-
Να συμπληρώσω για τα πιστόλια χειρός ότι το άνοιγμα της δέσμης είναι ανάμεσα σε 25-30 cm / 100 m, ανάλογα το πιστόλι που εξετάζουμε κάθε φορά. Από τους ανιχνευτές μόνο το V1 είναι αξιόπιστο στην ανίχνευση, σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται, αν και αυτό δεν ισχύει για όλα τα πιστολια. Τελευταία, έχουν παρουσιαστεί πιστόλια που ακόμα και με απευθείας χτύπημα δεν ενεργοποιούν τους περισσότερους ανιχνευτές.
Οι κάμερες, για να συμπληρώσω και εδώ, ανιχνεύονται, αλλά σε πολύ μικρές αποστάσεις πλέον και μόνο με άριστους ανιχνευτές. ΄Αρα, οι παλιές υπερβολικές ταχύτητες των 150 Km/h στη Λ. Μαραθώνος πχ απλά είναι απαγορευτικές πλέον. Το κράτος, λοιπόν, πέτυχε το σκοπό του.
Ευχαριστώ.
-
Πάντως ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να κόβεις στα 'στάνταρ' σημεία. Πχ. στην Κορίνθου-Πατρών το να μην κόψεις στο Αίγιο ή στο Διακοφτό είναι τρέλλα Οπότε πιθανότατα ένα ενημερωμένο GPS είναι ο απλούστερος (και νόμιμος! μην ξεχνάμε τα 2 χιλιάρικα πρόστιμο) τρόπος
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
...Αρα, οι παλιές υπερβολικές ταχύτητες των 150 Km/h στη Λ. Μαραθώνος πχ απλά είναι απαγορευτικές πλέον. Το κράτος, λοιπόν, πέτυχε το σκοπό του.Είναι κακό αυτό;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Αρα, οι παλιές υπερβολικές ταχύτητες των 150 Km/h στη Λ. Μαραθώνος πχ απλά είναι απαγορευτικές πλέον. Το κράτος, λοιπόν, πέτυχε το σκοπό του.
Είναι κακό αυτό;
ΟΧΙ βέβαια....αλλά είναι γελοίο από την άλλην το 70-50 που έχει ως όρια.
-
Άρα δεν είμαστε κατά των φωτογρσφικών ραντάρ in principle, αλλά για λόγω των χαμηλών ορίων;
Ποιο θα ήταν ένα λογικό όριο κατά την γνώμη σου στην Μαραθώνως; 90; 120; Υπόψη ότι θα πρέπει αυτό το όριο να είναι ασφαλές τόσο για το δικό μου 325, όσο και για το Niva 20ετίας.
-
Άρα δεν είμαστε κατά των φωτογρσφικών ραντάρ in principle, αλλά για λόγω των χαμηλών ορίων;Ποιο θα ήταν ένα λογικό όριο κατά την γνώμη σου στην Μαραθώνως; 90; 120; Υπόψη ότι θα πρέπει αυτό το όριο να είναι ασφαλές τόσο για το δικό μου 325, όσο και για το Niva 20ετίας.
90 at least.
δεν ζούμε στο 1950 που πήγαιναν με τον γάιδαρο στα χωράφια.
υποτίθεται ότι κατασκευάζονται ασφαλή αυτοκίνητα πλέον και υποτίθεται ότι ένας δρόμος με 2 λωρίδες ανα ρευμα και διάζωμα στην μέση είναι ασφαλής.
ΥΓ. τα 2 από τα 3 ραντάρ έχουν τοποθετηθεί σε 2 μεγάλες ευθείες, τυχαίο ; Το 3ο δε, έχει όριο 30 χλμ (!!!)
Είμαι κατά των εισπρακτικών ραντάρ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
90 at least.At most?
-
Χοντρικά η άποψή μου είναι η εξής:
΄Ενα λογικό όριο για τη Λ. Μαραθώνος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις διαφορετικές ώρες της ημέρας. Σε ώρες αιχμής το 70/50 έχει λογική βάση, αν λάβουμε υπόψη μας την κίνηση και αν στα σημεία χωρίς κίνηση το όριο γίνεται 80/60. Σε ώρες χωρίς κίνηση το όριο άνετα μπορεί να γίνει 90/60 στα κομμάτια με κατοικίες και μαγαζιά και 100/70 στα άδεια κομμάτια*. Φυσικά, όλα αυτά λαμβάνουν υπόψη μας ότι πιο ικανοί οδηγοί ή/και καλύτερα οχήματα θα παραβιάζουν το όριο εντός λογικών πλαισίων.
Επίσης, σαφώς και οι κάμερες δεν έχουν σκοπό να περιορίσουν τις κόντρες μιας και όταν κάνεις τέτοιο χόμπι αφαιρείς πινακίδες και λαμβάνεις και άλλα μέτρα. Απλά, οι γρήγοροι την πληρώνουν όταν τρέχουν, ακόμα και με άνεση, στα άνοιχτά κομμάτια. Αυτό πιστοποιείται από την τοποθέτηση των καμερών, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που έχω ανεβάσει στο youtube.
Ευχαριστώ.
- Διατηρώ διαφορά ταχυτήτων 30 Km/h στις 2 λωρίδες για λόγους ενσωμάτωσης στην κίνηση και αποφυγής ατυχημάτων θεωρώντας ως βασική αιτία των τραυματισμών και των θανάτων τις συγκρούσεις με μεγάλη διαφορά ταχύτητας.
-
Κατ' αρχήν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια ενημέρωσης!
Ήθελα να ρωτήσω , μια και αναφέρθηκε ότι στο δρόμο Ιτέα-Ναύπακτος υπάρχουν κάμερες,
ξέρει κανείς αν είναι σε λειτουργία;
Αντίστοιχα και στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.Γαιτί πριν μερικούς μήνες που έκανα ένα ταξιδάκι βράδυ,
κοντά στη Ναύπακτο σαν να άστραψε μια φλασιά (χωρίς να είμαι σίγουρος αν υπήρχε κάμερα στο σημείο) και δεν ξέρω τί να περιμένω...Όσο για την ουσία, είναι τυχαίο ότι πρώτα χαμήλωσαν τα όρια ταχύτητας στην κατ' ευφημισμόν εθνική οδό στα 50 km/h (με καινούριες πινακίδες)
και μετά έβαλαν και τις κάμερες;... -
Φυσικά, όλα αυτά λαμβάνουν υπόψη μας ότι πιο ικανοί οδηγοί ή/και καλύτερα οχήματα θα παραβιάζουν το όριο εντός λογικών πλαισίων.Τους 'πιο ικανούς' οδηγούς πως θα τους ξεχωρίσουμε σε σχέση με τους... εχμ... 'απλούς';
-
Δεν τους ξεχωρίζεις. Απλά, όταν τοποθετείς το όριο γνωρίζεις ότι ο καλός θα πάει γρηγορότερα. Γι' αυτό δε βάζεις όριο που θα περάσει μόνο ο οδηγός αγώνων, αλλά κάποιο που παραβιάζοντάς το κατά πολύ θα είναι ακόμα ασφαλής ένας καλός οδηγός.
Ευχαριστώ.
-
Δεν τους ξεχωρίζεις. Απλά, όταν τοποθετείς το όριο γνωρίζεις ότι ο καλός θα πάει γρηγορότερα.Και αν πάει και ο κακός γρηγορότερα; Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ανοχή να ενθαρρύνει οδηγούς που νομίζουν ότι είναι καλοί;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Άρα δεν είμαστε κατά των φωτογρσφικών ραντάρ in principle, αλλά για λόγω των χαμηλών ορίων;
Ποιο θα ήταν ένα λογικό όριο κατά την γνώμη σου στην Μαραθώνως; 90; 120; Υπόψη ότι θα πρέπει αυτό το όριο να είναι ασφαλές τόσο για το δικό μου 325, όσο και για το Niva 20ετίας.
90 at least.
δεν ζούμε στο 1950 που πήγαιναν με τον γάιδαρο στα χωράφια.
υποτίθεται ότι κατασκευάζονται ασφαλή αυτοκίνητα πλέον και υποτίθεται ότι ένας δρόμος με 2 λωρίδες ανα ρευμα και διάζωμα στην μέση είναι ασφαλής.
ΥΓ. τα 2 από τα 3 ραντάρ έχουν τοποθετηθεί σε 2 μεγάλες ευθείες, τυχαίο ; Το 3ο δε, έχει όριο 30 χλμ (!!!)
Είμαι κατά των εισπρακτικών ραντάρ.
Σε ποιο σημείο το όριο είναι τα 100χαώ;
-
Αυτός που θα πάει γρήγορα θα πάει, είτε δείχνεις ανοχή, είτε όχι, είτε είναι γρήγορος, είτε νομίζει ότι είναι. ΄Αλλωστε, οι κάμερες αστυνομεύουν σημειακά, οπότε δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από έσοδα στο κράτος από αυτούς που θα ξέχαστούν. Τι να βάλεις το όριο στο +30, τι στο +0, απλά θα αλλάξουν τα έσοδα και τα σημεία φρεναρίσματος και επιτάχυνσης.
Ευχαριστώ.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όσοι ξέρουνε ότι έχουν καλές πιθανότητες να πάρουν κλήση σε πολλά και διάφορα σημεία του δρόμου (όπως συμβαίνει τώρα με την Α.Ο), συνήθως κόβουν γενικότερα, όχι σημειακά, ρίχνουν τον ρυθμό με τον οποίο κινούνται. Αυτοί που δεν κόβουν υποθέτω ότι είναι όσοι δεν ξέρουν ακόμα για τις κάμερες και τα μπλόκα. Μόλις τσιμπήσουν την πρώτη κλήση... θα μάθουν.
-
Θα με δυσκόλευες στην άνοδο της Περ. Υμμητού λόγω χαμηλής ισχύος. Στην κάθοδο που επιταχύνω άνετα, το ίδιο θα έκανα. Αν είχες κάμερα κάθε 1 Km, τότε, εντάξει όλοι θα πήγαιναν νόμιμα. Αυτό όμως είναι ανέφικτο στην πράξη. Το μόνο, λοιπόν, που καταφέρνει το κράτος είναι να μαζεύει χρήμα, να αυξάνει τον κίνδυνο λόγω απότομων θετικών και αρνητικών επιταχύνσεων και να ταλαιπωρεί τους οδηγούς.
΄Αλλωστε, προκειμένου να γλυτώσεις κλήσεις, δίνεις 100-200 € για ένα πλοηγό και βγάζεις τα λεφτά σου σε ένα ταξίδι και πλέον δε σε νοιάζουν κάμερες, μπλόκα κτλ. Απλά, σε αναγκάζουν να πληρώσεις αλλού και να καις περισσότερο καύσιμο.
Ευχαριστώ.
-
Πιθανών να μην είμαι ο τυπικός οδηγός, αλλά εγώ απλά έριξα τους ρυθμούς με τους οποίους κινούμαι στην Α.Ο. Δεν βλέπω νόημα στις αυξομειώσεις ταχύτητας μόνο και μόνο για να παίζω κρυφτούλι με τις κάμερες. Μου αρέσει πολύ η γρήγορη οδήγηση, αλλά όχι αυτού του είδους η οδήγηση.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Παλιοβουνα ακουω, καφετερια στο Αγρινιο. Πατριωτακι??
Απίστευτη διαδρομή...το καλύτερο σημείο του ταξιδιού μου...
Τώρα που εβαλαν λιγη καινούρια ασφαλτο κατι γίνεται.Αλλά ειναι καρμανιόλα το βουνο παιδιά.Το παιζουν πολλοί Σουμαχερ και στο τελος 'κανουν 'μάκια' .
Επειδη εχω κατα τυχη γλυτωσει γι'αυτο το λέω .
Παιδιά μονο σε πίστα ( το καλύτερο) ή σε touring ,light χρονομετρημενες διαδρομες και μετα φόβου μπορει καποιος να ειναι σχετικα σιγουρος και να δείξει αν πιάνουν τα χέρια του. -
Πιθανών να μην είμαι ο τυπικός οδηγός, αλλά εγώ απλά έριξα τους ρυθμούς με τους οποίους κινούμαι στην Α.Ο. Δεν βλέπω νόημα στις αυξομειώσεις ταχύτητας μόνο και μόνο για να παίζω κρυφτούλι με τις κάμερες. Μου αρέσει πολύ η γρήγορη οδήγηση, αλλά όχι αυτού του είδους η οδήγηση.Σε τι ρυθμούς έχεις πέσει; κινείσαι με το όριο πλέον ή πάνω από αυτό; και αν όχι με το όριο γιατί όχι;
Ευχαριστώ.
-
Συνήθως με το cruise control στα 98 χλμ στην περιφερειακή Υμηττού, υποθέτοντας ότι κάτω από τα 100 δεν θα γράφουν. Εκεί τα όρια είναι από 70-90 αν θυμάμαι καλά. Πριν τις κάμερες έβλεπα συχνά 160-200 στο κοντέρ.
Με εμπιστεύεσαι να κινούμαι δίπλα σου;
Radar και πού βρίσκονται.