρόμοιο. Σε αυτές, μόνο αλλαγή πινακίδας μπορεί να δουλέψει ή να σταματήσεις, να πιείς καφέ και μετά συνεχίζεις.
Ευχαριστώ.
-
Iταλία και ολλανδία παίζει επίσης το average speed detection
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Iταλία και ολλανδία παίζει επίσης το average speed detectionYeap και Ιταλία έχουν και το πολύ επικίνδυνο autovelox (μία από τις συσκευές της εταιρείας) με τις κάθετες στο δρόμο ακτίνες που καθώς τις περνάς σε μετράνε. Για αυτή τη συσκευή δεν υπάρχουν τρόποι ανίχνευσης, αν και υπάρχουν τρόποι παρεμβολής που δεν είναι 100% αξιόπιστοι ακόμα.
Με απλά λόγια, είναι σαν τις συσκευές που στις Ε.Ο. μας, κοιτάνε αν περνάει φορτηγό με ύψος μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου. Αυτά τα δύο μικρά κουτιά που βρίσκονται ψηλά πριν τα τούνελ.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Όταν γίνει προσιτή οικονομικά αυτή η τεχνολογία που αναφέρει ο pipinos ο 'εχθρός' θα έχει φτάσει να μας μετράει ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ!!!
Γίνεται και σήμερα, με κάμερες που καταγράφουν πινακίδες. Στην Αγγλία υπάρχουν με το όνομα Truvelo. Γενικά θα τις δεις ως average speed cams, section cams ή κάτι παρόμοιο. Σε αυτές, μόνο αλλαγή πινακίδας μπορεί να δουλέψει ή να σταματήσεις, να πιείς καφέ και μετά συνεχίζεις.
Ευχαριστώ.
Δεν υπάρχει ελπίς!
Ίσως είναι ο μόνος τομέας που οι αρχές προηγούνται των 'παρανόμων'! -
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Όταν γίνει προσιτή οικονομικά αυτή η τεχνολογία που αναφέρει ο pipinos ο 'εχθρός' θα έχει φτάσει να μας μετράει ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ!!!Αυτο γινεται εδω κ δεκαετιες στην Ελλαδαρα, οπου ο καθε μπατσος μπορει να σε μετρησει κ με το ματι κ να σου πει 'αποφασισα οτι ετρεχες'.
-
Πολύυυ παλιά μας μέτραγαν τον θόρυβο στις μοτοσυκλέτες με το ΑΥΤΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ!
Όχι ότι είμαστε και πολύ καλά παιδιά βέβαια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Όταν γίνει προσιτή οικονομικά αυτή η τεχνολογία που αναφέρει ο pipinos ο 'εχθρός' θα έχει φτάσει να μας μετράει ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ!!!
Αυτο γινεται εδω κ δεκαετιες στην Ελλαδαρα, οπου ο καθε μπατσος μπορει να σε μετρησει κ με το ματι κ να σου πει 'αποφασισα οτι ετρεχες'.
Αυτό γίνεται κατά κόρον στις ΗΠΑ όπου υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις πριν σου κόψουν κλήση.
Καταρχάς, συνήθως, απαιτείται στο περίπου και με το μάτι, ένδειξη ότι τρέχεις. Εκεί, οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται στην οπτική εκτίμηση ταχύτητας, στο περίπου φυσικά, αλλά με μικρά περιθώρια σφάλματος (~10 Km/h ή 5-6-7 mi/h). Σε μερικές πολιτείες αρκεί αυτή η ένδειξη για να σου κόψουν κλήση.
Στη συνέχεια, αν χρησιμοποιηθεί όργανο μέτρησης (ανάλογα την πολιτεία φυσικά) απαιτείται 'ιστορικό' της ταχύτητάς σου. Δηλαδή, δεν παίρνει μία τιμή στιγμιαία και σου λέει: 'πήγαινες με τόσα, άρα πληρώνεις'.
Και για να το φέρουμε και στο θέμα των πιστολιών, είτε μικροκυματικών, είτε οπτικών, θα δείτε ότι, τα περισσότερα πιστόλια, έχουν 2 τρόπους λειτουργίας:
-
Προσπαθεί να πάρει μέτρηση ταχύτητας στέλνοντας ακτινοβολία, όσο πατάει ο χειριστής τη σκανδάλη, και, όταν πάρει, ασχέτως αν η σκανδάλη είναι ή όχι πατημένη, η διαδικασία μετρήσεως σταματά και δείχνει την ταχύτητα στην οθόνη. Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται συνήθως από την ΕΛΑΣ. Σε μετράνε και τέλος.
-
Στον 2ο τρόπο, η μέτρηση συνεχίζεται όσο παραμένει πατημένη η σκανδάλη, δηλαδή, υποθέτοντας ότι κάθε 0,5-1 s μπορεί να υπολογίζει το μηχάνημα ταχύτητα, βλέπουμε διαδοχικές ενδείξεις ταχύτητας. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας (tracking mode), χρησιμοποιείται σε όσες πολιτείες των ΗΠΑ απαιτείται ιστορικό της ταχύτητας, καθώς ο αστυνομικός μπορεί να έχει αντίληψη της μεταβολής της ταχύτητας για όσο ο ίδιος θεωρεί απαραίτητο.
Ευχαριστώ.
-
-
Δεν είναι παράξενο που Ό,ΤΙ και να γράψω, ΠΑΝΤΑ πετάγεται ένας 'έξυπνος' για να την πει; Ένας που είναι σοβαρός 'επιστήμονας' και απλά έχει σκοπό του να δείξει ότι είναι ανώτερος από τον pipinos1976. Το έκανε ο nass με το OCR/ANPR, το κάνεις εσύ τώρα, που, αφού δεν μπορείς να προσθέσεις κάτι άλλο, γράφεις μια μπούρδα, απλά για να έχεις την τελευταία εγγραφή το topic.Αν μου επιτρέπεις, άκουσε κάτι που στο λέω με κάθε ειλικρίνεια και εντελώς φιλικά.
Αν ΠΑΝΤΑ συμβαίνει κάτι που σε προβληματίζει, τότε καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως κάνεις ΕΣΥ κάτι στραβά, όχι ΟΛΟΙ οι άλλοι (πως είναι το ανέκδοτο: 'Τι μας λένε ότι πάει ένα αυτοκίνητο ανάποδα στην Πανεπιστημίου, όλα ανάποδα πάνε' )
Για παράδειγμα, ο avel σου είπε κάτι απόλυτο σωστό, ότι για να είναι μια λύση 'εξαιρετική για την Ελλάδα' θα πρέπει όχι μόνο να είναι 'εξαιρετική τεχνικά', που υποννοείς αλλά δεν έγραψες, αλλά συνολικά, και αυτό σαφέστατα και περιλαμβάνει το θέμα της νομιμότητας. Τι να το κάνω να μου γλυτώσει 5 πρόστιμα των 100-200-300 ευρώ αν την έκτη φορά με πιάσουν και πέσω σε 'ψείρα' τροχαίο και, αντί να φάω άλλο ένα πρόστιμο 100-200-300 ευρώ, βρει τη συσκευή και φάω 2000 πρόστιμο + ό,τι άλλο προβλέπει ο ΚΟΚ ? (γδάρσιμο, ανασκολοπισμό, ψήσιμο στα κάρβουνα, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)
Εσύ όμως αμέσως του την έπεσες, τι 'εξυπνάκια' τον στόλισες, τι 'επιστήμονα' εντός εισαγωγικών τον ειρωνεύτηκες, τι post whore τον υπονόησες... Είναι πιστεύεις η αντίδρασή σου αντίδραση πολιτισμένου συζητητή σε ένα διαδικτυακό καφενείο ή οργισμένη αντίδραση εκτός της αρχής της αναλογικότητας ? (και στο Σύνταγμα υπάρχει...)
Οπως την έπεσες και μένα. Είπα ότι 'ο σωστός όρος είναι ANPR και όχι OCR' με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς να έχω διαβάσει όλο το θέμα (ΔΕΝ υποχρεούμαι, φόρουμ είμαστε, όχι μάθημα στο σχολείο να παίρνουμε παρουσίες) και παρέθεσα και link για να δουν όλοι ότι αυτή η τεχνολογία είναι πολύ περισσότερα από ένα OCR και επίσης μου την έπεσες: τι 'εξυπνάκια', τι μειωμένου IQ που δεν μπορεί να καταλάβει τη λεπτή ειρωνεία σου, τι 'επιστήμονα' πάλι εντός εισαγωγικών (δείχνεις, μπορεί να κάνω και λάθος, να σε απασχολεί αυτό το θέμα, ενώ δεν θα έπρεπε), τι ειρωνεία για το ό,τι είμαι Mod (ενώ εγώ σε αντιμετώπισα ως ίσος προς ίσο, αν ήμουν τόσο μαλάκας όσο με περιγράφεις θα μπορούσα να σε είχα κάνει και ban ακόμα, ενώ ούτε μου πέρασε από το μυαλό). Και όλα αυτά χωρίς να με ξέρεις (όπως και τον avel) καθόλου, μπορεί να είμαι ένας τυχαίος παπάρας, μπορεί να είμαι και ο γκουρού του ANPR και να έχω εγκαταστήσει το σύστημα στο Λονδίνο (η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και ναι, ΕΧΩ ασχοληθεί επαγγελματικά σε επίπεδο υψηλής εποπτείας με σχεδιασμό τέτοιου συστήματος στα πλαίσια άλλου, πολύ μεγαλύτερου Εργου στο εξωτερικό).
Οπότε το λάθος που κάνεις καταρχήν είναι η συλλήβδην απονομή άδικων και προσβλητικών χαρακτηρισμών σε συνομιλητές σου που δεν είστε και φιλαράκια από το στρατό και άρα και παραβαίνεις τους κανόνες του forum αλλά, το κυριότερο, παραβαίνεις τους ανθρώπινους κανόνες ευγένειας. Δηλαδή αν δεν αποχωρούσα από την προηγούμενη (ο θεός να την κάνει...) 'συζήτησή' μας και αρχίζαμε τα 'Γαλλικά', τι θα γινόταν ? Και ότι δεν αναγνωρίζεις στους συνομιλητές σου την καλή πρόθεση (βασική προϋπόθεση κάθε πολιτισμένης συζήτησης ΙΜΗΟ), αλλά αντιδράς - υπεραντιδράς σα να θέλουν όλοι το κακό σου και να στην πέσουν, το οποίο από λογικής και μόνο άποψης δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Ομως η επιθετική (σε βαθμό παρεξηγήσεως) άμυνα δε βοηθάει ούτε τις συζητήσεις -παρά μόνο τους μονολόγους- ούτε τις ανθρώπινες σχέσεις (άποψή μου).
Ενα άλλο σημείο είναι ότι, ερμηνεύοντας τα γραπτά σου πάντοτε, χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, δεν δέχεσαι άλλες απόψεις και διεκδικείς κάποιου είδους αλάθητο, με αποτέλεσμα να οδηγείς άλλους σε απρεπείς, οργισμένες, ειρωνικές κτλ. αντιδράσεις. Και αυτό όχι μόνο σε θέματα με λίγο-πολύ 1+1=2 χαρακτήρα, όπως τα πάσης φύσης τεχνικά (πχ. τα ραντάρ), που και αυτά σηκώνουν συζήτηση και όχι μονολόγους, αλλά και σε όντως αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η συμπεριφορά του καθενός στο δρόμο (αυτό που για μένα είναι φυσιολογικό -και έχω σχετική επιχειρηματολογία- για τον άλλο μπορεί να είναι προκλητικό, απρεπές, επιθετικό -και έχει και αυτός σχετική επιχειρηματολογία-), οι πάσης φύσης βιντεοσκοπήσεις κτλ. κτλ.
Επίσης ένα άλλο λάθος που κάνεις, είναι ότι νομίζεις ότι εδώ μέσα ενδιαφερόμαστε για το έγινε στα bloka και με το sakoylini / bmwz4 και γιατί σε έκαναν ban από εκεί. Και το κυριότερο, φορτίζεις τη στάση σου στο 4T Forum με τάση από αυτό το παρελθόν (ίσως αυτό να εξηγεί και τις παραπάνω αναφερθείσες υπεραντιδράσεις, δεν ξέρω.) Λοιπόν, στο λέω αυτό και φορώντας και το καπέλο του Mod (το οποίο, όπως σου εξήγησα, έχω και το προνόμιο και την ικανότητα να μπορώ να βάζω και να βγάζω κατά περίπτωση και το πότε το κάνω αυτό θα το καταλάβεις ευθύς αμέσως) και πάρτο απόφαση: δε δίνουμε ούτε σεντ ως κοινότητα του 4T Forum για το τι έγινε στο συγκεκριμένο forum ή σε οποιοδήποτε άλλο και δε θέλουμε να σπαταλιούνται οι σελίδες του 4T Forum με 'εισαγώμενες' αντιδικίες. Οποιος θέλει να εμπλακεί σε τέτοιες ή ΡΜ ή καθόλου. Ελπίζω να έγινα σαφής [Mod]
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω, ότι αυτό εδώ το forum είναι -θέλω να πιστεύω- ένα από τα πιο φιλελεύθερα που υπάρχουν και ευχαρίστως δίνει βήμα έκφρασης στον οποιονδήποτε, χωρίς 'strings attached', αρκεί να τηρείς τον κανονισμό. Αν θέλεις λοιπόν, μην το απαξιώνεις με λεγόμενα του στυλ 'αν ήταν ανοικτά τα bloka δεν θα έγραφα εδώ', είναι άδικο απέναντι στο χώρο που σε φιλοξενεί και δείχνει και από πλευράς σου κάτι που σε αδικεί ενδεχομένως, ανάγκη για κοινό πάση θυσία, διότι μια πολύ ωραία εναλλακτική θα ήταν και το 'αν δεν είναι ανοικτά τα bloka δεν θα γράφω πουθενά προκειμένου να συμβιβάζομαι με ένα χαμηλότερης ποιότητας βήμα έκφρασης'
Επειδή βλέπω ότι βγήκε 'σεντόνι', το κλείνω εδώ. Σκέψου ότι η συμβολή σου σε αυτή την κοινότητα είναι και θετική, κυρίως με τις αναμφίβολες τεχνικές σου γνώσεις σχετικά με τα ραντάρ και άλλες, τις οποίες και σίγουρα όπως είπε και ο συν-Mod onyx! θέλουμε να συνεχίσεις να προσφέρεις, αλλά και αρνητική, διότι έχεις αντιδικήσει (και σε βαθμό ban, δηλ. ένα ακραίο μέτρο, που εδώ μέσα χρησιμοποιούμε ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ) με πολύ περισσότερους απ΄όσο ως Mod και ως forum-ας θεωρώ ως 'μέσο όρο αποδεκτών αντιδικιών' (επιτρεψέ μου το νεολογισμό). Και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να είναι φταίξιμο πάντοτε των άλλων.
Σε ευχαριστώ για την υπομονή και σε παρακαλώ να το διπλοσκεφτείς πριν απαντήσεις, ιδιαίτερα αν είναι αν απαντήσεις με το στυλ που περιέγραψα, διότι όλα αυτά στα έγραψα με καλή και φιλική πρόθεση με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς σου.
-
Θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα γίνεται, μιας και έχω δουλίτσα σήμερα και δεν προλαβαίνω.
Το πρόβλημα που αναφέρω, δεν είναι μόνο η απάντηση, αλλά και το ύφος αυτής. Αν έχουμε 3 σελίδες σοβαρής συζήτησης και ξαφνικά πετάγεται κάποιος για να πει έκανες ορθογραφικό λάθος (ακόμα και αυτό έχει γίνει), τότε, σκοπός δεν είναι να συζητήσουμε, αλλά να κοντραριστούμε. Ναι, λοιπόν, τα συστήματα αυτά ακροβατούν στη νομιμότητα, αλλά όταν εξετάζω το θέμα τεχνικά, αυτό δε με απασχολεί. Το ίδιο και με το ANPR. Προσπαθώ να δώσω να καταλάβει ο κόσμος, που δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει, τι θέλω να κάνει αυτό το σύστημα και πετάγεσαι να μου πεις ότι λέγεται έτσι και όχι αλλιώς. Μα μόνος μου, σε προηγούμενο post (ήταν 1-2-3 post πιο πάνω, αν δεν κάνω λάθος), έχω αναφέρει το όνομά του. Γιατί, λοιπόν, να αλλάξεις θέμα (διόδια -> ANPR) χωρίς λόγο; Άλλο η πλάκα, άλλο η εξυπνάδα και το 2ο, για εμένα (προσωπική άποψη που κρίνεται), είναι εξυπνάδα. Επιβεβαιώνεται δε, από αυτό που έγραψες στο post πιο πάνω, ότι έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά εγκαθιστώντας τέτοιο σύστημα. Γιατί το γράφεις αυτό; Μα για να αποκτήσει κύρος, αυτό που είχες γράψει νωρίτερα, μιας και αρχικά φάνηκε λίγο εκτός κλίματος (όχι απαραίτητα κακό αυτό).
Αν, λοιπόν, ο avel και ο κάθε avel (έχουμε ήδη μία κόντρα, ως γνωστόν), θέλει να γράψει ότι πέρα από την τεχνολογία εξετάζουμε και τη νομιμότητα, μπορεί να το γράψει μόνος του και σαφώς. Αν κάνει αυτού του είδους την πλάκα, την πανεπιστημιακή, του στυλ, 'να μην σε κρατάω άλλο' όταν θέλει να σε διώξει, τότε, θα δέχεται και την αντίστοιχη αντίδραση. Μου θυμίζει έναν καθηγητή στη σχολή, που μου λέει, στο αμφιθέατρο ότι, αν θέλω σε κόβω και, όταν του απάντησα πως, αν το κάνεις χωρίς λόγο, θα σε δέρνω κάθε μέρα μέχρι να φτιάξεις το βαθμό, θίχτηκε και είπε πως αντέδρασα υπερβολικά. Είναι δυνατόν ο ένας να χρησιμοποιεί υποτίθεται πλάκα, που έχει όμως και ένα βαθμό υπεροχής και ο άλλος να το δέχεται αδιαμαρτύρητα; Εγώ πάντως δεν το δέχομαι. Μπορεί να αντέδρασα υπερβολικά, αυτό το δέχομαι, αλλά έτσι είμαι, ευθής και άμεσος. Αν θέλεις κοψίματα πίσω από την πλάτη κι εγώ να παρακαλάω, λάθος άνθρωπο βρήκες να παίξεις.
Θέλεις κ. Αστυφύλακα να μου κόψεις κλήση; Μάλιστα, σύμφωνα με το νόμο έχω αυτές τις 2 παρανομίες. Κόψε το κουστούμι να τελειώνουμε. Αν σε πειράζει το όνομά μου (μήπως γιατί σε έκοψε κάποιος σε εξετάσεις και έμεινες στην Τροχαία;;;;), αν σε πειράζει που οδηγάω στην Παραλιακή στις 9.00 και πηγαίνω στο ΕΚΠΑ από Αλίμου-Καρέα για να αποφύγω το Παγκράτι (δακτύλιος), και γράφεις και 2 παραβάσεις παραπάνω σκοπίμως (για εκδίκηση), γιατί εγώ να μην σε κάνω ρόμπα στο Δκτη και στον Τριανταφυλλόπουλο; Επειδή οι αντιδράσεις μας δεν είναι ανάλογες; Τι ήθελες να κάνω δηλαδή; Να έρθω κλαίγοντας να σε παρακαλέσω; Να ζητήσω συγγνώμη που τράκαρες το πούλμαν; Να ζητήσω συγχώρεση που υπάρχω;
Κατάλαβες τώρα τι εννοώ; ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τις αντιδράσεις του άλλου. Με τον nonos τσακωνόμασταν, του κάνω πλάκα για την Ε.Ο. και απειλεί με δικαστικά μέτρα. Περίμενα τέτοια αντίδραση; ΟΧΙ, αλλά έγινε. Περίμενε ο nonos πρωί πρωί να είμαι στον Σφακιανάκη εγώ; Όχι, αλλά έγινε. Αν θέλεις να έχεις μετρημένες αντιδράσεις, απλά προσέχεις πολύ τι θα πεις. Γι' αυτό και γράφω όσο πιο σοβαρά γίνεται (κάνω και πλάκα, αλλά μετρημένα), γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος.
Για το θέμα του αλάθητου, έχω γράψει πολλές φορές σχετικά. Ούτε το διεκδικώ, ούτε το έχω. Σε άλλα θέματα έχω δίκιο, σε άλλα όχι. Οι αντιδράσεις πάλι, ειδικά στο δρόμο, εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη στιγμή. Μπορεί να δεις άνθρωπο να βρίζει και πριν να μην είχε γίνει τίποτε. Μπορεί να δεις άνθρωπο να βρίζει και προηγουμένως να τον έχουν πρήξει. Να σου πω ένα παράδειγμα; Γυρνάω από Θεσσαλονίκη. Μπροστά ένα Focus 1.6 πηγαίνει με 140-150. Πηγαίναμε μαζί. Σε κάποια φάση, βαριέμαι και τον προσπερνάω. Χάνομαι για αρκετά μεγάλη απόσταση και φτάνουμε στα ΣΕΑ. 2 Km πριν, και μετά την πινακίδα, αρχίζω να αφήνω γκάζι. Φτάνουμε στην είσοδο και την ώρα που πάω να μπω, έρχεται ο βλάκας από αριστερά και με προσπερνάει πετώντας με έξω από το δρόμο. Αν το δείξω σε βίντεο, αν πω ότι μου έσπασε τα νεύρα, θα φανώ περίεργος. Αν δε, αναφέρω πως μετά με έπρηξε οδηγώντας πίσω μου κολλητά, όταν προσπερνάγαμε συνεχώς (Θήβα), θα γίνω παράξενος. Στην πράξη όμως; Εσύ που βλέπεις το βίντεο, λες, σιγά, μια βλακεία έκανε, έλα όμως που νωρίτερα είχε κάνει άλλες 100 που με οδήγησαν να το σχολιάσω;
Στο ζήτημα του γιατί γράφω εδώ και αν θα έγραφα παρουσία bloka, απλά με παρεξήγησες. Αν διαβάσεις πάλι, θα δεις ότι σπίτι μου ήταν το bloka και είναι το bloka. Μην απορείς, λοιπόν, γιατί θα έγραφα εκεί. Εκεί είναι μαζεμένη όλη η γνώση για τους ανιχνευτές. Εκεί έχουν γίνει οι συζητήσεις. Εκεί έχουν αναλυθεί τεχνικά τα περισσότερα συστήματα. Αν σήμερα άνοιγε, 100% θα έκανα copy-paste μερικές δημοσιεύσεις μου από εδώ, για να υπάρχουν σαν βάση γνώσης. Δεν είναι θέμα απαξίωσης του παρόντος forum, αλλά πρακτικό ζήτημα. Άντε, και λίγο συναισθηματικό για να είμαι απολύτως ειλικρινής.
Για τα υπόλοιπα, περί μεταφερόμενης διαμάχης, μπορώ να εξηγήσω, αλλά χρειάζεται χρόνος και καλή διάθεση. Τότε, θα καταλάβεις ακριβώς τι συμβαίνει και γιατί γράφω αυτά που γράφω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν είναι παράξενο που Ό,ΤΙ και να γράψω, ΠΑΝΤΑ πετάγεται ένας 'έξυπνος' για να την πει; Ένας που είναι σοβαρός 'επιστήμονας' και απλά έχει σκοπό του να δείξει ότι είναι ανώτερος από τον pipinos1976. Το έκανε ο nass με το OCR/ANPR, το κάνεις εσύ τώρα, που, αφού δεν μπορείς να προσθέσεις κάτι άλλο, γράφεις μια μπούρδα, απλά για να έχεις την τελευταία εγγραφή το topic.
Αν μου επιτρέπεις, άκουσε κάτι που στο λέω με κάθε ειλικρίνεια και εντελώς φιλικά.
Αν ΠΑΝΤΑ συμβαίνει κάτι που σε προβληματίζει, τότε καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως κάνεις ΕΣΥ κάτι στραβά, όχι ΟΛΟΙ οι άλλοι (πως είναι το ανέκδοτο: 'Τι μας λένε ότι πάει ένα αυτοκίνητο ανάποδα στην Πανεπιστημίου, όλα ανάποδα πάνε' )
Για παράδειγμα, ο avel σου είπε κάτι απόλυτο σωστό, ότι για να είναι μια λύση 'εξαιρετική για την Ελλάδα' θα πρέπει όχι μόνο να είναι 'εξαιρετική τεχνικά', που υποννοείς αλλά δεν έγραψες, αλλά συνολικά, και αυτό σαφέστατα και περιλαμβάνει το θέμα της νομιμότητας. Τι να το κάνω να μου γλυτώσει 5 πρόστιμα των 100-200-300 ευρώ αν την έκτη φορά με πιάσουν και πέσω σε 'ψείρα' τροχαίο και, αντί να φάω άλλο ένα πρόστιμο 100-200-300 ευρώ, βρει τη συσκευή και φάω 2000 πρόστιμο + ό,τι άλλο προβλέπει ο ΚΟΚ ? (γδάρσιμο, ανασκολοπισμό, ψήσιμο στα κάρβουνα, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)
Εσύ όμως αμέσως του την έπεσες, τι 'εξυπνάκια' τον στόλισες, τι 'επιστήμονα' εντός εισαγωγικών τον ειρωνεύτηκες, τι post whore τον υπονόησες... Είναι πιστεύεις η αντίδρασή σου αντίδραση πολιτισμένου συζητητή σε ένα διαδικτυακό καφενείο ή οργισμένη αντίδραση εκτός της αρχής της αναλογικότητας ? (και στο Σύνταγμα υπάρχει...)
Οπως την έπεσες και μένα. Είπα ότι 'ο σωστός όρος είναι ANPR και όχι OCR' με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς να έχω διαβάσει όλο το θέμα (ΔΕΝ υποχρεούμαι, φόρουμ είμαστε, όχι μάθημα στο σχολείο να παίρνουμε παρουσίες) και παρέθεσα και link για να δουν όλοι ότι αυτή η τεχνολογία είναι πολύ περισσότερα από ένα OCR και επίσης μου την έπεσες: τι 'εξυπνάκια', τι μειωμένου IQ που δεν μπορεί να καταλάβει τη λεπτή ειρωνεία σου, τι 'επιστήμονα' πάλι εντός εισαγωγικών (δείχνεις, μπορεί να κάνω και λάθος, να σε απασχολεί αυτό το θέμα, ενώ δεν θα έπρεπε), τι ειρωνεία για το ό,τι είμαι Mod (ενώ εγώ σε αντιμετώπισα ως ίσος προς ίσο, αν ήμουν τόσο μ@λ@κ@ς όσο με περιγράφεις θα μπορούσα να σε είχα κάνει και ban ακόμα, ενώ ούτε μου πέρασε από το μυαλό). Και όλα αυτά χωρίς να με ξέρεις (όπως και τον avel) καθόλου, μπορεί να είμαι ένας τυχαίος παπάρας, μπορεί να είμαι και ο γκουρού του ANPR και να έχω εγκαταστήσει το σύστημα στο Λονδίνο (η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και ναι, ΕΧΩ ασχοληθεί επαγγελματικά σε επίπεδο υψηλής εποπτείας με σχεδιασμό τέτοιου συστήματος στα πλαίσια άλλου, πολύ μεγαλύτερου Εργου στο εξωτερικό).
Οπότε το λάθος που κάνεις καταρχήν είναι η συλλήβδην απονομή άδικων και προσβλητικών χαρακτηρισμών σε συνομιλητές σου που δεν είστε και φιλαράκια από το στρατό και άρα και παραβαίνεις τους κανόνες του forum αλλά, το κυριότερο, παραβαίνεις τους ανθρώπινους κανόνες ευγένειας. Δηλαδή αν δεν αποχωρούσα από την προηγούμενη (ο θεός να την κάνει...) 'συζήτησή' μας και αρχίζαμε τα 'Γαλλικά', τι θα γινόταν ? Και ότι δεν αναγνωρίζεις στους συνομιλητές σου την καλή πρόθεση (βασική προϋπόθεση κάθε πολιτισμένης συζήτησης ΙΜΗΟ), αλλά αντιδράς - υπεραντιδράς σα να θέλουν όλοι το κακό σου και να στην πέσουν, το οποίο από λογικής και μόνο άποψης δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Ομως η επιθετική (σε βαθμό παρεξηγήσεως) άμυνα δε βοηθάει ούτε τις συζητήσεις -παρά μόνο τους μονολόγους- ούτε τις ανθρώπινες σχέσεις (άποψή μου).
Ενα άλλο σημείο είναι ότι, ερμηνεύοντας τα γραπτά σου πάντοτε, χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, δεν δέχεσαι άλλες απόψεις και διεκδικείς κάποιου είδους αλάθητο, με αποτέλεσμα να οδηγείς άλλους σε απρεπείς, οργισμένες, ειρωνικές κτλ. αντιδράσεις. Και αυτό όχι μόνο σε θέματα με λίγο-πολύ 1+1=2 χαρακτήρα, όπως τα πάσης φύσης τεχνικά (πχ. τα ραντάρ), που και αυτά σηκώνουν συζήτηση και όχι μονολόγους, αλλά και σε όντως αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η συμπεριφορά του καθενός στο δρόμο (αυτό που για μένα είναι φυσιολογικό -και έχω σχετική επιχειρηματολογία- για τον άλλο μπορεί να είναι προκλητικό, απρεπές, επιθετικό -και έχει και αυτός σχετική επιχειρηματολογία-), οι πάσης φύσης βιντεοσκοπήσεις κτλ. κτλ.
Επίσης ένα άλλο λάθος που κάνεις, είναι ότι νομίζεις ότι εδώ μέσα ενδιαφερόμαστε για το έγινε στα bloka και με το sakoylini / bmwz4 και γιατί σε έκαναν ban από εκεί. Και το κυριότερο, φορτίζεις τη στάση σου στο 4T Forum με τάση από αυτό το παρελθόν (ίσως αυτό να εξηγεί και τις παραπάνω αναφερθείσες υπεραντιδράσεις, δεν ξέρω.) Λοιπόν, στο λέω αυτό και φορώντας και το καπέλο του Mod (το οποίο, όπως σου εξήγησα, έχω και το προνόμιο και την ικανότητα να μπορώ να βάζω και να βγάζω κατά περίπτωση και το πότε το κάνω αυτό θα το καταλάβεις ευθύς αμέσως) και πάρτο απόφαση: δε δίνουμε ούτε σεντ ως κοινότητα του 4T Forum για το τι έγινε στο συγκεκριμένο forum ή σε οποιοδήποτε άλλο και δε θέλουμε να σπαταλιούνται οι σελίδες του 4T Forum με 'εισαγώμενες' αντιδικίες. Οποιος θέλει να εμπλακεί σε τέτοιες ή ΡΜ ή καθόλου. Ελπίζω να έγινα σαφής [Mod]
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω, ότι αυτό εδώ το forum είναι -θέλω να πιστεύω- ένα από τα πιο φιλελεύθερα που υπάρχουν και ευχαρίστως δίνει βήμα έκφρασης στον οποιονδήποτε, χωρίς 'strings attached', αρκεί να τηρείς τον κανονισμό. Αν θέλεις λοιπόν, μην το απαξιώνεις με λεγόμενα του στυλ 'αν ήταν ανοικτά τα bloka δεν θα έγραφα εδώ', είναι άδικο απέναντι στο χώρο που σε φιλοξενεί και δείχνει και από πλευράς σου κάτι που σε αδικεί ενδεχομένως, ανάγκη για κοινό πάση θυσία, διότι μια πολύ ωραία εναλλακτική θα ήταν και το 'αν δεν είναι ανοικτά τα bloka δεν θα γράφω πουθενά προκειμένου να συμβιβάζομαι με ένα χαμηλότερης ποιότητας βήμα έκφρασης'
Επειδή βλέπω ότι βγήκε 'σεντόνι', το κλείνω εδώ. Σκέψου ότι η συμβολή σου σε αυτή την κοινότητα είναι και θετική, κυρίως με τις αναμφίβολες τεχνικές σου γνώσεις σχετικά με τα ραντάρ και άλλες, τις οποίες και σίγουρα όπως είπε και ο συν-Mod onyx! θέλουμε να συνεχίσεις να προσφέρεις, αλλά και αρνητική, διότι έχεις αντιδικήσει (και σε βαθμό ban, δηλ. ένα ακραίο μέτρο, που εδώ μέσα χρησιμοποιούμε ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ) με πολύ περισσότερους απ΄όσο ως Mod και ως forum-ας θεωρώ ως 'μέσο όρο αποδεκτών αντιδικιών' (επιτρεψέ μου το νεολογισμό). Και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να είναι φταίξιμο πάντοτε των άλλων.
Σε ευχαριστώ για την υπομονή και σε παρακαλώ να το διπλοσκεφτείς πριν απαντήσεις, ιδιαίτερα αν είναι αν απαντήσεις με το στυλ που περιέγραψα, διότι όλα αυτά στα έγραψα με καλή και φιλική πρόθεση με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς σου.
+1 (σχολιαζω με το λακωνικο αυτο τροπο για να αποφυγω αλλο ενα σεντονι και γιατι στο 99% συμφωνω με την γραπτη τοποθετηση του NASS)
-
Θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα γίνεται, μιας και έχω δουλίτσα σήμερα και δεν προλαβαίνω......................Για τα υπόλοιπα, περί μεταφερόμενης διαμάχης, μπορώ να εξηγήσω, αλλά χρειάζεται χρόνος και καλή διάθεση. Τότε, θα καταλάβεις ακριβώς τι συμβαίνει και γιατί γράφω αυτά που γράφω.
Ευχαριστώ.
-1 (δεν με επεισες...πιο πολυ προσπαθεια να δικαιολογησεις πραγματα και συμπεριφορες και δεν καταφερες εμενα να με πεισεις...Quote NASS 'Αν ΠΑΝΤΑ συμβαίνει κάτι που σε προβληματίζει, τότε καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως κάνεις ΕΣΥ κάτι στραβά, όχι ΟΛΟΙ οι άλλοι (πως είναι το ανέκδοτο: 'Τι μας λένε ότι πάει ένα αυτοκίνητο ανάποδα στην Πανεπιστημίου, όλα ανάποδα πάνε' )'
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
-1 (δεν με επεισες...πιο πολυ προσπαθεια να δικαιολογησεις πραγματα και συμπεριφορες και δεν καταφερες εμενα να με πεισεις...Quote NASS 'Αν ΠΑΝΤΑ συμβαίνει κάτι που σε προβληματίζει, τότε καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως κάνεις ΕΣΥ κάτι στραβά, όχι ΟΛΟΙ οι άλλοι (πως είναι το ανέκδοτο: 'Τι μας λένε ότι πάει ένα αυτοκίνητο ανάποδα στην Πανεπιστημίου, όλα ανάποδα πάνε' )'Τζάμπα πήγε το post σεντόνι nass
Να πω ότι με νοιάζει, ψέμα θα είναι. Είστε αμελητέες ποσότητες για εμένα. Κάτι μεταξύ μύγας και μέρμηγκα*.
Θα σας προτείνω όμως, έτσι για να υπάρξει και λίγο ίντριγκα, να μπείτε στο myforumplus και να τους πείτε να ανεβάσουν δοκιμές jammers, γιατί από αυτά που έχετε δει, το AL δεν είναι το καλύτερο στον κόσμο. Τότε, θα δούμε αν εγώ είμαι προβληματικός και άσχετος με το θέμα και απλά προσπαθώ να δικαιολογήσω καταστάσεις ή αν πραγματικά δέχομαι επιθέσεις.
Δε θα χρειαστεί όμως, ούτε καν αυτό να κάνετε. Απλά γράψτε, μας είπε ο pipinos1976 να αγοράσουμε το Χ jammer. Όπου Χ = το ο,τιδήποτε εκτός του AL.
Ευχαριστώ.
- Εννοείται ότι κάνω πλάκα, αλλά 100% θα σας πειράξει. Είπαμε, καμιά φορά και η πλάκα μπορεί να δείχνει πράγματα από κάτω.
-
Λόγω απαίτησης της διαχείρισης και έμμεσης απειλής, αναγκάζομαι να μην γράψω ξανά στο παρόν forum. Όποιος ενδιαφέρεται για πληροφορίες σχετικές με τέτοια συστήματα, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου με pm. Δε διαγράφομαι (ελπίζω), οπότε θα είμαι σε θέση να βοηθήσω. Διαφορετικά, μπορείτε να με βρείτε στο youtube και στο αντίστοιχο mail του yahoo.gr.
Και μιας και μάλλον υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις / διαδρομές / συνάψεις κτλ, να διευκρινίσω ότι η επαγγελματική μου σχέση με τους ανιχνευτές είναι σχέση σπουδών και εργασίας σε παρεμφερές πεδίο και όχι σχέσεις πωλητή, εγκαταστάτη κτλ, όπως μερικοί εκ της διαχειρίσεως 'κατάλαβαν' ( τους σφύριξαν είναι ο καλύτερος όρος κατ' εμέ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Η διευκρίνιση αυτή γίνεται κατόπιν απαιτήσεως της διαχείρισης, στην οποία φυσικά δόθηκαν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.
Τελικά, τα συμφέροντα κέρδισαν και σταματάει την ανεξάρτητη ενημέρωση και το τελευταίο ελληνικό forum. Πλέον, υπάρχει μόνο ένα, σαν τον highlander. Σάκη, καλός αγώνας, κέρδισες στα σημεία λόγω €€€. Τι να κάνω; Το bloka δεν μπορώ να το αγοράσω, δυστυχώς.
Ευχαριστώ για τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα όλον τον κόσμο, και, συγγνώμη αν στεναχώρησα κάποιους.
-
-
-1 (δεν με επεισες...πιο πολυ προσπαθεια να δικαιολογησεις πραγματα και συμπεριφορες και δεν καταφερες εμενα να με πεισεις...Quote NASS 'Αν ΠΑΝΤΑ συμβαίνει κάτι που σε προβληματίζει, τότε καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως κάνεις ΕΣΥ κάτι στραβά, όχι ΟΛΟΙ οι άλλοι (πως είναι το ανέκδοτο: 'Τι μας λένε ότι πάει ένα αυτοκίνητο ανάποδα στην Πανεπιστημίου, όλα ανάποδα πάνε' )'
Τζάμπα πήγε το post σεντόνι nass
Να πω ότι με νοιάζει, ψέμα θα είναι. Είστε αμελητέες ποσότητες για εμένα. Κάτι μεταξύ μύγας και μέρμηγκα*.
- Εννοείται ότι κάνω πλάκα, αλλά 100% θα σας πειράξει. Είπαμε, καμιά φορά και η πλάκα μπορεί να δείχνει πράγματα από κάτω.
ειτε κανεις πλακα ειτε οχι το ιδιο μου κανει...Αδιαφορο...
Γενικο και οχι προσωπικο σχολιο για να μην κουραζοντε καποιοι αδικα:
θα με πειραζε αν καποιος ελεγε κατι ασχημο για μενα μονο και μονο αν αυτος ο καποιος ειχε κερδισει εστω και λιγο απο το σεβασμο μου και θεωρουσα οτι ο λογος του εχει σημασια και βαρυτητα. Με ενδιαφερει η αποψη εφοσον αυτη εχει ως σκοπο να με βελτιωσει και προερχεται απο ανθρωπο που νοιαζεται και με εκτιμα.
Γνωμη και τοποθετηση η οποια αποσκοπει μονο στο να με μειωσει και να με θιξει απλα με κανει να ευθυμω... -
Λόγω [..] έμμεσης απειλής,Διεγράφη προκλητικό - flame bait σχόλιο [Mod]
-
Λόγω απαίτησης της διαχείρισης και έμμεσης απειλής, αναγκάζομαι να μην γράψω ξανά στο παρόν forum. Όποιος ενδιαφέρεται για πληροφορίες σχετικές με τέτοια συστήματα, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου με pm. Δε διαγράφομαι (ελπίζω), οπότε θα είμαι σε θέση να βοηθήσω. Διαφορετικά, μπορείτε να με βρείτε στο youtube και στο αντίστοιχο mail του yahoo.gr.Και μιας και μάλλον υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις / διαδρομές / συνάψεις κτλ, να διευκρινίσω ότι η επαγγελματική μου σχέση με τους ανιχνευτές είναι σχέση σπουδών και εργασίας σε παρεμφερές πεδίο και όχι σχέσεις πωλητή, εγκαταστάτη κτλ, όπως μερικοί εκ της διαχειρίσεως 'κατάλαβαν' ( τους σφύριξαν είναι ο καλύτερος όρος κατ' εμέ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Η διευκρίνιση αυτή γίνεται κατόπιν απαιτήσεως της διαχείρισης, στην οποία φυσικά δόθηκαν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.
Τελικά, τα συμφέροντα κέρδισαν και σταματάει την ανεξάρτητη ενημέρωση και το τελευταίο ελληνικό forum. Πλέον, υπάρχει μόνο ένα, σαν τον highlander. Σάκη, καλός αγώνας, κέρδισες στα σημεία λόγω €€€. Τι να κάνω; Το bloka δεν μπορώ να το αγοράσω, δυστυχώς.
Ευχαριστώ για τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα όλον τον κόσμο, και, συγγνώμη αν στεναχώρησα κάποιους.
Αυτό στο οποίο αναφέρεται ο pipinos1976 ήταν το εξής:
Απλά θα σου πω ότι, καθώς περνούν τα χρόνια, δυστυχώς ή ευτυχώς, διαβάζω όλο και περισσότερο για να προλαβαίνω να παρακολουθώ τα χόμπι μου (είναι και επάγγελμα ταυτόχρονα)
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2067072#p2067072
στο οποίο σε ΡΜ, μεταξύ άλλων, του ανέφερα:
Επίσης, αν θέλεις να είσαι σωστός, θέλω να βγεις δημόσια στο θέμα και να γράψεις αν και ποιά επαγγελματική σχέση έχεις με τους jammers και τα λοιπά συστήματα, επειδή κάτι υπονόησες αλλά μέσα στα γνωστά σεντόνια σου, χάθηκε.
**Πως αυτό μεταφράζεται σε 'υπόγειες διασυνδέσεις / διαδρομές / συνάψεις' και 'τα συμφέροντα κέρδισαν και σταματάει την ανεξάρτητη ενημέρωση' δεν το αντιλαμβάνομαι, προφανώς είναι θέμα κάποιου ειδικότερου 'επιστήμονα'.
Εννοείται φυσικά ότι ουδεμία 'απαίτησης της διαχείρισης και έμμεσης απειλής' υπήρξε, του ζητήθηκαν 2 πράγματα, να διευκρινήσει το παραπάνω περί επαγγελματικής εμπλοκής, το οποίο και επιτέλους έκανε και τον ευχαριστούμε, και να προσπαθήσει να συμμαζέψει τη συμπεριφορά του στο forum και να μην είναι τόσο εριστικός-επιθετικός-προσβλητικός-ειρωνικός (τελείωσαν τα επίθετα) με όσους έχουν την ατυχή έμπνευση να διαφωνήσουν μαζί του και να μην προσκυνήσουν την αυθεντία του, με εκφράσεις όπως 'είσαι εξυπνάκιας', 'λες μπούρδες', 'επιστήμονας' κτλ.
Η απάντηση σε αυτά τα εύλογα πιστεύω αιτήματα ήταν η θέση όρων από πλευράς του για τη συνέχιση της παρουσίας του στο 4T Forum με χαρακτηριστική φράση 'είχατε στα χέρια σας θησαυρό και τον πετάξατε'. Προς το οποίο φυσικά η απάντηση ήταν 'ουδείς κελεπούρι και αναντικατάστατος, αν θες γράψε, αν δε θες μη γράφεις'.
pipinos1976 η συμβουλή μου ως 'Mod' (το βάζω σε εισαγωγικά για να μη σπεύσεις να το κάνεις εσύ) είναι: τα forum δεν σου πάνε. Σε έχουν μπανάρει από παντού ΕΚΤΟΣ του 4T Forum, απ΄όπου θέλεις να αποχωρήσεις, δεν μπορεί όλοι να είναι 'διαπλεκόμενοι', 'άσχετοι' κτλ. κάτι δεν θα κάνεις και συ σωστά... Το αντικείμενο το κατέχεις αλλά θέλεις δουλειά στο κοινωνικό κομμάτι. Ανοιξε λοιπόν με λίγα λεφτά (€100-€200 το χρόνο) ένα Web site ή / και ένα moderated blog (τζάμπα το τελευταίο), να ενημερώνεις εκεί τον κόσμο με τους δικούς σου όρους και τους δικούς σου κανόνες.
Ως Mod του 4T Forum σου ζητώ να παραμείνεις -αλλά με τους όρους του 4T Forum, δηλ. αποκλειστικά και μόνο τη συμμόρφωση με τον κανονισμό, όχι τους δικούς σου. Από εκεί και πέρα, πράξε όπως νομίζεις.
[Mod]**
-
Μερικές παρατηρήσεις:
-
Το σχόλιο του avel, αν είναι αυτό που είδα (το ...ούλη μου), δεν ήταν προκλητικό. Το πήρα σαν πλάκα. Δε χρειαζόταν διαγραφή.
-
Η μισή περιγραφή του nass είναι σωστή. Να πρσθέσω μόνο πως του εξήγησα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι ακριβώς συμβαίνει επαγγελματικά, οπότε κατάλαβε ελπίζω ότι δεν μπορώ να τα γράψω όλα δημόσια. Θεωρώ το σχόλιο και την απαίτηση για δημόσια τοποθέτηση από 'χαζό' (με την αθώα έννοια) έως υποκινούμενο (με την πονηρή έννοια). Δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι όμως, καθώς δεν έχω στοιχεία. Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως, οι εξηγήσεις δόθηκαν.
-
Αυτό που ζήτησα ήταν: εφόσον εγώ πρέπει να εξηγήσω δημόσια για τα επαγγελματικά (ότι δεν πουλάω / εγκαθιστώ / διαφημίζω κτλ προϊόντα), να γίνει δήλωση από τη διαχείριση ότι είμαστε εντάξει και οι εξηγήσεις δόθηκαν (με pm δόθηκαν οι περισσότερες) και δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δε γινόταν αυτό, δε θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω γιατί πολύ απλα θα υπήρχε από πάνω μου συνεχώς μία αόριστη κατηγορία για προκατάληψη (γιατί εξηγεί κάποιος στα καλά καθούμενα ότι δεν πουλάει προϊόντα;;;) σε αυτά που γράφω. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό αρχικά, αλλά βλέπω ότι πραγματοποιήθηκε τώρα.
-
Η έμμεση απειλή ήταν ότι είμαι στα όρια της ομάδας διαχείρισης για διαγραφή. Αυτό ισοδυναμεί με μη υπεράσπιση του εαυτού μου σε ενδεχόμενη ύπαρξη κάποιου εμπρηστικού post, πράγμα που δε γίνεται αποδεκτό από την πλευρά μου. Σε αυτό το σημείο υπάρχει το λάθος στη θεώρηση του nass και γι' αυτό ακριβώς το διευκρινίζω, για να γνωρίζουν όλοι, πού ακριβώς ήταν η απειλή.
-
Λόγω επικοινωνίας και με άλλα άτομα της διαχείρισης, κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και εφόσον ο nass έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις δημόσια, από την πλευρά μου, δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα και μπορώ να γράφω, αρκεί να κρατούνται μέσες αποστάσεις. Καταλαβαίνω μια χαρά και τον αστεϊσμό και το σοβαρό, οπότε μπορώ να γνωρίζω πότε θέλουν να με πειράξουν και πότε όχι.
-
Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω ΠΟΥΘΕΝΑ ban εκτός από το myforumplus. Απλά, λόγω σκοπίμων ενεργειών και επιθέσεων, έκλεισαν το αντίστοιχο topic στο myphone.gr στο οποίο όμως ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑ ban. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μπει και στο http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.p ... 85#p162185 για να δει ότι έγραψα τελευταία φορά στις 2/12/2010 (αμαρτωλή ΟΟΑ).
-
Αυτό που εξήγησα στον nass ήταν πολύ απλό. Εφόσον δω ότι τα θέλεις μονά-ζυγά δικά σου, απλά δεν γράφω. Το έχω κάνει σε άλλα forum και άνετα το έκανα κι εδώ. Να εξηγήσω δημόσια ότι δεν πουλάω ΚΑΙ να μην πει η διαχείριση ότι το ζήτησε η ίδια; Άδικο δε θα ήταν; Δηλαδή, να ζω με 500€ το μήνα που δίνει το Δημόσιο, να απολογούμαι λέγοντας ότι δεν πουλάω συστήματα και να μην κάνει και η διαχείριση μία κίνηση καλής θέλησης. Γι' αυτό όπως είπα, δεν διστάζω να φύγω και άντε βρες άλλον. Einstein μπορεί να μην είμαι, αλλά δεν υπάρχει και άλλος στην Ελλάδα που να γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα και να γράφει κιόλας. Ναι, στην intrakom και στο ΕΜΠ θα βρεις αρκετούς που γνωρίζουν και περισσότερα μάλιστα (Ουζούνογλου + intrakom + ΕΣ = συνεργασία χρόνια), αλλά δεν τους βλέπω να γράφουν και να ενημερώνουν, ούτε γνωρίζουν τι παίζει στην αυτοκίνηση. Και δεν το γράφω από εγωισμό, απλά ισχύει και μάλιστα, αν διαβάσει κάποιος προηγούμενο post θα δει ότι ανησυχώ για το ποιος θα συνεχίσει, αν για τον Α ή Β λόγο δεν μπορώ πλέον να ασχολούμαι τόσο πολύ.
Αυτά είχα να πω σας παρατηρήσεις. Σήμερα, φεύγω ταξίδι, οπότε δεν ξέρω πότε θα μπορώ να ξαναγράψω, ίσως αύριο που θα έχω πάλι σύνδεση.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Μη θίγεσαι MAD-MAX, παιχνίδι ήταν για να δεις ότι καμιά φορά και η πλάκα μπορεί να πληγώσει. Ας μη με συμπαθείς, δεν πειράζει, δεν έχω πρόβλημα. Εγώ τους συμπαθώ όλους, χωρίς προϋποθέσεις και ενστάσεις, οπότε no problem μαζί σου.
-
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Είστε όλοι σας γραφικοί !!!Επιτέλους, μετά από κόπους και βάσανα, κατάφερα να μπω στο ασύρματο και να έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, λόγω φόρτου εργασίας, όχι για πολύ, αλλά προλαβαίνω να απαντήσω.
Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το εννοείς. Αυτό που γράφω είναι πολύ απλό. Στο παρόν forum, μπορεί να ασχολούνται με την αυτοκίνηση υπό την ευρεία έννοια, αλλά δεν υπάρχει ο παρεμβατικός χαρακτήρας του bloka, γι' αυτό και αναφέρομαι σε γραφικούς που απλά γράφουν στο διαδίκτυο.
Εξηγώ πολύ απλά:
Το bloka έβγαζε δελτίο τύπου, έστελνε σε Υπηρεσίες κτλ ενημερώσεις για συγκεκριμένα θέματα, είχε διοργανώσει ημερίδες για την οδική ασφάλεια (ήμουν σε κάποια ημερίδα*) κτλ. Οι 4Τροχοί, σαν περιοδικό, αλλά και Τεχνικές Εκδόσεις γενικότερα, έχουν κάνει πολύ περισσότερα, αλλά το forum εδώ, πρακτικά, δεν έχει συμμετοχή.
Ειδικά στο θέμα των ανιχνευτών, αν διαβάσει κανείς από την αρχή, θα δει ότι το πραγματικό υλικό άρχισε να έρχεται από τη στιγμή που σταμάτησε να λειτουργεί το bloka. Αυτή τη στιγμή, αν και κλειστό 2 χρόνια, το bloka, έχει περισσότερο υλικό στο συγκεκριμένο θέμα από το οποιοδήποτε άλλο ελληνικό forum. Είναι φυσιολογικό να το έχουν ως αναφορά χρήστες και αρχές. Μάλιστα, κατά την αναθεώρηση του ΚΟΚ, το κομμάτι των ανιχνευτών έπαιξε πολύ, το συζητούσαν τα ΜΜΕ, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά γράφτηκαν**, οι αρχές 'άκουσαν' αυτά που είχαμε αναφέρει*, τα στοιχεία που δώσαμε κτλ.
Αντιστοίχως, και σε άλλους τομείς, όπως η αναφορά των σημείων με τα στημένα μπλόκα, το bloka ήταν πρωτοπόρο. Παρακάμψεις διοδίων καταγράφηκαν αναλυτικά, ακόμα και με φωτογραφίες και βίντεο, επικίνδυνα σημεία αναφέρονταν συνεχώς και γενικά, η δουλειά εκεί ήταν πολύ σημαντική για όλους τους οδηγούς. Κυρίως, λόγω συγκέντρωσης πληροφορίας. Η συνεργασία δε με το gpspocketpc (στίγματα) ήταν συνεχής.
Στο παρόν forum, ναι μεν υπάρχει πληροφορία διευρυμένη, αλλά στα συγκεκριμένα θέματα που διαπραγματευόταν το bloka και ουσιαστικά αφορούσαν τις αρχές, η πληροφορία αυτή, ούτε οργανωμένη είναι, ούτε αλληλεπιδρά με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει βέβαια και άλλη αντιμετώπιση από την παρούσα κυβέρνηση που ελέγχει απόλυτα τα ΜΜΕ, οπότε, αν δε θέλει κάτι να ακουστεί, απλά το θέμα δεν υπάρχει, αλλά ο κύριος παράγων δεν είναι αυτός.
Ελπίζω να έγινα ξεκάθαρος ως προς το τι εννοούσα με το 'γραφικούς' σε αυτό το forum. Τι κι αν γράφω για ανιχνευτές; Πλέον, κανείς δε δίνει σημασία από τις αρχές γιατί, πολύ απλά, κανείς δε θα τους ενοχλήσει, κανείς δε θα τους τσιμπήσει να ξυπνήσουν. Αντιθέτως, όλο και κάποιος θα βρεθεί να επιτεθεί, να γίνει χαμός, και η χρήσιμη πληροφορία να καταπνιγεί.
Στο θέμα του myforumplus που αναφερόταν στη δημοσίευσή μου, απλά θα γράψω τα εξής: Πόσες επισκέψεις έχει και τι κόσμος βρίσκεται εκεί; Άτομα από το bloka κυρίως που βρήκαν τις παρέες τους εκεί και γράφτηκαν. Υπάρχει όμως ο ανοιχτός χαρακτήρας του bloka; Η μαζικότητα που αυτό παρουσίαζε; Κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί αυτό, γιατί, πολύ απλά δεν είναι η αλήθεια. Για παρεμβατικότητα, ούτε συζήτηση φυσικά. Τι έχει απομείνει, λοιπόν; Το απόλυτο 0 για τον Έλληνα οδηγό, πέραν των καταγραφών του βλάκα που μας έκλεισε, του προβληματικού εμβολοχιτώνιου και του κάγκουρα με την αεροτομή ξαπλώστρα. Όχι ότι με χαλάει προσωπικά. Είναι ευχάριστο να γνωρίζεις κάτι που οι άλλοι αγνοούν και να γλυτώνεις, αλλά, ακόμα πιο ευχάριστο είναι, οι νόμοι να είναι σωστοί, η αστυνόμευση επίσης και, όλοι μας να προσπαθούμε για το καλύτερο, δηλαδή, τρέχω μεν, δεν ενοχλώ δε τους άλλους δε.
- Στη συγκεκριμένη ημερίδα, παρόντες ήταν ένας Βουλευτής που είχε σχέση με αυτοκίνητο, ένας Αστ. Δ/ντης και κάμποσοι Αξ/κοι της Τροχαίας της περιοχής (πληροφορίες μόνο με pm, καταλαβαίνετε γιατί - καταλαβαίνετε επίσης ότι, η παρεμβατικότητα ήταν σημαντική + γιατί δε θέλω να αποκαλύψω στοιχεία μιας και μόνο 3-4 άτομα από το bloka με είδαν εκεί). Σε ερώτησή μου προς τον Βουλευτή, φάνηκε (προσωπική εκτίμηση) η άγνοιά του, όπως και των υπολοίπων στο θέμα ανιχνευτές. Φάνηκαν να μη γνωρίζουν το σχετικό άρθρο του ΚΟΚ που, επιτρέπει τη χρήση ανιχνευτών κατόπιν αδείας που θα χορηγείται. Παραδέχθηκε τότε, ο Βουλευτής πως, το σχετικό άρθρο του ΚΟΚ μπήκε απλά για μην βγάλουν προϋποθέσεις άδειας (μία απλή ΚΥΑ χρειάζεται που θα λέει ότι πρέπει να πληρούν τα διεθνή πρότυπα εκπομπών ακτινοβολίας = να μην παρεμβάλουν = εύκολο να το πάρεις, αφού όλοι οι ανιχνευτές έχουν έγκριση τύπου στις ΗΠΑ - FCC) ποτέ = να είναι παράνομοι οι ανιχνευτές (ενώ ταυτοχρόνως είναι και νόμιμοι).
** Για να αποδίδουμε 'τα του καίσαρος τω καίσαρι', τα άρθρα στις εφημερίδες και τα περιοδικά, που ήταν δοκιμές ανιχνευτών, αλλά και σχολιασμός του ΚΟΚ σχετικά με τους ανιχνευτές, έγιναν με πρωτοβουλία και εργασία του sakoylini. Απλά, για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι (εγώ δηλαδή) και να μη μηδενίζουμε τη δουλειά και τον κόπο άλλων.
Κάποιοι, αν τους στερήσεις το internet, δε θα έχουν λόγο ύπαρξης. Χαλαρώστε, η ζωή είναι out there. Δεν ζείτε στο Matrix.
Το διαδίκτυο, δυστυχώς ή ευτυχώς (ευτυχώς λέω εγώ), είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής. Σε μερικούς τομείς δε, είναι η αποκλειστική πηγή πληροφορίας και ενημέρωσης. Ειδικά στον τομέα του παρόντος topic, βγες στην καθημερινή σου ζωή και βρες κάποιον σχετικό να σε πληροφορήσει για ανιχνευτές και jammers και μη διαβάζεις bloka/4Τροχούς. Θες να σου δείξω 2-3 μαγαζιά στη Βουλιαγμένης που πουλάνε jammers Blinder M25/M45 ακόμα; Αν πας όμως με αυτά να αντιμετωπίσεις τα νέα πιστόλια της ΕΛΑΣ θα βρεθείς με κλήση στο χέρι με το καλημέρα. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς κριτική στάση προς οποιοδήποτε μέσο. Να βλέπεις πού μπορεί να χρησιμεύσει και πού είναι επικίνδυνο. Δεν υπάρχει εξ ορισμού κακή χρήση, virtual ζωή, ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου αλλού. Είμαστε στο 2010 και πρέπει να ενσωματωθούμε στις εξελίξεις, όπως αυτές διαγράφονται μπροστά μας.
Ευχαριστώ.
Radar και πού βρίσκονται.