-
Καρα standard αυτό στην άνοδο προς Θεσ, στο 215 περίπου , αν ειναι πρωϊνό γυαλίζουν τα περιπολικά και τα σταματημένα από μακρυά, πριν το μεγάλο τούνελ στον Αγ Κωσταντίνο και στην κάθοδο στις Λιβανάτες, λίγο μετά το μεγάλο τούνελ στο πέταλο, στο Κάστρο και μετά το Olympus Plaza στο ύψος της Θήβας. Ακόμα δε και αν τα ξέρεις θέλει προσοχή για να μην αφαιρεθείτε και την πάθετε οπως εγω που με σταματησαν στις Λιβανατες με 195 και ο Αγιος αστυνομικος αφου ευγενικα μου ζητησε να μην πηγαινω με περισσοτερα των 150 με εγραψε για 135=μικροτερο δυνατο προστιμο χωρις ποντους.
-
Βραδυ Τριτης και επιστρεφω απο Αγρινιο περναω απο το 175 χλμ που εχει ενα βενζιναδικο Shell, ωπου σταματανε και τα ΚΤΕΛ για διαλλειμα. Κατα τη 22:00 και ετσι οπως πηγαινα χαλαρα επιδη γνωριζα την υπαρξη του μπλοκου μιας και ειναι κλασσικο σημειο 2-3 λωριδες δρομος κατηφορος και δεν συμμαζευεται πεταγεται ο αστυνομος μπροστα με το φακο και κανει νοημα στους 2 μπροστινους μου να σταματησουν, εγω επιδη φυλαγομουν ειχα το cruise control και τη γλιτωσα . Γενικα στην αυθημερον δουλεια στο Αγρινιο τα μπλοκα ηταν στημμενα στα κλασσικα σημεια και εγραφαν καμποσους.
-
Σενάριο πρώτο. Το να σου πεταχτεί ένας με ένα φακό στα μούτρα σου ενώ οδηγάς αυτοκίνητο με πχ 120χλμ/ώ δεν είναι και πολύ έξυπνο από μέρους των αστυνομικών αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να το κάνουν... Που θα πάει κάποιος θα πανικοβληθεί ή θα τυφλωθεί από τον φακό και θα παρασύρει κανέναν από αυτούς και θα τον πληρώνει και για άνθρωπο.....
Σενάριο δεύτερο, άντε και τον είδες και δεν πανικοβλήθηκες και αντιδράς σωστά δηλαδή φρενάρεις για να σταματήσεις... Ο από πίσω σου που πάει χαλαρά με τον αυτόματο τι θα κάνει όταν εσύ φρενάρεις ξαφνικά (είτε γιατί σου έκαναν νόημα είτε γιατί τους είδες πριν σου κάνουν).... Δεν είναι θέμα αν έχει τη σωστή απόσταση ή όχι και ότι φταίει αλλά ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους οδηγούς χωρίς λόγο.
Μια φορά (σε γνωστό μέρος που πήγαινα φυλαγμένα) έκαναν νόημα για τον από πίσω μου που όντως ερχόταν γρήγορα ο οποίος για να κρυφτεί κόντεψε να γίνει χαλκομανία στον προφυλαχτήρα μου, και να ήθελα να φρενάρω αν νόμιζα ότι σταματάγανε εμένα δεν θα μπορούσα... (βασικά πήγα να κόψω αλλά με το rallye σχεδόν επάνω μου δεν τόλμησα και συνέχισα)Τα συμπεράσματα δικά σας...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
:help:Επειδη εχω χαθει μεσα στο τοπικ, μπορει καποιος να μου πει εν ολιγοις αν υπαρχουν σταθερες καμμερες στην ΑΟ στο κομματι απο τον Κηφισσο μεχρι εξοδο για Παλληνη ή ακομα κ για αεροδρομιο?
Αν η απαντηση ειναι θετικη, μπειτε στον κοπο να μου πειτε με απλα λογια περιπου που, αλλα δεν εχει κ πολυ σημασια γιατι θα ετοιμασω αλμπουμ...
-
Ονυξ έτσι με σταμάτησε ενας της ομαδας Ζ που ηταν μπροστά μου λιγο πριν την 'παλιοβούνα' βράδυ και εκανε βουτιά στο καπό αλλά Ντιούκς.
Μονο απο την τρομάρα που πήρε μου είπε,,,,,,φεύγα φεύγα,,,,,Ευτυχως δεν μου εκανε ζημιά ουτε στο μπροστα ουτε στο πίσω καπό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
:help:
Επειδη εχω χαθει μεσα στο τοπικ, μπορει καποιος να μου πει εν ολιγοις αν υπαρχουν σταθερες καμμερες στην ΑΟ στο κομματι απο τον Κηφισσο μεχρι εξοδο για Παλληνη ή ακομα κ για αεροδρομιο?
Αν η απαντηση ειναι θετικη, μπειτε στον κοπο να μου πειτε με απλα λογια περιπου που, αλλα δεν εχει κ πολυ σημασια γιατι θα ετοιμασω αλμπουμ...
Με πολυ μεγαλη επιφυλαξη θα ελεγα πως οχι.
Γιατι:1)Δεν εχω δει κανενα σταθερο radar
2)Θα μας ειχε ερθει 99.9% κληση- φωτογραφια σε καποιον απο την οικογενεια...
Μιλαω Παντα απο Κηφισσο μεχρι El.Vel.
Εχω πετυχει βεβαια κινητα Radar καθως και το ασημι -συμβατικο Octavia RS προ F/l,με το radar στο ταμπλω. -
Πηγαίνοντας προς Αεροδρόμιο, στο ύψος του Alpha, υπάρχουν κάμερες στις ηλεκτρονικές πινακίδες (οι κλασσικές παραβολικές Gatso που τοποθετούνται ψηλά). Τις παρατήρησα την Κυριακή που πέρασα και πήγα μέχρι Ελ. Βενιζέλος. Οι κάμερες υπάρχουν ΚΑΙ στα δύο ρεύματα και έχουν τοποθετηθεί στην ευθεία = €€€€€€€€€€€€. Δε γνωρίζω σε ποιες ταχύτητες ενεργοποιούνται, αλλά φαντάζομαι πάνω από τα 150 Km/h για να πιάνουν τα πολλά €€€.
Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως οι κάμερες υπάρχουν πάνω από τις δύο αριστερές λωρίδες (μεσαία και αριστερή) και ΟΧΙ πάνω από τη δεξιά. Δε γνωρίζω αν έκτοτε τοποθετήθηκε ή θα τοποθετηθεί και 3η κάμερα για τη δεξιά λωρίδα, αλλά την Κυριακή που πέρασα δεν υπήρχε.
Ευχαριστώ.
-
Στον περιφερειακό Υμμητού πηγαίνοντας προς Κατεχάκη, αμέσως μετά και το δεύτερο τούνελ του δημόκριτου πιάστε αριστερά και έχετε το νου σας στο διαχωριστικό. Λίγο μετά την έξοδο του δεύτερου τούνελ θα δείτε 2 ωραιότατα κουτάκια κάμερα, ραντάρ και δε συμμαζεύεται.
Αυτές οι κάμερες πάνω στις κολώνες έχω την εντύπωση ότι δεν στέλνουν κλήση, απλά καταγράφουν την κυκλοφορία όπως και αυτά στα τούνελ.
Πάντως κάμερες υπάρχουν στην Α.Ο γιατί μου έχουν πει δυο διαφορετικά άτομα ότι έφαγαν κλήση από εκεί (140+) αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν το σημείο... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ονυξ έτσι με σταμάτησε ενας της ομαδας Ζ που ηταν μπροστά μου λιγο πριν την 'παλιοβούνα' βράδυ και εκανε βουτιά στο καπό αλλά Ντιούκς.
Μονο απο την τρομάρα που πήρε μου είπε,,,,,,φεύγα φεύγα,,,,,Ευτυχως δεν μου εκανε ζημιά ουτε στο μπροστα ουτε στο πίσω καπό.
Παλιοβουνα ακουω, καφετερια στο Αγρινιο. Πατριωτακι??
-
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αυτα ειναι! Πηγα παλι προχθες την Τριτη αυθημερον για κατι δουλειες. Τωρα να δουμε!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παλιοβουνα ακουω, καφετερια στο Αγρινιο. Πατριωτακι??Απίστευτη διαδρομή...το καλύτερο σημείο του ταξιδιού μου...
-
Στην Περιφερειακή Υμητού προς Καρέα λίγο πριν την έξοδο Υ4 πάνω στα ταμπλό φωτεινών ενδείξεων φωτογραφικό ραντάρ.
Και όμοια, όπως έχει αναφερθεί πιο πάνω, λίγο πριν την έξοδο Κατεχάκη το ίδιο σύστημα.
-
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι γίνεται με τα αντιραντάρ.
Δεν εννοώ αν ειναι παράνομα και τι προβλέπεται για οποιον πιαστεί να έχει ενα τέτοιο.
Εννοώ αν ειναι αξιόπιστα, αν σε προιδοποιούν εγκαίρως, αν πιάνουν όλους τους τύπους καμερών/ραντάρ...
Έστω και με pm.
-
Καταρχάς, καλύτερα να χρησιμοποιούμε τον όρο ανιχνευτής ραντάρ που διαχωρίζει σαφώς το παθητικό του μέσου από το αντιραντάρ που αφήνει περιθώρια για ενεργητική λειτουργία = παρεμβολή.
Στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των συσκευών ραντάρ - σταθερές και φορητές κάμερες, πινακίδες ένδειξης ταχύτητας, πιστόλια - χρησιμοποιεί την Κ μπάντα στα 24,125 και στα 24,150 GHz με τις κάμερες να δουλεύουν στο 1ο κομμάτι και τις πινακίδες στο 2ο. Μόνο κάτι παλιά πιστόλια υπάρχουν ακόμα ξεχασμένα σε χωριά και δουλεύουν στην Χ μπάντα και ελάχιστα τρίποδα φωτογραφικά στην Ku.
Επίσης, αυτό που παρατηρείται τελευταία είναι στροφή στις κάμερες με ραντάρ έναντι των καμερών με λωρίδες. Το βλέπουμε παντου - Α.Ο., Λ. Μαραθώνος - όπου η εγκατάσταση απαιτεί ταχύτητα και ελάχιστη ενόχληση στους οδηγούς με ταυτόχρονα μικρό αρχικό κόστος για αυτόν που πληρώνει και μεγάλα κέρδη για αυτόν που συντηρεί (ετήσιο καλιμπράρισμα) στη συνέχεια.
Τις επιδόσεις των ανιχνευτών μπορείς να τις δεις στα δικά μου βίντεο, όπως και στα βίντεο των plokami και sakoylini στο youtube. Γενικά, κάμερες στην άκρη του δρόμου, με τους καλύτερους ανιχνευτές τις εντοπίζεις στα 200-400 m, ενώ μέτριοι ανιχνευτές μπορεί να ειδοποιήσουν ακριβώς δίπλα στην κάμερα. Στις ψηλά τοποθετημένες κάμερες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όπως και στις onboard στα συμβατικά της Τροχαίας.
Προσωπική άποψη, στηρίξου στο GPS και όχι σε ανιχνευτή. Ο ανιχνευτής χρειάζεται για να ανακαλύψεις την κάμερα. Στη συνέχεια το GPS είναι πιο σίγουρος τρόπος αποφυγής, αρκεί να μην πέσεις σε νέα κάμερα.
Ευχαριστώ.
-
Παρατηρώντας τα ραντάρ που τοποθετήθηκαν πριν από 2 χρόνια περίπου στις εθνικές οδούς Πύργου-Πατρών, Αντιρίου-Ιωαννίνων, Ναυπάκτου-Ιτέας-Άμφισσας, διαπίστωσα πως τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν συνδεθεί με ρεύμα, ενώ όσα είναι συνδεδεμένα φαίνεται το καλώδιο που καταλήγει στο στύλο που υπάρχει δίπλα από το μηχάνημα. Τα υπόλοιπα είναι ανενεργά;
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ευχαριστώ.ΑΨΟΓΟΣ
Εγω ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
Μία διευκρίνηση σε αυτά που έγραψε παραπάνω ο pipinos1976.
Για να μην ψάχνετε άδικα, στα δικά μου βίντεο δεν θα βρείτε κάποιο με επιδόσεις ανιχνευτών καθώς στην επαρχία οι κάμερες είναι ανενεργές.
Στην Αττική έχει γίνει πολύ καλή παρουσίαση των ανιχνευτών έναντι στις νέες φωτογραφικές κάμερες από τα βίντεο των pipinos1976, sakoylini και nickstath στο youtube.
Δεν έχουμε πλέον καμία περιέργεια για αυτές, ούτε να τις δούμε δεν θέλουμε. -
Συγγνώμη για το λάθος. Είναι από τα περίεργα παιχνίδια του μυαλού. Συνέχεια σας ταυτίζω στο μυαλό μου nickstath και plokami σαν να είστε το ίδιο πρόσωπο. Και πάλι συγγνώμη.
Σχετικά με τις κάμερες και το ρεύμα. Αν η κάμερα δεν έχει ρεύμα, τότε 100% δε δουλεύει. Αν παίρνει ρεύμα δεν είναι απαραίτητο ότι δουλεύει καθώς είναι πολύ πιθανό να μην έχει τοποθετηθεί μηχανισμός, ειδικά στις περίπου 300 που μπήκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν μείνει στη μέση ως προς την εγκατάσταση.
Ευχαριστώ.
-
Οι ανιχνευτές βοηθάνε όταν μιλάμε για φωτογραφικά ραντάρ.
Εκεί που δε βοηθάνε καθόλου είναι στα μη μόνιμα μπλόκα, όπου χρησιμοποιούν laser, τα οποία ανιχνεύονται μεν από τους ανιχνευτές αλλά πολύ αργά (όταν χτυπήσει σε έχει ήδη 'χτυπήσει' ). Το πρόβλημα με τα laser είναι ότι έχουν εξαιρετικά στενή, σύντομης διάρκειας και εντοπισμένη (= ο χειριστής σκοπεύει συγκεκριμένο αυτοκίνητο) δέσμη οπότε οι πιθανότητες να 'πιάσει' ο ανιχνευτής ανάκλαση σε προπορευόμενο αυτοκίνητο ή σταθερό αντικείμενο (που είναι αυτό που κάνει βασικά με τα μπάντας Κ/Κu ραντάρ) είναι ελάχιστες. Αρα στα laser θέλει γρήγορη αντίδραση (που 90% των περιπτώσεων δεν είναι αρκετή) και ίσως ένα GPS με τις γνωστές θέσεις μπλόκων να είναι το μόνο που βοηθάει.
Radar και πού βρίσκονται.