-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
- Συγκεκριμένα χρώματα, δίνουν πιο εύκολα μέτρηση στο πιστόλι μιας και ανακλούν καλύτερα το φως. Τέτοια χρώματα είναι τα ανοιχτά, όπως ασημί (καθρέπτης ουσιαστικά), άσπρο, αλλά και το κόκκινο που ανακλά μεγάλο μέρος του IR πίσω στο δέκτη.
Έχω δεί κάτι καγκουράμαξα που είναι βαμμένα με ένα θαμπό μαύρο χρώμα και η επιφάνεια είναι σαγρέ. Αυτό είναι για να μειώνει την αντανάκλαση του laser?
Βασικά από μόδα το κάνουν, αλλά πετυχαίνουν σαν side effect και αυτό που περιέγραψες. Όχι πως δε θα τους μετρήσουν, αλλά άλλο να σε μετράνε στα 1.500 m και άλλο στα 700 m. Αν βάλουν και λίγο veil στα φανάρια και ένα laser shield στην πινακίδα, η μέτρηση γίνεται ακόμα δυσκολότερη και σε ακόμα μικρότερη απόσταση. Για Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης με τις μετρήσεις σε τεράστιες αποστάσεις, ίσως να σε σώσει ένα τέτοιο setup, ακόμα και αν χρησιμοποιείς μόνο ανιχνευτή.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
'Εχω μια απορία....οδηγείτε στο δρόμο ή ψάχνετε να βρείτε τα radar?.... -
Η 'μη τήρηση' των κανόνων θεωρητικά τιμωρείται.
Τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι έχει συμβεί σε προσωπικό επίπεδο , αλλά και πάλι θεωρώ την όλη αντιμετώπιση κάπως...υπερβολική.
(και δεν οδηγώ λίγα χρόνια...).
Φιλικά πάντα. -
Η αντανάκλαση του laser γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο και οχι με παθητικό(αλοιφές)κλπ.
-
Βρε παιδιά, ελάχιστοι έχουμε οδηγήσει τα αυτοκίνητα για τα οποία μιλάμε αλλά σχεδόν όλοι εκφέρουμε άποψη... και για λάστιχα και για λάδια και πάει λέγοντας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίσει ποιον και πόσο θα τον εμπιστευτεί. Οι διαφωνίες λοιπόν φυσικά και επιτρέπονται αλλά αν είναι σε προσωπικό επίπεδο τότε όχι δημόσια, υπάρχουν και τα πμ.
Όταν αναφέρθηκε η διαφορά με τα χρώματα κι εγώ σκέφτηκα κάτι μαύρα ματ αυτοκίνητα!
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Βασικά από μόδα το κάνουν, αλλά πετυχαίνουν σαν side effect και αυτό που περιέγραψες.....Αν βάλουν και **λίγο veil στα φανάρια **και ένα laser shield στην πινακίδα, η μέτρηση γίνεται ακόμα δυσκολότερη και σε ακόμα μικρότερη απόσταση...Επειδή δεν τα ξέρω αυτά, τι είναι αυτό το πέπλο για τα φανάρια και τι είναι το κάλυμα για την πινακίδα;;
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι έχει συμβεί σε προσωπικό επίπεδο , αλλά και πάλι θεωρώ την όλη αντιμετώπιση κάπως...υπερβολική.
Φιλικά πάντα.Δεν καταλαβαίνω σε ποιους ακριβώς κανόνες αναφέρεσαι. Γίνε λίγο πιο σαφής γιατί μπερδεύτηκα.
Ευχαριστώ.
-
Φιλικά πάντα.Δεν καταλαβαίνω σε ποιους ακριβώς κανόνες αναφέρεσαι. Γίνε λίγο πιο σαφής γιατί μπερδεύτηκα.
Ευχαριστώ.
Επαναλαμβάνω πως δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα τη θεματολογία του τοπικού.
'μη τήρηση' κανόνων...σημαίνει πολύ απλά -Όριο ταχύτητας 50χλμ. και υπέρβαση αυτού και καταγραφή με κάμερα ή radar - ναι είναι παράβαση και τιμωρείται. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επειδή δεν τα ξέρω αυτά, τι είναι αυτό το πέπλο για τα φανάρια και τι είναι το κάλυμα για την πινακίδα;;Το veil είναι ένα ειδικό υγρό με το οποίο καλύπτεις τα φανάρια του αυτοκινήτου σου. Η σύνθεσή του είναι τέτοια που απορροφά την IR ακτινοβολία μειώνοντας έτσι τις ανακλάσεις προς τα πιστόλια της ΕΛΑΣ.
Το Laser Shield είναι ένα σχεδόν διαφανές κάλυμμα πινακίδας που στη μία του πλευρά έχει μικροσκοπικές ανωμαλίες στο μήκος κύματος που αντιστοιχεί στο IR φως. Οι ανωμαλίες αυτές διαχέουν την IR ακτινοβολία και δεν της επιτρέπουν να επιστρέψει στα πιστόλια της ΕΛΑΣ.
Πρακτικά, οι ανακλαστές σε ένα αυτοκίνητο είναι τόσοι πολλοί που αυτά τα μέσα, απλά βελτιώνουν την κατάσταση μόνο σε μεγάλες αποστάσεις, οριακές δηλαδή για το πιστόλι. Αν πχ ένα πιστόλι θα σε μετρούσε στα 1.400 m μειώνοντας τις ανακλάσεις σε μετράει τελικά στα 1.000 m (τυχαίο παράδειγμα). Σε πιο κοντινές αποστάσεις, απλά είναι πιθανόν να μεγαλώσουν το χρόνο μέτρησης και αντί πχ για 0,3 s να χρειαστούν 0,5 s που και πάλι δεν επαρκεί για να σωθείς.
Φυσικά, υπάρχουν και μερικές παρενέργειες στα συγκεκριμένα 'εργαλεία'. Πχ το veil σκουραίνει τα φανάρια και χάνεις σε φωτεινότητα. Το Laser Shield, αν και διαφανές, μπορεί να προκαλέσει την Τροχαία αν βρεθεί κάποιος πραγματικά περίεργος και ψάχνει να βρει δικαιολογία να σε γράψει.
Ευχαριστώ.
-
Αν βάλουν και λίγο veil στα φανάρια και ένα laser shield στην πινακίδα, η μέτρηση γίνεται ακόμα δυσκολότερη και σε ακόμα μικρότερη απόσταση. Για Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης με τις μετρήσεις σε τεράστιες αποστάσεις, ίσως να σε σώσει ένα τέτοιο setup, ακόμα και αν χρησιμοποιείς μόνο ανιχνευτή.Ευχαριστώ.
Πιπίνος1976
Να προστατευθούμε απο τους εμπόρους και τα λαμόγια της αγοράς με το να αγοράσουμε laser shield και veil για να μας γράψουν για τζαμάκια στην πινακίδα για το 'ίσως σε σώσει ένα τέτοιο setup΄? -
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Η αντανάκλαση του laser γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο και οχι με παθητικό(αλοιφές)κλπ.Κάνε μου τη χάρη και μη χρησιμοποιείς όρους φυσικής τους οποίους δεν καταλαβαίνεις. Κακό κάνεις στο topic και τίποτε άλλο. Αν θέλεις κάτι, ρώτησε, δεν είναι ντροπή, όλοι ρωτάμε για να μαθαίνουμε.
Θα στο ξεκαθαρίσω τελευταία φορά γιατί αγνοείς βασική φυσική Λυκείου.
Αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε 2 συστήματα / προϊόντα που ΔΕΝ αντανακλούν ΤΙΠΟΤΕ. Τα συστήματα αυτά ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ακτινοβολία, όπως το σφουγγάρι απορροφά νερό. Η αποτελεσματικότητά τους έχει μετρηθεί και εξηγηθεί πλήρως και οι τακτικές χρήσης έχουν δημοσιευθεί.
Αυτό που θες να γράψεις είναι πως η αντιμετώπιση του laser και ΟΧΙ η αντανάκλαση γίνεται ηλεκτρονικά και είναι λάθος. Τουλάχιστον στρατιωτικά χρησιμοποιούνται ΚΑΙ οι δύο τρόποι και προφανώς ο στρατός των ΗΠΑ, Ρωσίας κτλ (stealth, δέκτες υπερύθρων, δίχτυα παραλλαγής, jammers κτλ) δεν είναι χειρότερος γνώστης της τεχνολογίας από εσένα κι εμένα.
Αντανάκλαση ΔΕΝ υπάρχει ηλεκτρονικά, αλλά παθητικά, από το ίδιο το αυτοκίνητο. Τα jammers τα οποία θέλεις να προωθήσεις (AL αγόρασες τελικά ή LPP;) λαμβάνουν ακτινοβολία στο δέκτη τους και ΔΕΝ την αντανακλούν (εκτός των προϊόντων της RMR που είναι απάτη), αλλά στέλνουν πίσω δική τους ακτινοβολία που μπερδεύει το πιστόλι ώστε να μην δείξει ένδειξη. Σκέψου ότι έχουν έναν πομπό (τηλεχειριστήριο της TV) και έναν δέκτη (IR δέκτης στην TV) σε μία συσκευή.
Ελπίζω να στα ξεκαθάρισα τώρα, έστω και με θεωρητικό τρόπο. Πρακτικά, δυστυχώς, δε γίνεται να στα εξηγήσω λόγω απουσίας εργαστηρίου. Αν θέλεις έλα από τη Σχολή και θα σου κάνω επίδειξη πώς δουλεύουν και μάλιστα με ορατό φως που το βλέπεις και καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Ευχαριστώ.
-
Προτείνω την μετονομασια του θέματος σε
Αντί - Ραντάρ και που τα βρίσκουμε ..... (Ποιος πουλάει τα καλύτερα)
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Αν βάλουν και λίγο veil στα φανάρια και ένα laser shield στην πινακίδα, η μέτρηση γίνεται ακόμα δυσκολότερη και σε ακόμα μικρότερη απόσταση. Για Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης με τις μετρήσεις σε τεράστιες αποστάσεις, ίσως να σε σώσει ένα τέτοιο setup, ακόμα και αν χρησιμοποιείς μόνο ανιχνευτή.
Ευχαριστώ.
Πιπίνος1976
Να προστατευθούμε απο τους εμπόρους και τα λαμόγια της αγοράς με το να αγοράσουμε laser shield και veil για να μας γράψουν για τζαμάκια στην πινακίδα για το 'ίσως σε σώσει ένα τέτοιο setup΄?Πρόσεξε γιατί εκτροχιάζεσαι. Διαστρεβλώνεις πάλι αυτά που γράφω. Αναφερόμουν σε αυτοκίνητα με ματ μαύρο χρώμα και έγραψα πως μαζί με veil + LS μπορεί να γλυτώσουν 'σε τεράστιες αποστάσεις'. Γιατί προσπαθείς να αλλοιώσεις αυτά που γράφω; Γιατί προσπαθείς να μου την πεις; Δεν το καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι ρεζίλι κάθε φορά;
Να τονίσω επίσης πως η χρήση jammer είναι παράνομη με πρόστιμο 2.000 €, ενώ το LS και να σε γράψουν, που δεν το θεωρώ και πιθανό, θα κοστίσει πολύ λιγότερο (300 € αν θυμάμαι καλά).
Θα μου δώσεις το link με τις δοκιμές που έκαναν οι πρακτικοί για να μάθω κι εγώ ο θεωρητικός τα αποτελέσματα που ήταν διαφορετικά από τις 100 δοκιμές στο εξωτερικό*;
Ευχαριστώ.
- Αυτό θα στο γράφω ΚΑΘΕ φορά μέχρι να αναγκαστείς να απαντήσεις, αν τολμήσεις δηλαδή ποτέ.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Προτείνω την μετονομασια του θέματος σεΑντί - Ραντάρ και που τα βρίσκουμε ..... (Ποιος πουλάει τα καλύτερα)
Α και να ρωτήσω και κάτι άλλο ... Το ζητούμενο σας ποιο είναι ? Να παρανομήσετε χωρίς να σας πιάσουν????
Να παρανομήσετε και να πληρώσετε κατά το δυνατό λιγότερο ???? Το να ΜΗΝ παρανομήσετε το σκεφτήκατε καθόλου ??? -
Προτείνω την μετονομασια του θέματος σεΑντί - Ραντάρ και που τα βρίσκουμε ..... (Ποιος πουλάει τα καλύτερα)
Εξυπνάδες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποιον που προωθεί προϊόντα κι εμένα που δημοσιεύω δοκιμές από όπου τις βρω (αν δεν μου τις σβήνουν όπως στο bloka όταν ήταν admins οι συγκεκριμένοι τύποι). Αυτές τις δοκιμές δε θέλουν γιατί δε θέλουν να παραδεχθούν ότι το προϊόν που προωθούν είναι ισάξιο (πριν λίγο καιρό ήταν χειρότερο) με ένα άλλο. Τόσο απλά και τόσο άκοπα το καταλαβαίνεις. Δε θέλουν να έχουν και αυτοί κατσίκα και ο γείτονας, θέλουν να έχουν μόνο αυτοί. Τώρα, ο ένας που γράφει εδώ είναι βαλτός όπως ήταν ο άλλος σε άλλο forum κτλ με σκοπό να κλείσουν όλα και να μείνει μόνο το δικό τους στην Ελλάδα = πωλήσεις.
Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα €€€ γιατί δεν κερδίζω απολύτως τίποτε, αλλά δε θέλω και να προσπαθούν να δουλέψουν το κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Άσε, να μην λέω για προώθηση προϊόντος που θα ήταν άχρηστο μετά από 1-2-3 μήνες και αρχίζουμε πάλι τα ίδια.
Ευχαριστώ.
-
Εξυπνάδες.
Απάντηση στο δεύτερο Post μου δεν είδα
Εδιτ Πείρα απάντηση οκ
-
Προτείνω την μετονομασια του θέματος σε
Αντί - Ραντάρ και που τα βρίσκουμε ..... (Ποιος πουλάει τα καλύτερα)
Α και να ρωτήσω και κάτι άλλο ... Το ζητούμενο σας ποιο είναι ? Να παρανομήσετε χωρίς να σας πιάσουν????
Να παρανομήσετε και να πληρώσετε κατά το δυνατό λιγότερο ???? Το να ΜΗΝ παρανομήσετε το σκεφτήκατε καθόλου ???Για εμένα, το ζητούμενο είναι η επιστημονική αλήθεια. Θα χρησιμοποιούσα κι εγώ jammer αν ήθελα να αποφύγω τις κλήσεις, αλλά το GPS μου αρκεί. Για άλλους, αρκεί το χρήμα, για άλλους η νομιμότητα. Εμένα, μου αρκεί η αλήθεια σε όλους τους τομείς, όσο γίνεται να είναι μία και αντικειμενική.
Ευχαριστώ.
-
Εξυπνάδες.
Απάντηση στο δεύτερο Post μου δεν είδα
Ευχαριστώ
1η Δημοτικού: το 2 είναι μετά το 1, άρα απάντησα στο 1ο και μετά στο 2ο.
Συγγνώμη, χαζό αστείο...
Ευχαριστώ.
-
Για εμένα, το ζητούμενο είναι η επιστημονική αλήθεια.
Αναζήτηση επιστημονικής αλήθειας σε forum ?????????????
Να κλείσουμε τα πανεπιστήμια και να καταργήσουμε τα συνέδρια, αν είναι ....
-
Καταρχάς, υπάρχουν και επιστημονικά forum, άρα άτοπη η τοποθέτησή σου από την αρχή.
Επιπλέον, δε νομίζω σε πολλά επιστημονικά συνέδρια να ανεβάζουν τις επιδόσεις των jammers και των αντίστοιχων μηχανημάτων. Τα συνέδρια είναι πολύ πιο θεωρητικά. Αν κάνεις barrage jamming σε FH θα έχεις αυτά τα αποτελέσματα κτλ κτλ
Μην φαιδροποιείς τις προσπάθειες κόσμου, τη δουλειά τους, τον κόπο τους. Ακόμα και τα παιδιά με τα οποία αντιπαρατίθεμαι, έχουν προσφέρει έργο. Σκέψου ότι μια δοκιμή με ανιχνευτές είναι σαν μια δοκιμή σύνδεσης με 3G+ σε ένα BS στο οποίο μετράμε την πραγματική ταχύτητα που βλέπει ο χρήστης και όχι αυτή που έβγαλε ένας ερευνητής σε OPNET και παρουσίασε στο συνέδριο.
Ευχαριστώ.
-
Πιπίνος 1976,
Αυτοί που τα πωλούν και που τους υποστηρίζεις πουλάνε το veil και το laser shield.
Εγω λέω την ταπεινή μου πάντα γνώμη εστω και αν δεν σου αρέσει.Το τι έκανες στο μπλόκα ξέρεις εσύ πολύ καλά και δεν νομίζω οτι ενδιαφέρει κανέναν.
Η χρήση jammer γνωρίζεις τεχνικά οτι είναι σε ελέυθερη συχνότητα και πολύ πιο νόμιμο απο ενα ανιχνευτή κάτι που η ''αντικειμενικότητα'' σου και τα προηγούμενα που έχεις με άτομα απο άλλα φόρουμ δεν σε αφήνουν να πείς την αλήθεια.
Radar και πού βρίσκονται.